Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hārdens pēc izlaistās uzvaras: "Tādu spēli nedrīkstētu tiesāt tikai divi tiesneši"

Agris Suveizda

Hārdens pēc izlaistās uzvaras: "Tādu spēli nedrīkstētu tiesāt tikai divi tiesneši"
Markuss Smārts un Džeimss Hārdens
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas Austrumu konferences līdere Bostonas "Celtics" savā laukumā atspēlēja 26 punktu deficītu un galotnē izrāva uzvaru pār Rietumu konferences vicelīderi Hjūstonas "Rockets" (99:98), sagādājot tai ceturto neveiksmi pēc kārtas. Pēdējās sekundēs ar divām piezīmēm uzbrukumā negatīvi izcēlās "Rockets" līderis Džeimss Hārdens.

Pirmā uzbrukuma piezīme bija 7,3 sekundes līdz pamatlaika beigām - neilgi pēc Džeisona Teituma trieciena grozā (98:97 "Rockets" labā) -, pēc kuras Els Horfords 3,7 sekundes līdz beigām pirmoreiz vadībā izvirzīja mājiniekus (99:98). Savukārt Hārdena nākamā piezīme liedza "Rockets" iespēju izraut uzvaru. Viesu saspēles vadītājs pēc mača pauda izbrīnu un nepatiku par to, ka spēli apkalpoja vien divi tiesneši Tonijs Brazers un Kauņā dzimušais Ģedimins Petraitis, jo iesildīšanās laikā muguru savainoja Marks Lindsijs.

"Pirmkārt, brīnos, kā spēlē, kuru translē nacionālajā televīzijā, var būt tikai divi tiesneši?! Tas ir pirmais jautājums," sacīja Džeimss Hārdens, kurš pēcāk komentēja savus pārkāpumus uzbrukumā pret Markusu Smārtu. "Daudz ķeršanas, daudz turēšanas. Kā gan vēl lai es atbrīvojos [no sedzēja]? Gribētu zināt, jo tiku apķerts ar abām rokām."

"Taču, kā jau teicu, tas ir smagi. Profesionālā spēlē nedrīkst būt tikai divi tiesneši. Netika fiksēti daudzi pārkāpumi, kas ietekmēja spēles dinamiku," Hārdens turpināja. 28 gadus vecais spēlētājs paslavēja sāncenšus, tomēr joprojām nespēja slēpt nepatiku par tiesāšanu. "Viņi ir laba komanda, kas spēj veikt tādu izrāvienu – jo īpaši savā laukumā. Mēs vienkārši neizpildījām to, kas mums bija jāizdara. Tad viņi tika pie punktiem ātrajos pretuzbrukumos, netika fiksētas piezīmes, sekoja kļūdas… Tā ir profesionāla spēle nacionālajā televīzijā. Tā nedrīkstētu būt."

Spēles gaitā ar tiesāšanu mierā nebija arī "Celtics", kuras rindās pie tehniskās piezīmes tika gan galvenais treneris Breds Stīvenss, gan spēka uzbrucējs Markuss Moriss. Hārdens šonakt bija rezultatīvākais laukumā, tiekot pie 34 punktiem, desmit rezultatīvām piespēlēm, sešām atlēkušajām bumbām, astoņām kļūdām un četrām piezīmēm. Sāncenšiem 26 punktus guva Kairijs Ērvings. Šosezon Hārdenam vidēji ir 32,5 punkti (rezultatīvākais līgā), 9,2 rezultatīvas piespēles (trešais rādītājs), 5,2 atlēkušās bumbas, 4,5 kļūdas un 1,8 pārtvertas bumbas.

Izmantotie resursi:
James Harden of Houston Rockets critical of...

     [+] [-]

, 2017-12-29 11:26, pirms 6 gadiem
Vai tādam ir jābūt MVP?

  +1 [+] [-]

, 2017-12-29 11:26, pirms 6 gadiem
Bārda losis uztaisa 2 reālus 100% off foulus un tagad raud. Savācies čalīt...

     [+] [-]

, 2017-12-29 11:41, pirms 6 gadiem
Ja ir profs, tad ir jāspēlē. Ja visu laiku čakarē, ar laiku sāk piegriezties, savukārt ja vienu spēli tikai sačakarē, tad ir jābūt ph un neitrālam uz to.
p.s. Tagad bārda sāk ciest, jo tiesneši netic, ka ir pārkāpums, un tā neticēšana ir tikai tāpēc, ka simulēja pārkāpumus un no NBA ir dots rīkojums pret tādiem spēlētājiem rezervēti izturēties un svilpt tikai 100% redzētā pārkāpumā.
Līdzīgi cieš LeBrons, pret kuru daudzus pat 100% sodus nesvilpj (pēdējā spēlē pat 3 gab. pēdējās 45 sekundēs).

  -2 [+] [-]

, 2017-12-29 12:52, pirms 6 gadiem
nēesmu bārdas fane, bet šoreiz Bostonai tiešām par labu nosvilpa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-12-29 16:15, pirms 6 gadiem
Nav ko lieki satraukties- pasaules labākajā basketbola līgā tiesā taču pasaules vislabākie tiesneši!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-12-29 19:01, pirms 6 gadiem
chubaki rakstīja: Vai tādam ir jābūt MVP?
Viena spēle un jau noliec spēlētāja vērtību? Bārda ar vai bez šiem fouliem nav apturams.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-29 19:59, pirms 6 gadiem
raveetaajs rakstīja: Viena spēle un jau noliec spēlētāja vērtību? Bārda ar vai bez šiem fouliem nav apturams.
nav apturams? a kas saja spele notika?

  +1 [+] [-]

, 2017-12-30 14:13, pirms 6 gadiem
Pirmā piezīmē jau smuks flops no Smārta puses biia, bet nebija arī tā, ka bez pamata, jo grūdiens bija. Bet Smarts tur vispār ar rokām neko apķēris nebija, tā kā lai Hardens nefantazē. Un otra piezīme gan bija jau tīrs pārkāpums, drošvien uz emocijām.