Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Žurnālisti par labākajiem 2015. gadā nosauc Boltu un Viljamsu

Juris Miņins
Juris Miņins

Žurnālisti par labākajiem 2015. gadā nosauc Boltu un Viljamsu
Useins Bolts
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās sporta žurnālistu asociācijas (AIPS) ikgadējā balsojumā par gada izcilniekiem ir triumfējis Jamaikas vieglatlēts Useins Bolts un ASV tenisiste Serēna Viljamsa.

Useins Bolts par labāko AIPS balsojumā tika nosaukts pateicoties triumfam trijās distancēs šogad notikušajā pasaules čempionātā vieglatlētikā, kurš risinājās Ķīnā, Pekinā. Bolts bija ātrākais ne tikai 100 un 200 metru distancēs, bet arī, kopā ar saviem Jamaikas izlases biedriem, triumfēja 4x100 metru stafetes skrējienā. Bolts saņēma 27.74% no visām balsīm.

Otrajā vietā, saņemot 26.72% balsu, ierindojās serbu tenisists Novāks Džokovičs, bet Lionels Messi, par kuru balsoja 13.11% no visiem aptaujas dalībniekiem.

Dāmu konkurencē gan uzvarēja tenisa pārstāve, jo par labāko tika atzīta Serēna Viljamsa. Viņa šogad izcīnīja uzvaras gan Austrālijas, gan Francijas, gan Lielbritānijas "Open" turnīros, kā arī tika pie savas 700. uzvaras profesionālā sporta karjeras laikā. Interesanti, ka AIPS balva nav vienīga, kuru Serēna saņem par savu sniegumu, jo šogad viņa tika atzīta par spilgtāko sportisti arī "Sports Illustrated" versijā. Tas ir pirmais gadījums kopš 1983. gada, kad kāda sieviete, kura pārstāv individuālos sporta veidus ir izpelnījusies šādu godu. Tāpat Serēna Viljamsa ir atzīta arī par gada sportisti "Associated Press" versijā.

Savukārt par labāko komandu, ar lielu pārsvaru balsojumā, tika nosaukta "Barcelona FC". Spānijas futbola klubs šajā gadā triumfēja gan Spānijas kausā, gan Spānijas čempionātā, kā arī izcīnīja uzvaru Čempionu līgā, FIFA klubu pasaules kausā un UEFA Superkausā.

Otrajā vietā palika Jaunzēlandes regbija izlase, kura triumfēja pasaules kausā, bet trijnieku noslēdza Nacionālās basketbola asociācijas pašreizējie čempioni Goldensteitas "Warriors".

Interesanti, ka AIPS noteica ne tikai labākos sportistus un komandas, bet arī labākos preses centrus un par 2015. gada labāko žurnālistu darba vietu tika nosaukts vieglatlētikas pasaules čempionāta preses centrs, Pekinā. Otrajā vietā ierindojās Pasaules kauss futbolā sievietēm, Kanādā, bet trešo vietu ieguva Eiropas spēles Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Izmantotie resursi:
AIPS Web Site

  -1 [+] [-]

, 2015-12-29 22:16, pirms 8 gadiem
Messi any day of the week