Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Latvija - Melnkalne 75:84 (spēle noslēgusies)

Emils Ozerinskis

Tiešraide: Latvija - Melnkalne 75:84 (spēle noslēgusies)
Ojārs Siliņš. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

FIBA Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra I grupas spēlē 29. novembrī Latvijas vīriešu basketbola izlase "Arēnā Rīga" uzņem savus tiešos konkurentus Melnkalnes basketbolistus. Abas komandas turnīra tabulā atrodas līdzās un uz planētas spēcīgāko komandu turnīru brauks tikai grupas labākās trīs vienības.

Par spēles rezultatīvāko spēlētāju ar 27 punktiem kļuva Mārtiņš Meiers. Melnkalnes panākumu ar 22 punktiem kaldināja Bojans Dubļevičs, bet 19 punktus pievienoja Dereks Nīdhems.

Spēle noslēgusies

40' - Spēles beigās Latvijas izlases garā gala spēlētāji neatbloķē pretiniekus, ļaujot otro reizi īsā laikā gūt atkārtotos punktus. Spēlei noslēdzoties ar rezultātu 75:84, Latvijas izlase bija spiesta atzīt pretinieku pārspēku, piedzīvojot ceturto zaudējumu I grupas spēlēs.

39' - Spēle slīd ārā no rokām. Djurišičs raida grozā precīzu tālmetienu, sasniedzot septiņu punktu pārsvaru viesu komandai. Ausējam trīs punktu metienā tiek izsista bumba un VEF aizsargs, lai apturētu potenciālu ātro uzbrukumu, izpilda nesportisko pārkāpumu. Minūti līdz spēles beigām Nīdhems netrāpa metienu caurgājienā, taču bumbu atpakaļ grozā iebaksta Djurišičs. Latvija iedzinējos ar 73:82.

37' - Melnkalne ar gariem uzbrukumiem dedzina spēles laiku. Meiers ar ātru pāreju apsteidz pretiniekus un gūst divus punktu no groza apakšas - 69:73.

36' - Turpina krāties piezīmes Latvijas izlasē. Tehnisko piezīmi no soģiem saņem Blūms. Piezīmju normu sasniedz melnkalnieši, ļaujot uz brīvmetiena līnijas stāties Atem, kurš gan divreiz ir neprecīzs.

35' - Eirolīgā spēlējošais Ivanovičs aukstasinīgi trāpa trīs punktu metienu, kas vienā mirklī liek uz mirkli pieklust "Arēna Rīga" tribīnēs esošajiem līdzjutējiem. Vēlreiz ceturtajā ceturtdaļā tālmetienu trāpa Dubļevičs, nostādot latviešus iedzinējos ar pieciem punktiem - 67:62. Vecvagars pieprasa minūtes pārtraukumu.

33' - Dubļevičs ar savu piekto tālmetiena mēģinājumu pirmo reizi ir precīzs un sagādā trīs punktu pārsvaru viesiem, bet Meiers groza apakšā atbild ar precīzu metienu, pietuvojot mājiniekus līdz minimumam.

32' - Siliņš ar spēku ielaužas groza apakšā un ar lielu pretestību gūst divus punktus. Savukārt Gražulim neizdodas trāpīt trejaci, lai pārņemtu vadību. Rezultāts neizšķirts 63:63.

31' - Sākoties noslēdzošajam ceturksnim, ar četrām personīgajām piezīmē Latvijas izlasē ir Bērziņš, Gražulis un Ate. Melnkalniešu centrs Sekuličs atklāj noslēdzošās ceturtdaļas rezultātu.

Trešā ceturtdaļa

30' - Freimanis vēlreiz pie piezīmju normas pārkāpj noteikumus, ko Melnkalne pārvērš divu punktu pārsvarā. Pusminūti līdz trešā perioda beigām Lomažs caurgājienā izlīdzina spēles rezultātu. Pirms noslēdzošajām desmit minūtēm uz tablo līdzsvars 61:61.

29' - Divas minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām pirmo reizi laukumā iznāk Artūrs Ausējs, bet pusminūti vēlāk laukumā parādās arī Rolands Freimanis, kurš uzreiz atzīmējas ar personīgo piezīmi, ļaujot Melnkalnes centram Sekuličam izlīdzināt mača rezultātu - 59:59.

28' - Komandas apmainās ar minimālu pārsvaru. Latvijas izlases sastāvā ar filigrānām piespēlēm izceļas Blūms. Komandas kapteinis lieliski groza apakšā atrod Meieru, kurš panāk Latvijai trīs punktu pārsvaru.

26' - Siliņa precīzais trīs punktu metiens atgūst vadību Latvijas valstsvienībai - 52:50. Tiesneši tikmēr turpina otrajā puslaikā apņēmīgi pūst svilpēs, saskatot mājinieku komandai piezīmes strīdīgās situācijās.

25' - Lomažs ātrajā uzbrukumā atgrūž pretspēlētāju un saņem personīgo piezīmi. Šī uzbrukuma piezīme Lomaža individuālajos statistikas rādītājos ieraksta piekto kļūdu. Latvija atrodas iedzinējos ar minimālu deficītu - 49:50.

24' - Latvijas izlases spēka uzbrucējiem draudīga sāk veidoties piezīmju situācija. Ar ceturto piezīmi uz rezervistu soliņa dodas Bērziņš un arī Gražulis uzreiz pēc iznākšanas laukumā saņem savu ceturto piezīmi. Freimanis vēl aizvien nav devies laukumā.

23' - Otrā puslaika trešajā minūtē Blūms raida grozā trejaci un izvirza vadībā Latvijas izlasi - 47:46. Gan abu komandu treneri, gan "Arēnā Rīga" sanākušie līdzjutēji acīm redzami uzskata, ka spēles soģi "peld".

22' - Spēle kļūst asiņaina. Bērzs ar elkoni trāpa pa seju Sekuličam, kuram nākas pamest laukumu ar asiņojošu seju. Melnkalnes soliņš par pārāk aktīvu piezīmes pieprasīšanu saņem tehnisko piezīmi, taču Lomažam soda metienu trāpīt neizdodas.

21' - Bērziņš trešo ceturtdaļu sāk ar neprecīzu metienu, sabojājot savu līdz šim perfekto metienu procentu. Saņemot nesportisko piezīmi, spēle jau otrā puslaika pirmajā minūtē beidzās Latvijas izlases sākumsastāva saspēles vadītājam Kasparam Vecvagaram, kurš iepriekš bija nopelnījis tehnisko piezīmi.

Pirmajā puslaikā Latvijas izlase zaudēja cīņu zem groziem, sagrābjot 11 atlēkušās bumbas, bet pretiniekiem ļaujot tikt pie 18 bumbām zem groziem. Kļūdu skaits gan ir par labu Latvijas basketbolistiem, kuri kļūdījušies piecas reizes, kamēr pretinieki kļūdījās astoņas reizes. Piespēļu ailītē neliels pārsvars Latvijas izlasei ar 12 rezutatīvām piespēlēm, kamēr pretinieki sakrājuši desmit piespēles.

Otrā ceturtdaļa

Spēles pirmajā puslaikā Latvijas izlases rindās ar 13 punktiem rezultatīvākais bija Kaspars Bērziņš, kuram ar desmit punktiem sekoja Mārtiņš Meiers. Viesu rindās ar 15 punktiem izcēlās Dereks Nīdhems, bet par punktu mazāk Bojanam Dubļevičam.

20' - Par spīti trenera Vecvagara norādījumiem, Gražulis pie piezīmju normas tālu no groza pārkāpj noteikumus. No rezervistu soliņa pieceļas un uz maiņu gatavojas doties Freimanis, taču Popoviča neprecīzais soda metiens neļauj Freimanim doties laukumā. Pirma puslaika izskaņā norisinās cīņu uz dēļiem. Sekretariāta galdiņam ļoti lielas problēmas sagādā laika atjaunošana uz 0,4 sekundēm, lai pabeigtu pirmo puslaiku. Melnkalnieši ilgās gaidīšanas laikā atdzist un nespēj savu iespēju realizēt. Ejot lielajā pārtraukumā rezultāts 41:45.

19' - Pusotru minūti pirms puslaika beigām Blūms ieskrūvē grozā tālmetienu, pārtraucot nelielu sausumu Latvijas uzbrukumā. Gražulim pēc vēl vienas lieliskas Blūma piespēles izdodas pārmest bumbu pāri pretiniekam. Latvija pietuvojas līdz 41:44.

17' - Bērziņš uguņo no tālās distances! Kopumā pēc diviem ar pusi gadiem izlasē atkal spēlējošais spēka uzbrucējs realizē savu trešo tālmetienu, liekot Dubļevičam aizsardzībā izskatīties bezspēcīgam. Latvija atrodas iedzinējos ar 35:37.

15' - Divatā Melnkalnes valstsvienību uz priekšu ved Dubļevičs un Nīdhems. Amerikānim trāpot savu otro trejaci, treneris Vecvagars pieprasa minūtes pārtraukumu pie rezultāta 27:33.

14' - Zvezdans Mitrovičs protestē par tiesnešu lēmumu un saņem tehnisko piezīmi, kas Lomažam ar soda metienu pirmo reizi spēlē ļauj izvirzīt vadībā Latvijas valstsvienību. Dubļevičam izdodas gūt divus punktus ar sodu, kas pēc īsas atrašanās iedzinējos ļauj vadību atgūt viesu komandai. Dubļevičam izdodas punktus gūt arī nakamajā uzbrukumā, nostādot Latviju iedzinējos ar 25:29.

12' - Pēc pretinieku minūtes pārtraukuma Latvijas izlase notur aizsardzību un piespiež melnkalniešus pārsniegt uzbrukuma laiku. Divu nospēlētu minūšu laikā Melnkalne otrajā ceturtdaļā punktus nav guvusi.

11' - Abas komandas otrā ceturkšņa pirmajos uzbrukumos apmainās ar piezīmēm uzbrukumā. Ceturtdaļas pirmos punktus no apakšas gūst Meiers, kurš pēc īsa brīža saņem lielisku Blūma piespēli un triec bumbu grozā no augšas. Pirmo reizi kopš spēles sākumu rezultāts kļuvis neizšķirts - 24:24. Melnkalnei minūtes pārtraukums.

Pirmā ceturtdaļa

10' - Nīdhema produktīvais sniegums ļauj saglabāt Melnkalnes izlasei vadību. Pirmās ceturtdaļas pēdējā minūtē Latvijas izlases sastāvā debitē Mārcis Vītols. Melnkalniešu sakrātā piezīmju norma ļauj vēlreiz uz soda meitena līnijas stāties Gražulim, kurš šoreiz trāpa divus no diviem. Pēdējos ceturkšņa uzbrukumos komandas punktus negūst un pēc desmit aizvadītām minūtēm Latvijas izlase atrodas iedzinējos ar 20:24.

8' - Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē Latvijas basketbolisti spiež uz groza apakšu, nonākot labās metienu pozīcijās un provocējot pretiniekus uz pārkāpumiem. Pēc uz maiņu nākušā Andreja Gražuļa viena no diviem precīzajiem soda metieniem rezultāts kļūst 18:20, mājinieki iedzinējos.

6' - Bērziņš sajūt pārliecību no tālās distances. Spēka uzbrucējs vispirms no laukuma stūra raida grozā precīzu trejaci, bet jau nākamajā uzbrukumā Bērzs niecīgi uzkāpj uz līnijas, raidot grozā tālu divu punktu metienu. Latvija pietuvojas - 11:15.

4' - Meiers groza apakšā ar spēku iespiež Dubļeviču un gūst divus punktus ar metienu pāri pretinieka rokām. Dubļevičs pretējā laukuma pusē pieļauj kļūdu piespēlē. Rezultāts - 6:11.

3' - Arnim Vecvagaram nākas pieprasīt minūtes pārtraukumu, lai apturētu melnkalniešu rezultatīvo sākumu. Latvijas izlases basketbolisti saņem norādījumu pie pretinieku blokiem iet pretī trīs punktu metējiem.

2' - Melnkalnei izdodas sasniegt četru punktu pārsvaru. Lomažs caurgājienā izprovocē uz otro piezīmi pretinieku galveno saspēles vadītāju Ivanoviču. Tādējādi melnkalniešu saspēles vadītājam jādodas uz maiņu, taču naturalizētais amerikānis Dereks Nīdhems spēlē ienāk ar precīzu trejaci. Latvija atrodas iedzinējos ar 4:9.

1' - Bērziņš cīņā ar Dubļeviču zaudē centra iemetienā, ļaujot Melnkalnei spēli sākt ar uzbrukumu. Ar ātru caurgājienu Ivanvičs dodas uz groza apakšu un atklāj spēles rezultātu. Pret Bērziņu tiek izpildīts noteikumu pārkāpums zem groza un Ogres basketbolists atklāj Latvijas punktu rēķinu ar diviem realizētiem soda metieniem - 2:2.

Arnis Vecvagars pirms spēles sākuma norāda, ka pēc atlēkušajām bumbām jādodas visam pieciniekam, nevis tikai komandas garajiem spēlētājiem. Mazajiem spēlētājiem jāatbloķē arī pretinieku perimetra spēlētāji.

Starta sastāvs
Latvija: Kristaps Vecvagars, Artis Ate, Rihards Lomažs, Kaspars Bērziņš, Mārtiņš Meiers
Melnkalne: Nikola Ivanovičs, Petars Popovičs, Aleksa Popovičs, Bojans Dubļevičs, Blagota Sekuličs

Melnkalnes un Latvijas himnas atskanējušas. Sākusies trīs minūšu iesildīšanās pirms spēles sākuma.

Latvijas izlases sastāvu pirms spēles ar Melnkalni ļoti ietekmējuši spēlētāju savainojumi. Ja Eirolīgas un NBA spēlētāju palīdzību kvalifikācijas mačos praktiski nevar gaidīt, tad arī traumas nav saudzējušas tos spēlētājus, kuriem būtu visai liela loma šis izlases sastāvā. Savainojumu dēļ izlasei pievienoties nevarēja Aigars Šķēle, Ingus Jakovičs un arī Mereks Mejeris, kuram nācās atteikt, lai izlašu logā savestu kārtībā savu veselību. Tāpat jau treniņu laikā atklājās, ka uz pilnu jaudu spēlēt nevar Ronalds Zaķis.

Latvijas izlases sastāvs
Aizsargi: Kaspars Vecvagars, Mārcis Vītols, Rihards Lomažs, Jānis Blūms, Artūrs Ausējs.
Uzbrucēji: Artis Ate, Ojārs Siliņš, Artūrs Strautiņš, Andrejs Gražulis, Rolands Freimanis.
Centri: Mārtiņš Meiers, Kaspars Bērziņš.

Melnkalnes izlases sastāvs
Aizsargi: Dereks Nīdhems, Nikola Ivanovičs, Petars Popovičs, Ogņens Čarapičs, Suads Šehovičs, Nemaņa Vraņešs.
Uzbrucēji: Bojans Dubļevičs, Dino Radončičs, Aleksa Popovičs, Nemaņa Djurišičs.
Centri: Filips Barovičs, Blagota Sekuličs.

Pirms spēles apraksts: Vītola debija, Bērziņa atgriešanās: Latvija svarīgā cīņā uzņems Melnkalni

1 2 3 4 5 6 193 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2018-11-29 19:25, pirms 5 gadiem
Tiešraides Latviski interenetā?

  -1 [+] [-]

, 2018-11-29 19:26, pirms 5 gadiem

  -1 [+] [-]

, 2018-11-29 19:33, pirms 5 gadiem
Kā tas Bērziņš izskatās jēziņ

     [+] [-]

, 2018-11-29 19:34, pirms 5 gadiem
Berzinj,skaista prievite

  -1 [+] [-]

, 2018-11-29 19:35, pirms 5 gadiem
Vai Latvija uzkāps melnajā kalnā?
Kur Budučnost vai VEF/Ventspils?
Netakarība 27 gadus vai 12 gadus-kura stiprāka?

     [+] [-]

, 2018-11-29 19:37, pirms 5 gadiem
Kādēļ Melnkalnei tikai viens melns laukumā? Ja Melnkalne, tad visi melnie.
Mēs esam baltu tauta. Mums visi balti.

     [+] [-]

, 2018-11-29 19:39, pirms 5 gadiem
Tik "laba" saspēles vadīšana....Vecvagars - Lomažs, laikam citi nedriblēsies tur

  +3 [+] [-]

, 2018-11-29 19:39, pirms 5 gadiem
Šķēle nenormāli pietrūkst, jaunais Vecvagars jau kuro reizi nepārliecina.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-29 19:42, pirms 5 gadiem
Vai ir kādam kāds links, lai var skatīties no UK?
TVPlay nerāda

     [+] [-]

, 2018-11-29 19:42, pirms 5 gadiem
Vai kāds zina kāds rezultāts? Vinnam?

     [+] [-]

, 2018-11-29 19:42, pirms 5 gadiem
Individuālisti, fiziski atpaliek - latvijas basketbola lielākā problēma

  -1 [+] [-]

, 2018-11-29 19:42, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Kādēļ Melnkalnei tikai viens melns laukumā? Ja Melnkalne, tad visi melnie.
Mēs esam baltu tauta. Mums visi balti.
IDIŅŠ

     [+] [-]

, 2018-11-29 19:44, pirms 5 gadiem
klaass rakstīja: Vai kāds zina kāds rezultāts? Vinnam?
13:15 zaudējam

     [+] [-]

, 2018-11-29 19:47, pirms 5 gadiem
Tikmēr Turki uzvar SPāniju

     [+] [-]

, 2018-11-29 19:47, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: IDIŅŠ
Patīkami iepazīties.
FUNS

     [+] [-]

, 2018-11-29 19:47, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: pagaidām izceļas čatri spēlētāji - Lomažs, Meiers, Gražulis un Ate
Bērzs?

     [+] [-]

, 2018-11-29 19:47, pirms 5 gadiem
austrumnieks rakstīja: Bērzs?
Taisījos jau papildināt komentāru, arī Bērzs, bet nu defā viņam smagi iet

  -1 [+] [-]

, 2018-11-29 19:48, pirms 5 gadiem
austrumnieks rakstīja: 13:15 zaudējam
Ehh, es vienu eiro uzliku uz uzvaru! Nav jau nekas daudz, ja uzvaram, bet pāris eiro dažreiz noder. Kā saka, nekad pa sliktu nenāk hahaha.
Vai arī citi saka, ka eiro pie eiro neliksi, pie 10 eiro netiksi, 😄😄😄😄😄
Vai arī es vēl esmu dzirdējis, ka nauda jau kokos neaug 😄😄😄 iedomājieties, ja tā būtu? Okej, turam īkšķus!

     [+] [-]

, 2018-11-29 19:48, pirms 5 gadiem
Turcija 71-67 Spānija turki uzvarēja.

     [+] [-]

, 2018-11-29 19:52, pirms 5 gadiem
kristers95 rakstīja: Vai ir kādam kāds links, lai var skatīties no UK?
TVPlay nerāda
Galvenais ka reklamas rada =)

     [+] [-]

, 2018-11-29 19:53, pirms 5 gadiem
klaass rakstīja: Ehh, es vienu eiro uzliku uz uzvaru! Nav jau nekas daudz, ja uzvaram, bet pāris eiro dažreiz noder. Kā saka, nekad pa sliktu nenāk hahaha.
Vai arī citi saka, ka eiro pie eiro neliksi, pie 10 eiro netiksi, 😄😄😄😄😄
Vai arī es vēl esmu dzirdējis, ka nauda jau kokos neaug 😄😄😄 iedomājieties, ja tā būtu? Okej, turam īkšķus!
Neko tu neuzliki beidz muldēt, tev vēl nav pat 18 gadi

     [+] [-]

, 2018-11-29 19:53, pirms 5 gadiem
Mīnus četri pēc pirmās. Nav tik traki pagaidām.

  +4 [+] [-]

, 2018-11-29 19:53, pirms 5 gadiem
Vecvagaram bumbu nedodiet , tā ir katastrofa ...

     [+] [-]

, 2018-11-29 19:53, pirms 5 gadiem
kristers95 rakstīja: Vai ir kādam kāds links, lai var skatīties no UK?
TVPlay nerāda
LiveTV / WebPlayer

     [+] [-]

, 2018-11-29 19:54, pirms 5 gadiem
Kāpēc Vecvagaram nedot bumbu ja jau viņam jau 3 piesspeles.

     [+] [-]

, 2018-11-29 19:54, pirms 5 gadiem
Sviks rakstīja: Vecvagaram bumbu nedodiet , tā ir katastrofa ...
trenerim nav ko darīt ar bumbu

     [+] [-]

, 2018-11-29 19:55, pirms 5 gadiem
Ačkāriks skolo Gražuli basīša gudrībās !

  +1 [+] [-]

, 2018-11-29 19:56, pirms 5 gadiem
Meiers skolo Melnkalni

  +1 [+] [-]

, 2018-11-29 19:56, pirms 5 gadiem
Vajag kādam Nidhemu noturēt viņš velk Melnkalni.

     [+] [-]

, 2018-11-29 19:57, pirms 5 gadiem
Meieram labs otrās ceturdaļas sākums ,ja neskaita to nevajadzīgi nopelnīto piezīmi pašā sākumā...

  -1 [+] [-]

, 2018-11-29 19:57, pirms 5 gadiem
Prieks ka pilla arēna, iesaku!

  -1 [+] [-]

, 2018-11-29 19:57, pirms 5 gadiem
vtb + 1 ČL kadrs ir redzami, kā labāki spēlētāji + Bērzs, kurš vēl pērn tur spēlēja

  -1 [+] [-]

, 2018-11-29 19:57, pirms 5 gadiem
valjero rakstīja: Prieks ka pilla arēna, iesaku!
arēna nav pilna, tikai pirmais stāvs

  +1 [+] [-]

, 2018-11-29 19:57, pirms 5 gadiem
Cepuri nost Meierim. Nu jau stabila izalses pamatvērtība.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-29 19:57, pirms 5 gadiem
Blūms rāda ka uzvecumu apguvis visas basīša gudrības un ar Melnklani var palīdzēt tikt gala nt tikai lādējot zilos truļus
1 2 3 4 5 6 193 komentāri