Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Arnis Vecvagars: "Izskaņā zaudējām pārāk daudz bumbu pie sava groza"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Arnis Vecvagars: "Izskaņā zaudējām pārāk daudz bumbu pie sava groza"
Latvijas valstsvienība 2018. gada 29. novembrī. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Kaspara Vecvagara tehnisko piezīmi varēja traktēt dažādi – citreiz nosvilpt uzbrukuma piezīmi, citreiz iedot tehnisko. Varbūt bijām pārāk agresīvi un tas ietekmēja tiesnešu lēmumus," pēc zaudējumā Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē pret Melnkalnes basketbolistiem teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Nemaņa Durišičs, Melnkalnes spēlētājs

“Apsveicu Latviju ar cienījamu spēli. Sākām labi, taču atļāvām mājiniekiem atspēlēties. Bijām pacietīgi, cenšoties nogādāt bumbu soda laukumā. Neļāvāmies emocijām. Galotnē savācām atlēkušās bumbas, izdarījām gudras izspēles, aizsargājāmies kā komanda un salauzām spēli savā labā.”

Zvezdans Mitrovičs, Melnkalnes galvenais treneris

“Priecēja labā atmosfēra spēlē, paldies. Mēs nospēlējām gudri. Koncentrējāmies visas 40 minūtes un nokļuvām vienu soli tuvāk spēlēšanai Pasaules kausā. Paldies “Budučnost” klubam par neticamajām pūlēm mūsu labā.

Spērām papildus soļus, lai pulcētu labākos spēkus. Melnkalnes basketbola federācija pirmdien pēc Adrijas līgas spēles Zadarā noorganizēja “Budučnost” spēlētājiem čarterreisu (uz Podgoricu). Piektdien viņi dosies uz Eirolīgas spēli pret “Olympiacos”, sestdien atgriezīsies valstsvienībā.”

Mārcis Vītols, Latvijas spēlētājs

“Trīsdesmit piecas minūtes cīnījāmies līdzīgi, taču pēdējās piecās minūtes pārsvars bija pretinieku pusē. Viņi iemeta trīs tālmetienus un izcīnīja daudzas atlēkušās bumbas pie mūsu groza – tas salauza spēli.

Patīkami debitēt valstsvienībā pie tāda līdzjutēju atbalsta. Paldies visiem skatītājiem – viņi mūs pozitīvi uzlādēja un deva papildus enerģiju. Prieks par debiju.”

Arnis Vecvagars, Latvijas galvenais treneris

“Ļoti agresīva spēle abu komandu sniegumā. Mūsu spēki bija līdzvērtīgi, taču zaudējām cīņu par atlēkušajām bumbām. Pēdējā ceturtdaļā melnkalnieši izcīnīja daudz bumbu uzbrukumā un sameta 12 otrās iespējas punktus (Latvijai divi punkti; visā spēlē 6-21).

Kaspara Vecvagara tehnisko piezīmi varēja traktēt dažādi – citreiz nosvilpt uzbrukuma piezīmi, citreiz iedot tehnisko. Varbūt bijām pārāk agresīvi un tas ietekmēja tiesnešu lēmumus.

Pēc melnkalniešu trīspunktu metieniem pēdējā ceturtdaļā sākām mainīties aizsardzībā. Groza tuvumā savu darbu izdarījām, taču netikām galā ar cilvēkiem, kuri ieskrēja no perimetra – gāja četratā pēc bumbas.

Pirms spēles uzsvērām, ka cīņa par atlēkušajām bumbām būs viens no atslēgas elementiem, diemžēl pēdējās piecās minūtēs koncentrēšanos neizdevās saglabāt. Spēle pret Melnkalni ātri jāaizmirst un jānoliek bagāžā.

Komandā ir 12 cilvēki, katrs deva savu ieguldījumu, tai skaitā Kaspars Bērziņš. Sākumā viņam spēle vedās, pavilka komandu gan rezultātā, gan emocionāli. Nepārtraucām centienus tikt pie “Olympiacos” spēlētājiem, tomēr neizdevās.”

  +3 [+] [-]

, 2018-11-29 23:05, pirms 5 gadiem
Šoreiz galvenajam trenerim var tikai izteikt līdzjutību, jo uz katru spēli cits sastāvs, šoreiz īsti nebija iespēju rotēt ar sastāvu (ja nu Freimi ātrāk uzlaist un vairāk uzticēties Strautiņam, bet nevar zināt, vai tas kaut ko uzlabotu). Dar ko var', bet uz Pasaules kausu jātiek!

  -2 [+] [-]

, 2018-11-29 23:15, pirms 5 gadiem
Ampli, tavā vadībā atlekušās bumbas ir katastrofa vnk...

  -3 [+] [-]

, 2018-11-29 23:18, pirms 5 gadiem
Jau 3 reizi saku rakstit par sodienas speli.Bet 3 reizes viss tiek izdzests.Es uzskatu ka izlase nebija visi labakie speletaji,bet daudz bija...blatniku....sakot ar Vecvagaru jr.Ieliekot Vecvagaru par izlases galveno treneri jau ieprieks paredzeja Latvijas izlasej zaudejumu un automatisku savu atgriesanos galvena trenera amata.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-29 23:21, pirms 5 gadiem
zvaka gals rakstīja: Jau 3 reizi saku rakstit par sodienas speli.Bet 3 reizes viss tiek izdzests.Es uzskatu ka izlase nebija visi labakie speletaji,bet daudz bija...blatniku....sakot ar Vecvagaru jr.Ieliekot Vecvagaru par izlases galveno treneri jau ieprieks paredzeja Latvijas izlasej zaudejumu un automatisku savu atgriesanos galvena trenera amata.
Vecvagars jr. vienīgais pg izlasē

  +1 [+] [-]

, 2018-11-29 23:25, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Vecvagars jr. vienīgais pg izlasē
Laikam jau tomēr nepamatoti. Vajadzēja vairāk PG izsaukt uz izlasi, lai pastiprinātu konkurenci šajā pozīcijā.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-29 23:29, pirms 5 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Laikam jau tomēr nepamatoti. Vajadzēja vairāk PG izsaukt uz izlasi, lai pastiprinātu konkurenci šajā pozīcijā.
Kļūdījos, Vītols vēl, bet vienīgais pg, kuram ir pieredze augstā līmenī

  +4 [+] [-]

, 2018-11-29 23:36, pirms 5 gadiem
Nav nekāda trağēdija notikusi - jāuzvar Slovēnija, kas šovakar ar -30 zaudēja ukr un tad viesos jāuzvar Melnkalne. Uz Melnkalnes spēli jādabū vismaz daži eirolīgas spēlētāji
Slēpts komentārs: zvaka gals

  +3 [+] [-]

, 2018-11-29 23:37, pirms 5 gadiem
Royal rakstīja: Nav nekāda trağēdija notikusi - jāuzvar Slovēnija, kas šovakar ar -30 zaudēja ukr un tad viesos jāuzvar Melnkalne. Uz Melnkalnes spēli jādabū vismaz daži eirolīgas spēlētāji
Vēl jau Spānija jāuzvar!

  +2 [+] [-]

, 2018-11-29 23:39, pirms 5 gadiem
Kāpēc Spānija jāuzvar? Tikai ja Ukraina visas spēles ieskaitot Spāniju uzvar

  +2 [+] [-]

, 2018-11-29 23:40, pirms 5 gadiem
Un neticās, ka ukr to izdarīs

  +1 [+] [-]

, 2018-11-29 23:46, pirms 5 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Laikam jau tomēr nepamatoti. Vajadzēja vairāk PG izsaukt uz izlasi, lai pastiprinātu konkurenci šajā pozīcijā.
Strelnieks nevar ,Žagars traumēts , Jakovičš traumēts ,Zoriks traumēts.Nosauc man kurus vēl PG varēja uzaicināt.
P.S redzams ka viss beidzās kad Bērzs dabūja 4 piezīmi tāpēc ir vajadzīgs spēcīgs def centrs kas cīnās par rebiem tad otro iespēju punktu viņiem būtu mazāk.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-29 23:47, pirms 5 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Vēl jau Spānija jāuzvar!
Ja uzvaram Slovēniju bet melnaklne zaudē turcijāi tad mēs zaudam spānijai bet viņu uzvar Ukrainu tad mums melnkalnē der tikai uzvara ar jebkādu rezultātu pat +1 jo pirms pēdējās spēles mums ar melnkalni sanāk pa 6-5
Slēpts komentārs: zvaka gals

  +4 [+] [-]

, 2018-11-29 23:59, pirms 5 gadiem
zvaka gals rakstīja: Tiesi pec Kalves teicama snieguma eiropas jaunatnes cempionatos 2 gadus pec kartas dazadasvecuma grupas saka runat par Latviju.Vina sasniegumu lidz sim nevienam nov bijis iespeja atkartot.Tiesi pec Ernesta izcila panakuma saka runat par Latvijas fenomenu un paradijas Bertani,Porzingis,Timma,Pasecniks,.Atceros ka Silinu tevs atveda uz ASK zali unnoradot uz Kalves trenina speli teica......skaties, macies un spele ka Ernests.Ja neticat uzprasiet Ojaram,vai Andrejam.Es sos vardus dzirdeju jo sedeju viniem blakus.Un vel visu savu muzu es un mana gimene ar cienu atceramies un cienam Silina kunga pieminu.
Piedod, neesi Ernesta tēvs? Vieni un tie paši teksti jau vairākus gadus par "nepelnīti" aizmirsto Kalvi...

  -1 [+] [-]

, 2018-11-30 01:34, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Piedod, neesi Ernesta tēvs? Vieni un tie paši teksti jau vairākus gadus par "nepelnīti" aizmirsto Kalvi...
Tikai mieru, kad Ernests no Rumānijas pacelsies uz Kataras čemionāta augstienēm, viņam noteikti atbrīvosies vieta izlasē uzreiz.

     [+] [-]

, 2018-11-30 01:37, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Strelnieks nevar ,Žagars traumēts , Jakovičš traumēts ,Zoriks traumēts.Nosauc man kurus vēl PG varēja uzaicināt.
P.S redzams ka viss beidzās kad Bērzs dabūja 4 piezīmi tāpēc ir vajadzīgs spēcīgs def centrs kas cīnās par rebiem tad otro iespēju punktu viņiem būtu mazāk.
Teeeeeorētiski, no daudzmaz izlasei pietuvinātajiem ir Lejasmeijers un Jeromanovs. Lejasmeijers pat visai daudz laika pavadīja trenējoties kopā ar izlasi

     [+] [-]

, 2018-11-30 02:47, pirms 5 gadiem
Lomazhu iemest 22 gados pieaugusho izlasee un uzreiz likt buut izlases liiderim? Ceturtajaa speelee? Pie tam likt speeleet 36min un cereet, ka nebuus kljuudas? Nu common!?? Mostaties! Tur Arii paliek snaipera dotiibas. Visu speeli gandriiz bez mainjaam krampeet aizsardziibaa+vadiit saspeeli. Domaaju, ka ljoti liels naakotnes potenciaals.
Atliek saliidzinaat ar paareejiem taa vecuma liiideriem, kursh ir tuvaak izlasei vai ar kuru aizvietot??? Hazners, Kohs, Chavars vai Grinbergs???uote littleosicc]
Lomažs, Ausējs, Freimanis ārā no izlases. Pat pusizceptais Siliņš kko parādīja. Prieks par Bērzu, sākums bija labs un tās trojkas
[/quote]

  +3 [+] [-]

, 2018-11-30 02:58, pirms 5 gadiem
Royal rakstīja: Nav nekāda trağēdija notikusi - jāuzvar Slovēnija, kas šovakar ar -30 zaudēja ukr un tad viesos jāuzvar Melnkalne. Uz Melnkalnes spēli jādabū vismaz daži eirolīgas spēlētāji
Tu tici, ka mūsu basketbola vadība ir spējīga dabūt?

  -4 [+] [-]

, 2018-11-30 07:16, pirms 5 gadiem
balts rakstīja: Tu tici, ka mūsu basketbola vadība ir spējīga dabūt?
vaņka, prom lasies

  -1 [+] [-]

, 2018-11-30 07:39, pirms 5 gadiem
Vecais, tā bija Tava aina, ka pie 59-61 nemanīji, ka spēle slīd no rokām un tikai pie -8/-9 sākās korekcijas, kad bija jau par vēlu.
Trojāni pēdējā ceturksnī visi bija nesagatavoti disbalansā.

Ļoti nepatika tiesneši, jo visu spēli nevarēja saprast, kam un par ko nosvilpts, un 70% strīdīgo abpusējo rupjību tika nosvilpts pret mājiniekiem.

Laba atmosfēra bija. Čaļi darīja, ko varēja.

     [+] [-]

, 2018-11-30 07:40, pirms 5 gadiem
Diemžēl LV bb ir par stipru, lai spēlētu PK.
Mūsu labākie ir aizņemti, kamēr MEL labākie no otrās šķiras klubiem varēja salasīt labāku izlasi.

     [+] [-]

, 2018-11-30 10:14, pirms 5 gadiem
Čaļi cīnījās no sirds, neko nevar pārmest. . .
Varbū Freimi vajadzēja ātrāk uzlaist? Vai Strautiņam dot iespēju?
Bet zaudētas galotnes tas jau kļūst par Latvijas firmas zīmi un vienalga vai ierindā ir visi dūži, vai nav un kas ir treneris Bagatskis, vai Vecvagars. . .

  +2 [+] [-]

, 2018-11-30 11:00, pirms 5 gadiem
Marcello92 rakstīja: Šoreiz galvenajam trenerim var tikai izteikt līdzjutību, jo uz katru spēli cits sastāvs, šoreiz īsti nebija iespēju rotēt ar sastāvu (ja nu Freimi ātrāk uzlaist un vairāk uzticēties Strautiņam, bet nevar zināt, vai tas kaut ko uzlabotu). Dar ko var', bet uz Pasaules kausu jātiek!
Šito Hārtlijam pasaki, kad ar teju LV čempja čaļiem+dažiem eirpiešiem nekādu baigo izmaiņu viņa spēles rokrakstā neredzēju!?
Treneris mums nav-mums ir ieliktenis, ka NEKO nejēdz pats darīt!!!

     [+] [-]

, 2018-11-30 12:37, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Šito Hārtlijam pasaki, kad ar teju LV čempja čaļiem+dažiem eirpiešiem nekādu baigo izmaiņu viņa spēles rokrakstā neredzēju!?
Treneris mums nav-mums ir ieliktenis, ka NEKO nejēdz pats darīt!!!
Pie reizes paprasi Hārtlijam, cik laika viņam vajag, lai sagatavotu izlasi čempim.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-30 14:34, pirms 5 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Čaļi cīnījās no sirds, neko nevar pārmest. . .
Varbū Freimi vajadzēja ātrāk uzlaist? Vai Strautiņam dot iespēju?
Bet zaudētas galotnes tas jau kļūst par Latvijas firmas zīmi un vienalga vai ierindā ir visi dūži, vai nav un kas ir treneris Bagatskis, vai Vecvagars. . .
Hmm, es gan atceros arī uzvarētas spēles galotnes...

     [+] [-]

, 2018-12-01 01:58, pirms 5 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Čaļi cīnījās no sirds, neko nevar pārmest. . .
Varbū Freimi vajadzēja ātrāk uzlaist? Vai Strautiņam dot iespēju?
Bet zaudētas galotnes tas jau kļūst par Latvijas firmas zīmi un vienalga vai ierindā ir visi dūži, vai nav un kas ir treneris Bagatskis, vai Vecvagars. . .
Zeibārtošs
Aizvakar gan zaudējam 32-35 min.