Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Aikels gatavs atgriezties laukumā un palīdzēt "Sabres" uzbrukumam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Aikels gatavs atgriezties laukumā un palīdzēt "Sabres" uzbrukumam
Zemgus Girgensons un Džeks Aikels
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas regulārā čempionāta ietvaros Bufalo "Sabres" šonakt pulksten 2:30 pēc Latvijas laika izbraukumā tiksies ar Otavas "Senators". Viss liecina par to, ka pirmo maču sezonā aizvadīs centra uzbrucējs Džeks Aikels.

"Netraucē pilnīgi nekas, tāpēc jūtos ļoti labi," pēc ierašanās Kanādas galvaspilsētā teica Džeks Aikels. "Esmu ticis garām visām grūtībām." Viss liecina, ka 20 gadus vecais centra uzbrucējs, kuru Bufalo "Sabres" pagājušajā gadā draftēja ar otro numuru – tikai aiz Konora Makdeivida, kurš ar 29 punktiem ir rezultatīvākais Nacionālajā hokeja līgā – ir gatavs aizvadīt pirmo spēli sezonā.

12. oktobrī jeb vienu dienu pirms sezonas sākuma Aikels treniņā cieta sadursmē ar latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu un nespēja pamest laukumu saviem spēkiem. Savainotās potītes dēļ viņam nācies izlaist septiņas nedēļas. Bufalo "Sabres" zaudējusi astoņas no pēdējām desmit spēlēm, vairāk par divām ripām iemetot tikai vienu reizi. Komanda kopā guvusi 38 vārtus, kas ir sliktākais rādītājs līgā, un rezultatīvākajam spēlētājam Kailam Okposo ir 13 punkti.

"Viņš laukumā jutās labi," par treniņu, kurā bija daudz divcīņu, sacīja Bufalo "Sabres" galvenais treneris Dens Bailsma. "Manuprāt, viņš izskatās ļoti labi. Slidošana ir līmenī, jo viņš slido ātrāk nekā citi, izveido momentus. Manās acīs izredzes doties laukumā nākamajā spēlē ir lielas." Aikels trenējās kopā ar Evanderu Keinu kreisajā un Semu Reinhārtu labajā malā, kā arī darbojās skaitliskā vairākuma brigādē. "Domāju, ka visu spēlētāju acīs redzēsiet nelielu atvieglojumu," turpināja Bailsma.

"Kad esi gaidījis tik ilgi, kad esi tik tuvu, lai atgrieztos laukumā, pacietība kļūst arvien īsāka. Tomēr jābūt gudram un pārliecinātam, ka tas ir pareizais lēmums," norādīja Aikels. Bufalo "Sabres" uz Otavu devās bez liekajiem uzbrucējiem, līdz ar to plāns ir skaidrs – ja nebūs pēkšņu pagriezienu, Aikels dosies laukumā. "Gribi atgriezties pie spēlēšanas. Tieši tāpēc visu vasaru esi trenējies. Esi gatavs. Žēl, ka man sezona sākas vēlāk, bet gaidu ar nepacietību."

Izmantotie resursi:
The Buffalo News | Buffalo's Number One...

     [+] [-]

, 2016-11-29 19:09, pirms 7 gadiem
Ar ko un kurā maiņā ta Zemguss spēlēs 3./4.?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-29 19:14, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Ar ko un kurā maiņā ta Zemguss spēlēs 3./4.?
Esot iespēlēts ceturtajā - ar Karieru un Grantu.

     [+] [-]

, 2016-11-29 21:07, pirms 7 gadiem
Girgensonam konkurentus nevajag!

  +3 [+] [-]

, 2016-11-29 21:37, pirms 7 gadiem
"Katrs pats savas laimes kalējs," pasmaidīja Zemgus, treniņā apmalē ielīmējot kārtejo komandas biedru.