Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepāja/Triobet" revanšējas un sakauj neprecīzo "Jēkabpili"

Rolands Eliņš

"Liepāja/Triobet" revanšējas un sakauj neprecīzo "Jēkabpili"
Edgars Štelmahers pret Dveinu Džonsonu
Foto: Bkjekabpils.lv

Latvijas Basketbola līgā devīto uzvaru 11 spēlēs guvusi "Liepāja/Triobet", kura savā laukumā ar 79:61 apspēlēja bez Rinalda Sirsiņa maču aizvadošo "Jēkabpils" vienību, kura trāpīja tikai 25% tālmetienu (7/28) un 50% soda metienu (8/16).

"Liepāja/Triobet" sezonu uzsākusi vareni un LBL pirmajās desmit spēlēs bija zaudējusi tikai divreiz. Šodien nācās uzņemt "Jēkabpils" vienību, kura pirms mēneša kļuva par pirmo, kura pratusi apspēlēt Ulvja Helmaņa vadīto komandu. Ņemot vērā, ka tieši "Jēkabpils" pavasarī izsita Liepāju izslēgšanas spēlēs, par motivāciju liepājniekiem sūdzēties nevajadzētu.

Mača sākumā no motivācijas gan nebija ne miņas, un "Jēkabpils" veica izrāvienu 7:0, turklāt "Liepāja/Triobet" izskatījās gluži vienkārši nenoskaņojusies spēlei. Viesiem šoreiz nācās iztikt bez Rinalda Sirsniņa palīdzības, kuram mikrotrauma, un viņa trūkums izpaudās turpinājumā, kad "Liepāja" atbildēja ar 12 punktiem pēc kārtas un ceturtdaļu noslēdza ar 15:11.

"Jēkabpils" arvien biežāk meklēja laimi no tālmetienu līnijas, kas palīdzēja turēties līdzi otrajā ceturtdaļā (27:31), taču trešajā ceturtdaļā tomēr "Liepāja" aizbēga (57:44). Veiksmīgi darbojās Dveins Džonsons, kurš izcēlās arī ar skaistu danku. Bumbu grozā no augšas 4. ceturtdaļas sākumā trieca arī Lauris Blaus un Edgars Žeļonis, piebremzējot "Jēkabpils" centienus atspēlēties. Lai arī Mārtiņš Kravčenko aktīvi darbojās uzbrukumā un uzņēmās līdera pienākumus, "Liepāja/Triobet" pārsvaru noturēja un uzvarēja ar 79:61.

"Liepājai/Triobet" šī bija 11. sezonas uzvara mājās (visos turnīros) un savā zālē tā vēl nav izjutusi zaudējuma smagumu, kas ļauj nostablizēties tabulas trešajā vietā. Ar 17 punktiem šodien rezultatīvākais bija Jurevičus, 15 pievienoja Džonsons un Blaus, bet savu pirmo spēli sezonā aizvadīja Kristaps Miglinieks. Savukārt "Jēkabpils" rindās 11 punkti Pāvelam Veselovam, bet deviņus punktus guvušais Rihards Kuksiks aizmeta garām septiņus trejačus no astoņiem

"Liepāja/Triobet" - "Jēkabpils" 79:61 (15:11, 16:16, 26:17, 22:17)
"Liepāja/Triobet": Jurevičus 17, Džonsons 15, Blaus 15 (9.atl.b.), Žeļonis 8, J. Antrops 8, Helmanis 6, Mažutis 4, Krastiņš 3, Leimanis 3
""Jēkabpils": Veselovs 11, Kuksiks 9, Kravčenko 9, Sokolovs 6, Šeļakovs 6 (8 atl.b.), Štelmahers 6, Pozņaks 4, Dušelis 4, Teilors 2, Čukins 2, Virsis 2

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-11-29 18:50, pirms 9 gadiem
Barons vs Ventiņi spēli kaut kur rāda?

  +2 [+] [-]

, 2014-11-29 19:08, pirms 9 gadiem
Apsveicu Liepāju ar pelnītu uzvaru! Bez saspēles vadītāja mums pret tādu komandu kā Liepāja uz uzvaru nav ko cerēt. Ļoti žēl, ka spēlētāji, kas nomināli atrodas dziļākā rezervē un kuriem parasti nav tik daudz spēles laika kā šodien, savas dotās iespējas neizmanto. Tam pašam Edgaram laiks tā kā būtu saprast, ka tieši BK Jēkabpils patiesībā šobrīd ir viņa iespēja sevi beidzot pierādīt pieaugušo basketbolā, un tikai no viņa paša būs atkarīgs, kā būs tālāk. Diemžēl...! Vismaz pagaidām...!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-11-29 20:02, pirms 9 gadiem
Nav kārtībā. Mums ir labi, meistarīgi garie spēlētāji, kas ir jāizmanto pret jebkuru pretinieku. Ja par visu spēles laiku uzbrukumā trīsreiz garajiem normāli nogādā bumbu groza apakšā, tas ir "pilnīgs sviests". Lūk rādītājs. Viens no mūsu uzbrukuma līderiem Povilas Cukinas - viens metiens pa grozu, 2 punkti. Salīdzinam ar citām spēlēm. Sokolovam šodien viena rezultātīva piespēle, Štelmaheram - 2. Tālāk nav ko analizēt. Pilnībā izgāzta spēle pirmajā numurā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja