Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala/Fēnikss" pēc 17 punktu pārsvara izsēšanas tomēr pieveic "Jelgavu"

Rolands Eliņš

"Jūrmala/Fēnikss" pēc 17 punktu pārsvara izsēšanas tomēr pieveic "Jelgavu"
Edgars Jeromanovs
Foto: Renārs Buivids

Latvijas Basketbola līgā "Jūrmala/Fēnikss" pārspējusi "Jelgavas" komandu ar rezultātu 91:87, kas Jūrmalai turnīra tabulā deva septīto uzvaru desmit spēlēs. Pēc pirmā puslaika "Jūrmala/Fēnikss" bija ieguvusi vērā ņemamu 17 punktu pārsvaru, taču izskaņā uzvaru nosargāja vien ar lielām grūtībām.

Nedēļas vidū "Jūrmala/Fēnikss" beidzot bija guvusi savu pirmo panākumu Baltijas Basketbola līgā un šodien centās veiksmju sēriju paildzināt, sacenšoties ar "Jelgavas" spēlētājiem. Rezultatīvajā spēles sākumā "Jelgava" spēja neatpalikt no mājiniekiem, taču pagalam neveiksmīga izvērtās otrā ceturtdaļa. Tajā "Jelgava" guva tikai astoņus punktus, bet ielaida 25, turklāt no spēles tika realizēts tikai viens metiens.

Iespaidīgs Kristapa Pļavnieka un Denisa Krestiņina sniegums palīdzēja "Jelgavai" atkopties, un trešajā ceturtdaļā rezultāta starpība tika samazināta līdz astoņiem punktiem, tiesa, ar piecām piezīmēm priekšlaicīgi spēli nācās pabeigt Ginteram.

Pēdējā ceturtdaļā intriga nepazuda līdz pēdējai minūtei, taču pavisam nelaikā trīs no četriem no soda metieniem garām aizmeta jelgavnieks Jānis Bērziņš. Viņš gan reabilitējās ar tālmetienu, kas padarīja rezultātu 85:89, līdz mīnus divi pēc tam pievilka Krestiņins, taču tas izrādījās viss. Mediss atbildēja ar diviem precīziem sodiņiem, un par spīti satraukumiem "Jūrmala/Fēnikss" tomēr noturēja uzvaru.

Pa 17 punktiem uzvarētāju rindās guva Edgars Jeromanovs un Mārtiņš Laksa, savukārt pretinieku rindās 24 punkti Kristapam Pļavniekam. Krestiņins pievienoja 20 punktus un 11 atlēkušās bumbas.

"Jūrmala/Fēnikss" - "Jelgava" 91:87 (21:21, 25:8, 24:33, 21:25)
"Jūrmala/Fēnikss": Jeromanovs 17, Laksa 17, MEdiss 10, Jonāts 9, Mednis 9, Ausējs 8, Pinete 7, Gromovs 7, Čoders 3, Dilevka 1
"Jelgava": Pļavnieks 24, Krestiņins 20 (11 atlb.), Bērziņš 12, Ginters 10, Čavars 7, Mētra 6, Pāže 4, Liepiņš 2, Kosenkovs 2

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

  +1 [+] [-]

, 2014-11-29 21:04, pirms 9 gadiem
Nu ko, varbut tomer VEF ir laiks sakt iespelet Plavnieku par otru PG, galigi zemee metams tomer dzeks nav.

     [+] [-]

, 2014-11-30 10:14, pirms 9 gadiem
Domāju, ka lielāks labums džekam būs spēlējot maksimāli lielu spēles laiku foršā komandā un gūstot pārliecību, nevis spēlējot 2-5 minūtes. Lai pilnveidojas, viņa laiks noteikti pienāks drīz.

     [+] [-]

, 2014-12-01 11:47, pirms 9 gadiem
KaraLis rakstīja: Nu ko, varbut tomer VEF ir laiks sakt iespelet Plavnieku par otru PG, galigi zemee metams tomer dzeks nav.
nedomāju, ka ir laiks. m.gulbis ir krietni labāks treneris pie kura var spēlētājs attīstīties. n.mazuram sākotnēji jātiek galā ar savu spēles stila maiņu nevis jāaudzina pļavnieks.