Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Valteram izbraukums pie "Žalgira", Blūms mājās pret "Nancy"

Valteram izbraukums pie "Žalgira", Blūms mājās pret "Nancy"
Luka Zoričs un Kristaps Valters
Foto: diariosur.es

Trešdien ULEB Eirolīgā sāksies septītā nedēļa, kurā spēles diviem Latvijas spēlētāju pārstāvētajiem Spānijas basketbola klubiem. Malagas "Unicaja" ar Kristapu Valteru izbraukumā Lietuvā tiksies ar Kauņas "Žalgiris", bet Jānim Blūmam ar "Bilbao Basket" mājas spēle ar Francijas klubu "SLUC Nancy". Valtera spēle sāksies pulksten 19:45, bet Blūmam - 22:00 (abi spēļu sākumi pēc Latvijas laika).

Valters ciemos pie "Žalgira"

Pirmajam trešdienas vakarā spēlē Kristapam Valteram, kura Malagas "Unicaja" ciemosies Lietuvā pie Kauņas "Žalgira".Pēc sešām Eirolīgas spēlēm "Unicaja" uzvarējusi trijās, kas dod trešo vietu, bet "Žalgiris" ar vienu uzvaru ierindojas sestajā vietā, kas noslēdz B grupu. Līderi ar sešām uzvarām ir CSKA, kas pagājušajā nedēļā Maskavā apspēlēja "Žalgiri" (95:82), bet otrajā vietā ar četrām uzvarām atrodas Atēnu "Panathinaikos". Tieši atēnieši sestajā spēļu kārtā viesos Malagā tika pie uzvaras pār "Unicaja" (77:76), veiksmīgāk nospēlēja spēles galotni.

Pirms trešdienas spēles "Žalgira" galvenais treneris Aleksandars Trifunovičs atklājis ka, uzvara atvieglotu izkļūšanu no grupas, nepaļaujoties uz citu spēļu rezultātiem. Tāpat dažiem "Žalgira" spēlētājiem pēdējā laikā esot bijušas veselības problēmas, bet tas neietekmēs komandas motivāciju, kas būs ļoti augsta, solījis Kauņas kluba treneris. Vienīgais trūkstošais spēlētājs "Žalgira" sastāvā būs amerikāņu saspēles vadītājs Dežuans Kolinss, par kura liktenis komandā vēl tiks lemts. Zinot savu nespēlēšanu trešdien, Kolinss dienu iepriekš mierīgi varēja baudīt ULEB Eiropas kausu basketbolu Kauņā, mielojoties ar ātrās ēdināšanas našķiem (foto). Kolinss bija ieradies uz spēli, kurā "Rūdupis" atzina čehu kluba "Nymburk" pārākumu (79:91), ko noskatījās arī cits "Žalgira" spēlētājs Mindaugs Kuzminsks. Viņu visticamāk piesaistīja vecākā brāļa Sauļus spēle, kurš, starp citu, pagājušajā sezonā spēlēja "Ventspils" sastāvā, bet pašreiz pārstāv "Rūdupi".

Gaidāms, ka rītdien savu pēdējo spēli "Žalgira" sastāvā aizvadīs amerikāņu aizsargs Tajs Lavsons, kurš piekrita parakstīties spēlēšanai Eiropā uz laiku līdz NBA beigsies lokauts. Pagājušajā nedēļā tika panākta vienošanās starp līgu un spēlētājiem, kas nozīmē drīzu NBA sezonas atsākšanos, tāpēc Lavsons būs viens no tiem spēlētājiem, kam tuvākajā laikā jāatgriežas pāri okeānam, kur viņš pārstāvēs Denveras "Nuggets".

Abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē pirmajā aplī Spānijā uzvarētāja noteikšanai bija vajadzīgs pagarinājums, kurā pārāki bija Malagas basketbolisti (85:78). Pagaidām vienu no labākajām spēlēm savā Eirolīgas karjerā pret "Žalgiri" nospēlēja Kristaps Valters, kuram tajā vakarā 20 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles. Labi Kristaps spēlējis arī nesenajās spēlēs, piemēram, pēdējā spēlē Spānijas ACB līgā pret "Caja Laboral" (79:66) bija efektīvākais komandā, gūstot 14 punktus un atdodot septiņas rezultatīvas piespēles. Malagas komandas sastāvā joprojām laukumā nedosies savainotais saspēles vadītājs E. Dž. Roulends, kas lielāku atbildību dos Kristapam Valteram.

Spēle starp "Žalgiri" un "Unicaja" klubiem sāksies pulksten 19:45 pēc Latvijas laika. Tiešraidē spēli rādīs Viasat Sport Baltic kanāls.

Blūms un Bilbao pēc uzvaras pār bijušā ventspilnieka Akingbalas klubu

Nedaudz vēlāk trešdienas vakarā Spānija vietējais "Bilbao Basket" savā laukumā uzņems viesus no Francijas - "SLUC Nancy" klubu. Pirmajā aplī Bilbao piedzīvoja neplānotu zaudējumu Francijā, kapitulējot Nansī vienībai ar 73:87. Uz šo spēli savainojuma dēļ nedevās Jānis Blūms, kas viņam bija pirmā izlaistā četru gadu laikā. Gūtā savainojuma sekas Blūms izjūt joprojām (vairāk par to šeit), bet tāpat dodas laukumā un dod labumu Bilbao komandai. Turklāt pagājušās nedēļas Eirolīgas spēlē Blūma devums uzbrukumā bija ļoti solīds (14 punkti).

Paredzams, ka šajā spēlē "SLUC Nancy" vienībai nāksies iztikt bez sava līdzšinējā līdera Nikolā Batuma. Ar viņu situācija ir līdzīga kā ar Lavsonu un "Žalgiri", bet atšķirība ir tāda, ka Batuma pēdējā spēle Eiropā šosezon jau nospēlēta. Pēc spāņu mediju informācijas Batuma klubs Portlendas "Trail Blazers" uzstājis, lai spēlētājs vairs nedotos laukumā un gatavotos NBA sezonai, tāpēc uz Bilbao basketbolists nav devies. Pirmajā spēlē tieši Batums bija galvenais iemesls, kāpēc Bilbao nespēja uzvarēt - Francijas izlases uzbrucējam toreiz 26 punkti, astoņas piespēles, septiņas atlēkušās bumbas. "SLUC Nancy" komandā grūti atrast tādu aizvietotāju Batuma spējām, tāpēc sagaidāms šīs vienības konkurētspējas samazinājums (vismaz Eirolīgas līmenī). Interesanti, ka viens no "SLUC Nancy" līderiem ir arī nigēriešu centrs Akins Akingbala, kurš pirms trijiem gadiem vēl valkāja "Ventspils" kluba formu.

Bilbao vienībai pēc sešām spēlēm divas uzvaras un pēdējā vieta, bet izredzes uz izkļūšanu no A grupas ir labas, jo nākamās trīs no četrām spēlēm būs savā laukumā. Ar trīs uzvarām seko četras citas komandas ("SLUC Nancy", Stambulas "Fenerbahce", "Bennet Cantu" un "Olympiacos"), bet pirmie ar bilanci 4-2 ir "Caja Laboral".

Spēles sākums pulksten 22:00 pēc Latvijas laika, ko ierakstā pulksten 23:40 rādīs Viasat Sporta Baltic.

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

  -1 [+] [-]

, 2011-11-30 13:44, pirms 12 gadiem
nancy boi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-30 14:02, pirms 12 gadiem
Abiem pa uzvarai!!

  -3 [+] [-]

, 2011-11-30 14:40, pirms 12 gadiem
Par Zalgiri. Šī uzvara viņiem būs daudz vajadzīgāka !

  +2 [+] [-]

, 2011-11-30 15:40, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Bez uzvaras Lietuvā, nav jēgas braukt uz Spāniju! ja jau Vefs to iespaidīgi un sparīgi paveica, tad Unicam tas jādara ar vienu roku driblējot.
VEF spēlēja mājās un arī UNICS brauks citreiz pie Žalgira!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-30 18:04, pirms 12 gadiem
Attēlā redzamais centrs ir Zoričs, nevis Sinanovičs.

     [+] [-]

, 2011-11-30 19:32, pirms 12 gadiem
Kāds nevarētu padalīties ar linku, kur internetā aplūkot šo spēli? Beidzot ir brīvs vakars, lai paskatītos basketu, bet, par nožēlu, man nav VSB.
Paldies jau iepriekš!

     [+] [-]

, 2011-11-30 19:41, pirms 12 gadiem

     [+] [-]

, 2011-11-30 19:43, pirms 12 gadiem
Vēlreiz paldies, Ingmana kungs.

     [+] [-]

, 2011-11-30 19:55, pirms 12 gadiem
Ir vēl kādi alternatīvi linki ?

     [+] [-]

, 2011-11-30 19:56, pirms 12 gadiem
viasport baltic nav iespejams veerot spēli internetā?

     [+] [-]

, 2011-11-30 20:24, pirms 12 gadiem
Valters pagaidām izskatās labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-30 21:37, pirms 12 gadiem
Beigas Ādolfam galīgi švakas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-11-30 21:39, pirms 12 gadiem
Ai Ka pakasa visu beigu speli unikahai Valterins....zalgeris noturejas

     [+] [-]

, 2011-11-30 22:07, pirms 12 gadiem
Kāds links uz Blūma spēli ?!

     [+] [-]

, 2011-11-30 22:22, pirms 12 gadiem
Chikotilo rakstīja: Kāds links uz Blūma spēli ?!
To pašu vajag.

     [+] [-]

, 2011-11-30 22:24, pirms 12 gadiem
Watch Live Bizkaia Bilbao Basket vs. Sluc...

links uz spēli. lūdzu.