Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertānam spēle pret Dončiču, Ņujorkā sezonas otrais derbijs

Rolands Eliņš

Bertānam spēle pret Dončiču, Ņujorkā sezonas otrais derbijs
Luka Dončičs. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Šonakt 2:30 pēc Latvijas laika NBA spēli aizvadīs Dāvis Bertāns un Sanantonio „Spurs”, savā laukumā sacenšoties ar Dalasas „Mavericks”. Savukārt 1:30 paredzēta divu latviešu pārstāvēto Ņujorkas komandu spēle „Knicks” pret „Nets”, taču savainojumu dēļ Kristaps Porziņģis un arī Rodions Kurucs tajā nepiedalīsies.

Par spīti savām problēmām aizsardzībā (pirmajās piecās spēlēs vidēji ielaisti 118.6 punkti) Sanantonio „Spurs” sarežģītajā sezonas sākumā, kurā trīsreiz bija jāspēlē ar pagājušās sezonas „play-off” komandām un divreiz Lebrona Džeimsa „Lakers”, pratusi iegūt pozitīvu bilanci 3-2. Šonakt paredzēts teorētiski nedaudz vieglāks pārbaudījums – Dalasas „Mavericks”, kas zaudējusi trīs spēlēs pēc kārtas, joprojām spēlē bez Vācijas leģendas Dirka Novicka un izdara uzsvaru uz jaunajiem spēlētājiem Luku Dončiču un Denisu Smitu.

Dāvis Bertāns iepriekšējā mačā devās sākumsastāvā, taču tieši šī spēle viņam bija vienīgā, kurā punktus neizdevās gūt – iepriekš četrās spēlēs nākot uz maiņu Bertāns katrā bija trāpījis vismaz vienu tālmetienu. Bertāna vieta sākumsastāvā pret „Lakers” gan diez vai saglabāsies, ņemot vērā, ka abās spēlēs pret Lebrona Džeimsa komandu tika meklēti īpaši taktiskie risinājumi un centra spēlētājs Jakobs Peltls laukumā neizgāja ne uz brīdi.

„Spurs” uzvarās lielu lomu spēlē komandas jaunpienācējs Demārs Derouzens. Viņš vidēji spēlē guvis 27.2 punktus un veicis 7.8 rezultatīvas piespēles, uzņemoties saspēles veidošanas pienākumus, kas „Spurs” ir īpaši svarīgi, ņemot vērā nominālo saspēles vadītāju savainojumus. Derouzena veiksmīgā spēle arī palīdzējusi piesegt viņa partnera Lamarkusa Oldridža pieticīgo metienu precizitāti – Oldridžs pagaidām trāpījis tikai 41.3% metienu no spēles un tikai vienā spēlē pārsniedzis 21 gūtā punkta robežu.

Dalasas „Mavericks” pirmajās sešās spēlēs guvusi divas uzvaras un sagaidījusi veiksmīgu iejušanos līgā no aizvadītās sezonas Eirolīgas MVP Lukas Dončiča. Dončičs uzreiz ieņēmis stabilu vietu sākumsastāvā un vidēji spēlē guvis 18.7 punktus, savācis 6.2 atlēkušās bumbas un veicis 4.0 rezultatīvas piespēles. Dončičam gan pagaidām pieklibo metienu precizitāte, kas gan saistīts ar visas komandas tendencēm daudz uzbrukt no tālās distances. Dončičs vidēji spēlē izmet 7.2 tālmetienus, komandas rezultatīvākais spēlētājs Veslijs Metjūzs vidēji izmetis 9.2 tālmetienus, bet Dalasa kopumā ar 38 tālmetieniem spēlē ir ceturtā aktīvākā līgā. „Spurs” vidēji izmetusi gandrīz divreiz mazāk tālmetienus (23.6), taču ar daudz labāku precizitāti (40.7% pret Dalasas 32.9%).

Dalasas sastāvā šosezon vēl laukumā nav izgājis leģendārais vācietis Dirks Novickis, par kuru iepriekš tika ziņots, ka potītes traumas dēļ viņš nevarēs spēlēt visu oktobri. Dalasas garajā galā gan tāpat ir vācu basketbolists – Maksimilians Klebers, kurš savā otrajā sezonā nostabilizējies komandas rotācijā aiz pamatcentra Deandrē Džordana. Džordans savukārt Dalasas rindās vēl nav aizvadījis nevienu spēli, kurā nebūtu savācis „double-double” – viņam vidēji spēlē 15.3 punkti un 14.7 atlēkušās bumbas. Dalasas sastāvā atgriezies arī Herisons Bārnss, kurš pirmās četras spēles izlaida savainojuma dēļ.

Tikmēr Ņujorkā šonakt sezonas otro pilsētas derbiju izspēlēs „Knicks” un „Nets” vienības, šodien tiekoties „Madison Square Garden” arēnā. Sezonas pirmajā savstarpējā mačā „Nets” bija pārāka ar 107:105, un 11 punktus šajā mačā guva latviešu debitants Rodions Kurucs. Lai gan sākotnēji tika ziņots, ka trauma nav īpaši nopietna, potītes trauma ir liegusi Kurucam piedalīties komandas trīs iepriekšējās spēlēs, un „Nets” savainoto spēlētāju sarakstā Kurucs atradīsies arī šonakt.

„Nets” ir viens liels mīnuss šīs spēles sakarā – Bruklinas komanda spēlēja jau vakar, piekāpjoties čempionei „Warriors”, kamēr „Knicks” bija brīvdiena. „Knicks” to izmantoja treniņam, kurā piedalījās arī Rašīds Volless, bijušais „Pistons” centrs, kurš NBA pavadīja 17 sezonas. Viņš treniņā strādāja ar „Knicks” garajiem spēlētājiem.

„Knicks” pēc uzvaras sezonas pirmajā mačā pret Atlantu zaudējusi visās piecās nākamajās spēlēs. Iepriekšējā mačā pret „Warriors” tika izmēģināts pārkārtojumiem sākumsastāvā, rezervē atstājot centru Enesu Kanteru., kamēr Frankam Nilikinā tika dota iespēja vairāk spēlēt pirmā numura pozīcijā. Tas neglāba no zaudējuma „Warriors” ar -28, taču diez vai zaudējumā vainīgas taktiskās pārmaiņas.

NBA spēles, naktī uz 30. oktobri

KomandasSākums
Pacers-Trail Blazers1:00
76ers-Hawks1:00
Heat-Kings1:30
Knicks-Nets1:30
Bulls-Warriors2:00
Bucks-Raptors2:00
Timberwolves-Lakers2:00
Spurs-Mavericks2:30
Nuggets-Pelicans3:00

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo

  -3 [+] [-]

, 2018-10-29 19:09, pirms 5 gadiem
Žēl, ka tkal Kurucs nespēlē un vēl tik piemērotā laikā 1:30. Kā jau teicu Dāvis atkal noārdīsies un būs 5 no 50 punktiem 10 atlēcošās bumbas un 11 piespēles komandas iesildīšanās laikā, bet spēlē 5 punkti 1 atlēcošā bumba un 2 piespēles !

  +2 [+] [-]

, 2018-10-29 19:28, pirms 5 gadiem
Davis Bertanzzz 21pts 5/8 triples.

  +6 [+] [-]

, 2018-10-29 19:32, pirms 5 gadiem
NBA God rakstīja: Žēl, ka tkal Kurucs nespēlē un vēl tik piemērotā laikā 1:30. Kā jau teicu Dāvis atkal noārdīsies un būs 5 no 50 punktiem 10 atlēcošās bumbas un 11 piespēles komandas iesildīšanās laikā, bet spēlē 5 punkti 1 atlēcošā bumba un 2 piespēles !
Lai met kaut 0 punktus, bet turpināšu lepoties, ka viņš ir tik tālu ticis.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-29 19:55, pirms 5 gadiem
Ņujorkas derbiju vajadzētu atcelt. Kāds tur derbijs bez neviena latvieša!?

  -4 [+] [-]

, 2018-10-29 20:04, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Lai met kaut 0 punktus, bet turpināšu lepoties, ka viņš ir tik tālu ticis.
Es ar vēljoprojām lepojos par Gundaru Vētru, ka viņš tika līdz NBA ! Par Andri Biedriņa karjeru vispār priecīgs GSW field goals līderis un ļoti solīds soda mentienu izpildītājs ir jāmāk nokļūt līdz sodiņiem ! Jaunos koleģas bollerus treniņos skoloja Andrīts, tāpēc jau Karijs ir Karijs, Tompsons ir Tompsons un Grīns ir lubriks. Andris visus skoloja un Grīns degredējoties no Andra dankiem sāka beidzot spēlēt defā !

     [+] [-]

, 2018-10-29 20:06, pirms 5 gadiem
Nesaprotiet kāpēc Karijs vislaik piemin Andri. Vot šitais ir mans vecis ! Man pat ir sakari, ka viņš vēl strādā ar jaunajiem un Durantu tagad GSW treniņ štābā !

  +4 [+] [-]

, 2018-10-29 20:07, pirms 5 gadiem
NBA God rakstīja: Es ar vēljoprojām lepojos par Gundaru Vētru, ka viņš tika līdz NBA ! Par Andri Biedriņa karjeru vispār priecīgs GSW field goals līderis un ļoti solīds soda mentienu izpildītājs ir jāmāk nokļūt līdz sodiņiem ! Jaunos koleģas bollerus treniņos skoloja Andrīts, tāpēc jau Karijs ir Karijs, Tompsons ir Tompsons un Grīns ir lubriks. Andris visus skoloja un Grīns degredējoties no Andra dankiem sāka beidzot spēlēt defā !
Pilnīgs bezsakars. Ja nebija ko atbildēt, būtu labāk neko nerakstījis.

  +3 [+] [-]

, 2018-10-29 20:19, pirms 5 gadiem
Dončičs labi iejuties NBA
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-10-29 20:30, pirms 5 gadiem
Subaars rakstīja: Manuprāt, viņam ļoti piestāv poga "ignorēt". Troļļo tik slikti, ka HMB pietrūkst.
Atceries laiku, kad trakākais šeit bija funis?

  +2 [+] [-]

, 2018-10-29 20:56, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Dončičs labi iejuties NBA
Normāli, daudz kļūdas gan vēl un metienu precizitāte stipri staigā, bet citādi jau no bildes ārā nekrīt - tas gan.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2018-10-29 21:34, pirms 5 gadiem
Bruins.B. rakstīja: Donciks visus iZaardiis😂😂😂
Ko tas bļe Dončiks pončiks izārdīs, viņš ir lēns! Kad Dāvis uznāks uz laukuma pārs bloku un puika jau mēms! Varēs uzelpot kad Dāvis noies pelnītā atpūtā kad būs jau SAS +50!

  -2 [+] [-]

, 2018-10-29 21:57, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Dončičs labi iejuties NBA
Ņemot vērā,ka viņs pat netiek pie bumbas.VIņu reāli sāk ienīst Barea,Metjūzs un Smits.Ieprieksēja spēlē pat DJ negribēja dot viņam bumbu
Protams arī spēlēt viņu pa ceturto numuru liekas galīgi garām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-10-29 22:04, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Ņemot vērā,ka viņs pat netiek pie bumbas.VIņu reāli sāk ienīst Barea,Metjūzs un Smits.Ieprieksēja spēlē pat DJ negribēja dot viņam bumbu
Protams arī spēlēt viņu pa ceturto numuru liekas galīgi garām
Hmm, forumos gan otradi saka, ka esot tiri labi iejuties. Un par bumbas dosanu... nu common, nav jau stars vel nekads, knapi izskilies, tikko drafts bija.

     [+] [-]

, 2018-10-29 22:38, pirms 5 gadiem
Žagars turpinās progresēt un ne sliktāk par Dončiču spēlēs

     [+] [-]

, 2018-10-30 01:10, pirms 5 gadiem
Es laikam vienīgais gaidu Dāvja spēli nu un, ka drusku patroļoju ! Gribu redzēt vairāk pārliecības vaig izšaut kādreiz ir brīvi trīņi, bet izvēlās muļķīgu risinājumu nemest ! Viegli ir runāt, bet ja man kā riktīgam Dāvja troļotājam jāgaida līdz 2:30 kā viņš spēlē kā parasts spēlētājs tad manos komentāros vājprāts ir sarakstīts ! Jā varu arī neskatīties spēles, bet tā nu šos 2 gadus ir iegājis ka nevaru iztikt bez NBA ! Vienīgais kam bija lielās spēles tas bij KP un cerība, ka Rodions būs nākotnes zvaigzne. Dāvis gan neliek par sevi runāt !

     [+] [-]

, 2018-10-30 01:25, pirms 5 gadiem
tam cuvakam bilde mazak vajag kurit zalo