Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL sezonas sākuma līderis Makdeivids nokārto "Oilers" piekto uzvaru pēc kārtas

Rolands Eliņš

NHL sezonas sākuma līderis Makdeivids nokārto "Oilers" piekto uzvaru pēc kārtas
Konors Makdeivids raida ripu "Canucks" vārtos
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt pieredzētas veselas trīs spēles, kurās viena komanda palikusi sausā. Vienā no šīm spēlēm savu piekto uzvaru pēc kārtas guva iepriekšējo gadu līgas pastarīte „Oilers”, ar 2:0 pieveicot ”Canucks”.

„Oilers” pagājušo sezonu noslēdza priekšpēdējā vietā līgā ar tikai 70 punktiem. Jaunās sezonas pirmajās astoņās spēlēs Edmontona paspējusi savākt jau piekto daļu punktu no pagājušā gada sasnieguma, turklāt joprojām ciests tikai viens zaudējums (interesanti, ka tieši pret Zemgu Girgensonu un „Sabres”, kurai savukārt tā ir vienīgā uzvara). Ar 14 punktiem un piecām uzvarām pēc kārtas„Oilers” šobrīd ir izvirzījusies Rietumu konferences vadībā un līgas vicelīderes pozīcijās.

Šonakt „Oilers” ar Kema Tālbota 26 atvairīto metienu palīdzību noturēja sausā „Canucks”, bet uzvaras vārtus otrā perioda vidū guva 19 gadus vecais Konors Makdeivids. Viņš 32. minūtē ar iespaidīgu slidojuma ātrumu aizbēga no aizsargiem un izgājienā viens pret vienu trāpīja Raienam Milleram starp kājsargiem. 1:0 saglabājās līdz pašām mačam beigām, kad Milans Lučičs ar metienu tukšos vārtos panāca 2:0.

Lučičam šajā spēlē 1+1, bet Makdeivids guvis sezonas piekto vārtus. Viņam arī septiņas rezultatīvas piespēles un ar 12 punktiem Makdeivids šobrīd ir sezonas rezultatīvākais spēlētājs. Viņa tuvākais sekotājs? Cits tikai 19 gadus vecs puisis, šīs sezonas debitants Ostons Metjūzs, kurš paspējis savākt desmit punktus (6+4).

Sausās spēles šonakt arī Sergejam Bobrovskim „Blue Jackets” uzvarā pār „Ducks” (4:0) un Maikalm Hatčinsonam „Jets” sastāvā pret „Avalanche” (1:0). Bobrovskis atvairīja 35 metienus, kamēr Kolumbusai pa diviem vārtiem iemeta Brendons Sāds un Sems Gaņjē, bet Hačinsons tika galā ar 37 pretinieku metieniem.

Savukārt „Blackhawks” papildlaikā tika galā ar „Devils” pretestību (3:2).Pamatlaikā Čikāgai Marians Hosa un Artēmijs Panarins abus vārtus guva vairākumā, bet papildlaikā uzvaru nokārtoja Artjoms Aņisimovs. „Blackhawks” gan nebija tālu no zaudējuma, jo vēl 58. minūtē bija iedzinējos ar 1:2, taču, spēlējot vairākumā, tika nolemts par vārtsarga nomaiņu pret papildu uzbrucēju, un risks attaisnojās, jo Hosa panāca neizšķirtu uzreiz pēc tam.

Jāpiemin arī, ka šovakar NHL līdzjutējiem Latvijā būs iespēja vērot Girgensona un "Sabres" spēlei sev parocīgākā laikā nekā ierasts - Bufalo un "Panthers" mačs šovakar jau 20:00 vakarā.

NHL spēļu rezultāti, 29. oktobris

KomandasRezultāts
Hurricanes-Rangers3:2
Devils-Blackhawks2:3 P
Flames-Senators5:2
Avalanche-Jets0:1
Canucks-Oilers0:2
Ducks-Blue Jackets0:4

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  -4 [+] [-]

, 2016-10-29 10:22, pirms 7 gadiem
1.5 miljoni balsu - ZEMGUS GIRGENSONS!! All star dabūjām, tagad saņemamies un iebalsojam Zemgu nākošgad kādas NHL komandas sastāvā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-10-29 10:34, pirms 7 gadiem
Vot ko nozīmē drafta piks. No pastarītes pagāšgad šogad par playoff tīmu. Ir komandas kur kaukas mainās un ir komes kur gadu no gada stūrē pa grunti..pat bez cerībām uz ko labāku

  +1 [+] [-]

, 2016-10-29 10:36, pirms 7 gadiem
Talbota spēle arī ir viens no galvenajiem iemesliem, kapēc Oilers ir tik lielisks sezonas sākums

  +2 [+] [-]

, 2016-10-29 10:49, pirms 7 gadiem
markkomartins rakstīja: Vot ko nozīmē drafta piks. No pastarītes pagāšgad šogad par playoff tīmu. Ir komandas kur kaukas mainās un ir komes kur gadu no gada stūrē pa grunti..pat bez cerībām uz ko labāku
Cik gadus tur labi drafta piki. Halls, Hopkins, Eberle, Jakupovs, Draisaitls, tagad Makdeivids.

     [+] [-]

, 2016-10-29 11:58, pirms 7 gadiem
ilgi tā neturpināsies

  -2 [+] [-]

, 2016-10-29 12:30, pirms 7 gadiem
Lai Bufalo spēlētu tā kā Oilers tur būtu jāmainās 95% kluba esošajiem treneriem/spēlētājiem

     [+] [-]

, 2016-10-29 12:46, pirms 7 gadiem
Straka rakstīja: Cik gadus tur labi drafta piki. Halls, Hopkins, Eberle, Jakupovs, Draisaitls, tagad Makdeivids.
Ar Hallu, Hopkinsu, Eberli u.t.t. gan viņiem tur nekas dižs iepriekš nebija! Bija pilns ar top pikiem gadu no gada, bet jēgas lielas tāpat nebija kamēr Maku nedabuja un izskatās, ka tagad būs sākusies jauna ēra "naftinieku" vēsturē un ja tā turpinās, tad beidzot pa n-tajiem gadiem varēs atkal PO uzspēlēt, jo šobrīd viņi izskatās pat ļoti neslikti.... protams arī kīpers beidzot ir atrasts 1. nummura cienīgs, kas var arī kaut ko pavilkt nevis tik tāds kas var nostāvēt, ja komandai iet....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-29 13:18, pirms 7 gadiem
Talbots pēdējās 4 spēlēs ielaidis 2 no 128 metieniem. Pret Vašingtonu un Sentluisu tajā skaitā. Nereāla statistika, ņemot vērā Edmontonas aizsardzību un atceroties spēli pret Bufalo. Talbotam kā reiz piedzima bērns pirms ~nedēļas vai vairāk, un pamatīgi sasparojās.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-29 13:30, pirms 7 gadiem
Ar4ers rakstīja: Oilers būs kā piemērs Dinamo - kā no pelavām kļūt par uzvarošu komandu!
JA KHL būtu īsts drafts un īsti algu griesti, to varētu. Bet KHL ir rkolhozs, tādēļ nespīd.

     [+] [-]

, 2016-10-29 13:56, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Ar Hallu, Hopkinsu, Eberli u.t.t. gan viņiem tur nekas dižs iepriekš nebija! Bija pilns ar top pikiem gadu no gada, bet jēgas lielas tāpat nebija kamēr Maku nedabuja un izskatās, ka tagad būs sākusies jauna ēra "naftinieku" vēsturē un ja tā turpinās, tad beidzot pa n-tajiem gadiem varēs atkal PO uzspēlēt, jo šobrīd viņi izskatās pat ļoti neslikti.... protams arī kīpers beidzot ir atrasts 1. nummura cienīgs, kas var arī kaut ko pavilkt nevis tik tāds kas var nostāvēt, ja komandai iet....
Ko tev līdz gados jauns perspektīvs uzbrukums, ja nav aizsardzība un vārtsargs, tagad, kad aizsardzībā ir stabilitāte ir arī rezultāts, vel gan noteikti jāpiemin Luciča parakstīšana, ļoti pieredzējis uzbrucējs, kurš šai jaunajai komandai ļoti nāca par labu.

     [+] [-]

, 2016-10-29 14:14, pirms 7 gadiem
Edgars rakstīja: Ko tev līdz gados jauns perspektīvs uzbrukums, ja nav aizsardzība un vārtsargs, tagad, kad aizsardzībā ir stabilitāte ir arī rezultāts, vel gan noteikti jāpiemin Luciča parakstīšana, ļoti pieredzējis uzbrucējs, kurš šai jaunajai komandai ļoti nāca par labu.
Es gan vairāk sliecos domāt, ka šīssezonas Oilers patreizējie panākumi (pareizāk gan patreiz būtu teikt- labā spēle) ir balstīti tieši uz ļoti pārliecinošo vārtsarga sniegumu + protams arī Lučiča (pieredzējis rezultatīvs uzbrucējs, kas ir jau SC "mutesbļodu" cēlis virs galvas) piesaistīšana noteikti ir nākusi pa labu tieši Makam &co! Kamēr neko baigi dižo un baigi labo Oilers aizsardzībā es arī tagad neredzu.... defs kāreiz viņiem šobrīd ir tāds "talantīgi viduvējs", kura joprojām ir stipri pajauna un mazpieredzējusi un šobrīd viņi brauc ārā tieši uz kīpera brīžam fenomenālo spēli un uzbrukumu, kur Maks ir galvenais šī uzbrukuma "zobrats"...

     [+] [-]

, 2016-10-29 14:21, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Es gan vairāk sliecos domāt, ka šīssezonas Oilers patreizējie panākumi (pareizāk gan patreiz būtu teikt- labā spēle) ir balstīti tieši uz ļoti pārliecinošo vārtsarga sniegumu + protams arī Lučiča (pieredzējis rezultatīvs uzbrucējs, kas ir jau SC "mutesbļodu" cēlis virs galvas) piesaistīšana noteikti ir nākusi pa labu tieši Makam &co! Kamēr neko baigi dižo un baigi labo Oilers aizsardzībā es arī tagad neredzu.... defs kāreiz viņiem šobrīd ir tāds "talantīgi viduvējs", kura joprojām ir stipri pajauna un mazpieredzējusi un šobrīd viņi brauc ārā tieši uz kīpera brīžam fenomenālo spēli un uzbrukumu, kur Maks ir galvenais šī uzbrukuma "zobrats"...
Respektvi, ne jau viens uzbrucejs labo komandas speli veido.