Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ļubšis: "Mūs šādi apmelot... Klubs gatavo dokumentus un ies līdz galam"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ļubšis: "Mūs šādi apmelot... Klubs gatavo dokumentus un ies līdz galam"
Virginijus Ļubšis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pirmdienas vakarā SMScredit.lv Virslīgas noslēdzošajā spēlē Rīgas "Daugava" izbraukumā ar 2:0 uzvarēja "Mettu/Latvijas Universitāti". Uzvarētāju treneris Virginijus Ļubšis pēc mača paziņoja, ka runas par totalizatoriem Rīgas "Daugavas" sakarā ir apmelojušas, un tās izplata... Daugavpils "Daugava", lai novērstu uzmanību no sevis.

Vispirms gan uzreiz pēc spēles Sportacentrs.com aprunājās ar Rīgas "Daugavas" kapteini Mantu Savenu, kurš guva komandas otros vārtus.

Pastāsti par spēli!
Kā jau gaidījām un zinājām - ar šo komandu ["Metta/LU" - aut.] neklāsies viegli, jo visu sezonu ar viņiem mokāmies. Pret tādām komandām ātri jāgūst vārti un tad var mierīgi spēlēt. Mums ātros vārtus gūt neizdevās un, kā redzējāt, mocījāmies līdz pat pēdējām minūtēm.

Vai reāli vēl cerat, ka varat izraut 3. vietu, ņemot vērā, ka Daugavpils "Daugavai" pēdējās divās kārtās ir nomināli vāji pretinieki?
Protams! Kamēr vien ir cerības, sitīsimies līdz galam!

Latvijas futbola līdzjutējus visvairāk interesē jūsu spēle pēdējā kārtā ar "Ventspili". Noteikti zināt, ka šai mačā, visticamāk, izšķirsies Virslīgas zelta liktenis...
Protams, viņiem [domāts "Ventspilij" - aut.] vajag zeltu, bet mums vajag bronzu. Viņi atbrauks pēc zelta, mēs sitīsimies par bronzu. Ar to viss ir pateikts.

Iepriekšējās abās tikšanās reizēs "Ventspilij" zaudējāt.
Jā, zaudējām, bet, piemēram, 1. aplī zaudējām drīzāk ne spēles ziņā, bet drīzāk tāpēc, ka no mākslīgā laukuma tobrīd pārgājām uz dabīgo, kas bija sliktā kvalitātē. Pēdējā tikšanās reizē spēlēsim savā laukumā, tāpēc, domāju, būs pavisam cita spēle.

Kauguros uz mākslīgā seguma laukuma tev patīk spēlēt [tikai pēc šīs intervijas šo rindu autors uzzināja, ka Rīgas "Daugavas" un "Ventspils" pēdējās kārtas spēle tomēr notiks "Daugavas" stadionā Rīgā]?
Jā, noteikti, jo uz tādiem laukumiem var spēlēt futbolu. Kamdēļ ziemas apstākļos spēlēt laukumos, kur futbolu nevar spēlēt? Domāju, pēdējās kārtās kā reizi ir jāspēlē uz labas kvalitātes laukumiem, lai varētu parādīt labu sniegumu.

Ļubšis: "Visdažādākie rezultāti bijuši "Ilūkstei""

Virginijus Ļubšis, Rīgas "Daugavas" galvenais treneris: "Bija grūta spēle - "Metta/LU" vairs nav tāda, kāda bija sezonas sākumā. Kas man patīk viņu komandā, ka viņi vienmēr pilnībā atdod visus savus spēkus (un vēl vairāk). Uzvarējām smagu spēli, tomēr, domāju, uzvarējām pelnīti - mums bija vairāk momentu un viņiem neko neļāvām izveidot. Grūti spēlēt pret komandu, kas aizsardzībā spēlē tik lieliem spēkiem, tāpēc pēc bumbas atņemšanas nepieciešams uzbrukt ātri un izmantot malas. Ne viss sanāca tā, kā gribējām, kaut arī uzvara ir uzvara, un mēs čempionātā sitīsimies līdz galam, cīnoties par 3. vietu. Cerēsim uz "Mettu" - ka tā pēdējā kārtā nezaudēs Daugavpils "Daugavai". "Metta" vienmēr cīnās līdz galam."

Pēdējā laikā jūsu klubs izskanējis ne pārāk labā gaismā - paši zināt, kādā sakarā... "Domāju, Daugavpils "Daugava" grib novērst šo skandālu prom no sevis, un sākās kaut kāda... man pašam interesanti - 22 gadus esmu strādājis Lietuvā par galveno treneri, tāpat izlasē, bet visā dzīvē man nebija pat mazākās piesiešanās. Nesaprotu, kā var tā vienkārši rakstīt un runāt, nezinot ne faktus, neko. Bet nekas - klubs gatavo dokumentus un ies līdz galam. Mēs spēlējam visas spēles - protams, ne visas izdevās, varbūt ar "Skonto" nesanāca divas spēles, bet šādi apmelot, nesaprotot ne futbolu, neko..."

Vai šosezon esat manījis aizdomīgu spēli no pretinieku puses? "Grūti šobrīd pateikt. Bet, kad uzvari, par tādām lietām nedomā, bet gan domā, ka mūsējie labi spēlē. Šobrīd konkrēti nevaru atbildēt. Protams, visdažādākie rezultāti bijuši "Ilūkstei". Taču tās ir tikai manas domas. Varbūt viņi ir vienkārši vāja komanda. Daudz vājāki nekā "Metta" un "Jelgava". Domāju, "Ilūkste" arī pelnīti izkritīs no šīs līgas, jo pārējie ir galvas tiesu pārāki."

Sezona vēl nav galā, bet tomēr - ko varat šobrīd pateikt par savu nākotni, vai paliksiet Latvijā? "Šobrīd nevaru atbildēt - jāpabeidz šī sezona un jāskatās. Protams, sezonas gaitā pieļāvām daudz kļūdu, varējām mierīgi iegūt 3. vietu, taču dzīvē visādi gadās. Varbūt sezonas sākumā kļūdījāmies spēlētāju atlasē, kāds varbūt vājāk nospēlēja sezonas otro pusi. 1. aplī paņēmām 20 punktus, 2. aplis, protams, bija vājš, 14 punkti, bet tagad ejam pa 1. apļa grafiku. Nebija lielu kritumu, bet varbūt citas komandas pievilka. Domāju, "Metta" labi pievilka - tai pēc 1. apļa neviens neticēja. Vieni lejā, citi augšā. Domāju, "Ventspils" un "Skonto" bija stiprākas par pārējiem. Citas... nedomāju, ka Daugavpils bija labāka par mums. Sezona gan vēl nav galā - ceram, ka varbūt "Metta" daugavpiliešus šeit... [Andris Riherts iestarpina: "Mums vajag, lai jūs labi ar "Jelgavu" nospēlējat."] Jā, mēs sitīsimies līdz galam, par saviem vārdiem atbildu. Ar "Ventspili" nav skaidrs, kā būs, bet sitīsimies līdz galam."

Vai lieliski zināt, ka varat ietekmēt zelta likteni? "Jā, protams, zinām. Zinām arī tabulas lejasdaļu. Ticiet man, sitīsimies līdz galam Jelgavā, kur mums vajag tikai uzvaru - ja vien ir iespēja, tā jāizmanto līdz pat galam."

"Skonto" treneris Tamazs Pertija izteica nožēlu, ka "Skonto" nevar jūsu komandu stimulēt ar naudu... "Ja godīgi - ja ir iespēja izraut 3. vietu, mums nevajag nekādu naudu. Ja vien būs iespēja. Daugavpilij šeit pret "Mettu" viegli noteikti neklāsies. Paši arī sitīsimies līdz galam."

"Mettas/LU" trenera Andra Riherta domas par spēli un atbildes uz žurnālistu jautājumiem drīzumā varēsiet dzirdēt video versijā.

  +7 [+] [-]

, 2013-10-29 00:58, pirms 10 gadiem
Būtu jauki vienkārši visur aizliegt likt likmes uz LV futbola virslīgas spēlēm, un tad paskatīties, kuros klubos vislielākā jezga notiek.

  +4 [+] [-]

, 2013-10-29 01:05, pirms 10 gadiem
Nu man arī negribētos domāt, ka klubs, kas tikko manāmi sācis savu attīstību un ir viens no aktīvākajiem gan līdzjutēju piesaistē, gan arī informācijas izplatīšanā par savām aktivitātēm, smērētu rokas netīrās lietās. Parasti jau tie, kas tādas lietas dara, cenšas palikt pēc iespējas klusāki un nemanāmāki. Un, gribot vai negribot, bet, izsakot šo frāzi, galvā kā pirmās ielec Daugavpils Daugava un Ilūkste.

  +3 [+] [-]

, 2013-10-29 01:07, pirms 10 gadiem
Neuztraucās - Totopili būs grūti pārsist šajā "Latvijas futbola elementā"... Tagad jau LFF to pieņem kā normu. Kopš Dinaburgas skandāla nekas nav sakārtots un bardaks turpinās. Varam tikai minēt kapēc LFF tik neitrāli un pašsaprotami skatās uz šo situāciju jau cik gadus. Pieļauju, ka cilvēkiem attiecīgajos amatos tas ir izdevīgi...

  +1 [+] [-]

, 2013-10-29 08:41, pirms 10 gadiem
Juniper rakstīja: Būtu jauki vienkārši visur aizliegt likt likmes uz LV futbola virslīgas spēlēm, un tad paskatīties, kuros klubos vislielākā jezga notiek.
ja ar lielajiem interneta toto vēl kaut ko tādu varētu sabīdīt, tad visi tie āzijas kantori pasūtītu visus labi tālu. viņi labi zina, ka viņiem neviens klāt netiek un tāpēc caur turieni arī visas sarunātās spēles bīda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-10-29 09:02, pirms 10 gadiem
No Kacanovs - no toto party !

  +5 [+] [-]

, 2013-10-29 09:24, pirms 10 gadiem
nevar zināt kas ir lielāks kauns spēlēt toto, vai spēlēt tik slikti, ka visi domā, ka tu spēlē toto

     [+] [-]

, 2013-10-29 10:35, pirms 10 gadiem
Izskatas, ka ledus ir sakustejies...

  +2 [+] [-]

, 2013-10-29 14:45, pirms 10 gadiem
Vajadzētu sākt ar to, ka plašākai sabiedrībai joprojām nav zināmi Rīgas ''Daugavas'' īpašnieku, vadītāju vārdi, uzvārdi - vai I.Blumbergs un D.Deglis ir vienīgie kluba vadībā?

  +1 [+] [-]

, 2013-10-29 18:34, pirms 10 gadiem
aizdomas ir par daziem klubiem, bet visi izradas balti un pukaini!
nenemsos spriest par rigas daugavu, var but dazadi.
p.s. nav dumu bez uguns