Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertāns: "Tā arī nespējām pielāgoties tiesāšanai"

Andrejs Siliņš

Bertāns: "Tā arī nespējām pielāgoties tiesāšanai"
Dairis Bertāns spēli Krasnojarskā pabeidza pēc piektās saņemtās piezīmes. Viņš bija viens no četriem spēlētājiem, kas sasniedza piezīmju normu
Foto: vtb-league.com

"Ja tiesā sīki, tad tu to zini un sedz bez baigā kontakta. Šoreiz gluži nebija tā, ka būtu divas līdzīgas epizodes un tiktu vienādi nosvilpts," kā vienu no iemesliem zaudējumam Kranojarskā (93:96 pagarinājumā) pret vietējo "Enisey" VTBH Vienotajā līgā sarunā ar Sportacentrs.com minēja Rīgas VEF aizsargs Dairis Bertāns.

"Neizdarījām to, ko bijām sarunājuši. Bijām izpētījuši viņus, uzdevums bija spēlēt ar agresīvu aizsardzību. Sākumā mēģinājām to darīt, bet tiesāšana bija tāda, ka tas nenesa augļus," Dairis atcerējās notikumus svētdien Krasnojarskā. "Sodus deva par katru pieskārienu, un "Enisey" tam ātrāk pielāgojās. Iepriekšējās spēlēs arī viņi paši aizsardzībā spēlēja ar agresīvu "step-out" [pie "pick'n'roll" situācijām], bet vakar tā nedarīja."

Bertāns norādīja, ka soģu darbības manieri vakardienas mačā nav izdevies atkost. "Tā arī līdz galam nespējām pielāgoties tiesāšanai. Ja tiesā sīki, tad tu to zini un sedz bez baigā kontakta. Šoreiz gluži nebija tā, ka būtu divas līdzīgas epizodes un tiktu vienādi nosvilpts. Tas arī radīja pārliecības trūkumu - kā tiks nosvilpts šoreiz."

Arī Ramūns Butauts, kurš allaž ir korekts pret tiesnešiem, pēc vakardienas spēles netieši norādīja uz tiesnešu darbību: "Mums īpaši traucēja piezīmju problēma. Visas karjeras laikā nespēju atcerēties tik daudz piezīmes vienas spēles laikā." Tiesa, treneris atzina, ka zaudējuma iemesls bijis zaudētās bumbas pie groziem un aizsardzība: "Ielaist tik daudz punktus nav VEF rokraksts."

Spēle Krasnojarskā notika 13:00 pēc Latvijas laika, un tūkstošiem kilometru tālā spēles norises vieta dažus spēlētājus ietekmējusi. "Principā nebija tik traki - no rīta ielidojām, izgulējāmies, vakarā patrenējāmies un atkal bija jāiet gulēt," ceļojumu atcerējās Bertāns. "Man viss bija kārībā, bet bija spēlētāji, kuriem bija problēmas. Piemēram, Kristaps [Janičenoks] dzīvoja kopā ar mani un naktī pirms spēles četros vēl bija augšā, jo nevarēja aizmigt."

Pašam Bertānam loma šajā sezonā nedaudz mainījusies - spēle jāsāk no rezervistu soliņa un arī saspēles vadītāja pozīcijā praktiski vairs nav jāaizlāpa caurumi. "Mums tomēr šogad ir daudz meistarīgāki spēlētāji saspēles vadītāja pozīcijā. Loģiski, ka bumba tik daudz nenonāk pie manis, bet joprojām ir iespējas, ko jāizmanto. Varbūt nav tik daudz, bet jāizmanto tās, kas ir. Jāiemācās spēlēt arī šādā veidā. Lai gan iespējams, ka nākamajās spēlēs man varētu būt jāveic arī pirmā numura uzdevumi. Uz dažām minūtēm jānomaina Īdžejs [Roulends], lai nebūtu pārāk noguris spēles izskaņā. 40 minūtes nospēlēt vienā līmenī tomēr tīri fiziski nav iespējams."

Slēpts komentārs: aizermans

  +2 [+] [-]

, 2012-10-29 16:32, pirms 11 gadiem
piekrītu! proatams tas nav attaisnojums zaudējumam, bet tīri no spēles viedokļa tā tika sačakarēta. Ko vienā vietā nosvilpj, to citā palaiž garām. Un tā visu laiku. nesaprotu motivāciju tiesnešu

     [+] [-]

, 2012-10-29 18:10, pirms 11 gadiem
uzzy rakstīja: piekrītu! proatams tas nav attaisnojums zaudējumam, bet tīri no spēles viedokļa tā tika sačakarēta. Ko vienā vietā nosvilpj, to citā palaiž garām. Un tā visu laiku. nesaprotu motivāciju tiesnešu
savējie tak jāvelk uz augšu.