Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Valmiera" viesos pārspēj "Lekringu" un izvirzās vienvadībā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Valmiera" viesos pārspēj "Lekringu" un izvirzās vienvadībā
Mārtiņš Broks, FBK "Valmiera". Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Par ELVI florbola līgas vīriešiem turnīra tabulas līderi kļuvusi FBK "Valmiera", kas pēc trešās kārtas ir vienīgā komanda, kas vēl nav zaudējusi ne punkta. Šovakar valmierieši viesojās pie Cēsu "Lekringa", kur svinēja panākumu ar 6:5. Uzvarētāju rindās ar 4 (2+2) punktiem izcēlās Mārtiņš Broks, bet labākā spēlētāja balvu saņēma vārtsargs Agris Rogainis.

Pirms šīvakara spēles, kas notika Cēsīs, tieši vietējā komanda "Lekrings" un FBK "Valmiera" bija palikušas kā vienīgās komandas, kas līdz šim bija izcīnījušas maksimālo punktu skaitu. Tā kā abas līderes jau trešajā kārtā tikās savā starpā, bija skaidrs, ka pēc šī mačā tāds gods būs tikai vienam klubam, protams, ja punkti netiks dalīti pagarinājumā vai pēcspēles metienos.

Svarīgās cīņas rezultātu tikai pašās pirmā perioda beigās atklāja mājinieki (1:0), kuri līdz pārtraukumam savu pārsvaru paspēja arī dubultot – 2:0. Vārtu guvēji bija Kaspars Lisovskis un Jānis Melderis. Toties jau otrās trešdaļas sākumā iemesls gavilēm bija arī valmieriešiem, kuru labā pirmos vārtus guva Ints Vilks. Otrais perioda bija ļoti rezultatīvs – kopumā tika gūti astoņi vārti. Seši no tiem valmieriešu rēķinā, tāpēc jau 33.minūtē pēc Pāvela Semjonova precīzā raidījuma "Valmiera" pārņēma vadības grožus (4:3), ko no rokām vairs neizlaida ne līdz otrajam pārtraukumam (6:4), be līdz pamatlaika beigām, svinot smagi nākušu uzvaru ar 6:5.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Agris Rogainis, kurš atvairīja 19 no 24 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Mārtiņš Broks ar 4 (2+2) punktiem un Pāvels Semjonovs ar 3 (2+1) punktiem. Jāpiebilst, ka tieši šie abi florbolisti šobrīd ir rezultatīvākie visā līgā. Labākā spēlētāja balvu Cēsu komandā saņēma Andris Rajeckis, kurš punktus gan neguva, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Kaspars Lisovskis.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...