Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Serbijai un Slovēnijai izšķirošā cīņa par Eiropas volejbola zeltu

Jānis Celmiņš

Serbijai un Slovēnijai izšķirošā cīņa par Eiropas volejbola zeltu
Vai tiešām Serbija? Foto: AP/Scanpix

Šovakar Parīzē tika aizvadīts Eiropas volejbola čempionāta fināls, kurā Serbijas izlase samēros spēkus ar vieniem no turnīra galvenajiem pārsteiguma autoriem slovēņiem. Mača sākums plkst. 18.30.

2019. gada Eiropas čempionātu volejbolā uzņēma četras valsts – Francija, Slovēnija, Beļģija un Nīderlande. Medaļu spēles, no kurām viena jau tika izspēlēta vakar, notiek Francijas galvaspilsētā Parīzē. Noslēdzošajā turnīra cīņā par bronzu mājiniekiem nācās atzīt poļu pārākumu – 0:3.

Šis ir pirmais finālturnīrs, kurā piedalījās 24 izlases iepriekšējo 16 vietā. Kamēr Latvijas volejbola izlase atkal palika patālu no finālturnīra, Latvijas volejbola draugi ar interesi sagaidīja gan ziemeļu kaimiņu igauņu, kā arī Uģa krastiņa vadītās Ukrainas izlases spēles. Kamēr igauņi palika pēdējie, Krastiņš un Co parūpējās par ļoti labu Ukrainas izlases sniegumu. Latvieša vadītajai izlasei pietrūka tikai viens sets līdz iekļūšanai pusfinālā. Domājams, ka Krastiņš, kurš savā trenera karjerā spēris soli pēc soļa, lai sasniegtu augstāku līmeni, pēc šī turnīra ir vēl vairāk izlabojis savas akcijas volejbola tirgū, un būs ļoti interesanti pavērot, kā attīstīsies viņa tālākā karjera.

Kamēr 22 no 24 izlasēm jau var atpūsties, šovakar Parīzē labākās divas cīnīsies par zeltu. Slovēņi, kuri ceturtdaļfinālā apspēlēja esošo čempioni Krievijas valstsvienību, sagādājot lielāko pārsteigumu, tiek uzskatīti par pastarīšiem arī šīvakara mačā pret Serbiju. Fināla favorīti serbi ceturtdaļfinālā spēlēja paknapi un tikai piecos setos apspēlēja jau pieminēto Ukrainas izlasi.

Pusfinālos slovēņi pieveica poļus (3:1), bet serbi tika galā ar Francijas izlasi (3:2). Eiropas čempionāta finālturnīros abas komandas tikušās divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm, turklāt pēdējā 2013. gadā pārāki bija slovēņi. Serbijas volejbolisti šovakar mēģinās tikt pie trešā EČ zelta, kamēr slovēņiem šī būs otrā reize kontinenta čempionāta finālturnīrā. Pirms četriem gadiem Sofijā slovēņi piekāpās Francijas izlasei ar 0:3. Interesanti, ka 2015. gadā izcīnītas sudrabs slovēņiem ir līdz šim vienīgais EČ finālturnīros. Vai slovēņu pelnrušķītes stāsts turpināsies arī šovakar Parīzē? Skaidrs, ka Slovēnijas izlase jau šobrīd sasniegusi daudz, taču noteikti mēģinās pie sasniegtā neapstāties. Lai gan mača nešaubīgi favorīti ir serbi, mačs solās būs tiešām interesants.

Spēli tiešraidē no plkst. 18.30 tiešraidē varēsiet vērot “Best4Sport 2” kanālā.

Iepriekšējo EČ medaļnieki

GadsZeltsSudrabsBronza
2017KrievijaVācijaSerbija
2015FrancijaSlovēnijaItālja
2013KrievijaItālijaSerbija
2011SerbijaItālijaPolija
2009PolijaFrancijaBulgārija
2007SpānijaKrievijaSerbija

Izmantotie resursi:
https://eurovolley.cev.eu/en/men/