Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Leitāne un Proščinko kļūst par Latvijas čempioniem duatlonā

Ints Megnis
Ints Megnis

Leitāne un Proščinko kļūst par Latvijas čempioniem duatlonā
Danila Proščinko finišā. Foto: Tatjana Bondere

Daugavpils duatlonā, kas vienlaicīgi bija Latvijas čempionāts un Baltijas kausa posms, sestdien Jaunstropos pie viesnīcas "Dzintariņš, labākos rezultātus starp mūsu valsts sportistiem sasniedza Daniela Leitāne un Danila Proščinko.

Duatlonā vispirms tiek veikta skriešanas distance, kurai seko velobraukšana, bet noslēgumā sportisti vēlreiz dodas skriešanas trasē. Garākajā distancē Daugavpilī sportisti veica 5km+22km+2,5km, kurā vīriem labāko rezultātu sasniedza baltkrievs Ņikita Belijs (54:49,57), bet otrs ātrākais bija Proščinko (57:20,75), triumfējot M19 grupā.

M19 ieskaitē sacīkstes izvērtās ļoti aizraujošas, jo vēl pēc riteņbraukšanas blakus atradās Proščinko, Artjoms Gajevskis un baltkrievs Daņila Podoļskis, viņiem visiem nedaudz izretojoties vien noslēdzošajā skriešanā. Finišā Podoļskis no Proščinko atpalika piecas sekundes, bet Gajevskis bija iepalicis par 40 sekundēm.

Trešo labāko rezultātu starp mūsu valsts sportistiem vīru ieskaitē sasniedza Anatolijs Macuks, kurš uzvarēja M40 grupā.

Starp dāmām ātrākā bija baltkrieviete Tatsjana Lukša (1.05:16,33), bet Leitāne uzvarēja W19 grupā (1.07:32,73). Otrā labākā no mājiniecēm bija Lāsma Ozola, kura par 11 sekundēm apsteidza Kristiānu Maskavu. Kristiāna bija daudz labāka skriešanā, bet riteņbraukšanā Lāsma ieguva tādu pārsvaru, ko konkurentei neizdevās atspēlēt.

Otrajā garākajā distancē (2,5km+11km+1,5km) labāko rezultātu sasniedza M17 grupas atlēts Artūrs Liepa (30:04.59), kurš ļoti līdzvērtīgā cīņā apsteidza baltkrievu Kirilu Haradzecki. Otrais no Latvijas sportistiem bija Sandis Kornijenko, kamēr trešo labāko rezultātu uzrādīja M15 grupas sportists Kristaps Dūzis.

Dāmām šajā distancē vienīgā Latvijas pārstāve bija Natalja Piļdina.

Savukārt mazākie bērni vispirms noskrēja kilometru, tad 5,5 kilometrus nomina pedāļus un beigās veica vēl 500 metrus skriešus. Šeit ātrākais bija lietuvietis Zigms Reiss (15:24,18), kuram pusminūti zaudēja Miks Meijers, bet aiz viņa palika Ralfs Vistiņš un Valērijs Barinovs, visiem šiem puišiem startējot M13 grupā. Savukārt starp jaunākajām meitenēm uzvaru svinēja W13 grupas sportiste Beāte Bula (16:45,95), kurai 13 sekundes zaudēja W11 ieskaitē uz starta izgājušā Beate Jansone, bet trešā finiša līniju šķērsoja Karolina Bulko.

Šīs sacensības noslēdza 2019. gada triatlona sezonu Latvijā, bet nākamnedēļ Gajevskis, Kornijenko, Proščinko, Liepa, Leitāne un Maskava plāno Turcijas kūrortā Alanjā piedalīties Eiropas junioru kausa posmā, kamēr Baiba Medne paralēli startēs Eiropas kausa posmā sprintā.