Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Sezonas pēdējā RFS un "Riga" tikšanās ar iespējamu čempiontitula cenu

Emils Ozerinskis

Sezonas pēdējā RFS un "Riga" tikšanās ar iespējamu čempiontitula cenu
Maksims Marusičs. Foto: Kaspars Volonts

29. septembrī "SynotTip" futbola virslīgā tiks aizvadītas trīs spēles, taču visas acis būs pievērtas Rīgas derbijam, kuram būs ārkārtīgi liela nozīme cīņā par valsts čempiontitulu un vietu nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā.

Sezonas pēdējais Rīgas derbijs ir ar ārkārtīgi augstu cenu cīņā par Virslīgas čempiontitulu. Abas galvaspilsētas komandas turnīra tabulā atrodas līdzās un šī vakara mačs Arkādijas stadionā būs pēdējā iespēja Rīgas vienībām atņemt punktus vienai otrai. Turnīra iepriekšējā kārtā RFS futbolistiem izdevās pārtraukt savu Virslīgas trīs sauso spēļu sēriju, ar 3:0 pārspējot "Metta/LU". Jau pirms tam Latvijas kausa izcīņā ar skaistiem vārtiem izcēlās Robets Savaļnieks, taču tas neglāba RFS vienību no neveiksmes Ventspilī. Lai objektīvi saglabātu labas izredzes cīņā par čempiontitulu, Valda Dambrauska trenētajai komandai jāpārvar pēdējā laika klupieni un nekādā gadījumā nedrīkst atdot pretinieku komandai trīs punktus. Tikmēr Viktora Skripņika vadītā "Riga" pēc 12 uzvaru sērijas pēdējā kārtā nespēja tikt pie kārotajiem trīs punktiem. Spēlē ar "Liepāju/Mogo" rīdzinieki nespēja iedabūt bumbu mērķī un maču noslēdza ar bezvārtu neizšķirtu.

RFS komandas labākais vārtu guvējs šajā sezonā ir ukraiņu uzbrucējs Maksims Marusičs, kurš 11 reizes bumbu iedabūjis pretinieku vārtos. Marusičs no līgas aktīvajiem spēlētājiem dala labākā bombardiera titulu ar šīsdienas pretinieku "Riga" sastāvā Darko Lemajiču. Arī serbu milzis Virslīgas ietvaros nosvinējis 11 vārtu guvumus. Abiem leģionāriem tuvākais sekotājs ar pieciem vārtu guvumiem ir Gļebs Kļuškins. Savukārt "Riga" ļoti spēcīgi pastiprinājusies sezonas otrajā pusē un līdz šim jau trīs vārtus sakrājis Ivans Lukjanovs. Par vienu no sezonas lielākajiem atklājumiem kļuvis "Riga" vārtu vīrs Roberts Ozols, kura apspēlēšana galvas sāpes var sagādāt arī RFS uzbrucējiem. Pretējos vārtos stāsies Latvijas izlases trešais vārtsargs Kaspars Ikstens.

Ja kādam ir kas iebilstams par Rīgas derbija nozīmīgumu, tad tā ir "Ventspils", kurai sezonas izskaņā vēl ir priekšā spēles ar abām galvaspilsētas komandām. Dzeltenzilie turnīra tabulā no čempionāta līdervienības atpaliek tikai četrus punktus un vēl ir cīņā par valsts čempiontitulu. Dejana Vukičeviča vadītā komanda sakrājusi trīs uzvaru sēriju un savā pēdējā spēlē Staicelē sajuta arī vārtu gūšanas garšu, aizvadot sezonas rezultatīvāko spēli ar sešiem gūtiem vārtiem. Ventspilī viesosies Virslīgas turnīra tabulā sestajā vietā esošā "Jelgava". Pēc ilgākas neveiksmju sērijas punktus sākusi krāt arī Mariana Pahara trenētā komanda. Alņi pie Salacas upes krastiem pārtrauca zaudējumu sēriju, sasitot četras bumbas valmieriešu vārtos, bet pret vēl aktuālajiem valsts čempioniem "Jelgava" nosargāja bezvārtu neizšķirtu, tādējādi turnīra tabulā iegūstot drošāku pārsvaru pār "Metta/LU".

Pēc Adeleki Akinjemi transfēras uz Norvēģiju, "Ventspils" uzticamākā bombardiera statusu pārņēmis otrs nigērietis - Tosins Ajeguns. Pēc vietas atbrīvošanās uzbrukuma smailē, Ajegūns spējis ielauzties līgas labāko vārtu guvēju tabulā, sakrājot astoņus precīzus sitienus Virslīgas čempionātā. Tāpat atgriešanās "Ventspils" rindās rezultatīva bijusi piedošanu saņēmušajam Anastasijam Mordatenko, kurš atzīmējies ar trīs precīziem sitieniem. "Jelgava" ir vismazrezultatīvākā komanda visā čempionātā, atpaliekot arī no turnīra pastarītēm. Visvairāk vārtus izdevies sakrāt Vladislavam Kozlovam, kura rēķinā ir četri vārti.

Trešo spēli Staicelē aizvadīs "Valmiera Glass/ViA" futbolisti, kuriem konkurentu veiksmes pēdējās kārtās likušas galīgi nokārt rokas. Zaudējot praktiskas cerības par pacelšanos augstāk turnīra tabulā, Vidzemes komandu atstājuši vairāki leģionāri un galvenais treneris Nikolajs Trubačovs lielāku uzsvaru licis uz gados jaunajiem spēlētājiem, ļaujot tieši viņiem krāt pieredzes bagāžu pret Latvijas augstākā līmeņa komandām. Interesanti, ka pretēji pēdējā teikumā apgalvotajam, pagājušās kārtas spēlē laukumā devās 36 gadus vecais Valdis Veinbergs, kurš aizlāpīja robu pēc Artūra Pallo saņemtās diskvalifikācijas. Lai gan aizsardzībā vidzemnieki netiek galā ar pretiniekiem, gandrīz katrā spēlē Valmieras komandas līdzjutēji ir iepriecināti ar kādu vārtu guvumu. Tālo ceļu uz Staiceli mēros "Liepāja/Mogo" futbolisti, kuri objektīvi vairs neatrodas cīņā par turnīra godalgām, taču ar valsts čempioniem liepājnieki asi cīnās par ceturto pozīciju. Pēc negaidītās izgāšanās pret "Mettu/LU", liepājniekiem pēdējās četrās spēlēs izdevies gūt punktus. "Liepājas/Mogo" treneru epopeja noslēgusies ar izlases galvenā trenera Miksu Partilainena asistenta Gordona Janga nonākšanu pie Kurzemes komandas stūres.

Lai gan traumu dziedē liepājnieku labākais vārtu guvējs Jānis Ikaunieks, taču spēlē pret valmieriešiem Kurzemes vienības uzbrukuma potenciāls ir pietiekami liels, lai aizvadītu rezultatīvu spēli. Virslīgas bombardieru tabulā ir Ģirts Karlsons, kurš sakrājis astoņus vārtus. Savukārt Verners Apiņš labprāt, atceroties jaunības dienas, iesistu vārtus Staiceles līdzjutēju priekšā. Apiņš šosezon sakrājis piecus vārtus. Valmieriešu rindās gandrīz puse sezonas vārtu ir trīs futbolistu rēķinā. Pa trīs vārtu guvumiem šajā sezonā atzīmējuši Alvis Jaunzems, zviedrs Rikardo Grejs un valmieriešu kapteinis Mārcis Ērglis.

Kanāls "Best4Sport TV" demonstrēs kārtas centrālo maču no Arkādijas stadiona.

"SynotTip" Virslīgas 23. kārta

DatumsLaiksSpēleVietaRezultāts
28.09.19:00Metta/LU - SpartaksDaugavas stadions0:3 (0:0)
29.09.13:00Valmiera Glass/ViA - Liepāja/MogoMTC 'Staicele'
29.09.15:00Ventspils - JelgavaOC Ventspils stadions
29.09.19:30RFS - Riga FCArkādijas stadions

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Riga FC22162433:1050
2.RFS21151544:1746
3.Ventspils22144444:1946
4.Spartaks22114738:2537
5.Liepāja/Mogo21106538:2336
6.Jelgava22531417:3618
7.Metta/LU23341618:4413
8.Valmiera Glass/ViA21021919:772

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaSk
1.A. Akinjemi*Ventspils13 (2)
2.D. LemajičsRiga11 (1)
3.M. MarusičsRFS11 (2)
4.A. VišņakovsSpartaks9
5.J. IkaunieksLiepāja/Mogo9 (2)
6.Ģ.KarlsonsLiepāja/Mogo8
7.T.AijegunsVentspils8 (1)
8.R. Uldriķis*RFS7

*vairs nespēlē Virslīgā

  -1 [+] [-]

, 2018-09-29 11:42, pirms 6 gadiem
Pirmā spēle drīz Valmierā. Rīgā derbijs par čempiontitulu. RFS, ja uzvar, virslīgā līdera maiņa.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-29 12:01, pirms 6 gadiem
Kartas centrala spele uz Arkadija sradiona bez tribinem uz plastmasas laukuma , nonsenss un kauns LFF ar Gorksu jelo prieksgala - vienigasi , ko izdarijis vilki vilks ar reklamas rulliti , talak absoluta nulle.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-29 12:03, pirms 6 gadiem
Zoom Mode rakstīja: Kartas centrala spele uz Arkadija sradiona bez tribinem uz plastmasas laukuma , nonsenss un kauns LFF ar Gorksu jelo prieksgala - vienigasi , ko izdarijis vilki vilks ar reklamas rulliti , talak absoluta nulle.
Nu ja, jo -cik pagājis, pusgads?- viņam sen jau vajadzēja pasauli izmainīt.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-29 12:29, pirms 6 gadiem
Kas ar biletem?? Cik maksā?

  +1 [+] [-]

, 2018-09-29 12:35, pirms 6 gadiem
Zoom Mode rakstīja: Kartas centrala spele uz Arkadija sradiona bez tribinem uz plastmasas laukuma , nonsenss un kauns LFF ar Gorksu jelo prieksgala - vienigasi , ko izdarijis vilki vilks ar reklamas rulliti , talak absoluta nulle.
Pārdaugavas Torņakalna stadions/ laukums Lokomotīve/ Arkādija. Nu nedaudz drēgns, tumšš un vēls, tuvu 0 grādu redzes leņķis augstumā, toties iespēja vētot vilcienu kustību, ieklausīties pionieru bungu nepātraukti vienveidīgo skaņu piesitienos. Diez vai tai pašā Anglijā pēc 2. pas.kara bija komfortablāk

  -1 [+] [-]

, 2018-09-29 13:38, pirms 6 gadiem
Virsligas_fans rakstīja: Kas ar biletem?? Cik maksā?
Liekas 77% būs FC Riga fani. Un uzvarēs FC Riga.

  +3 [+] [-]

, 2018-09-29 14:36, pirms 6 gadiem
29. septembrī "SynotTip" futbola virslīgā tiks aizvadītas trīs spēles, taču visas acis būs pievērtas Rīgas derbijam, - ja jau pievērtas tad Rīgas derbijs nevienam neinteresēs

  -1 [+] [-]

, 2018-09-29 14:50, pirms 6 gadiem
Tosinam ar drīz spēle. Karlsonam divi vārti pret Valmieru.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-29 16:02, pirms 6 gadiem
[+] [-]Ziņot
Karogspliivo, 13:38, pirms 2 stundām, ignorēt, atbildēt
Virsligas_fans rakstīja: Kas ar biletem?? Cik maksā?
Liekas 77% būs FC Riga fani. Un uzvarēs FC Riga.

Kā tad viņi var zaudēt, ja speciāli šai spēlei nopirkuši tiesnesi?