Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" drausmīgs sākums un rezultatīvas beigas zaudējumā Astanai

Rolands Eliņš

"Dinamo" drausmīgs sākums un rezultatīvas beigas zaudējumā Astanai
Metjū Majone. Foto: Oksana Džadana/F64

Kontinentālās hokeja līgas spēlē Rīgas „Dinamo” jau pirmajā periodā ielaida piecus vārtus pret Astanas „Barys” un otrajā spēlē pēc kārtas ātri veica vārtsargu maiņu, šoreiz Biļalova vietā sūtot Gudļevski. Spēles otrajā pusē Rīgas komandai izdevās samazināt rezultāta starpību, pateicoties trīs leģionāru gūtajiem vārtiem, taču no zaudējuma 3:7 neizdevās izvairīties.

Spēles teksta tiešraide

''Dinamo'' spēlētāju lazaretes dēļ, kuru pēc iepriekšējās spēles papildināja Makmilans, Rēdlihs un Zīle, treneriem nācās sastāvā veikt arvien jaunas pārmaiņas. Debiju KHL piedzīvoja ''Liepājas'' uzbrucējs Egils Kalns, kurš tika iekļauts otrajā maiņā ar Džeriņu un Dzierkalu. Tāpat pēc ilgākas pauzes pieteikumā atgriezās Razgals un Ališausks, bet spēli komandas vārtos sāka Timurs Biļalovs.

Laukuma saimnieki maču uzsāka pagalam neveiksmīgi, jau pirmajā minūtē nonākot iedzinējos - Majone un Šuļeņins vārtu priekšā aizmirsa par Patrisu Kormjē, kurš, saņēmis piespēli no aizvārtes, raidīja ripu tukšā vārtu stūrī (0:1). Jau nākamajā epizodē ''Dinamo'' pirmoreiz palika četratā, ''Barys'' panākot divu vārtu pārsvaru - netverams izrādījās Kevina Dalmena metiens no zilās līnijas (0:2). Turpmākajās minūtēs pirmoreiz pie Henrika Karlsona sargātajiem vārtiem izdevās paciemoties arī ''Dinamo'', taču zviedr vārtsargs tika galā ar Mitinena, Klārka un Razgala metieniem.

13. minūtē mājinieki varēja tikt pie vairākuma, tomēr apšaubāmu noraidījumu par simulāciju saņēma Dārziņš, kurš ierasti ir viena no galvenajām figūrām kā vairākumā, tā arī mazākumā. Četratā pret četriem veiksmīgāki bija ''Barys'' spēlētāji, un Ņikita Mihailiss raidīja ripu starp Biļalova kājsargiem (0:3). ''Dinamo'' veica vārtsargu maiņu, laukumā sūtot Gudļevski, taču arī Kristers ātri vien tika pārspēts, kad cauri pretinieku aizsardzībai izlavierēja Darens Dics, ar neliela rikošeta palīdzību gūstot savus ceturtos vārtus sezonā(0:4). Pirmajā trešdaļā gan tas vēl nebija viss, jo 19. minūtē Astana izmantoja vēl vienu vairākumu - skaisti pretinieku aizsardzībai cauri izlauzās Kērtiss Volks, rezultātu padarot vēl graujošāku (0:5).

Otro trešdaļu rīdzinieki uzsāka jau krietni apņēmīgāk un kāpināja spēles tempu. Komandas biedrus uzbrukumā dzina uz priekšu un iniciatīvu uzņēmās Dārziņš, kurš apspēlēja aizsargu un izlauzās līdz Karlsona vārtiem, taču šajā duelī pārāks izrādījās vārtsargs. ''Dinamo'' perioda vidū nācās atkal spēlēt mazākumā, bet šoreiz vārtus izdevās nosargāt neieņemtus, turklāt pēc Ališauska noraidījuma beigām mājinieki tika arī pie vairākuma. Ģirts Ankipāns pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, uzzīmējot uz dēlīša vēlamo kombināciju.

Uz vairākuma izspēli mājinieki devās sešatā, vārtsargam Gudļevskim atrodoties uz rezervistu soliņa. 35. minūtē vairākumā beidzot nullīti uz rezultāta tablo izdevās nodzēst arī ''Dinamo'' - Klārka mestā ripa izslīdēja caur Karlsona kājsargiem, apstājās uz vārtu līnijas, kur pirmais pie tās bija Mitinens un ieraidīja ripu vārtos (1:5). Perioda izskaņā ''Barys'' hokejisti vēlreiz pārkāpa noteikumus, un mājiniekiem izdevās gūt ''vārtus ģērbtuvēs'', kad no zilās līnijas precīzi meta Metjū Majone (2:5).

Arī trešās trešdaļas sākumā turpinājās ''Dinamo'' ofensīva. Bīstami uzbruka gan Dārziņš, gan Mitinens, tomēr pretinieku vārtsargs neļāva sevi pārspēt. Rīdzinieki pēc ilgstošas ripas pieturēšanas aizkavējās pretinieku zonā, un pretuzbrukumā Patriss Kormjē panāca 2:6, noguldot Gudļevski ar māņkustību. Vien divas minūtes vēlāk ''Dinamo'' vairākumā atkal vienus vārtus atspēlēja, kad izcili vārtu augšējā stūrī trāpīja Kevins Klārks (3:6).
''Dinamo'' vēl centās izglābties un nekautrējās riskēt ar vārtsarga nomaiņu pret uzbrucēju jau piecas minūtes pirms pamatlaika beigām. Risks neattaisnojās, un pretinieki jau visai drīz atjaunoja četru vārtu pārsvaru.

Rīgas komandas sastāvā pa diviem punktiem guva Videls, Dārziņš, Klārks un Majone, kamēr pretiniekiem pa trim punktiem savāca Kormnē, Petersons un Volks. Šī bija pirmā spēle šosezon, kurā Rīgas komanda ielaidusi vairāk par četriem vārtiem, tāpat pirmoreiz šosezon zaudējums piedzīvots divās spēlēs pēc kārtas.

Rīgas ''Dinamo'' - Astanas ''Barys'' 3:7 (0:5;2:0;1:2)

Vārti: 0:39 Kormjē (Petersons, Bočenskis) 0:1, 2:41 Dalmens (Bočenskis, Blekers, vair.) 0:2, 12:52 Mihailiss (Volks, Dics) 0:3, 13:45 Dics (Volks) 0:4, 18:37 Volks (Dalmens, vair.) 0:5, 34:06 Mitinens (Klārks, Videls, vair.) 1:5, 39:35 Majone (Dārziņš, Videls, vair.) 2:5, 46:52 Kormjē (Petersons, Starčenko) 2:6, 48:33 Klārks (Dārziņš, Majone, vair.) 3:6, 56.01 Petersons (Kormjē) (t.v.) 3:7
Soda minūtes: 10:10
Vārtsargi: Timurs Biļalovs (no 12:52 Kristers Gudļevskis) - Henriks Karlsons

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs

Timurs Biļalovs (Kristers Gudļevskis); Kristaps Sotnieks - Sergejs Gimajevs, Metjū Majone - Dmitrijs Šuļeņins, Marks Dzaneti - Keids Fērčailds, Nerijus Ališausks; Lauris Dārziņš - Līnuss Videls - Kevins Klārks, Egils Kalns - Andris Džeriņš - Mārtiņš Dzierkals, Matiass Mitinens - Vitālijs Pavlovs - Gunārs Skvorcovs, Frenks Razgals - Oskars Batņa - Emīls Ģēģeris, Daniels Bērziņš.

1 2 3 90 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2018-09-29 19:28, pirms 6 gadiem
Razgala, Skvorcova, Ģēģera, Bērziņa, Lipsberga vieta ir gaterī, tādi uzbrucēji mums nav vajadzīgi... Pavlovs patreiz labi pilda aizsarga lomu.

     [+] [-]

, 2018-09-29 19:28, pirms 6 gadiem
komandai spēle stipri buksē

  +1 [+] [-]

, 2018-09-29 19:29, pirms 6 gadiem
Ka tik šī sērija atkal neieilgst!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-09-29 19:30, pirms 6 gadiem
Dinaaamo, Dinaaamo, Dinaaamo, Dinaaamo.
Pa ilgiem laikiem ieslēdzu spēli. Nebiju vīlies, jo sapratu, ka pēdējo 4 gadu laikā neko neesmu palaidis garām, un spēlē tik pat tizli, kā spēlēja toreiz, pēc Ozo aiziešanas.
Slēpts komentārs: Karalis Hokejs

  +1 [+] [-]

, 2018-09-29 19:30, pirms 6 gadiem
Beidzās murgs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-09-29 19:31, pirms 6 gadiem
drausmīgas pēdējās 3 spēles... grūti saprast kas pēkšņi notika ar komandu, pēc tālo austrumu tūres pilnīgi izmainījās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2018-09-29 19:34, pirms 6 gadiem
priekš kam pie 3:6 mainīt nost vārtsargu, vai vēl bija par maz ielaists? tas ir galvenais treneris vai galīgs sviestabeka? reāls kauns par šīm mājas spēlēm, kāpēc bija tā jāsačakarē tik labi iesāktā sezona...

  +2 [+] [-]

, 2018-09-29 19:34, pirms 6 gadiem
Makleins rakstīja: Razgala, Skvorcova, Ģēģera, Bērziņa, Lipsberga vieta ir gaterī, tādi uzbrucēji mums nav vajadzīgi... Pavlovs patreiz labi pilda aizsarga lomu.
Protams, Bērziņš savās 6 minūtēs un 19 gados varēja kalnus gāzt. Labi, ka vismaz abi krieviņi rāda klasi. Funarimam bij taisnība - vēl krievus vajadzēja

  +6 [+] [-]

, 2018-09-29 19:34, pirms 6 gadiem
nākamajā izbraukumā jākapā pret Omsku , Sibir un Astanu , redzot šī brīža sniegumu Sibir būs iespēja pirmo uzvaru pret DR šogad izcīnīt

  +4 [+] [-]

, 2018-09-29 19:35, pirms 6 gadiem
FUNS 2 rakstīja: vajadzeja ieslegt speli pret Jokerit, vai kadu no sez sakuma spelem, bet mulkjis spriezh pec vienas speles, aicinu tevi nospragt
Savukārt atsaldenis spriež pēc pirmajām 5 spēlēm, kamēr neviena komanda īsti nav iespēlējusies
Slēpts komentārs: pernambucano

     [+] [-]

, 2018-09-29 19:36, pirms 6 gadiem
FUNS 2 rakstīja: kas vainas spelei pret Jokerit bija? Tu apkurijies esi?
spartak, soči un tagad šitā. par jokerit spēli es nerunāju

  +8 [+] [-]

, 2018-09-29 19:36, pirms 6 gadiem
lacis67 rakstīja: drausmīgas pēdējās 3 spēles... grūti saprast kas pēkšņi notika ar komandu, pēc tālo austrumu tūres pilnīgi izmainījās
Ja komanda turas uz 2 spēlētājiem, loģisks rezultāts.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-29 19:37, pirms 6 gadiem
1) Viena maiņa- izskatās, ka Videlam&Co bačenes tik ātri nenosēdīsies, lai tik krāj punktis individuāi, jo nekas cits nespīd bez pārējām maiņām.

2) Dzierkals, Džeriņš, Ališauskas- ZERO!!!!

3) Timurs pārdega un sadega, Gudis kā jau vidējs otrais nummurs. Nav mums pirmā vārtusarga. Gudis latviešu kīperu rangā man sanāk jau 5..

4) Ankipāns- grūti saprast. It kā spēlē mūsējie, kaut kas ir, galu galā playoff zonā esam.

5) Kapteinis Lauris- man liekas pa mīkstu priekš kapteiņa. Nav kas savāc un sapurina tos spēlētājus un pasaka kādu super iedvesmojošo runu.

6) Arēna un līdzjutēji- bez vārdiem, kosmoss, super duper, pie 0:5 skandēt DINAMO, DINAMO un nepamest tribīnes.

  +3 [+] [-]

, 2018-09-29 19:38, pirms 6 gadiem
Leģionāri šogad velk pamatīgi, bet nu vietējiem jāsaņemas

     [+] [-]

, 2018-09-29 19:38, pirms 6 gadiem
Pirmais periods... Nu murgs, katastrofa, sauc ka gribi... Kaut gan bija tur dazi, ka lai tos nosauc - paversiena punkti laikam. Atkal atrs 0:2, jau otro speli. Un tad tas abpusejais noraidijums - nu ka Lerijam tur vareja but simulacija? Ja vins jau atruma slidoja ar ripu? Ka kedes reakcija 0:3, tad ceturta un piekta ripa. Pec tam jau spelejam it ka neslikti. Bet nu bija baigi japaveicas lai velreiz parrakstitu vesturi - pirms paris sezonam ari atspelejoties no 0:5 Helsinkos.
Bet acimredzot jaiziet cauri tadam macam ka sodien vajadzeja. Ar domu - ka ta spelet gluzi nevajadzetu. Lai veiksmiga gatavosanas izbraukumam!

  +4 [+] [-]

, 2018-09-29 19:38, pirms 6 gadiem
Vispār, derētu Viašrotam un Djinamo vadībai ierosināt par Dinamo studijas vadītājiem iecelt fuņķu ar perņu. Izcils duets būtu. Abi bezgala līdzīgi - kā cimds ar roku!

  +7 [+] [-]

, 2018-09-29 19:38, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Šoreiz kazahiem noveicās un neticamā veidā izdevās izslīdēt no ģēres. Protams, arī Miķelīša trūkums par labu nenāca.
Izslīdēt? To dinamo tā paņemā un izvaroja, ka tu labāk butu muti nevers vala

  +3 [+] [-]

, 2018-09-29 19:42, pirms 6 gadiem
hvz , kurā vietā DR būtu , ja nebūtu labus leģus novākuši šosezon , jo nu vietējie uzbrucēji nevelk galīgi komandu

  +2 [+] [-]

, 2018-09-29 19:46, pirms 6 gadiem
molodčiki! tur kāds latvietis arī tajā komandā spēlē šosezon?

  +2 [+] [-]

, 2018-09-29 19:47, pirms 6 gadiem
RuncisPuncis rakstīja: molodčiki! tur kāds latvietis arī tajā komandā spēlē šosezon?
viņu uzdevums nav spēlēt, bet caur otkatiem atmaksāt pusi algas atpakaļ čekas jurim

     [+] [-]

, 2018-09-29 19:48, pirms 6 gadiem
Komanda pilnībā izmainījusies. Nesaprotu kas notiek. 1. periodi drausmīgi.

     [+] [-]

, 2018-09-29 19:49, pirms 6 gadiem
chemist_dk rakstīja: viņu uzdevums nav spēlēt, bet caur otkatiem atmaksāt pusi algas atpakaļ čekas jurim
jurčiks šogad raganu laiž arēnā?

  +1 [+] [-]

, 2018-09-29 19:55, pirms 6 gadiem
Dinamo tagad ir jauna tradicija - mainit vartsargu pirmaja tresdala...
Gudlevski var ''apsveikt''...pad....sa kartejo iespeju atgut pirma numura statusu...un legionaru spele jau sakt tracinat...jo labak vini spele, jo nevarigak izskatas letini uz vinu fona...

  +8 [+] [-]

, 2018-09-29 19:56, pirms 6 gadiem
Grozi kā gribi , smejies vai raudi bet .. vārtos jaliek Tretjaks!!!

     [+] [-]

, 2018-09-29 20:14, pirms 6 gadiem
Nevar visu novelt uz vārtsargiem ja komanda spēlē drausmīgi.

     [+] [-]

, 2018-09-29 20:15, pirms 6 gadiem
Es esmu ļoti vīlies Džeriņā un Dārziņā. Principā ja Dārziņš spēlētu kā viņam pienākas tad iespējams Dinamo šajā spēlē spētu izlīst no bedres. Tik labas epizodes! Atliek tik gūt vārtus. Latviešu spēlētāji ir pelnījuši saņemt sodus par to,ka nepalīdz leğionāriem. Nav neviena jaunā latviešu spēlētāja, kurš progresē kā pirmo divu maiņu spēlētājs. Bet mūsu jaunie samierinās ar čekeru lomu. Individuāli viņi ir ar zemu meistarības līmeni. Gribētos,lai tāds Bērziņš un Ğēğeris cenšas izsisties līdz pirmo divu maiņu spēlētājiem.

     [+] [-]

, 2018-09-29 20:19, pirms 6 gadiem
1. periods... labāk neizteikšos. Tik daudz sūdu savārīts, ka pussezonai pietiktu. Plus vēl strīpainā izdomāts noraidījums par simulāciju Dārziņam, pāris neveiksmīgi rikošeti, un d...ā galīgā.
Tomēr pēc tam spēle mainījās, pēc otrā perioda jau viss izskatījās daudz smukāk, un pat radās neliela cerība uz neiespējamo atspēlēšanos, taču pretinieki nepalaida noķerto zivi atpakaļ un nospēlēja prātīgi un pragmatiski.
Varbūt šāds mačs bija vajadzīgs, lai mūsējie atjēgtos? Redzēsim nākamās nedēļas beigās. Vārtsargiem arī jāpastrādā, pēdējos divos mačos pārāk daudz ielaižam...

  -3 [+] [-]

, 2018-09-29 20:21, pirms 6 gadiem
Biju klātienē arēnā. Tur pilns ar fuņiem. Visi atbalsta DR, arī pie 0-5 sauc Dinamo, skaļi atbalsta, spēles beigās skaļi sveic savu komandu. Tīrās šausmas. Uz nākamo mājas spēli neviens normāls cilvēks neies. Tikai fuņi kā es dodies 12.oktobrī piektdien pret Kunlun.
Vienmēr kopā ar Latvijas labāko komandu Dinamo Rīga. Nefuņiem to nesaprast.
1 2 3 90 komentāri