Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Ankipāns: "Mums ir vajadzīga reāla atpūta, kā arī traumēto hokejistu atgriešanās"

Rolands Eliņš

Ankipāns: "Mums ir vajadzīga reāla atpūta, kā arī traumēto hokejistu atgriešanās"
Ģirts Ankipāns. Foto: Annija Meikšāne/F64

LETA. Rīgas "Dinamo" komanda sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē pret Astanas "Barys" piedzīvoja smagu sakāvi, kuru ir jāpārdzīvo un jāizanalizē, lai virzītos tālāk, pēc sezonas smagākā zaudējuma atzina Latvijas kluba galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

"Nav nekāda attaisnojuma mūsu spēles sākumam. Šobrīd ir sarežģīts brīdis, jo šī ir smaga sakāve, taču tā ir jāpārdzīvo un jāiet tālāk. Secinājumus izdarīsim," pēc mača solīja Ankipāns.

Viņš uzsvēra, ka komandai nepieciešams atgūt spēkus, kā arī jācer, ka ierindā atgriezīsies traumētie spēlētāji Uvis Balinskis, Brendons Makmilens, Kristaps Zīle un Miķelis Rēdlihs.

"Viens posms ir beidzies. Mums ir vajadzīga reāla atpūta, kā arī vajadzīgi cilvēki, kas atgriežas sastāvā. Tagad mums ir piecas brīvdienas, kuras būs svarīgas, lai atjaunotu spēkus. Gaidām atpakaļ traumētos spēlētājus. Nāksim kopā ar jaunām domām, visu pārstrādāsim savās galvās un virzīsimies tālāk," norādīja Ankipāns.

Rīdzinieki sezonas ievadā 12 spēlēs ir izcīnījuši sešas uzvaras un ar 13 punktiem ir piektajā vietā Rietumu konferencē, kas ir labs rādītājs. Ankipāns gan sacīja, ka varēja būt labāk.

"Ja man kāds pirms sezonas sākuma teiktu, ka pēc 12 spēlēm mums būs 13 punkti, tad es būtu priecīgs, bet tagad es ar to neesmu apmierināts," atzina treneris.

Tāpat viņš atbildot uz jautājumu, vai rīdzinieku vārtos varētu debitēt Maksims Tretjaks, pēdējās neveiksmēs nevainoja ripu ķērājus Timuru Biļalovu un Kristeru Gudļevski.

"Viss ir iespējams par Tretjaku vārtos, bet te nav vaina vārtsargos, jo šī ir komandas spēle. Tas, kas notika šodien, tā nebija vārtsargu vaina, tāpat kā arī iepriekšējā spēlē. Mums ir divas dienas, lai visu pārdomātu," atkārtoja Ankipāns.

Savukārt "Barys" galvenais treneris Andrejs Skabelka pēc spēles bija labā noskaņojumā.

"Pirmajā periodā paveicās un iemetām piecus vārtus. Pēc tam mums treneriem bija uzdevums atlikušajos divos periodos neļaut komandai atslābt. Līdz galam tas tas neizdevās, bet trešajā trešdaļā atgriezāmies spēlē un aizvedām maču līdz uzvarai," sacīja baltkrievu speciālists.

Izmantotie resursi:
LETA

  +5 [+] [-]

, 2018-09-29 22:14, pirms 6 gadiem
Kaa tad Ankipaans sagatavoja savus speletajus vasaraa, ja pec 12 spelem vajadziga atpuuta. Nav jau gluzhi visas 12 raavushi 12 dienas pec kartas.

  +3 [+] [-]

, 2018-09-29 22:26, pirms 6 gadiem
Tihonovs sen jau visu ir izdomājis, dzīvošana bāzē uz mājām tiek palaisti tikai labākie, pie nosacījuma, ja komanda uzvar.
Rezultāts būs garantēts.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-29 22:31, pirms 6 gadiem
tuss rakstīja: Tihonovs sen jau visu ir izdomājis, dzīvošana bāzē uz mājām tiek palaisti tikai labākie, pie nosacījuma, ja komanda uzvar.
Rezultāts būs garantēts.
Back in USSR! Lai tev tur veicas!

  +3 [+] [-]

, 2018-09-29 23:14, pirms 6 gadiem
tuss rakstīja: Tihonovs sen jau visu ir izdomājis, dzīvošana bāzē uz mājām tiek palaisti tikai labākie, pie nosacījuma, ja komanda uzvar.
Rezultāts būs garantēts.
Tihonova "sistēmas" pamatā bija nežēlīga atlase (viss darbs notika uz izdzīvošanu - ja izturēs slodzes, tad spēlēs, nē - vietā būs 100 citi) un manipulācija ar cilvēkiem (n-tie gadījumi, kuros Viktors Vasiļjevičs spēlētājus faktiski pielīdzināja darba lopiem un attiecīgi pret viņiem izturējās) un to nodrošināja valsts visaugstākajā (ministrijas, armijas vadība) līmenī. Sākās jau no Rīgas laikiem un ar vietējo varu.
Tiesa, ar visu to Tihonova komandām neizdevās parādīt kaut kādu superpārspēku pār NHL profesionāļiem, kas nekādos "sboros" 11 mēnešus gadā nedzīvoja.

     [+] [-]

, 2018-09-29 23:45, pirms 6 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tihonova "sistēmas" pamatā bija nežēlīga atlase (viss darbs notika uz izdzīvošanu - ja izturēs slodzes, tad spēlēs, nē - vietā būs 100 citi) un manipulācija ar cilvēkiem (n-tie gadījumi, kuros Viktors Vasiļjevičs spēlētājus faktiski pielīdzināja darba lopiem un attiecīgi pret viņiem izturējās) un to nodrošināja valsts visaugstākajā (ministrijas, armijas vadība) līmenī. Sākās jau no Rīgas laikiem un ar vietējo varu.
Tihonovs kā jauns treneris pacēla Rīgas (Daugavu) Dinamo no 2 līgas uz augstako līgu; un diez vai tur bija 100 konkursanti; bet - cik ir lasīts - Viktors Vasiļjevičs atbrauca uz Rīgu un sāka cīnīties ar dzērājiem komandā, lai izlemj vai nu spirts vai sports;

     [+] [-]

, 2018-09-29 23:48, pirms 6 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tiesa, ar visu to Tihonova komandām neizdevās parādīt kaut kādu superpārspēku pār NHL profesionāļiem, kas nekādos "sboros" 11 mēnešus gadā nedzīvoja.
Ne tikai Tihonova komanda veiksmīgi spēlēja ASV turnejā 1988 gadā, bet arī Rīgas Dinamo spēlēja kā līdzīgi ar NHL komandām, Kerčs un Semjonovs meta golus ka nemetās NHL miljonāriem!

  -3 [+] [-]

, 2018-09-29 23:54, pirms 6 gadiem
Tagad pazīstu veco labo Dināmo!😁 Sezona vēl nav sākusies , bet jau vajadzīga "atpūta." Ir jāmaina spēles taktika.Nu nevar viņi spēlēt augstu presingu un piekopt Torpedo stilu, nav tik daudz labu izpildītāju un nav tik dziļš sastāvs. Izskatās , ka līdz ziemassvētkiem galvenais kļūs Ābols.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-30 00:16, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Tihonovs kā jauns treneris pacēla Rīgas (Daugavu) Dinamo no 2 līgas uz augstako līgu; un diez vai tur bija 100 konkursanti; bet - cik ir lasīts - Viktors Vasiļjevičs atbrauca uz Rīgu un sāka cīnīties ar dzērājiem komandā, lai izlemj vai nu spirts vai sports;
Arī tur viss bija tieši tāpat - tieši Tihonova laikā Rīgas komandā tika vākti spēlētāji no visas PSRS (ar, kā tagad teiktu, skautu palīdzību, kuri braukāja pa visu 1/6 sauszemes) un tieši Tihonovam pieder teiciens, ka latvieši jau neesot nekādi hokejisti. Viņš izveidoja komandu pēc saviem ieskatiem, ar kuru tad arī sitās uz augšu. Turklāt, komandas komplektācijas principi bija balstīti nevis uz hokejistu spēlētprasmi, bet uz viņu darbaspējēm un bezierunu pakļaušanos galvenajam trenerim, kurš viņus ir izvilcis uz "Savetskuju jevropu" un par to šamie arī līdz mūža galam viņam būs pateicīgi (nu, tie, kuri netiks darba procesā "salauzti" un izmesti).

Savukārt par to augšupeju runājot - viens pats Tihonovs varētu sisties kā pliks pa nātrēm, ja vien ne vietējās varas lēmums stutēt hokeju kā vietējo TOP sportu. Tad arī gan iespējas, gan nauda, gan arī lidojuma plašums parādījās.

Citādāk - treneri mainījās gandrīz katru sezon (lidz Tihonovam)u, līdz beigu beigās, kā ne vienu vien reizi atcerējušies laikabiedri, uz Rīgu atbrauca Motls, kuram vispār trenēšana nebija prioritāte.

Par uzvarām - es neteicu, ka viņi nevarēja neko vinnēt, tikai norādīju, ka Tihonova "sistēmai" nebija nekādu priekšrocību salīdzinot ar pilnīgi pretējo PRO sistēmu.
Turklāt, ja jau par rezultātiem, spēlējot salīdzināmos apstākļos un pie vienādas motivācijas (īsāk sakot, izlašu līmenī, nopietnos turnīros, labākajos sastāvos), grūti bija Tihonova komandām un viņš izšķirošos mačus biežāk "nolēja" nekā vinnēja.

Visam pāri, protams, ir 1980. gada zaudējums ASV amatieriem/studentiem OS, kas, lai tur vai kā, bet, vismaz daļēji, ir galvenā trenera nopelns.

Beigu beigās, runājot par PSRS treneriem, visi baigi atceras Tihonovu, taču gandrīz vai nerunā par Tarasovu, Černišovu, Bobrovu. Tie bija īstie PSRS TOP treneri, kuri hokeju arī pacēla tur, kur pēc tam Tihonovs varēja zīmēties. Viņi no bendija spēlētājiem sataisīja hokeju, izveidoja padomju hokeja skolu, kuru Tihonovs, starp citu, Černišova audzēknis, arī izmantoja (protams, šo to arī pieliekot no sevis).

Lai neatnāktu kāds Tihonova superfans (ir te tādi) un nesāktu ārdīties naktī, rezumēšu - Tihonovs ir Tihonovs... muļķis viņš nebija un ir viņam panākumi, taču tā ir ļoti neviennozīmīga personība. Savukārt pasludināt viņa "sistēmu" kā kaut ko absolūti pareizu un efektīvu - tas ir ne tikai muļķīgi, bet arī utopija mūsdienu apstākļos (Latvijas gadījumā - ar to te hokejs arī beigtos).

     [+] [-]

, 2018-09-30 00:19, pirms 6 gadiem
anonimus rakstīja: Tagad pazīstu veco labo Dināmo!😁 Sezona vēl nav sākusies , bet jau vajadzīga "atpūta." Ir jāmaina spēles taktika.Nu nevar viņi spēlēt augstu presingu un piekopt Torpedo stilu, nav tik daudz labu izpildītāju un nav tik dziļš sastāvs. Izskatās , ka līdz ziemassvētkiem galvenais kļūs Ābols.
Pirmkart, ar "atputu" , pielauju, ka bija domata galvu atputinasana un izvedinasana.Ar fizisko, es ceru, ka viss ir vislabakaja kartiba. Bet galvas atputinat un izvedinat sad un tad vajag.
Otrkart, pedejas speles (iznemot pret Jokeriem, kurus vinnejam) loti vaji aizvadijam pirmos periodus. Pec tam izlieto jau vairs sasmelt nespejam. Jo lidz spelei pret Spartak mes ne reizi nebijam zaudejusi pirmos periodus. Tas nozime, ka spelei jakoncentrejas jau no pasa sakuma, var teikt ari, jau no pirmajam sekundem. Nedrikst uz speli iziet ar domu - gan jau kaut ka vinus vinnesim.

  -3 [+] [-]

, 2018-09-30 00:27, pirms 6 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Arī tur viss bija tieši tāpat - tieši Tihonova laikā Rīgas komandā tika vākti spēlētāji no visas PSRS (ar, kā tagad teiktu, skautu palīdzību, kuri braukāja pa visu 1/6 sauszemes) un tieši Tihonovam pieder teiciens, ka latvieši jau neesot nekādi hokejisti. Viņš izveidoja komandu pēc saviem ieskatiem, ar kuru tad arī sitās uz augšu. Turklāt, komandas komplektācijas principi bija balstīti nevis uz hokejistu spēlētprasmi, bet uz viņu darbaspējēm un bezierunu pakļaušanos galvenajam trenerim, kurš viņus ir izvilcis uz "Savetskuju jevropu" un par to šamie arī līdz mūža galam viņam būs pateicīgi (nu, tie, kuri netiks darba procesā "salauzti" un izmesti).

Savukārt par to augšupeju runājot - viens pats Tihonovs varētu sisties kā pliks pa nātrēm, ja vien ne vietējās varas lēmums stutēt hokeju kā vietējo TOP sportu. Tad arī gan iespējas, gan nauda, gan arī lidojuma plašums parādījās.

Citādāk - treneri mainījās gandrīz katru sezon (lidz Tihonovam)u, līdz beigu beigās, kā ne vienu vien reizi atcerējušies laikabiedri, uz Rīgu atbrauca Motls, kuram vispār trenēšana nebija prioritāte.

Par uzvarām - es neteicu, ka viņi nevarēja neko vinnēt, tikai norādīju, ka Tihonova "sistēmai" nebija nekādu priekšrocību salīdzinot ar pilnīgi pretējo PRO sistēmu.
Turklāt, ja jau par rezultātiem, spēlējot salīdzināmos apstākļos un pie vienādas motivācijas (īsāk sakot, izlašu līmenī, nopietnos turnīros, labākajos sastāvos), grūti bija Tihonova komandām un viņš izšķirošos mačus biežāk "nolēja" nekā vinnēja.

Visam pāri, protams, ir 1980. gada zaudējums ASV amatieriem/studentiem OS, kas, lai tur vai kā, bet, vismaz daļēji, ir galvenā trenera nopelns.

Beigu beigās, runājot par PSRS treneriem, visi baigi atceras Tihonovu, taču gandrīz vai nerunā par Tarasovu, Černišovu, Bobrovu. Tie bija īstie PSRS TOP treneri, kuri hokeju arī pacēla tur, kur pēc tam Tihonovs varēja zīmēties. Viņi no bendija spēlētājiem sataisīja hokeju, izveidoja padomju hokeja skolu, kuru Tihonovs, starp citu, Černišova audzēknis, arī izmantoja (protams, šo to arī pieliekot no sevis).

Lai neatnāktu kāds Tihonova superfans (ir te tādi) un nesāktu ārdīties naktī, rezumēšu - Tihonovs ir Tihonovs... muļķis viņš nebija un ir viņam panākumi, taču tā ir ļoti neviennozīmīga personība. Savukārt pasludināt viņa "sistēmu" kā kaut ko absolūti pareizu un efektīvu - tas ir ne tikai muļķīgi, bet arī utopija mūsdienu apstākļos (Latvijas gadījumā - ar to te hokejs arī beigtos).
Vari rakstīt savus palagus nepagurdams, bet ja nebūtu uzradies tāds Tihonovs, varētu mēs kaplēties ar leišiem un igauņiem par baltijas kausi, punkts!

  -1 [+] [-]

, 2018-09-30 00:43, pirms 6 gadiem
Džonijs Bī rakstīja: Vari rakstīt savus palagus nepagurdams, bet ja nebūtu uzradies tāds Tihonovs, varētu mēs kaplēties ar leišiem un igauņiem par baltijas kausi, punkts!
Jāsāk ar to, ka nevis Tihonovs atnāca un te visu sataisīja, bet no sākuma bija vietējās varas iniciatīva par to, ka hokejam jākļūst par republikas galveno komandu sporta veidu un Tihonovs jau bija pēc tam un ar lielu uzticības kredītu.

Tāpat, saprotot, ka ne jau viņš uz Rīgu rāvās, bet no Maskavas tika nosūtīts uz šejieni, tad var modelēt situāciju, ka atsūtītu kādu citu. Vai viņam sanāktu sliktāk? To mēs nezinām, taču tikpat labi tagad varētu dziedāt slavas dziesmas jebkuram citam trenerim.

Nu, nebūtu Tihonovs, neviens cits arī te neko neizdarītu... un? Kas būtu? Nu, būtu Latvijas-Lietuvas-Igaunijas kauss mūsu līmenis? Un?

Ceru, ka saproti, ka atlika vienā momentā vietējai varai iepatikties kādam futbolam vai basketbolam, i būtu pie mums attīstīts cits sports un par hokeju kā kaut ko ļoti īpašu un sirdij tuvu te neviens pat neiedomātos, jo visiem patiktu, tas futbols vai basketbols (bet, varbūt, te būtu attīstījies ūdens polo vai volejbols). Tieši tik vienkārši.

Beigu beigās, paprasot lietuvietim vai igaunim - vai viņi ir ļoti bēdīgi, ka viņiem hokejs ir zemā līmenī, visdrīzāk, nekādas bēdu dziesmas nedzirdēsi.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-30 00:52, pirms 6 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Jāsāk ar to, ka nevis Tihonovs atnāca un te visu sataisīja, bet no sākuma bija vietējās varas iniciatīva par to, ka hokejam jākļūst par republikas galveno komandu sporta veidu un Tihonovs jau bija pēc tam un ar lielu uzticības kredītu.

Tāpat, saprotot, ka ne jau viņš uz Rīgu rāvās, bet no Maskavas tika nosūtīts uz šejieni, tad var modelēt situāciju, ka atsūtītu kādu citu. Vai viņam sanāktu sliktāk? To mēs nezinām, taču tikpat labi tagad varētu dziedāt slavas dziesmas jebkuram citam trenerim.

Nu, nebūtu Tihonovs, neviens cits arī te neko neizdarītu... un? Kas būtu? Nu, būtu Latvijas-Lietuvas-Igaunijas kauss mūsu līmenis? Un?

Ceru, ka saproti, ka atlika vienā momentā vietējai varai iepatikties kādam futbolam vai basketbolam, i būtu pie mums attīstīts cits sports un par hokeju kā kaut ko ļoti īpašu un sirdij tuvu te neviens pat neiedomātos, jo visiem patiktu, tas futbols vai basketbols (bet, varbūt, te būtu attīstījies ūdens polo vai volejbols). Tieši tik vienkārši.

Beigu beigās, paprasot lietuvietim vai igaunim - vai viņi ir ļoti bēdīgi, ka viņiem hokejs ir zemā līmenī, visdrīzāk, nekādas bēdu dziesmas nedzirdēsi.
Nav ne jausmas cik vecs esi, bet ja esi piedzīvojis padomju laikus, vajadzētu tā kā atcerēties, ka Latvijā visi 4 top komandu sporta veidi bija augstākajā līmenī.. gan basketbols, gan volejbols, gan futbols, gan hokejs.. tā ka par vietējo varu nedaudz šķērsām, un skaidrs, ka resnvēderi to nedarīja tikai cēlu mērķu vadīti, kaut ko jau tai padomju varai bija jādod arī tautas priekam un lepnumam, pie sporta silēm bija piesūkušies ļoooti daudzi..

     [+] [-]

, 2018-09-30 01:00, pirms 6 gadiem
Džonijs Bī rakstīja: Nav ne jausmas cik vecs esi, bet ja esi piedzīvojis padomju laikus, vajadzētu tā kā atcerēties, ka Latvijā visi 4 top komandu sporta veidi bija augstākajā līmenī.. gan basketbols, gan volejbols, gan futbols, gan hokejs.. tā ka par vietējo varu nedaudz šķērsām, un skaidrs, ka resnvēderi to nedarīja tikai cēlu mērķu vadīti, kaut ko jau tai padomju varai bija jādod arī tautas priekam un lepnumam, pie sporta silēm bija piesūkušies ļoooti daudzi..
Par vietējo varu ir nevis šķērsām, bet tas ir fakts, ko neviens, vismaz līdz šim, nav apšaubījis. Hokejam Latvijā bija lielas privilēģijas (salīdzinot ar citiem sporta veidiem). Tas gan nekādā veidā neizslēdz to, ka citos sporta veidos varēja būt kādi panākumi (un būt arī daudziem citiem sporta veidiem, kas nu pie mums jau vispār ir eksotika), sevišķi jau nu basketbolā, kas Latvijā ar labiem panākumiem tika spēlēts vēl pirms padomju varas nodibināšanas.

Starp citu, pirms dažiem gadiem ir izdota viena laba grāmata, ko arī ieteiktu izlasīt - "Hokeja elpas skartie". To sarakstījis Ēvalds Grabovskis, kas to laiku un notikumus piedzīvoja (un aktīvi darbojies) pats. Gana labi sarakstīts, ja nu kas.

     [+] [-]

, 2018-09-30 05:14, pirms 5 gadiem
noladets rakstīja: Kaa tad Ankipaans sagatavoja savus speletajus vasaraa, ja pec 12 spelem vajadziga atpuuta. Nav jau gluzhi visas 12 raavushi 12 dienas pec kartas.
Vasarā vajadzēja izcīnīt Latvijas Dzelzsceļa kausu! Atpūsties un atslābt var tagad.

     [+] [-]

, 2018-09-30 12:57, pirms 5 gadiem
tuss rakstīja: Tihonovs sen jau visu ir izdomājis, dzīvošana bāzē uz mājām tiek palaisti tikai labākie, pie nosacījuma, ja komanda uzvar.
Rezultāts būs garantēts.
Tihonova sistēmai nekas nav kopējs ar cilvēktiesībām. Viņš hokejistus uzskatīja par kaut kādiem priekšmetiem. Nez vai Tu gribētu situāciju ka netiec uz sava vistuvākā cilvēka bērēm(Tihonovs nelaida).

  +1 [+] [-]

, 2018-09-30 13:11, pirms 5 gadiem
Te ir daži Tihinova fani kuriem kā Ļeņinam - mērķis attaisno līdzekļus. Izteikšu pārspīlētu salīdzinājumu par Tihonova metodēm.
Piemēram skolā lielas problēmas ar disciplīnu, mājas darbu pildīšanu. Mainās direktori, liek dažādus sodus bet nekas būtībā nelīdz.
Atnāk Tihonovs un nošauj katru desmito kuram nav mājas darbi un problēmas ar disciplīnu un pasaka ka rīt tā izdarīs ar katru trešo izlozes kārtībā. Tihonovu atbalsta visa izglītības sistēma. Mērķis ir panākts - skolā visi cītīgi mācās un ar laiku visās skolās šāda sistēma. Izglītības līmenis ir, disciplīna ir.
Nav gluži korekts salīdzinājums, bet doma ka ne visi līdzekļi ir pareizi lai sasniegtu mērķi. Ja izveido kolosālu sporta sistēmu un ir sasniegumi, bet pēc karjeras beigās sportisti totāli nodzeras, nomirst jo sabeigta veselība, tad es neteiktu ka sistēma ir pareiza.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-30 13:58, pirms 5 gadiem
Tihonovs bija savas laika produkts - pilnībā atbilda totalitāras valsts sistēmai, kur cilvēks ir tikai līdzeklis, instruments varas rokās. Tādas pašas metodes bija arī Tihonovam, un citādas nemaz nevarēja būt. Hokejisti bija tādi paši vergi, kā citi, kuri strādāja rūpnīcās, šahtās un kolhozos. Tikai mazliet priviliģētāki varbūt, jo bija iespējas tikt pie dažādiem labumiem - "firmas" botām, košļenēm, labākie - pie auto bez rinda. Šodienas apstākļos civilizētā valstī tāds Tihonovs kā treneris būtu nulle. Bet tajos laikos viņš deva nozīmīgu ieguldījumu Latvijas hokeja attīstībā - par to nevarētu būt šaubu. Cik daudz - par to var diskutēt.