Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

U-18 kandidāti pret izlases treneri, "Prizma" par pirmo uzvaru

U-18 kandidāti pret izlases treneri, "Prizma" par pirmo uzvaru
"Mogo" galvenais treneris Oļegs Sorokins
Foto: HK MOGO

Rītdien pēc nedēļas pārtraukuma atsāksies Optibet hokeja līgas (OHL) čempionāts. Plkst. 13:00 „Rīga” uzņems „Mogo”, plkst. 13:30 „Liepāja” tiksies ar „Prizmu”, bet plkst. 16:00 „Kurbads” spēkosies ar „Zemgali/LLU”. Sportacentrs.com portāls piedāvās tiešraides no visām spēlēm.

Juniori pret U-18 izlases treneri

Dienu atklās cīņa starp hokeja skolu „Rīga” un „Mogo”. Igora Smirnova vadītā komanda atņēmusi punktus visām četrām komandām, ar kurām ir spēlēts šosezon. Nevienu reizi mačs ar „Rīgas” dalību nav beidzies pamatlaikā. Jaunieši ne reizi vien ir parādījuši, ka viņi prot gan atspēlēt trīs vārtu deficītu, gan izlaist divu vārtu pārsvaru pēdējās minūtēs. „Mogo” ir čempionāta līdervienība – četrās spēlēs Oļega Sorokina trenētā vienība iekrājusi deviņus punktus, piedzīvojot tikai vienu zaudējumu – pret „Liepāju”. Trešdien „Mogo” aizvadīja maču Latvijas kausa ceturtdaļfinālā, pieveicot pirmās līgas čempioni „Venta 2002” ar 5:1.

Neskatoties uz pārliecinošo rezultātu, rīdziniekiem bija lielas problēmas ar disciplīnu un komanda nopelnīja 30 soda minūtes. Ventspilnieki nespēja sodīt „Mogo” par kļūdām, bet šodien pret Latvijas vicečempioni spēlēs cita līmeņa komanda, kas spēj izmantot savas iespējas. Vēl viena lieta, kas raksturo „Mogo” disciplīnu – divi zaudētie vārti spēlējot vairākumā. Jāatzīmē, ka īpaša motivācija šajā mačā būs vairākiem „Rīgas” hokejistiem – jau tradicionāli komandā spēlē vairāki U-18 izlases kandidāti, savukārt Oļegs Sorokins ir U-18 izlases galvenais treneris. „Rīgas” sastāvā spēlē arī vairāki pieredzējušie hokejisti, kuri nepretendē uz dalību U-18 pasaules čempionātā, taču nav šaubu, ka daži no lauvām mēģinās iekrist acīs Sorokinam un demonstrēs savu labāko sniegumu. Mačs sāksies plkst. 13:00, tiešraidi būs iespējams vērot šeit.

Liepājas uzbrukums pret čempionāta vājāko komandu

Turnīra vicelīdere „Liepāja” aizvadīs otro mājas spēli šosezon – viesos pie vēju pilsētas hokejistiem brauks „Prizma”. Liepājniekiem ir trīs uzvaras trijās spēlēs, turklāt, komanda spējusi pieveikt ne tikai „Rīgu”, bet arī „Kurbadu” un „Mogo”. Pagaidām „Liepāja” spēlē uzbrūkošo hokeju, gūstot 18 vārtus trijos mačos, arī pirmās divas vietas rezultatīvāko spēlētāju tabulā ieņem liepājnieki – aizsargs Mārtiņš Oskars Freimanis ar četriem vārtiem un piecām piespēlēm, ka arī Bruno Zabis – viņam trīs vārti un piecas piespēles.

„Prizma” pagaidām nav spējusi uzvarēt – četrās spēlēs Erika Miļuna padotie izcīnījuši vienu punktu – pēc zaudējumiem pret „Mogo”, „Kurbadu”, „Rīgu” un „Zemgali/LLU” pienākusi kārta izmēģināt spēkus pret „Liepāju”. Nevarētu teikt, ka visi zaudējumi bijuši bezcerīgi – pēdējā čempionāta mačā pret „Mogo” komanda guva četrus vārtus, taču ar to nepietika, lai uzvarētu, savukārt kausa ceturtdaļfinālā „Prizma” pēdējā minūtē atspēlējās no rezultāta 1:2, tomēr piedzīvoja zaudējumu papildlaikā. Uz papīra šķiet, ka liepājnieki ir izteikti favorīti, taču ne reizi vien ir pierādījies, ka tieši spēles par pastarītēm ir visgrūtākās. Sekot notikumiem Liepājas Olimpiskā centra ledus hallē varēsiet šeit sākot no plkst. 13:30.

Vai arī "Zemgale/LLU" sabojās svetkus "Kurbadam"?

„Kurbadam” būs jau trešais mēģinājums izcīnīt pirmo uzvaru savā jaunajā mājvietā – „Kurbads” ledus hallē. Divas iepriekšējās reizes bijušas neveiksmīgas – gan „Mogo”, gan „Liepaja” aizbrauca no Rumbulas ar trīs punktiem. Pagaidām Aleksandra Macijevska komanda neizskatās pārliecinoši – neskatoties uz papildinājumiem starpsezonā, „Kurbadam” pagaidām trūkst saspēlētības, lai gan katrā spēle ir brīži, kad rīdzinieki izteikti dominē. Tur, kur neizdodas paņemt savu ar meistarību, palīdz raksturs – nedēļu atpakaļ „Kurbads” atspēlējās no 1:3 pret „Rīgu”, gūstot divus vārtus 37 sekundēs, nopelnot vienu punktu šķietami zaudētā spēle. Trešdien kausa ceturtdaļfinālā „Kurbads” viegli uzvarēja "Rīgu 2001" ar 9:1 .

Jelgavas „Zemgale/LLU” čempionātu uzsāka ar divām uzvarām, bet pagājušsestdien Haralda Vasiljeva trenētā komanda kapitulēja pret „Mogo” – 0:4. Arī kausa ceturtdaļfinālā „Zemgale/LLU” tikai papildlaikā spēja salauzt „Prizmas” pretestību. Vai Jelgavā iestājusies krīze? Pēc spēles ar „Kurbadu” būs iespējams izdarīt secinājumus – mača tiešraide sāksies šeit plkst. 16:00.

OHL kalendārs, 30. septembris

LaiksSpēleVieta
13:00Rīga – MogoHH Rīga
13:30Liepāja – PrizmaLOC LH
16:00Kurbads – Zemgale/LLUKurbads LH

OHL turnīra tabula

VKomandaSp.UZ.VārtiP.
1.Mogo43121:169
2.Liepaja/Optibet33018:128
3.Rīga42216:166
4.Zemgale/LLU3218:95
5.Kurbads41312:134
6.Prizma4048:171

OHL rezultatīvākie spēlētāji

V.Poz.SpēlētājsKomandaSp.V.Piesp.P
1.AMārtiņš Oskars FreimanisLiepāja/Optibet3459
2.UBruno ZabisLiepāja/Optibet3358
3.USandis ZolmanisKurbads4347
4.UDaniils FursaRīga4167
5.UMiks LipsbergsMogo4156

Izmantotie avoti:
LHF | Sākums