Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Levandovskis: "Uzbrucējam ir jāuzticas sev un jābūt pacietīgam"

Levandovskis: "Uzbrucējam ir jāuzticas sev un jābūt pacietīgam"
Roberts Levandovskis
Foto: AFP/Scanpix

Ir pagājusi nedēļa, kopš Minhenes ''Bayern'' smailes uzbrucēja Roberta Levandovska spilgtā uznāciena Vācijas Bundeslīgas mačā pret ''Wolfsburg'', kad deviņu minūšu laikā poļu futbolists pamanījās gūt piecus vārtus. Šobrīd uzbrucējs var būt laimīgs, jo Vācijas augstākās līgas ievaddaļa viņam padevusies sevišķi veiksmīga.

''Šobrīd, kad flangos darbojas Duglass Košta un Kingslijs Komans, es saņemu daudz centrējumus, kas man paver plašas iespējas uzbrukumiem soda laukumā." Tā Roberts Levandovskis, komentējot Žuzepa Gvardiolas taktiskās izmaiņas spēles zīmējumā pēc Franka Riberī un Arjena Robēna izkrišanas traumu dēļ, "Pateicoties tam, man tuvāk atrodas Tomass Millers, kurš var atļauties spēlēt gandrīz kā otrs uzbrucējs. Ir grūti pieturēt bumbu, ja esi viens pats smailē pret četriem aizsargiem, turklāt ja divi tevi uzmana pastiprināti. Šādās situācijās ir vieglāk, ja tuvumā ir kāds, ar kuru tu vari veidot saspēles.''

''Uzbrucējam ir jāuzticas sev un jābūt pacietīgam. Esot uzbrukuma pozīcijā, tu nepieskaries bumbai 100 reizes kā pussargi. Dažreiz nākas piedzīvot spēles, kad tu pie bumbas netiec gandrīz nemaz un tad nākas pašam nākt atpakaļ līdz centra zonai un iesaistīties cīņā par to. Tajā pašā laikā vienmēr ir jābūt gatavam cīnīties par iespēju uzbrukt, jo ''Bayern'' komandā iespēja gūt vārtus būs vienmēr.''

Salīdzinot šo un pagājušo sezonu ''Bayern'' rindās, Levandovskis ir piezemēts:''Lai arī nebija situācijas, kad mačā gūtu tik daudz vārtus kā pret ''Wolfsburg'', taču, gūstot ik pa vieniem vārtiem spēlē, kopā savācu 17 un beigu beigās sezona nemaz nebija slikta.''

Šovakar Minhenes ''Bayern'' aizvadīs kārtējo UEFA Čempionu līgas grupas spēli, kurā tiksies ar horvātu Zagrebas ''Dinamo''. Mača sākums pulksten 21:45 pēc Latvijas laika.

Pēc iepriekšējā kārtā izcīnītās smagās uzvaras pār ''Tottenham'' (2:1), Londonas ''Chelsea'' atgriezās pie ierastās 3-4-3 aizvadītās sezonas čempionu taktikas. Rezervē tika atstāts pagājušās spēles pamatsastāva aizsargs Andreass Kristensens, bet Antonio Kontes vadītajai komandai joprojām nevar palīdzēt savainotais līderis Edens Azārs. Tāpat sarkanās kartītes dēļ mačam netika pieteikts Gerijs Keihils.

''Everton'' spēlēja ar tādu pašu shēmu kā ''Chelsea'', tomēr Ronalda Kūmana vadītajai komandai ir lielas problēmas ar traumētajiem futbolistiem. Lazaretē atrodas vairāki pamatsastāva spēlētāji – Ross Bārklijs, Sīmuss Kolmans, Janiks Bolasī, Davī Klāsens, kā arī Ramiro Mori un Džeimss Makārtijs. Diskvalifikācijas dēļ spēlei netika pieteikts Morgans Šneiderlins, bet pamatsastāvā izgāja komandas jaunieguvums Gilvi Sīgurdsons.

''Chelsea'' pret ''Everton'' pēdējās savstarpējās spēlēs veicies ļoti labi, pēdējo reizi savās mājās zaudējot tālajā 1994. gadā (0:1). Kopš tā laika londonieši ''Stamford Bridge'' stadionā nav zaudējuši 22 spēles pret Liverpūles komandu.

''Chelsea'': Kurtuā – Rīdigers, Luiss, Aspiliketa – Alonso, Kantē, Fabregass, Mouzess – Pedro, Morata, Viljans

''Everton'': Pikfords – Jagelka, Viljamss, Kīns – Beinss, Gejs, Deiviss, Holgeits – Sīgurdsons, Ramiress, Rūnijs

''Chelsea'' spāņu pārstāvniecība rada ''Everton'' problēmas

Abas komandas aktīvi cīnījās jau no spēles starta šāviena. Kādā no epizodēm Idrisa Gejs agresīvi iešļūca kājās Seskam Fabregasam, par ko izpelnījās dzelteno kartīti. Nedaudz vēlāk ''Everton'' vārtus centās apdraudēt Pedro, kurš sita šķērītē, tomēr neprecīzi garām mērķim. Jāpiebilst, ka Pedro aizvadītajā sezonā Liverpūles klubam sagādāja lielas problēmas, divās spēlēs gūstot divus vārtus un divas reizes rezultatīvi piespēlējot.

Nedaudz vēlāk kādā no ''Chelsea'' uzbrukumiem sieniņu izspēlēja tautieši Fabregass un Alvaro Morata, bumbai nonākot pie pirmā, kurš to pa zemi iebakstīja tīklā – 1:0. Rezultāts tika atklāts un ''Everton'' centās pārņemt iniciatīvu savā rīcībā, taču Londonas kluba jaudīgā aizsardzībā neļāva liverpūliešiem daudz izpausties. ''Chelsea'' uzbrukumi savukārt bija gana jaudīgi un puslaika beigu daļā tas atmaksājās.

Pēc kārtējās izspēles pretinieku laukuma pusē bumbu savā rīcībā ieguva Cēzars Aspiliketa, kurš notēmēja un izpildīja precīzu centrējumu Moratam. Spānis apsteidza savu sedzēju un uzlēca augstāk par pārējiem, eleganti raidot bumbu vārtos ar galvu 2:0. Spānijas futbolisti pirmajā puslaikā radīja galvassāpes viesiem, ļaujot ''Chelsea'' pirmajā puslaikā dominēt un uzvarēt tajā ar divu vārtu pārsvaru.

Izmantotie resursi:
Robert Lewandowski exclusive interview credits...