Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" Helsinkos pirmo reizi tiksies ar "Jokerit"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" Helsinkos pirmo reizi tiksies ar "Jokerit"
Sestdien Miks Indrašis guva pirmos vārtus sezonā, bet šodien Rīgas "Dinamo" pirmo reizi spēlēs pret Helsinku "Jokerit"
Foto: Vladislavs Proškins/f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" šovakar pulksten 18:30 pirmo reizi spēkosies pret Helsinku "Jokerit". Somijas komanda debijas sezonas pirmajās desmit spēlēs sakrājusi 24 punktus, Rietumu konferencē ierindojoties trešajā pozīcijā. Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic" un KHL televīzijā.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" pēc astoņiem punktiem regulārā čempionāta pirmajos septiņos mačos pagājušajā nedēļā trīs spēlēs savā laukumā nebija tālu no maksimuma savākšanas - septiņi no deviņiem punktiem. Ar 4:2 izdevās apspēlēt gan Mitišču "Atlant", gan Vladivostokas "Admiral", taču pret Podoļskas "Vityaz" ar 30 metieniem bija par maz, lai pamatlaikā atslēgtu sāncenšu vārtus un tādējādi savāktu maksimumu jeb deviņus no deviņiem punktiem, bet pēcspēles metienos bija jāpiekāpjas ar 0:1.

Par snieguma uzlabošanos rīdzinieki var pateikties čehu vārtsargam Jakubam Sedlāčekam, kurš trīs spēlēs atvairīja 86 metienus, ielaida tikai trīs ripas, bet sezonas kopvērtējumā ar 94,2% atvairīto sāncenšu metienu ieņem ceturto pozīciju līgā. Tāpat jāizceļ Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais spēlētājs Miks Indrašis un Miķelis Rēdlihs - sestdien abi beidzot guva pirmos vārtus regulārā čempionāta ietvaros. Ar punktu krāšanu nodarbojas arī pirmais aizsargu pāris - Krišjānim Rēdliham trīs spēlēs trīs piespēles, bet Oskaram Cibuļskim vārti un piespēle.

Taču Kontinentālās hokeja līgas rezultatīvākais aizsargs pārstāv Helsinku "Jokerit" - 29 gadus vecais amerikānis Raiens Gandersons, kurš ir tikai 177 centimetrus garš, desmit mačos izdarījis 13 piespēles un sakrājis 15 punktus. Tas gan nenozīmē, ka vidēji laukumā vairāk nekā 23 minūtes pavadījušais hokejists neprot apdraudēt sāncenšu vārtus - piemēram, cīņā pret Vladivostokas "Admiral" Gandersons, kurš divās no pēdējām trim sezonām kļuva par Zviedrijas čempionāta rezultatīvāko aizsargu, izdarīja astoņus metienus.

Savukārt Helsinku "Jokerit" rezultatīvākais spēlētājs ir 34 gadus vecais malējais uzbrucējs Niklass Hagmans, kurš desmit spēlēs guvis 11 vārtus (astoņus vienādos sastāvos) un sakrājis 14 punktus. Atšķirībā no Gandersona viņš spēlējis arī Nacionālajā hokeja līgā, Floridas "Panthers", Dalasas "Stars", Toronto "Maple Leafs", Kalgari "Flames" un Anaheimas "Ducks" rindās aizvadot 770 spēles. Tāpat Hagmans pārstāvējis arī Jaroslavļas "Lokomotiv".

Kontinentālajā hokeja līgā spēlējis arī 29 gadus vecais Juhamati Āltonens, kurš Magņitogorskas "Metallurg" rindās sakrāja 39 un 31 punktu. Šosezon viņam jau astoņas piespēles un 12 rezultativitātes punkti desmit spēlēs. Tāpat priekšējo līniju stiprina Niko Kapanens, kurš kopā ar Kazaņas "Ak Bars" kļuvis par divkārtējo Gagarina kausa čempionu, bet pagājušajā sezonā zaudēja finālā, un bullīšu virtuozs Linuss Ūmarks, kuram neizdevās nostiprināties Nacionālajā hokeja līgā.

Līdzīgs liktenis piemeklēja arī zviedru vārtsargu Henriku Karlsonu, kurš trīs sezonu laikā aizvadīja tikai 26 spēles. Taču arī Helsinku "Jokerit" viņš nav pirmais numurs, jo 190 centimetrus garais soms Riku Heleniuss, kurš pagājušajā sezonā bija Kristera Gudļevska konkurents Tampabejas "Lightning" sistēmā, bet četru gadu laikā Nacionālajā hokeja līgā aizvadīja tikai vienu maču, uzvarējis sešās no sešām cīņām, atvairot 92,9% metienu un vidēji mačā ielaižot 2,18 ripas.

Helsinku "Jokerit", kas pēc zaudējuma atklāšanas spēlē uzvarējusi astoņas no deviņām spēlēm, Rietumu konferencē ar 24 punktiem atpaliekot tikai no Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA, var lepoties ar varenu atbalstu no tribīnēm - otrdien zaudējumā pret Podoļskas "Vityaz" noraudzījās 10271 skatītājs, pret Vladivostokas "Admiral" bija 9676 līdzjutēji, bet sestdien pret Mitišču "Atlant" sanāca gandrīz pilna arēna jeb 12932. Biļešu paka uz visām četrām spēlēm maksāja 35 eiro.

Vai Rīgas "Dinamo" izdosies apspēlēt vienu no Rietumu konferences galvenajiem favorītiem? Vai Edgars Masaļskis, kurš vārtos stāsies pēc trīs maču pārtraukuma, spēs reabilitēties par Hantimansijskā pret "Yugra" deviņu minūšu laikā ielaistajiem diviem vārtiem? Sākums 18:30, tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic" un Kontinentālās hokeja līgas televīzijā.

Trešdien izbraukums turpināsies pret Bratislavas "Slovan", piektdien ciemošanās Horvātijā un spēle pret Zagrebas "Medveščak", bet 6. oktobrī mačs Rīgā pret Minskas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" sastāvs otrajam izbraukumam sezonā

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks, Edgars Masaļskis un Salvis Balandīns.
Aizsargi: Čejs Genovejs, Mārtiņš Porejs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Oskars Cibuļskis, Edmunds Augstkalns un Milans Jurčina.
Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Gunārs Skvorcovs, Kaspars Saulietis, Miķelis Rēdlihs, Pjotrs Ščastļivijs, Mārtiņš Cipulis, Linuss Videls, Nikolajs Jeļisējevs, Miks Indrašis, Roberts Bukarts, Marcels Hosa, Gints Meija, Juris Upītis un Māris Bičevskis.

1 2 3 4 5 170 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2014-09-29 09:30, pirms 10 gadiem
Cik esmu redzējis Jokerit spēles - viņi ir agresīvi mazākumā un goli "krīt" visādos veidos. Strauji pāriet viduszonu. Viegli nebūs, bet ceram uz uzvaru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-09-29 09:34, pirms 10 gadiem
Taču Kontinentālās hokeja līgas rezultatīvākais aizsargs pārstāv Helsinku "Jokerit" - 29 gadus vecais amerikānis Raiens Gandersons, kurš ir tikai 177 centimetrus garš, desmit mačos izdarījis 13 piespēles un sakrājis 15 punktus. Tas gan nenozīmē, ka vidēji laukumā vairāk nekā 23 minūtes pavadījušais hokejists neprot apdraudēt sāncenšu vārtus
_______________________________________
varbūt nevajadzētu rakstus cept dzērumā

  +9 [+] [-]

, 2014-09-29 09:36, pirms 10 gadiem
paldies KHL TV ka nebūs jāklausas viasat supersexperti.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-29 09:37, pirms 10 gadiem
Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais spēlētājs Miks Indrašis un Miķelis Rēdlihs - sestdien abi beidzot guva pirmos vārtus regulārā čempionāta ietvaros. ?????
Vot šis man patīk! Vai nav galīgi auzas,pretrunas?Rezultatīvākie čaļi ar pirmajiem gūtajiem vārtiem-ntajās spēlēs -nu prosta zvēri!

  +3 [+] [-]

, 2014-09-29 09:42, pirms 10 gadiem
 "Biļešu paka uz visām četrām spēlēm maksāja 35 eiro" - sanāk Rīgā dārgākas biļetes nekā Helsinkos... un te arī atbilde par arēnas Rīga pustukšajām tribīnēm un nevis politika! Savickim jāpārskata cenu politika, nevis jānbrauc pa vecam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-09-29 09:57, pirms 10 gadiem
LBvodka rakstīja:  "Biļešu paka uz visām četrām spēlēm maksāja 35 eiro" - sanāk Rīgā dārgākas biļetes nekā Helsinkos... un te arī atbilde par arēnas Rīga pustukšajām tribīnēm un nevis politika! Savickim jāpārskata cenu politika, nevis jānbrauc pa vecam.
Ko murgo?Nahren man jāizdod piķis lai ietu skatīt viduvējības kurus uztur senči nevis kā šeit ierasts teikt-skatīt augstas raudzes hokeju kuru spēlē tiešām meistarīgi hokejisti kuri naudu pelna par savu patiešām augstvērtīgu sniegumu!??

     [+] [-]

, 2014-09-29 10:07, pirms 10 gadiem
Jānovēl Miķelim Miķeļdienā kāds ripulis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-09-29 10:19, pirms 10 gadiem
Interesanti, ka Twitter viens čalis joka pēc uzrakstīja, ka no Rīgas uz Helsinkiem izbraukuši 4500 Dinamo fanu. Viens soms (laikam jau saprot kaut ko latviski) to iztulkoja un "retvītoja". Rezultātā Somijas sociālajos tīklos baigais "cepiens". Somi laikam nezin, ka pie mums krievu hokejs ir pagātne, ka tik daudz cilvēku par Rīgā uz spēlēm neiet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-29 10:20, pirms 10 gadiem
Vismaz ģinamo šosezon pirmo reizi varēs spēlēt pie pilnām tribīnēm,jo izskatās ka arēna tā arī šosezon netiks piepildīta.

  -1 [+] [-]

, 2014-09-29 10:41, pirms 10 gadiem
Atrausies pa dibenu...

  -3 [+] [-]

, 2014-09-29 10:49, pirms 10 gadiem
nu kaut kāds 0-7 gaidāms....

  +2 [+] [-]

, 2014-09-29 11:16, pirms 10 gadiem
Poish rakstīja: Interesanti, ka Twitter viens čalis joka pēc uzrakstīja, ka no Rīgas uz Helsinkiem izbraukuši 4500 Dinamo fanu. Viens soms (laikam jau saprot kaut ko latviski) to iztulkoja un "retvītoja". Rezultātā Somijas sociālajos tīklos baigais "cepiens". Somi laikam nezin, ka pie mums krievu hokejs ir pagātne, ka tik daudz cilvēku par Rīgā uz spēlēm neiet!
Par to Helsinkos pilnas tribīnes Maigās varas okupēto pūļi. Tie nez kāpēc atbalsta savus hokejistus,atšķirībā no latvju patriotiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-09-29 11:25, pirms 10 gadiem
Melissa rakstīja: Gasprom projekta atbalstīšana ir latvju patriotisms, pie tam tagad?! Nu Tu laid.
Nez tu paša saprati ko uzrakstīji un ko gribēji teikt ? Es ne grama.

  +3 [+] [-]

, 2014-09-29 11:28, pirms 10 gadiem
Viens punkts un kaut vieni gūti vārti šajā spēlē būs jau uzskatāms par ļoti labu rezultātu.
Bet nu spēli jau jāpaskatās būs - vai mūsējie maz spēs kādu pretlīdzekli pret somu-zviedru tanku atrast. Var jau būt, ka atradīs, ja Vitjaz spēja atrast
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-29 11:55, pirms 10 gadiem
Sportaexperte, labi lai paliek basketbols(tāpat skaidrs , ka tev dubultie standarti) bet šoreiz cits sporta veids, kā tu komentēsi šo sportistu zem krievu karoga pie tam startējošu?
Video: Pļaviņš triumfē Krievijas atklātajā...

p.s. Diemžēl vakar Melisa neko neatbildēja

  +3 [+] [-]

, 2014-09-29 11:56, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Vāji ar saprašanu? Meitēns pareizi jau pateica, ģinama ir pastarpināti gazprom projekts, un paskaidro kā var saistīt krievu miljonāra puspētējuša kluba atbalstīšanu ar patriotismu? Ta vienalga, kas tur spēlē, jo tas ir viņiem darba spēks.....
Tev tā pat kā tam meitēnam grūti ar lasīšanu ? Es teicu,ka Helsinkos tādu problēmu kā LV nav.Ka tribīnes ir pilnas un tauta atbalsta savus spēlētājus netaisot no tiem ļaunuma iemiesojumu,atšķirībā no LV tiem saucamajiem patriotiem. Kas tev nav saprotams ?

     [+] [-]

, 2014-09-29 11:57, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: kāpēc muļ.ķi basketbolu jauc iekšā? Visu laiku kaut ko jauciet iekšā, tas nav gudri....īpaši vēl salīdzināt ar sporta veidu, kur Latvijā ir sakārtotākā sistēma, kurs dod rezultātu, kamēr hokejā ir.......izdomājiet paši
Šedevrs Ak tad tu esi tas bimbambolists,skaidrs ar tevi Pie kam ar dubultstandartiem.

     [+] [-]

, 2014-09-29 11:58, pirms 10 gadiem
svomalraH rakstīja: Šedevrs Ak tad tu esi tas bimbambolists,skaidrs ar tevi
tagad tik saprati pie tam bimbamboliste

     [+] [-]

, 2014-09-29 11:59, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: tagad tik saprati pie tam bimbamboliste
VEF rullē !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-29 12:02, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Kurš te runā par spēlētājiem? Runā jau par klubu ne spēlētājiem! Tev nepielec?
Ak par klubu. Un tajā klubā nespēlē pašmāju spēlētāji ?
Kāpēc Helsinkos tā nedala ? Nav gana patriotiski ? Atšķirībā no tevis ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 5 170 komentāri