Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Palātam divi vārti, "Lightning" trešo reizi pieveic "Bruins"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Palātam divi vārti, "Lightning" trešo reizi pieveic "Bruins"
Ondžejs Palāts (nr. 18) ar partneriem svin vārtu guvumu. Foto: AFP/Scanpix

Trešo uzvaru pēc kārtas Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfinālsērijā izcīnījusi Tampabejas "Lightning" komanda, kas ar 3:1 pieveica Bostonas ''Bruins''. Ar tādu pašu rezultātu ''Lightning'' izvirzījusies vadībā arī sērijā līdz četrām uzvarām.

Par galveno varoni ''Lightning'' uzvarā kļuva čehu uzbrucējs Ondžejs Palāts, kurš guva divus vārtus, tai skaitā arī uzvaru nesošos, savukārt Ņikitas Kučerova rēķinā divas rezultatīvas piespēles. Teicamu spēli Tampabejas vārtos aizvadīja Andrejs Vasiļevskis, tiekot galā ar 29 no 30 pretinieku metieniem, kamēr Jaroslavam Halākam ''Bruins'' rindās 23 atvairījumi. Vienīgos vārtus bostoniešu labā guva Džeiks Debrasks. Nākamā spēle sērijā, kurā ''Lightning'' būs iespēja izslēgt ''Bruins'' no tālākas cīņas, risināsies naktī uz pirmdienu.

Sērijas otrajā mačā ''Bruins'' pirmo reizi kopš 1992. gada play-off spēlē ielaida septiņus vārtus (1:7), un Tūkas Raska prombūtnē pamatvārtsarga funkcijas pildošais Halāks atvairīja 12 no 16 metieniem, mača gaitā tiekot nomainīts. ''Bruins'' galvenais treneris Brūss Kesidijs arī šovakar turpināja uzticēties slovāku vārtsargam, maz pieredzējušo čehu Danielu Vladāržu paturot rezervē.

Arī sērijas trešās spēles sākumā veiksmīgāki bija "Lightning" hokejisti, izveidojot vairāk bīstamu momentu pie pretinieku vārtiem. Pēc Bārklija Gudrova un Ņikitas Kučerova metieniem pretuzbrukumos ''Bruins'' glāba Halāks, vēlāk Bostonas vārtsargam nāca talkā arī vārtu stabs, taču Tampabejai pirmās trešdaļas vidū izdevās izvirzīties vadībā, pateicoties ''Bruins'' hokejistu pasīvai spēlei aizsardzībā. Pie vārtu stūra ripu ieguva Breidens Points, nodemonstrēja teicamu roku veiklību, uz vietas apmānot Toriju Krugu, un vārtu priekšā atrada Ondžeju Palātu, kurš pārspēja likteņa varā atstāto Halāku (1:0).

Visi pieci ''Bruins'' laukuma spēlētāji sildās ap ugunskuru, kamēr Palāts netraucēti izvirza vadībā Tampabeju

Džona Kūpera vadītajai "Lightning" vienībai, spēlējot piecatā pret četriem, bija gana labas iespējas palielināt pārsvaru, bet divi skaitliskie vairākumi palika neizmantoti. Gan pie Halāka, gan pie Andreja Vasiļevska sargātajiem vārtiem izcēlās arī asumi.

Otrajā trešdaļā gan ''Bruins'' iznāca laukumā ar pavisam citu enerģiju, cenšoties pie pirmās izdevības dabūt ripu uz vārtiem, nespēlēt skaisti bet ar spēku. Divreiz no vārtu priekšas labas iespējas izcelties bija Joakimam Nordstrēmam, tomēr Vasiļevski pārspēt neizdevās. Krievu vārtsargs ''Lightning'' glāba arī pēc Brendona Karlo metiena izgājienā, bet perioda 13. minūtē negaidīti otros vārtus guva tieši Tampabeja - atkal uzbrukuma smailē nonāca Palāts, kurš pārspēja Halāku ar šķīlienu vārtu augšējā stūrī (2:0).

Pēc otrā vārtu zaudējuma ''Bruins'' atbildēja ar netīru spēli - Niks Ričijs no ripas atbrīvojušos Janī Gourdu iegrūda aptuveni metra attālumā esošajā apmalē. ''Lightning'' uzbrucējs pretinieku nepamanīja un pamatīgi ielidoja apmalē ar galvu pa priekšu. Gourds palika guļam zemē, taču pēc laiciņa spēja piecelties un ledu atstāt paša spēkiem, savukārt Ričijs komandai atnesa piecu minūšu mazākumu. Vairākumā vārtu stabu norībināja Alekss Kilorns, bet ar veiksmes palīdzību Tampabejai izdevās panākt 3:0 - ''Bruins'' uzbrucējs Pērs Lindholms bloķēja Viktora Hedmana šķīlienu no zilās līnijas, ripa atsitās pret Lindholma slidu un ar slaidu loku uzlidoja augstu gaisā, piezemējoties aiz Halāka muguras un vārtu līnijas.

Trešā perioda ievadā ''Bruins'' ceļā pavīdēja cerību stariņš - divi skaitliskie vairākumi pēc kārtas, taču tie palika neizmantoti. Vasiļevskis glāba ''Lightning'' pēc Patrisa Beržerona un Davida Pastrņāka metiniem, bet pārāk nesavtīgs bija Davids Krejči, no teicamas metiena pozīcijas izvēloties atdot piespēli. Tampabejas rindās ar ļoti bīstamu metienu atbildēja no noraidīto soliņa izlēkušais Zeks Bogosjans, Halākam atvairot zem pārlitkņa lidojošo ripu ar savas nūjas galu. Pēcāk laukuma centrā risinājās arī dūru cīņa - Ričijam par rupjo pārkāpumu pret maiņas biedru Gourdu atriebās Gudrovs, divcīņā gan virsroku ņemot ''Bruins'' pārstāvim.

Bostona īsā laikā tika pie vēl viena vairākuma, nepilnas 13 minūtes līdz pamatlaika beigām atklājot savu rēķinu. Vasiļevskim ripu zem kājsarga ar veiklu metienu ieraidīja Džeiks Debrasks (3:1). Atlikušajā laikā ''Bruins'' palielināja jaudu, piespiežot ''Lightning'' iesēsties itin dziļā aizsardzībā, taču izglābt spēli vairs nespēja - piedzīvots zaudējums, nonākot vienas sakāves attālumā no izstāšanās.

Stenlija kausa otrā kārta

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
Austrumu konference
Flyers (1A) – Islanders (6A)0:44:3 P1-1
Lightning (2A) – Bruins (4A)2:34:3 P7:13:13-1
Rietumu konference
Golden Knights (1R) – Canucks (5R)5:02:51-1
Avalanche (2R) – Stars (3R)3:52:56:41-2