Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Rīgas 3x3 komanda Pasaules tūri sāk ar uzvaru grupā, rīt ceturtdaļfināls

Agris Suveizda

Rīgas 3x3 komanda Pasaules tūri sāk ar uzvaru grupā, rīt ceturtdaļfināls
Edgars Krūmiņš noslēdz uzbrukumu. Foto: FIBA

Ungārijas pilsētā Debrecenā sācies Pasaules tūres pirmais posms 3x3 basketbolā. Starp 12 dalībniecēm ir arī Latvijas stiprākā komanda "Riga", kas grupu turnīru uzsāka ar uzvaru pār Igaunijas "Tallinn" (20:9), bet pirmās spēļu dienas turpinājumā apspēlēja arī slovēņu "Piran" (21:15). Rīdzinieki iekļuva ceturtdaļfinālā.

Igauņi spēles ievadā neizmantoja no soda metiena līnijas izvirzīties priekšā un tā arī ne reizi neieguva vadību. Ar trešo numuru izliktā "Rīga" paļāvās uz tālmetieniem, ar ceturto precīzo mēģinājumu panākot 10:4 savā labā. Savukārt spēles otrā puse piederēja Kārlim Lasmanim, kurš gan guva grozu ar sodu, gan trāpīja traku viena punkta metienu atkāpjoties un arī trieca bumbu grozā, beigās rīdziniekiem uzvarot ar 20:9.

Lasmanis ar astoņiem punktiem bija rezultatīvākais laukumā, bet septiņus pievienoja Edgars Krūmiņš. Četri punkti Naurim Miezim, bet Agnis Čavars nopelnīja vienu punktu. Sāncenšu labā pieci punkti Jānam Puidetam, kurš 2018./19. g. sezonā "Taltech" vienības rindās Latvijas-Igaunijas līgā izcēlās ar vidēji 13,4 punktiem, 6,7 atlēkušajām bumbām un 4,8 rezultatīvām piespēlēm. Trīs punkti Oliveram Metsalu, kurš "TalTech" pārstāvēja arī šosezon un tika pie vidēji 12,3 punktiem, 6,0 atlēkušajām bumbām un 3,2 rezultatīvām piespēlēm.

C apakšgrupas nākamajā spēlē "Rīga" tikās ar Slovēnijas "Piran". Rīdzinieki visai ātri pārņēma iniciatīvu, pēc divarpus spēlētām minūtēm rezultātam kļūstot 7:1. Lai arī turpinājumā slovēņi nedaudz samazināja pārsvaru, mūsējie droši kontrolēja spēles gaitu, līdz četras minūtes pirms beigām Anže Srebovts ar trim punktiem pēc kārtas pietuvināja "Piran" līdz precīza tālmetiena tiesai (15:13). Latvieši neapjuka, atbildēja ar diviem precīziem uzbrukumiem pēc kārtas, atguva iepriekšējo pārsvaru un noveda maču līdz sekmīgam iznākumam - 21:15.

Rezultatīvākais "Rīgas" rindās bija Nauris Miezis ar 11 punktiem, viņam arī sešas piespēles. Piecus punktus pievienoja Agnis Čavars, par vienu mazāk Edgaram Krūmiņam, bet Kārļa Lasmaņa kontā šoreiz viens punkts. "Piran" rindās astoņus iemeta jau pieminētais Srebovts, kurš pieci pret pieci basketbolā spēlējis Slovēnijas pēc spēka otrajā līgā.

Panākums ļāva "Rīgai" iekļūt ceturtdaļfinālā kā C grupas uzvarētājai. Ceturtdaļfināls, tāpat kā pusfināls un fināls, norisināsies rītdien. Pretī stāsies A grupas otrā labākā komanda - vai nu Grāca no Austrijas vai Humpoleca no Čehijas.

Debrecenā pavisam drīz notiks vēl divi posmi – 1. un 2. septembrī, kā arī 4. un 5. septembrī. Pēc tam tūrei paredzēts pārcelties uz Āziju, taču skaidrības par posmu norisi vēl nav.

Izmantotie resursi:
https://worldtour.fiba3x3.basketbal...

     [+] [-]

, 2020-08-29 16:42, pirms 4 gadiem
Labs. Otrajaa speelee arii uzvara=> Riga 21 : Piran 15