Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Poļina Medvedeva izcīna pasaules vicečempiones titulu taekvondo neolimpiskajā versijā

Ints Megnis
Ints Megnis

Poļina Medvedeva izcīna pasaules vicečempiones titulu taekvondo neolimpiskajā versijā
Poļina Medvedeva. Foto: Latvijas Tekvon-do federācija

Latvijas sportiste Poļina Medvedeva trešdien Bulgārijā izcīnījusi pasaules vicečempiones titulu taekvondo neolimpiskajā versijā, kas Latvijā pazīstama ar nosaukumu Tekvon-do.

Pasaules čempionāts Plovdivas pilsētā notiek no 24. līdz 30. augustam, piedaloties vairāk nekā 75 pasaules valstīm. Medvedeva pie medaļas tikusi disciplīnā "Tul" (tehniskie kompleksi), kas ir sarežģītākā un atbildīgākā - tajā sportisti demonstrē savu tehnisko spēju līmeni un meistarību.

Sacensībās Medvedeva uzvarēja konkurentes no Grieķijas un Ziemeļkorejas, bet finālā piekāpās citai Ziemeļkorejas sportistei Kimai Ilhjanai.

Šī ir pirmā sudraba medaļa Tekvon-do ITF pasaules čempionātos Latvijas federācijas 30 gadu vēsturē. Medvedeva pārstāv Latvijas Tekvon-do Centrālo skolu (LTCS) un trenējas pie Vjačeslava Semenkova (melnā josta, 8 Dan). Viņa šobrīd ir titulētākā Tekvon-do ITF sportiste Baltijas valstīs - Eiropas čempione, Eiropas vicečempione, divkārtēja Eiropas čempionāta bronzas godalgas ieguvēja, Eiropas kausa un Pasaules kausa čempione, Eiropas kausa bronzas godalgas ieguvēja un daudzkārtējā Latvijas čempione.

Neolimpiskais ITF versijas taekvondo ir vairāk tradicionāls un fokusējas uz pašaizsardzību. Šis tiek saukts par Ziemeļkorejas skolas taekvondo. Tikmēr olimpiskā WTF versija tiek raksturota kā modernāka, kurā uzsvars ir uz sparingu. Šajā versijā netiek atļauti sitieni sejā un tā saknes ir Dienvidkorejā.

Izmantotie resursi:
https://www.taekwondo.lv/Pasaules-%...