Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Pirmie mači Federeram un Nadalam, sāks arī čempione Kerbere

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pirmie mači Federeram un Nadalam, sāks arī čempione Kerbere
Rodžers Federers un Rafaels Nadals
Foto: imago/Scanpix

Otrdien Ņujorkā plānots pabeigt "US Open" turnīra 1. kārtas izspēli, kad cīņā iesaistīsies vīriešu turnīra favorīti Rodžers Federers un Rafaels Nadals, kā arī dāmu turnīra esošā čempione Andželike Kerbere. Jāuzsver, ka plānus var izjaukt prognozētais lietus.

Šogad "Grand Slam" turnīros bez zaudējumiem spēlējošais Rodžers Federers Ņujorkā ieradās pēc muguras sāpju radītām bažām (šis savainojums lika izlaist Sinsinati "māsteri") un lūko iegūt gada trešo un karjeras 20. "Grand Slam" trofeju. Šveicieša pirmais pretinieks būs 19 gadus vecais amerikānis Frensiss Tiafo, kurš Federeram ir zināms talants. Abi martā tikās Maiami "Masters 1000" turnīra ietvaros, un Rodžers toreiz dabūja krietni nopūlēties, uzvarot ar 7:6(2), 6:3. Federeram problēmas bija abos setos – 1. setā viņš bija tuvu zaudējuma pie rezultāta 5:6, 30:30, bet 2. setā atradās iedzinējos ar breiku.

Ja Endijs Marejs dalību no turnīra būtu atsaucis pirms izlozes veikšanas, Ņujorkā būtu iespējams Federera un Rafaela Nadala fināls. Tā kā Marejs nerīkojās korekti, Federers un Nadals tika ielozēti vienā pusē, kas abiem nozīmē tikai vienu tikšanās variantu – pusfinālā. Interesanti, ka "US Open" ir vienīgais "Grand Slam" turnīrs, kur vēl nav bijis Fedal mača! Rafa turnīru sāks pret Serbijas tenisistu Dušanu Lajoviču.

Kamēr vīriešu turnīrā Stena Vavrinkas savainojuma dēļ šoreiz nav pagājušā gada čempiona, dāmu sacensībās ir gan – bālu sezonu aizvadošā Andželike Kerbere. Vācijas tenisiste mēneša laikā rangā no 1. vietas noslīdējusi jau uz sesto un neveiksmīga "US Open" gadījumā var izkrist no pirmā desmitnieka. Kerberei pirmajā mačā jātiekas ar talantīgo Naomi Osaku.

Japānas labākā spēlētāja mēģinās izcīnīt pirmo (0-9) Top 10 uzvaru. Vistuvāk ranga pirmā desmitnieka tenisistes uzveikšanai viņa bijusi tieši Ņujorkā, kur pērn, pēdējā setā esot vadībā ar 5:1, zaudēja Medisonai Kīsai.

No Top 20 spēlētājām agra izstāšanās draud Kristinai Mladenovičai, kurai tikšanās ar savdabīgu tenisu spēlējošo Moniku Nikulesku. Francijas tenisistei šobrīd ir četru zaudējumu sērija, turklāt viņa savā pēdējā mačā nespēja uzvarēt pat ļoti sliktā formā esošo Timeju Babošu (ungārietei 2-12 bilance pēdējos 14 mačos), savai bijušajai dubultspēļu pāriniecei Ņūheivenā zaudējot ar 5:7, 5:7. Mladenovičai pret Nikulesku ir 0-2 bilance, ieskaitot 0-4 rādītāju setos.

     [+] [-]

, 2017-08-29 12:22, pirms 7 gadiem
Nikolesku laikam spēlē patiešām visdīvaināko tenisu tūrē.
Kad ieraudzīju pirmo reizi, likās, ka meitene vienkārši māžojas. Tad sapratu - aber, nē! Viņa TĀ spēlē ...

  -2 [+] [-]

, 2017-08-29 12:44, pirms 7 gadiem
ka tik Fedja nedabuj pa muguru...

  +1 [+] [-]

, 2017-08-29 14:20, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: ka tik Fedja nedabuj pa muguru...
Fedja ir tajā vecumā, ka viņš var dabūt pa muguru jebkurā brīdī no jebkura, kas ticis iekš pamatturnīra.

Taču tas, ko viņš joprojām dara kortā, ir fenomenāli! Un arī bauda skatīties.