Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko piektais zaudējums pēc kārtas "Grand Slam" turnīros

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko piektais zaudējums pēc kārtas "Grand Slam" turnīros
Aļona Ostapenko šogad bez uzvarām "Grand Slam" turnīros
Foto: AFP/Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 36.) "US Open" 1. kārtas mačā ar 5:7, 3:6 zaudēja titulētajai Čehijas tenisistei Petrai Kvitovai (WTA 16.), šogad paliekot bez uzvarām "Grand Slam" sacensībās.

Izjūtot spiedienu no Ostapenko labās spēles uzņemšanā, Kvitova jau pirmajā geimā izcēlās ar divām dubultkļūdām, dodot Aļonai agru breika iespēju. Ostapenko dziļumā atsita čehietes servi, sagaidot viņas sitienu autā. Arī Latvijas tenisistei pirmajā serves geimā bija divas dubultkļūdas, bet viņai breikbumbu izdevās atspēlēt, to izdarot ar eisu.

Trešajā geimā notika otrais Ostapenko breiks, kad Kvitova spēja atspēlēt tikai vienu no divām breikbumbām un geimu pabeidza ar "forehand" kļūdu. Ostapenko tā ieguva divu breiku pārsvaru, esot vadībā ar 3:0. Startējusi tik iespaidīgi, viņa setā tomēr nemācēja uzvarēt.

Pirmais breiks tika zaudēts ceturtajā geimā, kad Aļona bija bezspēcīga bez pirmās serves. Kvitova treniņa režīmā izrēķinājās ar vājām otrajām servēm, viegli tiekot pie "sausā" breika. Pirmā iespēja atspēlēt otro breiku Kvitovai bija sestajā geimā, taču viņa breikbumbas izspēlē izcēlās ar lielu autu, uzbrūkot kārtējai Ostapenko otrajai servei.

Ostapenko bija vadībā ar 4:2, seta pirmajā pusē izceļoties ar sev neraksturīgi pacietīgu tenisu. Kvitovai savukārt pacietības pietrūka, un viņa, cenšoties saīsināt punktus, bieži vien kļūdījās. Otro breiku Ostapenko zaudēja, kad viņa servēja par uzvaru setā. Latvijas tenisistei ar pirmo servi izdevās atspēlēt pirmo breikbumbu, bet pēc tam Aļonas "forehand" sitiens tīklā deva Kvitovai otro iespēju. Ostapenko ļoti nepiemērotā brīdī kārtējā dubultkļūda – 5:5.

Nākamo geimu Ostapenko nospēlēja pavirši, vairākas reizes vieglprātīgi atsitot Kvitovas serves un to darīja ar pārāk agresīvu tenisu, bumbiņai lidojot autā. Ostapenko pēc 11. geima pirmoreiz mačā nokļuva iedzinējos – 5:6. Ostapenko spēlē bija iestājušās lielas nekārtības, un viņa nespēja tikt līdz taibreikam, 12. geimā servi zaudējot "sausā". Kvitova trīs no četriem punktiem ieguva otrās serves izspēlēs, bet vēl vienu nopelnīja ar pacietīgu tenisu garā izspēlē, kas beidzās ar Ostapenko diagonālo autu. Vēl nesen esot vadībā ar 5:3, Ostapenko setu zaudēja ar 5:7.

Ostapenko 2. seta trešajā geimā ar labu spēli uzņemšanā ieguva trīs breikbumbas, taču nevienu nebija lemts izmantot, jo Kvitova ik reizi nospēlēja precīzi uzbrukumā. Neveiksme Aļonu tik ļoti negatīvi ietekmēja, ka viņa nākamajā geimā uzdāvināja Kvitovai breiku. Petra trīs no četriem punktiem ieguva ar Ostapenko kļūdām, no kurām divas bija dubultkļūdas. Kvitova piektajā geimā servi nosargāja no 0:30 un ieguva jau seta un 4:1 pārsvaru.

Ostapenko izdevās atspēlēties, to paveicot septītajā geimā. Aļonai atkal trīs breikbumbas, turklāt šoreiz bija trīs pēc kārtas jeb 0:40 situācija. Kvitova atspēlēja tikai pirmās divas (ar "forehand" un servi), bet trešās breikbumbas izspēlē viņai dubultkļūda – 3:4. Tikšana atpakaļ spēlē Ostapenko bija īslaicīga, jo astotajā geimā dominēja Kvitova, noorganizējot sev vēl vienu breiku un pēc tam bez problēmām izservējot maču – Ostapenko zaudējums ar rezultātu 5:7, 3:6. Ostapenko Kvitovu bija uzvarējusi abās iepriekšējās spēlēs, to trīs setu mačos izdarot gan februārī Dohā, gan jūnijā Birmingemā.

Ostapenko šogad 1. kārtā zaudēja visos četros "Grand Slam" sērijas turnīros, bet, skaitot ar pērn "US Open" 2. kārtā piedzīvoto neveiksmi pret Sāru Erani, viņai "Grand Slam" sacensībās jau piecas neveiksmes pēc kārtas. Ostapenko pērn Ņujorkā līdz 2. kārtai tika no kvalifikācijas, nopelnot 110 reitinga punktus. Šogad par piedalīšanos vienā spēlē pienākas 10 punkti un 43 313 dolāru prēmiju. Aļonai Ņujorkā vēl dubultspēļu sacensības, bet pēc tam Āzijas tūre, kur pirmais turnīrs plānots 12. septembrī Tokijā.

Spēles statistika – 5:7, 3:6

RādītājsOstapenkoKvitova
Eisi46
Dubultkļūdas115
1. serves precizitāte45%49%
Iegūtie punkti ar 1. servi21/3027/41
Iegūtie punkti ar 2. servi10/3621/42
Breikpunktu realizācija3/95/10
Visi iegūtie punkti6683

  +3 [+] [-]

, 2016-08-29 19:56, pirms 8 gadiem
Eh sāka tik labi....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-08-29 19:56, pirms 8 gadiem
Jauna un(atvainojos) mazliet padumja priekš labiem rezultātiem ir Aļona!

     [+] [-]

, 2016-08-29 20:00, pirms 8 gadiem
Kamēr nesapratīs,ka te vairs nav juniores,un vismaz pret pirmā 20nieka spēlētājām,ar tupu bliešanu vairs neies cauri,tikmēr turpat +/- ap 40 vietu grozīsies. Pa visu spēli nevienu reizi pat nemēģināt pavariēt sitienus...

  +1 [+] [-]

, 2016-08-29 20:01, pirms 8 gadiem
Palika bez lielās naudas.
Grūti piekrist par veiksmīgu izlozi.
Jātrenējas.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-29 20:02, pirms 8 gadiem
Sīkā nevar savākties!

  +2 [+] [-]

, 2016-08-29 20:06, pirms 8 gadiem
Logisks iznaaakums, jastrada ar galvu, tas ir vinjas lielakais skerslis uz lieliem panakumiem un stabilitati!

  +2 [+] [-]

, 2016-08-29 20:20, pirms 8 gadiem
Nav kas ieskrūvē skrūvītes!

  +4 [+] [-]

, 2016-08-29 20:34, pirms 8 gadiem
skatoties pat īsti nespēju saprast, kā var tā sacepties un izlaist no rokām uzvarētu spēli? par katru sīkumu tādi žesti, pozas un sejas izteiksmes. Prasās pēc kaut kāda psiholoģiskā treniņa, jogas, jāmācās sakārtot smadzene.

  +9 [+] [-]

, 2016-08-29 20:51, pirms 8 gadiem
- Sporta centr, kas jauns sportā?
- Ostapenko sapsihojās un zaudēja pirmajā kārtā, bet Lipmans atlaida treneri un sarunāja visādas blēņas.
- Es jautāju, kas jauns!

  -1 [+] [-]

, 2016-08-29 20:59, pirms 8 gadiem
Meitēns ir sasniedzis vairāk nekā jūs visi kopā
Takā vārdi dumja , sīkā un pāris skrūvītes ir jāieskrūvē attiecas uz jums

     [+] [-]

, 2016-08-29 21:21, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: skatoties pat īsti nespēju saprast, kā var tā sacepties un izlaist no rokām uzvarētu spēli? par katru sīkumu tādi žesti, pozas un sejas izteiksmes. Prasās pēc kaut kāda psiholoģiskā treniņa, jogas, jāmācās sakārtot smadzene.
Kārtīgu veci tai te izlutinātajai princesei vajag..

     [+] [-]

, 2016-08-29 21:22, pirms 8 gadiem
3 :0 pat ar dubultbreiku ne tuvu nav uzvarēta spēle pat vīriešu tenisā. Pēc apraksta spriežot Aļona sākusi bliezt, kad pacietīgā spēle pārstāja dot rezultātu un zaudēja galvenokārt sliktas servēšanas un nevis pašas spēles dēļ. Tā kā šai konkrētajā gadījumā neredzu problēmas ar galvu. Variatīva spēle tik jaunos gados vienkārši nav iespējama, jo nav sasniegts pietiekams apjoms, lai varētu tik viegli pārslēgties, raustīt tempu utt. Visas jauniņās var vinnēt tikai ar "tupu agresīvu" spēka spēli vai tik pat "tupu"kapāšanu aizsardībā skrinot un velkot laukā katru bumbu. Ar gadiem nostabilzējas serve un tiek atrasti un atstrādāti plāni b, c utt. Teniss ir apjomu sports un lai cik talantīga nebūtu jauniete viņas arsenāls noslīpēsies gados divdesmit divos/trijos. Tā kā viss normāli. Nākamgad GS varēs mēģināt reitinga vietu uzlabot, jo nekas nebūs jāaizstāv. Būsim pozitīvāki. Visas tās meitenes no pirmā simtnieka daudz trenējas un ir gana talantīgas. Ostapenko vēl viss priekšā. Paies pāris gadi un būs arī desmitnieks. Varbūt pat nākamgad.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-29 21:48, pirms 8 gadiem
Mūsu meičas sāk pamazām gulbēt...

     [+] [-]

, 2016-08-30 00:02, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: skatoties pat īsti nespēju saprast, kā var tā sacepties un izlaist no rokām uzvarētu spēli? par katru sīkumu tādi žesti, pozas un sejas izteiksmes. Prasās pēc kaut kāda psiholoģiskā treniņa, jogas, jāmācās sakārtot smadzene.
kurā vietā tur bija tuvu uzvarēta spēle? pirmais breiks?
žesti, pozas un sejas izteiksmes - tas tikai nozīmē to, ka viņai reāli rūp tā uzvara, sūdīgāk būtu ja vispār nebūtu emociju.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-30 00:38, pirms 8 gadiem
rīts rakstīja: 3 :0 pat ar dubultbreiku ne tuvu nav uzvarēta spēle pat vīriešu tenisā. Pēc apraksta spriežot Aļona sākusi bliezt, kad pacietīgā spēle pārstāja dot rezultātu un zaudēja galvenokārt sliktas servēšanas un nevis pašas spēles dēļ. Tā kā šai konkrētajā gadījumā neredzu problēmas ar galvu. Variatīva spēle tik jaunos gados vienkārši nav iespējama, jo nav sasniegts pietiekams apjoms, lai varētu tik viegli pārslēgties, raustīt tempu utt. Visas jauniņās var vinnēt tikai ar "tupu agresīvu" spēka spēli vai tik pat "tupu"kapāšanu aizsardībā skrinot un velkot laukā katru bumbu. Ar gadiem nostabilzējas serve un tiek atrasti un atstrādāti plāni b, c utt. Teniss ir apjomu sports un lai cik talantīga nebūtu jauniete viņas arsenāls noslīpēsies gados divdesmit divos/trijos. Tā kā viss normāli. Nākamgad GS varēs mēģināt reitinga vietu uzlabot, jo nekas nebūs jāaizstāv. Būsim pozitīvāki. Visas tās meitenes no pirmā simtnieka daudz trenējas un ir gana talantīgas. Ostapenko vēl viss priekšā. Paies pāris gadi un būs arī desmitnieks. Varbūt pat nākamgad.
Nepiekrītu, un dažus argumentus minēšu. Aļona, Jā,savu spēļu pirmajā setā liekās ārā un rāda (cik veicas/izdodas) savu tenisu. Tālāk?, tur pēc principa, kā fiška uzkritīs. Vispār Teniss nesastāv no viena seta, ko Aļona mēģina (-āja) piemēram pagājušonedēļ ar Radwansku, labi otrajā nesaņēma baranku, lai gan bija tuvu tam, (1-6) šeit pamats ir domāt, ieslēdzas, 1mo ņemu, spēlēju tālāk. Drīzākais arī, kas nav mazsvarīgi, 18 gados tīri fiziskos parametros nevari vadošajām turēt līdzi un ar to ir šobrīd mačos jārēķinās.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-30 02:52, pirms 8 gadiem
Ar tādu otro servi,ar tik nestabilu servi pirmkārt,ar spēju uzbrukt tikai divus sitienus pēc kārtas;jo trešais uzbrukuma sitiens būs 90% autā;tīklā ir vispār jābrīnās,ka viņa ir tikusi tik augstu. Šodien skatījos viņas spēli,tā otrā serve,blin ko viņa tur dara? Nodzen taukus,ja nevari asumu dabūt sitiena!!!!!un tā visu laiku komunicēšanās ar māti,tāda sajūta,ka viņa spēlē mammai!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-30 08:40, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: Eh sāka tik labi....
Nu, kad bija 14 gadiņi!