Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Šuplers un Rautakalio "Dinamo" sniegumu vērtē atzinīgi

Jānis Celmiņš

Šuplers un Rautakalio "Dinamo" sniegumu vērtē atzinīgi
Peka Rautakalio
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas „Dinamo” komanda šovakar „Arēnā Rīga” dosies cīņā par uzvaru Latvijas Dzelzceļa kausā. Abas līdzšinējās komandas spēles klātienē vēroja arī abi bijušie „Dinamo” komandas treneri Juliuss Šuplers un Peka Rautakalio. Portāls Sportacentrs.com lūkoja noskaidrot, ar kādu mērķi abi ieradušies Rīgā, sazinoties ar „Dinamo” kluba ģenerālmenedžeri Normundu Sējēju.

Slovāku hokeja speciālists Juliuss Šuplers „Dinamo” komandu vadīja laika posmā no 2008. gada 22. maija līdz 2011. gada 29. martam, bet soms Peka Rautakalio ar komandu strādāja kopš 2011. gada vasaras, no amata tiekot atbrīvots 2012. gada novembrī.

Abi hokeja speciālisti pēc atlaišanas vairākkārt pauduši, ka Rīga kā pilsēta viņiem ļoti simpatizē, un, ka pie iespējas Latvijas galvaspilsētu noteikti apmeklēs arī brīvajā laikā. „Rīga ir lieliska pilsēta, lieliski kultūras pieminekļi - vēlos to izbaudīt. Cilvēki šeit ir ļoti atsaucīgi, runā labā angļu valodā - es baudu pastaigas pa pilsētas centru, vecpilsētu, muzejiem. Tas ir fantastiski. Latviešiem jālepojas ar to, kas viņiem ir, un nav jākaunas par to, kā nav. Sievai jau pateicu, ka mēs šeit noteikti vēl atgriezīsimies. Ja ne kā citādi, tad kā tūristi,” īsi pēc atbrīvošanas no amata, sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica Rautakalio.

Nojaušams, ka šī ir tā reize, kad abi bijušie „Dinamo” treneri ieradušies Rīgā pavadīt brīvdienas, vienlaikus klātienē pavērojot arī savu bijušo audzēkņu cīņas ledus laukumā. To sarunā ar portālu Sportacentrs.com apstiprina arī Normunds Sējējs. „Tā ir abu brīva izvēle – brīvā laika pavadīšana. Cik man zināms, tad abi neko nebija saskaņojuši, katrs atbrauca atsevišķi. Nodrošinājām abiem iespēju mačus vērot sēžam blakus, lai treneri varētu baudīt spēli un pārspriest hokeja novitātes. Tas iepriekš nebija plānots,” stāsta Sējējs.

Vai ir izdevies dzirdēt treneru viedokli par viņu bijušo audzēkņu sniegumu laukumā šobrīd? „Dzirdēju atzinīgus vārdus. Abi novērtēja to, ka komandā ir daudz gados jaunu spēlētāju, tāpat uzsvēra labo atmosfēru. Skaidrs, ka arī kļūdas ir, bet tas viss piederas pie lietas,” no treneriem dzirdēto atstāstīja Sējējs.

Šuplers un Rautakalio Latvijas Dzelzceļa kausu savulaik ir izcīnījuši. Vai tas izdosies arī viņu pēctecim Artim Ābolam, uzzināsim jau šovakar, kad Rīgas „Dinamo” turnīra finālmačā samēros spēkus ar Sanktpēterburgas SKA. Mača sākums pulksten 20.00.

 +12 [+] [-]

, 2013-08-29 11:06, pirms 11 gadiem
Gan jau Šuplers gribētu pielabot pāris numeroloģiskas nianses (nav svarīgi, kā spēlētāji saprotas, bet gan kādos datumos viņi dzimuši), bet Peka uzlabot disciplīnu (citādi dažreiz pat pretiniekam nav skaidrs, ko mūsu uzbrucēji grasās izspēlēt)...

 +17 [+] [-]

, 2013-08-29 11:20, pirms 11 gadiem
Teikšu godīgi, man Peka patika, bet visvairāk man pietrūks twitter konta ieraksti no Pekas Rautakalio fake konta. Tam cilvēkam, kurš bija to kontu izveidojis un rakstījis no tā, bija lieliska humora izjūta un gaume.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-29 11:23, pirms 11 gadiem
(..) "Abi hokeja speciālisti pēc atlaišanas"
Es kaut kā neatceros,ka Šupleru arī atlaida...

     [+] [-]

, 2013-08-29 11:27, pirms 11 gadiem
Jau šķita, ka klubs uztaisījis skaistu žestu un izmaksājis abiem ceļojumu "pa dzimtajām takām" ar banketu, kura laikā "bijušie" vari apmainīties domām ar Ābolu... Bet tas laikam no pašreizējiem kluba vadoņiem būtu par daudz prasīts...

  -2 [+] [-]

, 2013-08-29 11:42, pirms 11 gadiem
Ka tad vini var savadak vertet, Ābolu tak uzskata par savu skolnieku un vinu slavejot cel pasi savas akcijas.
Pag musu bijusie super specialisti nav abi gadijuma bez darba, neko neesmu dzidejis, ko Julis ar Peku taisas trenet.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-29 12:15, pirms 11 gadiem
Gribētos to dzirdēt tieši no viņiem, nevis no Sējēja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-29 12:30, pirms 11 gadiem
Stīvens Sigals rakstīja: Teikšu godīgi, man Peka patika, bet visvairāk man pietrūks twitter konta ieraksti no Pekas Rautakalio fake konta. Tam cilvēkam, kurš bija to kontu izveidojis un rakstījis no tā, bija lieliska humora izjūta un gaume.
Tam cilvēkam ir arī absolūts stulbums galvā, jo Pekka pie vēlēšanās var celt prašibu par identitātes zagšanu, personas goda un cieņas aizskaršanu utt, un tā sekas noteikti nebūs tikai konta likvidēšana.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-08-29 14:29, pirms 11 gadiem
Reaktors2 rakstīja: Tam cilvēkam ir arī absolūts stulbums galvā, jo Pekka pie vēlēšanās var celt prašibu par identitātes zagšanu, personas goda un cieņas aizskaršanu utt, un tā sekas noteikti nebūs tikai konta likvidēšana.
Da labi... Pekam bija somu humora izjūta, viņš nekādas prasības nebūtu cēlis, viņam ko tur tviterī raksta bija dziļi vienaldzīgi.

Par Šupleru... teorētiski jau viņu neatlaida, bet pielietoja Savicka mīļāko metodi - piedāvāja tādus nosacījumus ar domu aizvainot rūķi tā lai viņš pats notinās. Savickis pēc tam ar nevainīgu sejiņu var stāstīt, ka viss tika darīts lai noturētu, bet...

  +1 [+] [-]

, 2013-08-29 16:33, pirms 11 gadiem
Šuplers un Rautakalio Latvijas Dzelzceļa kausu savulaik ir izcīnījuši. Vai tas izdosies arī viņu pēctecim Artim Ābolam.... pēctecim? kas viņi Arti dzemdēja?

  +1 [+] [-]

, 2013-08-29 16:51, pirms 11 gadiem
Stīvens Sigals rakstīja: Teikšu godīgi, man Peka patika, bet visvairāk man pietrūks twitter konta ieraksti no Pekas Rautakalio fake konta. Tam cilvēkam, kurš bija to kontu izveidojis un rakstījis no tā, bija lieliska humora izjūta un gaume.
Piekrītu par tā cilvēka izdomu, tas bija visai jautrs cilvēks.

     [+] [-]

, 2013-08-29 18:18, pirms 11 gadiem
''...Abi hokeja speciālisti pēc atlaišanas vairākkārt pauduši, ka Rīga kā pilsēta viņiem ļoti simpatizē...''

Es nepiekasītos, ja tas būtu rakstīts komentāros, bet SC autoriem tomēr ir jāpārzin gramatika, lai nevairotu šo konkrēto, bieži izplatīto kļūdu ar ''simpatizēšanu''. Simpatizēt - nozīmē izrādīt (izjust) simpātiju pret kādu (kaut ko).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-29 21:36, pirms 11 gadiem
KonansKa4oks rakstīja: Šuplers un Rautakalio Latvijas Dzelzceļa kausu savulaik ir izcīnījuši. Vai tas izdosies arī viņu pēctecim Artim Ābolam.... pēctecim? kas viņi Arti dzemdēja?
Bērnu nesauc par pēcteci. Tas tā kā vairāk attiecas uz ''pēctecību'' t.i. amata pārmantotāju.

     [+] [-]

, 2013-08-29 23:29, pirms 11 gadiem
Stilīgi par citu gaitām jautāt trešajai personai, kad tie paši turpat vien ir. Tāpat varētu spēles pārtraukumos, intervējot, teiksim, Laviņu, prasīt, ko domā un kā jūtas Cibuļskis, intervēt Ankipānu ar mērķi noskaidrot Ignatjeva domas un tādā garā.