Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1458, Did:0, useCase: 3

Francija un Turiafs ierodas Šauļos

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Francija un Turiafs ierodas Šauļos
Francijas izlase ierodas Zokņu lidlaukā Šauļos
Foto: FFBB

Francijas vīriešu basketbola valstsvienība svētdien, 28. augustā, ieradās Lietuvas ceturtajā lielākajā pilsētā Šauļos, kur no 31. augusta līdz 5. septembrim Eiropas čempionāta B grupas cīņās tiksies ar Latviju, Vāciju, Izraēlu, Serbiju un Itāliju. Izlases pirmā atbalstītāja statusā komandai līdzi ceļo Ronijs Turiafs.

“Les Bleues” ceļā devās svētdienas rītā, ar autobusu no Lumbrē pilsētas Flandrijā braucot uz Šarleruā lidostu Beļģijā. Tālāk francūži, ceļojot kopā ar Bosniju-Hercegovinas un Beļģijas izlasēm, ar diviem pārlidojumiem nokļuva Palangā un Zokņu lidlaukā Šauļos.

Pēc pārrunām ar FIBA Europe franči ieguva atļauju uz Šauļiem līdzi ņemt savainoto “New York Knicks” centra spēlētāju Roniju Turiafu. Sestdien viņš atbalstīja komandu pārbaudes spēlē ar Beļģiju, bet Šauļos būs izlases “13. spēlētājs” un atbalstītājs Nr. 1.

Pirmdienas pēcpusdienā Francija aizvadīja pirmo treniņu.

"Jau pirmajā spēlē, kas būs pret Latviju, visa zāle būs pret mums,” vieglu pastaigu Šauļos negaida Francijas galvenais treneris Vensāns Kolē. “Tāpēc uz šo spēli būs jānoskaņojas pēc iespējas vairāk, jo svarīgi to darīt jau no paša sākuma. Par to man nav uztraukumu, jo mana komanda ir ļoti apņēmīga."

Interesanti, ka Francijas kandidātu vidū netika iekļauti divi NBA čempionvienības “Dallas Mavericks” pārstāvji – centra spēlētājs Jans Mahinmi un aizsargs Rodrigo Bobuā. Pēdējais pirms gada izlases treniņnometnē guva savainojumu un izlaida NBA sezonas pirmo pusi, bet Teksasas kluba īpašnieks Marks Kjubans paziņoja, ka francūzis šovasar valstsvienībā spēlēt nevarēs.

Savainojumu dēļ divpadsmitniekā nav Turiafa, Mikaela Pjetrusa un otrā saspēles vadītāja Antuāna Dio.

Francijas divpadsmitniekā ir saspēles vadītāji Tonijs Pārkers un Endrū Albisī, aizsargu un uzbrucēju līnijā viņus papildina Nikolā Batums, Nando De Kolo, Mikaels Gelabale, Stīds Čičambū un Šarls Lombā-Kahudi. Priekšējā līnijā spēlēs Boriss Diāvs, Joakims Noā, Florāns Pjetrus,Ali Traore un Kevins Serafins.

NBA klubos spēlē Batums (“Portland Trailblazers”), Diāvs (“Charlotte Bobcats”), Noā (“Chicago Bulls”), Pārkers (“San Antonio Spurs”) un Serafins (“Washington Wizards”). De Kolo un Florāns Pjetruss “Valencia” sastāvā izcīnīja trešo vietu ACB līgas regulārajā sezonā, bet ceturtdaļfinālā zaudēja Jānim Blūmam. Eirolīgas klubā “Virtus Roma” spēlē Ali Traore, savukārt pārējie sacenšas Francijas virslīgā.

  +9 [+] [-]

, 2011-08-29 16:48, pirms 13 gadiem
3.dien būs jautri būs jāskatās un jāfano par savējiem vismaz zini, ka šajā izlasē visi grib spēlēt, pašatdeve laukumā būs par katru cm^2

  +3 [+] [-]

, 2011-08-29 16:52, pirms 13 gadiem
Pishevs12 rakstīja: 3.dien būs jautri būs jāskatās un jāfano par savējiem vismaz zini, ka šajā izlasē visi grib spēlēt, pašatdeve laukumā būs par katru cm^2
Piekritu!

  +2 [+] [-]

, 2011-08-29 17:23, pirms 13 gadiem
Vajadzēja citu virsrakstu: "Francija un Turiafs gatavojas pirmajam zaudējumam!"

  +6 [+] [-]

, 2011-08-29 17:40, pirms 13 gadiem
Bicevskis rakstīja: Vajadzēja citu virsrakstu: "Francija un Turiafs gatavojas pirmajam zaudējumam!"
Tas ir skaidrs ,ka Francija pirmajā spēlē mocīsies ar Latviju

  +4 [+] [-]

, 2011-08-29 18:42, pirms 13 gadiem
kā tas nākas, ka kaut kādi pasaules blandoņas nēģeri ir gatavi ar maksimālu pašatdevi plēsties par Franciju, bet daudzi latviešu puikas negrib spēlēt par Latviju?

  +1 [+] [-]

, 2011-08-29 21:05, pirms 13 gadiem
Daukis rakstīja: kā tas nākas, ka kaut kādi pasaules blandoņas nēģeri ir gatavi ar maksimālu pašatdevi plēsties par Franciju, bet daudzi latviešu puikas negrib spēlēt par Latviju?
Izskatas ,ka Latvija negrib?
Šie jaunie čaļi grib pat ļoti cīnīties par Latvijas godu..
Un tas ir pareizi , kas grib ,tas spēlē izlasē nevienu nepiespiež
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-30 12:05, pirms 13 gadiem
Dark_Side rakstīja: nezinu kāpēc, bet man liekas ka ja arī kāda uzvara būs, tad tā būs pret novājināto Franciju. Reāli es nevienu izņemot Pārkeru tā īpaši nezinu. Tāpat daudz ir vietējā čempja spēlētāji... un kvalifikācijā ar vēl drausmīgāku sastāvu jamos vinnējām... Tā, ka būs interesanti...
Mr.Dark side, tavas zinashanas par basketbolu un basketbolistiem ir pavaajinaatas!!!
Francheim nav nekaadu problemu sastaava zinja.... vinjiem ir muzhigas problemas ar attieksmi... vienmer ir spelejushi taa na halavu... gan jau vinneesim utt... nekadas degsmes nav parasti iznemot M,Pietrusam.B.Diaavam.Noam. mozh Parkeram dazreiz..

     [+] [-]

, 2011-08-30 13:34, pirms 13 gadiem
gabagris rakstīja: Mr.Dark side, tavas zinashanas par basketbolu un basketbolistiem ir pavaajinaatas!!!
Francheim nav nekaadu problemu sastaava zinja.... vinjiem ir muzhigas problemas ar attieksmi... vienmer ir spelejushi taa na halavu... gan jau vinneesim utt... nekadas degsmes nav parasti iznemot M,Pietrusam.B.Diaavam.Noam. mozh Parkeram dazreiz..
Tieši tā Francijai ir problēmas ar spēlētāju motivāciju pēdējos gados ,tapēc bieži vien paklūp tādām komandām kādas ir jauzvar!
Mr.Darke side tev tiešām vairāk vajag pasekot basketbolam šajā Francijas izlases modelī spēlē ļoti pieredzējuši spēlētāji ,tas pats Florents Pjetrus, kurš spēlēja izlasē arī ,tad ,kad Bagatskis bija spēlētājs ar Štelmaheru
Diavs,Noā, Nande de Kolo, Batums, Pārkers viņi visi ir bīstami un pēdējās spēlēs pierādās ,ka Francijai ir vismaz 4 spēlētāji ,kas var sagādāt ļoti lielas problēmas jebkurai aizsardzībai ,ta ,ka mūsējiem ir jārāda savu stiprāko pusi komandas spēli