Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jaņs Bintao Rīgā kļūst par pirmo padsmitnieku 13 gadu laikā, kurš uzvarējis reitinga turnīrā

Ints Megnis
Ints Megnis

Jaņs Bintao Rīgā kļūst par pirmo padsmitnieku 13 gadu laikā, kurš uzvarējis reitinga turnīrā
Jaņs Bintao un Marks Džoiss pirms fināla "Arēnā Rīga". Organizatoru foto

19 gadus vecais Ķīnas snūkerists Jaņs Bintao svētdien Rīgā uzvarēja jau tradicionāli sezonu sākošajās "Kaspersky Riga Masters" sacensībās, kļūstot par pirmo padsmitnieku 13 gadu laikā, kurš ticis pie šāda panākuma.

19 gadus vecais pasaules 21. numurs "Arēnā Rīga" notikušajā finālā ar 5-2 apspēlēja angli Marku Džoisu, kurš atrodas 54. pozīcijā un pirmoreiz spēlēja pasaules reitinga turnīra titulmačā.

Jaņs kļuvis par jaunāko reitinga turnīra uzvarētāju kopš 2006. gadā sacensībās Ziemeļīrijā 19 gadu vecumā triumfēja cits ķīnietis Dins Dzjuņhi. Jau 2017. gadā tobrīd vien 17 gadus vecais Jaņs bija freima attālumā, lai tiktu pie sava pirmā reitinga fināla un atkārtotu Ronijam O'Salivenam piederošo rekordu kā visu laiku jaunākajam titula ieguvējam, tomēr turnīra Ziemeļīrijā izšķirošajā cīņā viņš ar 8-9 viņš piekāpās Markam Viljamsam.

Pirms tam pusfinālā ķīnietis ar 5-3 uzveica angli Metjū Seltu, kamēr Džoiss saspringtā cīņā ar 5-4 bija pārāks pār Norvēģijas pārstāvi Kurtu Maflinu, izšķirošajā freimā uzvarot ar 126 punktu breiku.

Kā zināms, Rīgas turnīrā šoreiz nevarēja piedalīties vairāki vadošie spēlētāji, jo ceturtdienas vakarā tika atcelts viņu lidmašīnas reiss uz Rīgu. Viņu vidū bija gan pērnā gada sacensību čempions Nīls Robertsons, gan arī Robs Milkinss, Kairens Vilsons, Džeimijs O'Nīls, Džo O'Konors un citi.

Vienīgais Latvijas pārstāvis Rodions Judins piektdien izmantoja nedienas ar lidmašīnu un bez cīņas pārvarēja kvalifikācijas kārtu, bet pamatsacensību pirmajā kārtā ar 1-4 piekāpās pērnā gada Rīgas sacensību finālistam Džekam Lisovskim.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/snooker/4...

  +3 [+] [-]

, 2019-07-29 08:40, pirms 5 gadiem
PUSAUDZIS definīcija Latviešu valodā:
Cilvēks pārejas vecumā no bērnības uz jaunību (apmēram 11–15 gadu vecumā).

Pusaudža gadi
Mācīt pusaudzi darbā
Pusaudžu psiholoģija

  +3 [+] [-]

, 2019-07-29 10:10, pirms 5 gadiem
Tāds normāls pusaudžu fināls.🤣🤣🤣

     [+] [-]

, 2019-07-29 11:49, pirms 5 gadiem
Pusaudzim jau bārda aug!

     [+] [-]

, 2019-07-29 16:14, pirms 5 gadiem
Neatceros kad tik zema līmeņa finālu esmu redzējis! Labi, vēl Bintao spirinājās, bet tas Džoiss... Kas tā bija, po...fija.... Naudas balvas nekādas, spēlētāji nekādi (labi. bija Selbīts, Viljams, Kārters, Levandovskis, Valdens, Kings, Dots... tas arī viss). Sezonas sākums, ieslēdam kruīziņu. Man pat sieva, kas seko līdz snūkeram un šo to saprot, noelsās un taica, kas tie par 5 šķiras spēlētājiem. Karoč, Rīgas turnīrs izgāzās un bija pilnīga miskaste! Nebaudāms pasākums!