Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR Pasaules reitingā pakāpjas uz ceturto vietu

Juris Miņins
Juris Miņins

DĀR Pasaules reitingā pakāpjas uz ceturto vietu
Foto: AFP/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas regbija izlase, pēc aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīta neizšķirta pret Jaunzēlandi (16:16), jaunākajā Pasaules reitingā ir pakāpusies par vienu pozīciju un nu ieņem ceturto vietu.

Aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnītais neizšķirts pret "All Blacks" vienību DĀR regbija izlasei ir devis ne tikai labas iespējas pacīnīties par uzvaru 2019. gada Regbija čempionāta kopvērtējumā, bet arī vienas pozīcijas kāpumu "World Rugby" Pasaules reitingā. Šodien publicētajā jaunākajā planētas spēcīgāko izlašu rangā DĀR izlase ir pakāpusies uz ceturto vietu pozīciju zemā nobīdot Anglijas izlasi.

Tās arī bija vienīgās izmaiņas Pasaules reitinga pirmajā desmitniekā, bet otrajā desmitā, pēc pirmās Klusā okeāna Nāciju kausa spēļu kārtas, Tonga, kas piekāpās Samoa valstsvienībai, bija spiesta atdot savu 13. pozīciju Itālijai.

Pārējās pozīciju maiņas Pasaules reitingā ir meklējamas jau ceturtajā desmitā, kur tās izraisīja Ugandas un Zimbabves spēles rezultāts Viktorijas kausa, kas šogad aizstāj Āfrikas Zelta kausu, ietvaros. Zimbabve izcīnīja panākumu ar 31:26, kas viņiem ļāva pacelties uz 34. pozīciju, vietu zemāk nobīdot Lietuvu. Savukārt Ugandai pēc šī zaudējuma nācās piedzīvot triju pozīciju kritumu, kas arī ir lielākais šajā nedēļā, un, vismaz uz laiku, samierināties ar 42. vietu.

Latvijas regbija nacionālā izlase, kā jau pēdējās nedēļās ierasts, Pasaules reitingā ir atzīmēta kā 58. spēcīgākā valstsvienība.

"World Rugby" Pasaules reitings, Top-20 (29.07.)

#Komanda
1.Jaunzēlande
2.Velsa
3.Īrija
4.DĀR
5.Anglija
6.Austrālija
7.Skotija
8.Francija
9.Fidži
10.Argentīna
11.Japāna
12.Gruzija
13.Itālija
14.Tonga
15.ASV
16.Samoa
17.Spānija
18.Rumānija
19.Urugvaja
20.Krievija
......
58.Latvija
......

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/