Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Top 5: Beļģi atkal perfekti, visām komandām vismaz divi vārti

Top 5: Beļģi atkal perfekti, visām komandām vismaz divi vārti
Tāpat kā pirms četriem gadiem Brazīlijā arī šogad Krievijā beļģi uzvarēja visās trīs grupu turnīra spēlēs.
Foto: imago/Xinhua/Scanpix

Sportacentrs.com turpina atskatīsies uz Pasaules kausa finālturnīra dienas spilgtākajām epizodēm, kuras futbola fani turpinās apspriest arī nākamajā dienā, kopā ar kolēģiem dzerot kafiju, satiekot paziņu sabiedriskajā transportā vai atpūšoties kopā ar draugiem pie alus glāzes.

1. BEĻĢIJA PIEVIENOJAS PERFEKTAJAI URUGVAJAI UN HORVĀTIJAI

Beļģijas valstsvienība uzvarējusi visās trīs grupas spēlēs jau otro finālturnīru pēc kārtas. Līdzīgs panākums 2010. un 2014. gada turnīros izdevās Argentīnai un Nīderlandei. Argentīna šajos finālturnīros aizkļuva attiecīgi līdz ceturtdaļfinālam un finālam, bet Nīderlande abas reizes tika līdz pusfinālam. Šajā turnīrā maksimālos deviņus punktus pirmajā posmā izcīnīja vēl tikai Urugvaja un Horvātija. Beļģija tagad finālturnīros ir uzvarējusi jau septiņās grupu turnīra spēlēs pēc kārtas.

2. AR 11 SITIENIEM PIETIEK PRET PANAMU, BET NE PRET BEĻĢIJU

Zaudējums ar 0:1 beļģiem Anglijas valstsvienībai ir pirmā spēle kopš 1986. gada (0:1 pret portugāļiem), kurā angļi nespēja gūt vārtus un spēle nebeidzās 0:0. Anglijas futbolisti mačā pret Beļģiju izdarīja 11 sitienu pa vārtiem, taču pārspēt pretinieku vārtsargu nespēja. Arī iepriekšējā mačā pret Panamu angļi izpildīja 11 sitienus, bet guva sešus vārtus. Laukumā uz maiņu Anglijai nāca arī Denijs Velbeks, tādējādi angļi šajā finālturnīrā jau ir izmantojuši visus 20 laukuma spēlētājus.

3. KOLUMBIJA VIENĪGĀ ATGUVĀS PĒC ZAUDĒJUMA PIRMAJĀ SPĒLĒ

Kolumbijas izlase pēc uzvaras ar 1:0 pār Senegālu tikai trešoreiz finālturnīru vēsturē izkļuvusi no grupas. Iepriekš tas izdevās pirms četriem gadiem Brazīlijā un 1990. gadā Itālijā. Kolumbija šajā mačā izdarīja tikai četrus sitienus pa vārtiem, bet Jerija Minas gūtie vārti bija vienīgais sitiens pa vārtiem otrajā puslaikā. Tādējādi kolumbieši kļuva par vienīgajiem, kas kvalificējās astotdaļfinālam par spīti zaudējumam pirmajā mačā. 1,95 metrus garais Mina četrus no pieciem izlases kreklā gūtajiem vārtiem iesitis ar galvu. Tikmēr Senegāla kļuva par trešo komandu šajā finālturnīrā (arī Irāna un Serbija), kas neiekļuva izslēgšanas spēlēs par spīti tam, ka turnīrs tika sākts ar uzvaru. Iepriekšējo reizi tik daudz šādu neveiksminieku bija pirms 16 gadiem (Argentīna, Krievija, Kostarika). Senegālieši ielaiduši vārtus jau septiņās finālturnīru spēlēs pēc kārtas. Pēdējoreiz nepārspēta komanda palika 2002. gada turnīra atklāšanas spēlē pret Franciju (1:0).

4. TUNISIJAI PIRMĀ UZVARA 14 SPĒLĒS

G grupas pastarīšu mačā Tunisija ar 2:1 pieveica Panamu, izcīnot tikai otro uzvaru finālturnīru vēsturē. Iepriekšējais panākums tika gūts 1978. gadā, kad debijas turnīrā tunisieši ar 3:1 uzvarēja Meksiku. Interesanti, ka arī tajā mačā Tunisija pēc pirmā puslaika bija iedzinējos. Tunisijai izdevās pārtraukt 13 spēļu sēriju, kurās nebija gūta neviena uzvara (četri neizšķirti, deviņi zaudējumi). Tomēr arī pret Panamu tika ielaisti vārti, tādējādi jau 12 finālturnīru mačos pēc kārtas tunisieši ir zaudējuši vismaz vienus vārtus. Pēdējoreiz vārtus neskartus izdevās nosargāt jau minētajā 1978. gadā (0:0 pret Rietumvāciju). Tikmēr Panama kļuva par trešo debitanti, kas zaudējusi pirmajās trīs spēlēs. Iepriekš šāds liktenis piemeklēja arī Serbiju un Togo 2006. gadā. Taču Panamas vārtu guvums pret Tunisiju nozīmē, ka pirmoreiz finālturnīru vēsturē katra komanda iesitusi vismaz pa diviem vārtiem. Tas nekas, ka Tunisija raidīja bumbu savos vārtos, kas bija 50. šādā veidā gūtie vārti finālturnīru vēsturē.

5. POLIJAI VAJADZĒJA IESIST PIRMAJAI

Par spīti zaudētajām cerībām iekļūt astotdaļfinālā Polija pēdējā mačā izcīnīja uzvaru, pirmoreiz pieveicot Japānas izlasi. Iepriekšējās divās tikšanās reizēs poļi bija kapitulējuši ar 0:5 (1996. gadā) un 0:2 (2002. gadā). Polija ir uzvarējusi visās 14 pēdējās finālturnīru spēlēs, kurās izvirzījusies vadībā. Savus vārtus neskartus poļi nosargāja pirmoreiz kopš 1986. gada finālturnīra uzvaras pār Portugāli (1:0). Tikmēr japāņi ielaida vārtus jau ceturtajā finālturnīru spēlē pēc kārtas. Bet pret Eiropas komandām Japāna nav spējusi gūt vārtus piecās no pēdējām sešām spēlēm. Vienīgie vārti tika gūti 2010. gada finālturnīra uzvarētajā mačā pret Dāniju (3:1).

1. DIENAS TOP 5, 2. DIENAS TOP 5, 3. DIENAS TOP 5, 4. DIENAS TOP 5, 5. DIENAS TOP 5, 6. DIENAS TOP 5, 7. DIENAS TOP 5, 8. DIENAS TOP 5, 9. DIENAS TOP 5, 10. DIENAS TOP 5, 11. DIENAS TOP 5, 12. DIENAS TOP 5, 13. DIENAS TOP 5, 14. DIENAS TOP 5