Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Jelgava" uz Budapeštu ierodas ar saviem laikapstākļiem

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

"Jelgava" uz Budapeštu ierodas ar saviem laikapstākļiem
"Jelgavas" treniņš "Groupama Arena" Budapeštā
Foto: Raitis Supe

Trešdien ap plkst. 16:30 pēc vietējā laika futbola klubs "Jelgava" ieradās Budapeštā, kur 29. jūnija vakarā aizvadīs Eiropas līgas 1. kvalifikācijas kārtas spēli ar vietējo "Ferencváros". Īpašu odziņu šim duelim iedod tas, ka abu komandu galvenie treneri deviņdesmito gadu beigās ir spēlējuši kopā Hamburgas kluba rindās.

Budapeštas "Ferencváros" pirmsspēles preses konference sākās brīdī, kad "Jelgavas" futbolisti vēl bija ceļā uz savu viesnīcu. Jelgavnieki ir apmetušies Telki Resort viesnīcā, kas atrodas aptuveni 30 kilometru attālumā no Budapeštas centra. Blakus šai viesnīcai atrodas trīs UEFA normām atbilstoši futbola laukumi.

Mača priekšvakarā "Ferencváros" galvenais treneris Tomass Dolls uzsvēra, ka iepriekšējā sezona viņa komandai noslēdzās mazāk nekā mēnesi atpakaļ [31. maijā "Ferencváros" izcīnīja uzvaru Ungārijas kausā – aut.]. "Svarīgākais ir pēc iespējas ātrāk sajust spēles ritmu" – saka vācu speciālists. Jāpiebilst, ka "Ferencváros" komanda uzsāka gatavošanos jaunajai sezonai pirms desmit dienām, šajā laika posmā aizvadot pārbaudes spēles pret Horvātijas "Slaven" [0:1] un Izraēlas "Beitar" [1:0]. Tāpat šajā laika brīdī komanda piedzīvoja ievērojamas izmaiņas sastāvā, un mačā pret "Jelgavu" varēs sagaidīt vairāku futbolistu debiju oficiālajās spēlē jaunā kluba rindās.

Pirms nedēļas Tomass Dolls kopā ar savu asistentu Ralfu Cumdiku apmeklēja "Jelgavas" spēli ar "Riga" [0:1]. Vācu treneris apzinās, ka viens no jelgavnieku trumpjiem varētu būt tas, ka Latvijā sezona rit pilnā sparā. Tāpat Dolls atminējās laika posmu, kad kopā ar "Jelgavas" komandas galveno treneri Aleksandru Kurtejanu spēlēja Hamburgas vienībā: "Viņam bija izcila kreisā kāja! Viņš bija komandas spēlētājs, kam ļoti simpatizēja komandas biedri un līdzjutēji. Futbolā tu mēdz satikt vienus un tos pašus cilvēkus dažādos ampluā."

Savukārt, "Ferencváros" pamatvārtsargs Fēnešs Dibušs atbildēja uz jautājumu par vēlamo rezultātu pirmajā mačā: "2:0 un mēs būs apmierināti." Tāpat jāatzīmē, ka pirmsspēles diena mājinieki nolēma aizvadīt treniņu kluba bāze, kas atrodas 15 minūšu gājienā no spēles norises vietas "Groupama Arena".

Kurtejans: "Cieņu pret pretinieku atstāsim ārpus futbola laukuma!"

"Jelgavas" komandas preses konferencē bez komandas galvenā trenera piedalījās vārtsargs Kaspars Ikstens, kuram gan no ungāru žurnālistu [bija ieradušies pieci, no kuriem trīs "Ferencváros" medija pārstāvji] puses netika uzdots neviens jautājums. Kaspars gan atzina, ka vēlas atvest no Budapeštas ko vairāk par neizšķirtu.

Aleksandrs Kurtejans: "Neesmu pirmo reizi Budapeštā. Ļoti skaista pilsēta, kur vienmēr patīkami atgriezties. Esmu ļoti interesantas spēles gaidās ar ļoti spēcīgu komandu, kurai ir ļoti spēcīgas tradīcijas un ilga vēsture. Taču futbola laukumā spēlē cilvēki, nevis tradīcijas vai vēsture… vai nauda. Mēs neatbraucām šeit ekskursijā. Atbraucām nospēlēt labu spēli. Man patīk jauno puišu smaidi [pievērš uzmanību diviem ungāriem konferenču zālē]. Taču labi smejas tas, kurš smejas pēdējais."

- Tomass Dolls šodien slavēja jūsu kreiso kāju! Ko atceraties par viņu un savu laiku Vācijā?
- Tas bija ļoti labs laiks. Kad es nokļuvu HSV, Tomass bija viens no veterāniem. Viņš nupat bija atgriezies no Itālijas čempionāta. Vācu futbola leģenda! Atceros viņu kā ļoti spēcīgu futbolistu, kurš izcēlās ar ļoti augstu intelekta līmeni. Savu spēles stilu viņš mēģina tagad ieviest "Ferencváros" komandai.

- Cik procentus dosiet, ka "Jelgava" tiks tālāk?
- Neatkarīgi no tā, kādas komandas dodas laukumā, līdz spēles sākumam iespējas ir 50 uz 50. Var daudz stāstīt par katras komandas labajām īpašībām, taču viss būs atkarīgs tikai un vienīgi no nākamās spēles. Mēs ļoti cienām "Ferencváros" komandu par tās tradīcijām un vēsturi. Taču šī cieņa beidzas tieši aiz laukuma sāna līnijas. Ikdienā cienām, taču izejot laukumā pārstāsim to darīt!

- Kādas ir jūsu komandas stiprās puses?
- Gars. Mūsu komandai ir liela sirds. No grūtībām mums nav bail. Situācijas futbola laukumā var mainīties vienā acu mirklī. Nevienam ar mums nav bijis viegli. Tas ir lielākais pluss.

Dienas laikā Ungārijas galvaspilsētā gaisa temperatūra sasniedza +36°. "Jelgavas" komandas treniņa laikā Māte Daba izdomāja saniķoties un pārbaudīt Latvijas komandas futbolistus uz izturību. Sāka pamatīgi līt, papildus tam sekojot pērkona negaisam kopā ar kārtīgu zibeņošanu. No 20 Kurtejana rīcībā esošajiem futbolistiem ar pilnu slodzi strādāja 18 – Gints Freimanis un Alans Siņeļņikovs turpina atgūties no savainojumiem. Kopējā grupā ir atgriezies pussargs Artis Lazdiņš, tāpat spēlei gatavojas “Jelgavas” jaunpienācējs Valdu Aljinju. Nodarbības beigās Aleksandrs Kurtejans nāca klajā ar lakonisku atziņu: “Esam atveduši uz šejieni mūsu laikapstākļus!”

Sportacentrs.com no Budapeštas, Ungārija

  +2 [+] [-]

, 2017-06-29 11:34, pirms 7 gadiem
Ungāri,loģiski,jūtās pašpārliecināti un tas ir viens no nedaudzajiem plusiem Jelgavai.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-29 12:08, pirms 7 gadiem
Ungāri nav iespēlējuši sastāvu, tas vieš cerības.