Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Viljamsa turpinās cīņu par "Grand Slam", Džokovičs lūkos atgūties

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa turpinās cīņu par "Grand Slam", Džokovičs lūkos atgūties
Pagājušā gada čempioni Novaks Džokovičs un Petra Kvitova
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien sāksies par prestižāko tenisa turnīru uzskatītā Vimbldona. Pagājušā gada titulus aizstāvēt lūkos Serbijas tenisists Novaks Džokovičs un Čehijas sportiste Petra Kvitova. Tikmēr Latvijai pirmo reizi kopš 2011. gada "Grand Slam" vienspēlēs būs vairāk par vienu tenisistu, jo mūsu valsti pārstāvēs ne tikai Ernests Gulbis, bet arī "wild card" ieguvusī Aļona Ostapenko.

Visprestižākais tenisa turnīrs

Par prestižākajām tenisam sacensībām uzskatītā Vimbldona debiju piedzīvoja 1877. gadā. Togad turnīrā piedalījās tikai 22 tenisisti, visi vīriešu sacensībās. Kungu dubultspēļu turnīrs tika ieviests divus gadus vēlāk, bet sieviešu turnīrs pirmo reizi notika 1884. gadā. Sieviešu dubultspēles un jauktās dubultspēles debitēja vien nākamā gadsimta ievadā.

Vimbldona ir slavena ne vien ar turnīra prestižu, bet arī ar vairākām tradīcijām. Kā svarīgāko var minēt apģērba ierobežojumus – kopš 1963. gada tenisistiem apģērbā pārsvarā bija jābūt baltajai krāsai, bet kopš 1995. gada gandrīz visam formas tērpam jābūt baltā – tiesneši sportistu ekipējumam pievērš pastiprinātu uzmanību. Piemēram, netrūkst gadījumu, kad tenisistiem liek nomainīt apavus, kas neatbilst noteikumiem.

Gandrīz neatņemama turnīra sastāvdaļa ir lietus. Kopš 2009. gada problēma daļēji mazināta, jo galvenajai arēnai ir iebīdāmais jumts. Pērn tika paziņots par plāniem tādu pašu jumtu ierīkot arī 1. kortam, kas Vimbldonas kompleksā ir pēc nozīmes otrais korts. Tas gan būšot gatavs tikai 2019. gada turnīram. Neskatoties uz opciju spēlēt lietus vai tumsas laikā (zem jumta ir apgaismojums) nakts tenisa Vimbldonā nav, jo ilgāk par plkst. 23:00 pēc vietējā laika spēlēt nedrīkst. Pirmā nedēļa solās būt ļoti saulaina un silta.

Vimbldonas turnīrā notikusi tenisa vēsturē ilgākā spēle. 2010. gadā trīs dienas uzvarētāju noskaidroja Džons Isners un Nikolā Maū. Runājot par spēlēšanu vairākas dienas, kritiska ir pirmā nedēļa, jo vēl viena no Vimbldonas īpatnībām ir brīva pirmā svētdiena. Vimbldona ir ne tikai vienīgais "Grand Slam", kas notiek uz zālāja seguma, bet arī vienīgais, kurā ir 13 spēļu dienas.

Turnīra trofejas

No šīs sezonas starp "French Open" un Vimbldonu ir trīs nedēļu ilga pauze, kas tenisistiem dod vairāk laika pārejai no māla uz zālāju, kā arī dod iespējas ilgākai atpūtai. Izņemot tos entuziastus, kuri izmantoja katru nedēļu spēlēšanai uz zālāja.

Šogad būs vairāk spēļu kortu nekā pērn, jo pēc uzlabojumiem pieejami arī korti Nr. 14 un 15. Tādējādi būs kopumā 19 spēļu korti. Tādējādi visi spēļu korti spēs uzņemt 39 000 skatītāju, tas ir par 500 vairāk nekā iepriekšējā turnīrā. Vēl viens jaunums ir "Hawk-Eye" sistēmas ieviešana 12. un 18. kortā. Tādējādi strīdīgos momentos spēlētājiem būs iespējas pārbaudīt tiesnešu precizitāti visos t.s. TV kortos, kādi kopumā ir seši.

Naudas balvu fonds palielināts par 1.75 miljoniem mārciņu, sasniedzot 26.75 miljonus. Vienspēļu turnīru čempioni tiks pie 1.88 miljoniem. Par piedalīšanos vien jeb zaudējumu 1. kārtā pienākas 29 000. Zemāko līmeņu tenisistiem tā ir vērtīga summa, domājot par sezonas budžeta nosegšanu.

Džokovičs, Marejs vai Federers?

Gandrīz neuzvaramais Novaks Džokovičs sezonas svarīgāko maču zaudēja mēneša sākumā Parīzē, kad "French Open" finālā kapitulēja Stenam Vavrinkam. Novaks šogad ir uzvarējis "Australian Open", savācis četrus no pieciem nospēlētājiem "māsteriem" (neuzvarēja vienīgajā, kurā nepiedalījās), taču "French Open" bija viskārotākā trofeja. Džokovičam šī titula arvien trūkst, lai iekļūtu vienā vēstures lapā ar vēl septiņiem izcilniekiem, kuri karjeras laikā noformējuši "Grand Slam", proti, vismaz vienreiz uzvarējuši visos četros lielajos turnīros.

Džokovičam kopš zaudētā "French Open" fināla oficiālu maču nav bijis. Jā, viņš nospēlēja divus paraugmačus ar Rišāru Gaskē un Aleksandru Zverevu (18 gadus vecajam tīnim zaudēts ar 4:6, 3:6), taču nopietna tenisa nav bijis. Un Džokovičs tā vēlējās, neslēpjot, ka Parīzes vilšanās bija milzīgā, tāpēc bija nepieciešama pauze, lai atpūstos. Vairāk mentāli nekā fiziski.

"Cik daudz laika man vajadzēja, lai tam tiktu pāri? Par laimi - maz, jo diemžēl Parīzē jau vairākas reizes pietrūcis pēdējā solīša. Taču vilšanās no tā nemazinās, jo tika ieguldīts daudz darba un enerģijas," "French Open" neveiksmi komentēja Džokovičs.

Džokovičs Vimbldonā uzvarējis 2011. un 2014. gadā, bet 2013. gadā finālā zaudēja Endijam Marejam. Skaidrs, ka Džokovičs ir galvenais favorīts uz triumfu arī šogad, taču ne tik liels kā Melburnā vai Parīzē. Divi nozīmīgākie faktori ir segums un konkurenti. Zālājs nav tas pats, kas "hard". Džokovičs uz cietā seguma ir grūtāk uzvarams nekā uz zālāja. Otrkārt, konkurence Vimbldonā solās būt gana nopietna, lai nebūtu pamata domāt par ieslīgšanu komfortā.

Novaks Džokovičs un Rafaels Nadals pēc treniņa

Daudzuprāt, karjeras labākajā formā ir Marejs, kurš beidzot ir pilnībā atguvies pēc muguras operācijas. Titulu daudzums varbūt par ļoti spožu formu neliecina, taču jāatceras, ka viņš līdz finālam tika Melburnā, bet Parīzē apstājās pusfinālā, abas reizes mača otrajā pusē sabrūkot cīņā pret Džokoviču. Vimbldonas galvenajā arēnā tāds scenārijs diez vai atkārtosies.

Marejam ir liela komanda ar gana padomdevējiem, lai sasniegtu labāko rezultātu. 2006. gada dāmu turnīra čempione Amēlija Moresmo, neskatoties uz gaidībām, ir šajā turnīrā kopā ar britu pirmo numuru. Komandā piesaistīts arī tā paša gada pusfinālists Jūnass Bjerkmans, kurš apņēmies Endiju pārliecināt par nepieciešamību spēlēt agresīvu tenisu. Ja to visu izdosies salikt kopā, nav iemesla neticēt skota otrajam triumfam šajā turnīrā. Uz Mareju vairs nav tāda spiediena, kāds bija agrāk, kad viņš vēl nebija uzvarējis Vimbldonā. 77 gadus lielo uzvaru vairs neviens negaida.

Endijs Marejs un Amēlija Moresmo

Favorītu trijniekā jāliek septiņkārtējais čempions Rodžers Federers, kurš pērn Džokovičam finālā zaudēja piecos setos. Ja Džokovičam sezonas svarīgākais turnīrs bija Parīzē, tad Federeram tas ir Vimbldonā. Šeit ir vislabākā iespēja izcīnīt pirmo "Grand Slam" titulu kopš 2012. gada Vimbldonas. Federers pēdējos divus "Grand Slam" finālus sasniedzis tieši šeit. Atklātās ēras laikā zālāja seguma tituliem bagātākais tenisists tieši Vimbldonā vēl var papildināt "Grand Slam" trofeju bagāžu, citur izredžu ir mazāk. Astotā uzvara Hallē dos nepieciešamo pārliecību, būs lieliska gatavošanās sastāvdaļa. Federers atzinis, ka šogad Vimbldonai bijusi tik laba gatavošanās kā vēl nekad. Papildus nedēļa starp "French Open" un Vimbldonu ir milzīgs pluss.

Rafaels Nadals vairs nav tāds drauds kā agrāk uz māla, nemaz nerunājot par citiem segumiem. Jā, viņš šovasar uzvarēja Štutgartē, taču tur sastāvs bija diezgan vājš. Pēc tam Londonā zaudēts Aleksandram Dolgopolovam. Rafa Vimbldonā uzvarēja 2008. un 2010. gadā. Pēdējos trīs gados spānis šeit zaudējis Lukašam Rosolam, Stīvam Darsī un Nikam Kirjosam. Visi mača brīdī atradās ranga otrajā simtā.

Šonedēļ Vimbldonā spēlēs vēl viens eksčempions, par kura eksistenci daudzi, iespējams, jau piemirsuši. 2002. gada čempions Leitons Hjuits aizvadīs karjeras pēdējo Vimbldonas turnīru. Hjuits līdz ceturtdaļfinālam pēdējo reizi tika 2009. gadā. Ko var gaidīt šogad? Būsim reālisti – neko daudz! Hjuits šogad uzvarējis tikai vienā mačā (1-6)! Tas bija janvārī "Australian Open" pret otrā simta tenisistu Ze Žanu.

Leitons pirms Vimbldonas ar pamatīgu blīkšķi izgāzās turnīrā Londonā, kur atdeva maču Kevinam Andersonam. Austrālijas tenisists toreiz servēja par uzvaru mačā, ieguva mačbumbu, iesita tīklā un zaudēja... Pirmais mačs šonedēļ uzvarams, jo pretī stāsies Jarko Niemiens, pret kuru Leitonam ir 5-0 bilance. Pēc tam, visticamāk, Džokovičs. Spēle par pasaules pirmo numuru galvenajā kortā Hjuitam būtu lieliska atvadīšanās no Vimbldonas.

Tiktāl par čempioniem, favorītiem un leģendām. Kuriem tenisistiem vēl jāpievērš uzmanība? Vavrinka pērn pirmo reizi tika līdz ceturtdaļfinālam. Pēc pirmā "major" titula izcīnīšanas Vavrinka pagājušajā gadā vairākos turnīros nospēlēja vāji. Vēsture atkārtosies? Misters stabilitāte Tomāšs Berdihs (šogad visos turnīros sasniedzis vismaz ceturtdaļfinālu) ir 2010. gada Vimbldonas finālists. Čehs ir nopietns drauds līdz brīdim, kad ceturtdaļfinālā, pusfinālā vai finālā jātiekas ar elites spēlētāju. Tad vairumā gadījumu iznākums ir viegli prognozējams.

Pērn pusfinālu sasniedza gan Grigors Dimitrovs, gan Milošs Raoničs. Pirmais šogad spēlē nestabili un patiesībā ir vilšanās, bet otrajam pēc pēdas operācijas (tās dēļ izlaists "French Open") trūkst spēļu prakses, toties ir lieliska serve. Un ar to uz zālāja seguma var paveikt lielas lietas. No servētājiem var izcelt arī Kevinu Andersonu, Felisiano Lopesu, Džonu Isneru un Ivo Karloviču. Visiem gan lielākā problēma ir ierobežotas prasmes uzņemšanā, kas mēdz iegāzt.

No jaunajiem talantiem visaugstāk jāvērtē Kirjoss. Viņš pirms gada sasniedza ceturtdaļfinālu. 12 mēnešus vēlāk situācija ir mainījusies uz slikto pusi. Viņš pirms Vimbldonas atlaida treneri un paziņoja, ka ir psiholoģiski noguris no tenisa, vēlas izslēgties. Interesanti teksti pirms tik svarīga turnīra, kurā viņam ir iespējas tikt tālu, jo ir šīs misijas izpildīšanai nepieciešamie instrumenti. Kirjoss savu pēdējo maču zaudēja 49 minūtēs. Līdz Bernarda Tomika rekordam tālu, taču līdzības nepamanīt grūti. Starp citu, arī Tomiks var "izšaut". Ja domas būs kortā. Divreiz līdz pusfinālam ticis Žo-Vilfrīds Tsonga, taču viņš pirms Vimbldonas vēdera problēmu dēļ atsauca dalību no vairākiem turnīriem un šogad uz zālāja vēl nav spēlējis.

Lielais četrinieks citiem Vimbldonā uzvarēt neļauj

Kopš 2005. gada "French Open" (tad Rafa izcīnīja pirmo no saviem deviņiem tituliem Parīzē) lielā četrinieka dominance "Grand Slam" turnīros bijusi ļoti iespaidīga, savācot 37 no 41 "major" titula. Vavrinka uzvarēja pērn Melburnā un šogad Parīzē, bet vēl diviem tenisistiem ārpus lielā četriniekam izdevās triumfēt Ņujorkā – 2009. gadā "US Open" uzvarēja Huans Martins Del Potro, bet pērn Marins Čiličs. Tas arī viss! Vairāki spēlējuši finālos (piemēram, Vimbldonā Berdihs), bet titulu iegūt nav izdevies. Pēdējais Vimbldonas čempions ārpus lielā četrinieka ir Hjuits pirms 13 gadiem.

Vimbldonā par čempionu kāds no Top 4 izsētajiem tenisistiem kļuvis ik gadu kopš 2002. gada. Iepriekšējā sezonā ar "wild card" triumfēja Gorans Ivaniševičs, kurš tobrīd rangā atradās 125. vietā. Atklātās ēras laikā tikai septiņi tenisisti Vimbldonā uzvarējuši, nebūdami Top 4 izsēto pulkā.

Pēdējo 10 gadu fināli

GadsČempionsFinālistsRezultāts
2014.Novaks DžokovičsRodžers Federers6:7(7) 6:4 7:6(4) 5:7 6:4
2013.Endijs MarejsNovaks Džokovičs6:4 7:5 6:4
2012.Rodžers FederersEndijs Marejs4:6 7:5 6:3 6:4
2011.Novaks DžokovičsRafaels Nadals6:4 6:1 1:6 6:3
2010.Rafaels NadalsTomāšs Berdihs6:3 7:5 6:4
2009.Rodžers FederersEndijs Rodiks5:7 7:6(6) 7:6(5) 3:6 16:14
2008.Rafaels NadalsRodžers Federers6:4 6:4 6:7(5) 6:7(8) 9:7
2007.Rodžers FederersRafaels Nadals7:6(7) 4:6 7:6(3) 2:6 6:2
2006.Rodžers FederersRafaels Nadals6:0 7:6(5) 6:7(2) 6:4
2005.Rodžers FederersEndijs Rodiks6:2 7:6(2) 6:4

Serena Slam #2?

Neapšaubāmā dāmu tenisa līdere Serēna Viljamsa šogad uzvarējusi pirmajos divos "Grand Slam" turnīros, bet, skaitot kopā ar pagājušo gadu, viņa ir nepārspēta trīs "major" sacensībās pēc kārtas, jo septembra sākumā uzvarēja arī "US Open". Tādējādi amerikāniete tuvāko divu nedēļu laikā lūkos noformēt karjeras otro "Serena Slam". Kas tas ir par zvēru? Uzvaras četros "Grand Slam" turnīros pēc kārtas, taču ne vienas sezonas laikā (kalendārais "Grand Slam"), ko Viljamsa pati tā nosauca.

Serēnai tas vienreiz jau izdevies – pirms vairāk nekā desmit gadiem. Viljamsa 2002. gadā uzvarēja "French Open", Vimbldonā un "US Open", bet 2003. gada ievadā triumfēja arī Melburnā. Sieviešu tenisa vēsturē divas reizes uzvarēt četros vai vairāk "Grand Slam" turnīros pēc kārtas ir izdevies tikai Štefijai Grāfai. Vācijas leģenda no 1988. gada "Australian Open" līdz nākamā gada "Australian Open" uzvarēja piecos "major" turnīros pēc kārtas, bet četros pēc kārtas, sākot no 1993. gada "French Open".

Viljamsa vairs tikai divus titulus atpaliek no Grāfas, kurai ir 22 "Grand Slam" trofejas. Tā ir pietiekama motivācija, lai vecumā, kurā daudzas jau beigušas profesionālo karjeru, gūtu iedvesmu tiekties pēc augstākajiem mērķiem. Viljamsa Vimbldonā ir uzvarējusi piecas reizes, bet pēdējā bija 2012. gadā. Viljamsai Vimbldonas kortos pēdējos gados bijuši vairāki zaudējumi, kas liek piesardzīgi raudzīties uz tuvākajām cīņām. Viņa kopš 2011. gada šeit zaudējusi Marionai Bartoli, Sabīnei Liziki un pērn Alizē Kornē!

Viljamsa gan Melburnā, gan Parīzē uzvarēja, spītējot veselības problēmām. Zālāja segums viņai ir parocīgs dāmu tenisā labākās serves dēļ, taču monētai ir arī otra puse. Proti, nesenajā "French Open", kur viņa četros mačos uzvarēja pēc zaudēta 1. seta, māls deva laiku atgūties. Uz zālāja tā nav, it īpaši, ja pretī trāpās tenisiste ar ļoti labu servi. Viens mirklis, un mačs ir galā. Tā notika pirms diviem gadiem 4. kārtā pret Liziki, kura savā dienā var saservēt ļoti labi. Lai vai kā, Viljamsa, protams, ir galvenā favorīte arī šajā turnīrā. Citādi nemaz nevar būt.

Serēna Viljamsa

Kvitovai trešais vai "izšaus" kāda cita?

Favorīte Nr.2 ir pagājušā gada čempione Petra Kvitova, kura šeit uzvarēja arī 2011. gadā. Ar Kvitovu viss ir skaidrs. Proti, ar viņu nekas nav skaidrs. To, kura Kvitova spēlēs konkrētajā mačā, zina tikai viņa pati. Un arī ne vienmēr. Čehietei ir lieliska kreiles serve, kas uz zālāja ir milzīgs ierocis. Arī viņas spēle uz gala līnijas ar jaudīgu uzbrukumu nav ignorējama. Taču Kvitovas sakarā vienmēr ir jautājums par to, vai viņa var nospēlēt pietiekami tīru tenisu. Kvitova ir slavena ar to, ka bieži pati sev zaudē. Petrai šogad pirms Vimbldonas nav bijis neviena mača uz zālāja seguma. Bija plānots spēlēt pagājušajā nedēļā Īstbornā, taču no šī nodoma nācās atteikties slimības dēļ. Kvitova ir vienīgā tenisiste, kura šogad oficiālā mačā ir pārspējusi Viljamsu. Starp citu, arī Viljamsa uz zālāja šogad vēl nav spēlējusi.

Bez spēļu prakses ir visas Top 3 favorītes – arī 2004. gada čempione Marija Šarapova. Viņa "French Open" nospēlēja, būdama apslimusi. Kopš tā laika veselība ir uzlabojusies. Maša Vimbldonā pēdējo reizi finālā spēlēja 2011. gadā, kad bez variantiem zaudēja Kvitovai. Nākamajos trīs turnīros zaudēts Liziki, Mišelai Laršerei De Britu un Andželikei Kerberei. Sabīnei un viņas servei šajā turnīrā zaudēt nav kauns, bet pārējie divi zaudējumi ir neattaisnojamo kategorijā.

Marija Šarapova

Simona Halepa dažas dienas pirms nozīmīgā turnīra atkal mainīja trenerus. Pati izteikusies, ka Vimbldonā ierodas bez lielām cerībām. Tā ir tipiska Simonas pieticība, kas ļoti spilgti bija redzama janvārī Melburnā, kur viņa tika līdz ceturtdaļfinālam, bet vairāk nevēlējās, īpaši necīnoties pret Jekaterinu Makarovu. Rumānijas pirmajai raketei Vimbldonā jāaizstāv pusfināla punkti.

Kuras tenisistes varētu "izdzīvot" līdz otrajai nedēļai? Liziki jau vairākas reizes esmu pieminējis. Vēsturē ātrākās serves un arī eisu rekorda (27 eisi vienā mačā, turklāt divos setos) īpašniecei Vimbldona ir mīļākais turnīrs, viņa šeit spēlējusi finālā (kurā "sasala" pret Bartoli). Agņeška Radvaņska arī spēlējusi finālā, tas pats attiecās uz Džīniju Bušāru, kura gan ir ļoti sliktā formā.

Medisona Kīsa ir Kvitovas kopija. Proti, ļoti graujošs uzbrukums, janvārī tika līdz Melburnas pusfinālam, taču ar Medisonu ir kā ar bitēm. Spilgts piemērs – uz pēdējo maču "neieradās", Īstbornā pati sevi ar nepiespiestajām kļūdām sagraujot mačā pret Belindu Benčiču (2:6, 2:6). Pērn Vimbldonā karjeras pirmo "Grand Slam" pusfinālu sasniedza Lucija Šafāržova, kura šo rezultātu uzlaboja šogad Parīzē.

Vēl viena kreile ar labu servi ir Jekaterina Makarova, viņai labākais rezultāts ir ceturtdaļfināls. Karolīna Vozņacki nekad nav tikusi tālāk par 4. kārtu. Nespēja cīnīties ar agresīvām spēlētājām droši vien iegāzīs arī šoreiz. Pusfinālā spēlējušas arī Kerbere (nupat tituls Birmingemā) un Viktorija Azarenka (pēdas savainojums). Apzināti augstāk nepieminēju vēl vienu bijušo čempioni, kura spēlēs. Jā, runa ir par Venusu Viljamsu. Viņa kādreiz tika dēvēta par Vimbldonas karalieni, jo šeit uzvarēja piecas reizes (pēdējā 2008. gadā) un vēl trīs reizes finālā zaudēja māsai. Venusa gan jau dažas uzvaras gūs, bet tikšana līdz, teiksim, ceturtdaļfinālam būtu pārāk daudz prasīts, apzinoties viņas iespējas 35 gadu vecumā. Un zinot to, ka 4. kārtā iespējama tikšanās ar māsu Serēnu. Protams, ja abas tiks tik tālu.

Vai Karolīna Vozņacki beidzot tiks tālāk par 4. kārtu?

Pēdējo 10 gadu fināli

GadsČempioneFinālisteRezultāts
2014.Petra KvitovaJuženija Bušāra6:3 6:0
2013.Mariona BartoliSabīne Liziki6:1 6:4
2012.Serēna ViljamsaAgņeška Radvaņska6:1 5:7 6:2
2011.Petra KvitovaMarija Šarapova6:3 6:4
2010.Serēna ViljamsaVera Zvonarjova6:3 6:2
2009.Serēna ViljamsaVenusa Viljamsa7:6(3) 6:2
2008.Venusa ViljamsaSerēna Viljamsa7:5 6:4
2007.Venusa ViljamsaMariona Bartoli6:4 6:1
2006.Amēlija MoresmoŽustīne Enāna2:6 6:3 6:4
2005.Venusa ViljamsaLindsija Devenporte4:6 7:6(4) 9:7

Latvijai Gulbis un Ostapenko

Latviju "Grand Slam" vienspēlēs beidzot pārstāvēs vairāk par vienu tenisistu. Pēdējo reizi tā bija 2011. gadā "US Open", kad Ernests Gulbis zaudēja 2. kārtā, bet Anastasija Sevastova piedzīvoja neveiksmi jau pirmajā mačā. Gulbis šoreiz Vimbldonā, kur nav ticis tālāk par 3. kārtu, sāks pret Lukāšu Rosolu. Savukārt sieviešu turnīrā Latviju pārstāvēs Aļona Ostapenko, kurai kā pagājušā gada junioru čempionei pienākas "wild card". Aļona spēlēs jau šodien, bet Gulbis startēs rīt. Abu mūsu tenisistu spēlēm tiks veltīti atsevišķi materiāli.

Materiāla veidošanā izmantotas AP, AFP un Reuters aģentūru fotogrāfijas.

Izmantotie resursi:
ATP World Tour | Tennis | Official Site of...
The Championships, Wimbledon 2015 - Official...
Home | WTA Tennis English
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 08:39, pirms 9 gadiem
Ļoti ceram, ka Gulbis aizbrauks no Londonas tikai nākamnedēļ !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja