Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Kostarikas treneris: "Es par valsts prezidentu? Vispirms jāuzvar Grieķija"

Rolands Eliņš

Kostarikas treneris: "Es par valsts prezidentu? Vispirms jāuzvar Grieķija"
Horhe Luiss Pintu
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules kausā Brazīlijā īpašu vērību sev pievērsusi Kostarikas futbola izlase, kura teju visiem negaidot uzvarēja D apakšgrupā, aizsūtot mājās Eiropas futbola grandus Itāliju un Angliju. Tās treneris Horhe Luiss Pintu pirms rītdien gaidāmās astotdaļfināla spēles pret Kostariku norādījis, ka pretinieks ir nopietns, taču svarīgs būs veiksmes faktors.

"Grieķu futbolisti pelna cieņu, viņus grūti izvest no pacietības," sacījis Kostarikas treneris Horhe Luiss Pintu. "Viņi zina, ko vēlas izdarīt laukumā, un to pierāda 2004. gads. Turklāt viņi ir fiziski spēcīgi. Taču pāris trumpji ir arī mums, proti, ja nospēlēsim tā kā apakšgrupā, tad uzskatu, ka mūsu izredzes ir ļoti labas. Protams, lielu lomu spēlēs veiksmes faktors."

Kostarikas treneris atklāja, ka ir komanda ir motivēta, neskatoties uz to, ka tieši astotdaļfinālā sastapsies ar (vismaz teorētiski) savu vājāko pretinieci: "Pasaules kausā vāju komandu nav. Svarīgi ir atrast katras komandas vājās vietas, šajā gadījumā būs jāuzmanās no grieķu pretuzbrukumiem. Esmu noskatījies vairākas Grieķijas spēles un zinu, kā šī pieredzējusī komanda pāriet no aizsardzības uzbrukumā."

Pintu izteicies, ka Kostarika šajā mačā nebūs favorīte, taču par savas valsts varoni viņš un visa komanda kļuvusi jau tagad. "Līdzjutēji sauca "Pintu par prezidentu"? Liels paldies viņiem par atbalstu, taču tagad vēl nē. Vispirms jāuzvar grieķi."

Spēli pret Grieķijas izlasi Kostarika aizvadīs rīt, 23:00 pēc Latvijas laika. Kostarika šobrīd piedalās savā ceturtajā finālturnīrā un vēl nekad nav iekļuvusi ceturtdaļfinālā

Izmantotie resursi:
The Official Website of the FIFA World Cup™ -...
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....

  +1 [+] [-]

, 2014-06-29 00:29, pirms 10 gadiem
man vienalga kam un kur tu buusi pa prezidentu, tikai luudzu sasitat grieķus! ja papolupudusi, vai kaa vinjus tur, tiks talak, tas sabojaas visu pasaules kausu!

  +2 [+] [-]

, 2014-06-29 00:55, pirms 10 gadiem
Tās treneris Horhe Luiss Pintu pirms rītdien gaidāmās astotdaļfināla spēles pret Kostariku norādījis...

Kostarikas treneris runā par spēli pret..Kostariku???

Galvā putni. Ku kū.

  +2 [+] [-]

, 2014-06-29 03:45, pirms 10 gadiem
Šajā duelī es par spēcīgāko. Abi tika tālāk godīgi, saviem spēkiem, lai kā atsevišķai komentētāju kliķei te nepatīk grieķi. Uzskatu, ka šāda attieksme nav pamatota, lai kādi kuram būtu tās iemesli. Visdrīzāk jau - kādreiz grieķu piekoptā anti-futbola stratēģija, kas arī man ļoti nepatika, bet nu tagad, izskatās, tā vairs tāda nav, viņiem strādā cits futbola modelis. Bet nu to redzēšu mačā pats, jo arī Kostarika man ļoti patīk, ņemot vērā viņu varoņdarbu Nāves grupā, un te es skatīšos un fanošu par to, kas man konkrētajā mačā iepatiksies labāk. Tā sakot, izejas pozīcijas tāpat kā pirms svilpes - 0:0!