Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Sporta tarkšķis": lielo finālturnīru norise Latvijā - plusi un mīnusi

Rolands Eliņš

Tiešsaistes sporta čats "Sporta tarkšķis", kurā kopā ar portāla Sportacentrs.com redakciju iespējams diskusijā iesaistīties jebkuram portāla apmeklētājam, šovakar uzmanību pievērsīs lielo starptautisko turnīru rīkošanai Latvijā, aicinot izteikt viedokļus un dalīties pieredzē personām, kas tiešā veidā piedalījušās šādu turnīru sagatavošanā un norisē vai arī strādā pie tāda izveides.

Šovakar

Latvija (precīzāk sakot, Sigulda) pavisam nesen pretendēja uz olimpisko spēļu sacensību uzņemšanu, tiekot iekļauta Stokholmas OS kandidatūrā. OS 2026 rīkošanas tiesības beigās ieguva Itālijas pilsētas, taču diskusijas par šāda pasākuma rīkošanas prestižu un izmaksām nekur nepazuda.

Latvija gan nevar īsti sūdzēties par izkrišanu no starptautiskās aprites. Jāatgādina, ka pagājušajā gadā Latvija kopā ar Serbiju uzņēma Eiropas čempionātu basketbolā sievietēm un UEFA U19 telpu futbola EČ finālturnīru. Pirms četriem gadiem Latvijā tika rīkots pasaules čempionāts florbolā vīriešiem, bet 2015. gadā kopā ar trim citām valstīm tika uzņemts „EuroBasket 2015”, EČ finālturnīrs basketbolā vīriešiem. Savukārt nākamā gada pavasarī kopā ar Baltkrieviju tiks uzņemts pasaules čempionāts hokejā, ko Latvija darīs otro reizi vēsturē (iepriekš 2006. gadā).

Šovakar „Sporta tarkšķī” par lielo sporta turnīru rīkošanu Latvijā, vērtējot šādu pasākumu izmaksas, prestižu, retumu un nozīmi sporta sabiedrībā, piekrituši piedalīties vīri, kuri bijuši tiešā tuvumā šāda turnīra organizēšanai vai arī šobrīd pie tāda strādā, proti, Edgars Buncis (LHF sporta direktors), Viktors Sopirins („UEFA U19 Futsal” organizators) un Māris Noviks (vairāku FIBA Latvijā rīkoto turnīru preses sekretārs un mūsu portāla apskatnieks).

Diskusija

Par Sporta tarkšķi un tā formātu

"Sporta tarkšķis" ir diskusija par sportu, kurā aicinām tiešā veidā iesaistīties arī portāla apmeklētājus. Diskusija tiek veidota teksta formātā, reizē atceroties laikus, kad Sportacentrs.com vēl bija eSports.lv. Mūsu portāls jau piedāvā podkāstu "Ārpus Kadra", kas regulāri audio un video formātā piedāvā sporta cilvēku sarunas par aktuālo šajā nozarē, savukārt "Sporta tarkšķis" līdzīgu principu piedāvās teksta formātā, katram vakaram izvirzot savu jautājumu.

"Sporta tarkšķa" ideja nav ierobežota, un portāla apmeklētāji tiek aicināti piedāvāt savus jautājumus, komentārus, piebildes vai precizējumus čata lodziņā. Ieraksts gan sākotnēji būs redzams tikai diskusijas vadītājiem, kuri izvēlēsies, kurus ierakstus un jautājumus publicēt. Attiecīgi aicinām izvairīties no spama, rupjībām un cita veida apvainojumiem - tie apstiprināti netiks, tāpat kā ieraksti un jautājumi par citām tēmām. Tas tādēļ, lai kopīgi uzturētu diskusiju nosacīti vienā virzienā.

Pirmajā „Sporta tarkšķī” saņēmām daudzus jautājumus, komentārus un ieteikumus, kuri čatā netika publicēti tieši minētā iemesla dēļ par diskusijas uzturēšanu, taču tie visi tik un tā tika pamanīti un ņemti vērā.

Lai gan tehniski iespējams iesūtīt savus ierakstus un jautājumus būs arī pirms sākuma, publiskais tiešsaistes čats tiks sākts 21:00.