Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Par Zviedrijas treneri apstiprināts bijušais Ozoliņa komandas biedrs Garpenlēvs

Rolands Eliņš

Par Zviedrijas treneri apstiprināts bijušais Ozoliņa komandas biedrs Garpenlēvs
Juhans Garpenlēvs Zviedrijas izlases treniņā. Foto: imago images / Bildbyran/Scanpix

Zviedrijas Hokeja federācija oficiāli apstiprinājusi, ka vīriešu izlases galvenā trenera posteni ieņēmis Juhans Garpenlēvs, bijušā trenera Rikarda Grēnborja palīgs.

Jau pirms pasaules čempionāta, kurā Zviedrija nespēja aizstāvēt savu čempionu titulu un ceturtdaļfinālā izstājās pret kaimiņiem un topošajiem čempioniem somiem, bija zināms, ka Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs atstās amatu. Par viņa pēcteci tika uzskatīts viņa palīgs Juhans Garpenlēvs, kurš šodien arī oficiāli apstiprināts šajā pozīcijā.

51 gadu vecais Garpenlēvs kā galvenais treneris līdz šim nav strādājis nevienā profesionālā komandā. Iepriekšējos trīs gados viņš bija Zviedrijas izlases trenera asistents, pirms astoņiem gadiem viņš darbojās kā izlases menedžeris, bet Garpenlēva karjeras CV ir arī ieraksti darbā Dalasas „Stars” kā skautam un „Djugardens” trenera palīgam.

Par Garpenlēva palīgiem Zviedrijas izlasē strādās Markuss Akerbloms un Markuss Ragnašons, abi bijušie izlases hokejisti. Akerbloms līdz šim strādāja kā Zviedrijas U17 izlases galvenais treneris.

Garpenlēvs pagaidām vairāk pazīstams ar savu hokejista karjeru, viņš aizvadīja desmit gadus Nacionālajā hokeja līgā Detroitas, Sanhosē, Floridas un Atlantas komandās. Kopumā 609 NHL spēlēs viņš guva 311 punktus. Garpenlēvs savulaik bija Sanda Ozoliņa komandas biedrs Sanhosē „Sharks” sastāvā – Ozoliņš ar Garpenlēvu nospēlēja savas pirmās divarpus sezonas NHL karjerā, proti, no 1992. līdz 1994. gadam.

Nākamā gada pasaules čempionātā Latvija un Zviedrija būs pretējās apakšgrupās.

Izmantotie resursi:
Johan Garpenlövs assisterande...

  +1 [+] [-]

, 2019-05-29 18:47, pirms 5 gadiem
Autoram. Tas, ka vins bija Ozo komandas biedrs, tas tiesa. Bet vienlaikus vins bija ari Artura Irbes komandas biedrs, jo musu Muris ari tad pat speleja San Jose Sharks komandas sastava.