Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL komandu Sietlā varētu apstiprināt rudenī vai ziemas sākumā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL komandu Sietlā varētu apstiprināt rudenī vai ziemas sākumā
Gerijs Betmens
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas debitante Lasvegasas "Golden Knights" atrodas vadībā Stenlija kausa finālā, tikmēr Sietlas īpašnieku grupa tuvākajā laikā varētu kļūt par 32. komandu. Līgas komisārs Gerijs Betmens norādīja, ka lēmums varētu tikt pieņemts rudenī.

"Vēl ir pāris lietas, kas jāpeveic, taču kopumā varu teikt, ka viss iet pēc plāna. Nebūs pārsteigums, ja lēmums par paplašināšanos tiks pieņemts rudenī, vēlākais – ziemas sākumā. Taču pagaidām neesam tikuši tik tālu, vēl jāpaveic šis un tas," teica NHL komisārs Gerijs Betmens. Līgas vadība ierasti kopā sanāk gan septembrī, gan decembra ievadā.

Komandu Sietlā vēlas slavenais Holivudas procudents Džerijs Brukhaimers un biznesmenis Deivids Bondermens, kuri aizpildījuši pieteikumu un cer debitēt 2020./2021. gada sezonā. Ja Lasvegasas "Golden Knights" par pievienošanos samaksāja 500 miljonus dolāru, tad Sietlas grupai tas izmaksās 650 miljonus. Plānots, ka paplašināšanās drafta noteikumi netiks mainīti. Vienīgais izņēmums – Lasvegasa tiks pasaudzēta no spēlētāja zaudēšanas.

Notikušajā preses konferencē Betmena labā roka Bils Deilijs pavēstīja, ka nākamajā sezonā algu griesti būs starp 78 un 82 miljoniem dolāru. Šajā sezonā tie bija 75 miljonus augsti. Tāpat viņš atklāja, ka notiek sarunas ar Spēlētāju asociāciju par vēl viena Pasaules kausa sarīkošanu, taču laiku, kad turnīrs varētu notikt, viņš vēl nenosauca.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/commission...