Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Riverss: "Kādā spēlē Alenam var nākties palikt malā"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Riverss: "Kādā spēlē Alenam var nākties palikt malā"
Dveins Veids un Rejs Alens
Foto: Reuters/Scanpix

Bostonas "Celtics" galvenais treneris Doks Riverss pēc zaudējuma Nacionālās Basketbola asociācijas pusfināla pirmajā spēlē pret "Heat" atzina, ka var nākties rezervē nosēdināt Reju Alenu, kurš spēlē ar potītes savainojumu.

"Alena situācija ir ļoti sarežģīta. Mēs cenšamies atrast optimālo minūšu rotāciju, varbūt tas palīdzēs. Pat apsveram variantu viņu kādā spēlē vispār neizmantot. Pēc ilgākas atpūtas Alens varētu spēlēt, tad atkal atpūstos," otrdien prātoja Doks Riverss.

"Celtics", visticamāk, daudz spēļu vairs nav palicis – minimums trīs. Vakar Austrumu konferences finālā Bostonas komanda izbraukumā pirmajā spēlē ar 79:93 piekāpās Maiami "Heat". Floridā trešdien notiks abu komandu otrā spēle. Komandas Bostonā tiksies piektdien un svētdien.

Alens vakar 39 minūtēs guva tikai sešus punktus, no spēles iemetot vienu no septiņiem metieniem. Neierasti vāja precizitāte veterānam arī no soda metienu līnijas – 3/7. Ja regulārajā sezonā Alens "sodiņus" meta ar 91.5% precizitāti, tad izslēgšanas mačos aizsargs spējis realizēt tikai 60% soda metienu. Tāda statistika nav peļama centra spēlētājiem.

36 gadus vecais Alens izslēgšanas spēles sāka kā rezervists, taču Eiverija Bredlija, kuram sezona jau beigusies, pleca savainojuma dēļ piespiedu kārtā atkal ticis starta pieciniekā.

"Cenšos atrast balansu. Šobrīd neesmu labā ritmā. Tā ir situācija, ar kuru jātiek galā. Šobrīd man ir jābūt laukumā un jāpalīdz komandai uzvarēt. Tagad ir "play off"", kad jāspēlē, pēc sezonas varēšu risināt problēmas," pēc pirmdienas zaudējuma teica Alens.

Iespēju Alenu nosēdināt rezervē liedz vājais rezervistu soliņš. Alena nespēlēšana nozīmētu sākumsastāvā laist Mikaelu Pjetrusu, taču šādam variantam Bostona neuzticas. Vakar 17 minūtēs francūzis guva vienu punktu, bet šajā "play off" izcīņā iespējis vidēji 3.5 punktus.

Izmantotie resursi:
ESPN

  +7 [+] [-]

, 2012-05-29 23:44, pirms 12 gadiem
Pietrus jau noritējusi zvaigzne.Vēl labs viņš bija Orlando zelta laikos

  +1 [+] [-]

, 2012-05-29 23:46, pirms 12 gadiem
Jā,galīgi sūdīga situācija,jo,ja Alenam sāk krist,tad viņu apturēt ir praktiski neiespējami!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-05-29 23:49, pirms 12 gadiem
Ja kājas nav vesalas tad ir grūti izpildīt metienus ar augstu precizitāti. Rejam jānovēl pa vasaru savest sevi kārtībā un aizvadīt vēl kādu sezonu NBA,
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-05-30 00:30, pirms 12 gadiem
Kas tev nepatīk vārda Orlando

  +5 [+] [-]

, 2012-05-30 00:50, pirms 12 gadiem
VEF fans rakstīja: Orlando?
jā,Orlando,ja nemaldos,tad pat kopā ar Magic vēl finālā spēlēja pret Lakers
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-05-30 16:48, pirms 12 gadiem
Richels rakstīja: Ja kājas nav vesalas tad ir grūti izpildīt metienus ar augstu precizitāti. Rejam jānovēl pa vasaru savest sevi kārtībā un aizvadīt vēl kādu sezonu NBA,
Tāpēc pat sodi jāmet garām? Ne jau kājās vien ir vaina, bet gan galvā. Turklāt Alens arī pērn plejofos pazaudēja metienu, ar clutch gēnu viņam ir tā pašvaki.