Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Rockets" analīzē secina, ka tiesneši pirms gada atņēmuši Hjūstonai NBA titulu

Agris Suveizda

"Rockets" analīzē secina, ka tiesneši pirms gada atņēmuši Hjūstonai NBA titulu
Džeimss Hārdens. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Hjūstonas "Rockets" esot veikusi iepriekšējās sezonas Rietumu konferences septītās spēles analīzi, secinot, ka tiesnešu kļūdas maksājušas 18,6 punktus un arī čempiones titulu, kuru "Rockets", viņuprāt, būtu izcīnījusi finālsērijā.

Hjūstonas "Rockets" iepriekšējā sezonā kļuva par regulārās sezonas uzvarētāju, taču Rietumu konferences finālā septiņās spēlēs atzina Goldensteitas "Warriors" pārākumu. Izšķirošajā septītajā spēlē "Rockets" savā laukumā zaudēja ar rezultātu 92:101. Kā ziņo The Athletic, ESPN un citi Ziemeļamerikas mediji, "Rockets" esot prezentējusi līgai savu analīzi par tiesāšanu septītajā spēlē. "Tiesneši, ļoti iespējams, izmainīja NBA titula īpašnieci. NBA nav iespējama vēl sliktāka situācija," esot teikts ziņā, kas bija adresēta NBA līgas operāciju prezidentam Baironam Sprūelam. "Rockets" šo un citas ziņas, tai skaitā arī to, kurā uzskata, ka tiesneši tai atņēma titulu, gan tā arī nenosūtīja, jo savu analīzi līgas pārstāvjiem beigu beigās prezentēja klātienē, nevis elektroniskā veidā.

Kā raksta The Athletic, Hjūstonas "Rockets" savā analīzē esot izmantojusi pašas NBA interpretāciju par tiesnešu pieņemtajiem lēmumiem un blakus līgas atzinumam par tiesnešu kļūdām norādījusi aptuveno punktu summu, kādu cietusī komanda zaudējusi. Līga savā mājaslapā parasti publicē tikai atzinumu par pēdējām divām minūtēm, taču "Rockets" analizēja lēmumus visas spēles gaitā – ieskaitot arī tos, kuros līga uzskatīja, ka nav pietiekamu pierādījumu kļūdas fiksēšanai. Analīzē tika iekļauti arī tie lēmumi, kas nāca par sliktu pretiniekiem. Piemēram, pirmās ceturtdaļas vidū neesot fiksēta piezīme Stefena Karija caurgājienā. Ņemot vērā Karija soda metienu precizitāti, "Rockets" uzskata, ka "Warriors" šajā epizodē zaudējusi 1,8 punktus.

Citā epizodē otrā puslaika sākumā Trevors Ariza pazaudējis bumbu, jo uzdriblējis uz kājas Karijam. Tiesneši to nepamanīja. "Rockets" secināja, ka šajā epizodē komanda zaudējusi 1,1 punktu, ņemot vērā vidējos rādītājus katrā uzbrukumā. Visās reizēs, kad "Rockets" netaisnīgi zaudējusi bumbu, tika uzskatīts, ka zaudēts tieši 1,1 punkts. Saskaņā ar "Rockets" analīzi lielāko negatīvo iespaidu atstājusi tiesnešu klusēšana epizodēs, kad aizsargi iekāpuši Džeimsa Hārdena piezemēšanās zonā trīspunktu metienos. Spēlē kopumā "Rockets" tiesnešu kļūdu dēļ zaudējusi 18,6 punktus. Līgas pārstāvis Maikss Bass sarunā ar ESPN atklāja, ka līga "Rockets" ir atbildējusi, ka nepiekrīt analīzē veiktajai metodoloģijai.

Liela kritika tiesnešiem no "Rockets" puses bija arī vakar aizvadītajā Rietumu konferences pusfināla pirmajā spēlē, kurā "Warriors" mājās nosargāja uzvaru (104:100). Tiesneši nepamanīja virkni pārkāpumu tālmetienos pret "Rockets" spēlētājiem, un par divām tehniskajām piezīmēm izraidīts pēdējās sekundēs tika Kriss Pols. Līgas publicētajā pēdējo divu minūšu atskaitē gan norādīts, ka Dreimonds Grīns nepārkāpa noteikumus Hārdena neprecīzajā izšķirošajā tālmetienā pie rezultāta 103:100 "Warriors" labā un ka Grīns lēcienā Hārdenam nemaz nebūtu pieskāries, ja vien "Rockets" līderis pats nebūtu izmetis kājas uz priekšu.

Tiesa gan, visas trīs atskaitē norādītās kļūdas bija par labu "Warriors". Vispirms 70,6 sekundes līdz beigām pie rezultāta 100:95 Karijam bija jāsaņem sestā piezīme par pārkāpumu pret Hārdenu, kas pretinieku piespieda izkāpt ārpus laukuma. Savukārt jau nākamajā uzbrukumā tiesneši nepamanīja nostaigātu Klejam Tompsonam. Pēdējās sekundēs Karijam vēlreiz netika fiksēta sestā piezīme, kad viņš pēc Hārdena neprecīzā tālmetiena cīnījās par atlēkušo bumbu.

Izmantotie resursi:
Rockets audited '18 Game 7, say Finals bid taken
https://theathletic.com/952359/2019...
https://official.nba.com/l2m/L2MRep...

  +4 [+] [-]

, 2019-04-29 23:32, pirms 5 gadiem
Eksperimenta nolūkā pieaicinātu Eirolīgā tiesnešus. Hārdens bez nostaigāta pāri pus laukumam netiktu.

     [+] [-]

, 2019-04-29 23:45, pirms 5 gadiem
snepstsk rakstīja: Eksperimenta nolūkā pieaicinātu Eirolīgā tiesnešus. Hārdens bez nostaigāta pāri pus laukumam netiktu.
NBA nesvilpj, jo tad basketbols būtu garlaicīgāks un visiem taču patīk spilgti danki, un tas nekas, ka ir 3 vai vairāki soļi.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-29 23:55, pirms 5 gadiem
nu cik var čīkstēt....
rodas sajūta ka HOU pašibsaprot ka nevar vinnēt GSW sportiskā ziņā,tapēc sāk visu šo bezpriģeli
komandai šajos play-off pa labu šis viss točna nenāks

  +5 [+] [-]

, 2019-04-30 00:09, pirms 5 gadiem
Tas jau ir smieklīgi.
Met troikas, nevis, lai iemestu, bet, lai tiktu pie 3 soda metieniem.

  -2 [+] [-]

, 2019-04-30 00:29, pirms 5 gadiem
snepstsk rakstīja: Eksperimenta nolūkā pieaicinātu Eirolīgā tiesnešus. Hārdens bez nostaigāta pāri pus laukumam netiktu.
Esi dzirdējis par to ka arī Eiropā tiesneši nesvilps noskrietu, ja no viņa neko neiegūst!

  +1 [+] [-]

, 2019-04-30 01:20, pirms 5 gadiem
ziemelcuuka rakstīja: nu cik var čīkstēt....
rodas sajūta ka HOU pašibsaprot ka nevar vinnēt GSW sportiskā ziņā,tapēc sāk visu šo bezpriģeli
komandai šajos play-off pa labu šis viss točna nenāks
nē, viņi domā, ka tieši sportiski viņiem būtu labas izredzes.

  -2 [+] [-]

, 2019-04-30 03:00, pirms 5 gadiem
Pec pirmas speles man ka pilnigi neitralam fanam radas sajuta, ka tiesnesi tik tiesam velk GSW. Bija acimredzams Rockets parakums, un vienlaicigi ka vini pirmo speli zaudes, jo tada ir NBA politika. Pec pirma puslaika 3 dazadas studijas ASV partraukuma piekrita ka pret Hardenu nenosvilpa vismaz 3 100% folus. Ja GSW zaudetu pirmo speli, serija ar to ari butu beigusies tada zina, ka tikai trauma spetu noverst 4-2, vai 4-1. NBA ir pie vienas vietas sportiskie principi, viniem vajag 7.o speli. Kaut ka nepatikami bija to redzet. Un par to ka Hardens tipa provoce uz sodu 3p metiena laika, nu ta ir. Bet tas nemaina faktu ka tur ir sods. Ja pret vinu sedz ar izstieptu roku nelecot preti, procents ir parak liels, GSW nespetu uz to atbildet. Tapec lec virsu un cer ka nesvilps, izdevigak. Bet NBA ar to pasu dzen sevi sturi. Tatad visiem var lekt virsu?

  +4 [+] [-]

, 2019-04-30 05:54, pirms 5 gadiem
Hjūstona sāk atgādināt Real Eiropā. Visi viņus,nabadziņus , apbižo...

  +3 [+] [-]

, 2019-04-30 07:31, pirms 5 gadiem
Visi šitie "neesmu Rockets fans" , bet tad sāk raudāt par Rockets. Veči bļe, svilpes klusēja uz abām pusēm, un ja kāda komanda speciāli cenšās dabūt sodus nevis spēlēt basi, tad es tikai esmu par to, ka tiesneši klusē. Antibasketbols un punkts. Bez tam nevajag te teikt, ka sērijā 4-1 būtu, ja GSW pirmo zaudētu, skaties, ka nav otrādāk.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-30 08:10, pirms 5 gadiem
Par Rockets uzvaru

  +2 [+] [-]

, 2019-04-30 08:38, pirms 5 gadiem
Kurš paanalizēs no otras puses?

  +1 [+] [-]

, 2019-04-30 08:43, pirms 5 gadiem
Greens 100% nepārkāpa noteikumus. Tompsons gan pa daudz ieleca kājās, bet nevajag pārspīlēt, ka tiesneši kko speciāli gāž iekšā. Arī pret GSW bija kļūdas. Tiesneši kļūdās, jo viņi ir cilvēki. Pilnīgi normāli.

     [+] [-]

, 2019-04-30 08:48, pirms 5 gadiem
Tā gadījumā nebija tā spēle, kur Rockets iemeta 7 no 44 3p?
Protams, ka tiesneši vainīgi.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-30 09:04, pirms 5 gadiem
Apsveicu Rockets un CP3 ar gredzenu. Kad būs apbalvošanas ceremonija? Nu redz - Dukuri panāca savu taisnību pēc 5 gadiem. Kāpēc, lai pēc 10 gadiem HOU nepierādītu, ka viņi būtu arī vinnējuši finālu ar AI tehnoloģijām nosimulējot finālu.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-30 09:22, pirms 5 gadiem
Kā Hjūstonai var nozagt titulu, ja viņi pat finālā nespēlēja?

  +2 [+] [-]

, 2019-04-30 09:39, pirms 5 gadiem
Ulmeens rakstīja: Kā Hjūstonai var nozagt titulu, ja viņi pat finālā nespēlēja?
Tak viņi to arī aprēķināja pēc formulām, kas nesaproti?

  +4 [+] [-]

, 2019-04-30 09:43, pirms 5 gadiem
Kā var būt tādi čīkstuļi kā Rockets.. Ja komandas vilcēju spēle ir veidota ar aprēķinu radīt pretiniekam pārkāpumu (Harden, CP3) tad, protams, ka rezultāts būs atkarīgas no tiesāšanas.
Personīgi uzskatu, ka Hardens un CP3 ir tieši vainīgi pie tā, ka pret viņiem kaut ko palaiž nenosvilptu, jo salīdzinoši lielā daļā viņi abi iziet uz bezjēdzīgu kontaktu metienā/caurgājienā. Drīzāk varētu spriest, ka tie gadījumi, kad nav pārkāpums, bet abi Rockets līderi to "uztaisa", ir daudz vairāk gadījumos nekā nenosviptie pārkāpumi.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-30 10:21, pirms 5 gadiem
Biežāk vajadzētu par simulāciju sodus dot, savādāk Hjūstona ir izlaidušies līdz kliņķim. Tīe Hārdena lēcieni pretinieka kājās pēc metiena vispār ir kaut kas neredzēts...

  +2 [+] [-]

, 2019-04-30 11:22, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tak viņi to arī aprēķināja pēc formulām, kas nesaproti?
Aa, sorry, vainīgs.