Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hārdens cer uz "godīgu iespēju" no tiesnešiem

Ints Megnis
Ints Megnis

Hārdens cer uz "godīgu iespēju" no tiesnešiem
Goldensteitas "Warriors" spēlētājs Andrē Igudala sedz Džeimsu Hārdenu. Foto: AFP/Scanpix

Hjūstonas "Rockets" basketbolisti svētdien pēc pirmās spēles Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, kurā viņi konfliktēja ar tiesnešiem, izteica cerību, ka turpmāk soģi atstās uzvarētāja noskaidrošanu spēlētāju rokās.

Rietumu konferences pusfinālu sērijas pirmajā mačā čempione Goldensteitas "Warriors" savā laukumā ar 104:100 pārspēja Hjūstonas "Rockets". Pēdējās sekundēs izraidīts par otro tehnisko piezīmi tika Kriss Pols, bet lielākā neapmierinātība "Rockets" komandā bija par to, ka tiesneši vairākas reizes neesot nosvilpuši noteikumu pārkāpumus trīspunktu metienu izpildīšanas laikā, ļaujot 'Warriors" tos segt ļoti cieši. Kā apgalvoja "Rockets" līderis Džeimss Hārdens un galvenais treneris Maiks d'Antoni, pārtraukumā tiesneši esot atzinuši, ka pirmajā puslaikā palaiduši garām četrus šādus pārkāpumus.

"Es centīšos būt jauks puisis, jo nevēlos viņu dēļ nodarboties ar labdarību," d'Antoni izvairījās no potenciālās tiesnešu kritizēšanas, lai nebūtu jāmaksā naudas sods. "Viņi man pārtraukumā teica, ka palaida garām. Viņi palaida garām četrus. Tie ir 12 soda metieni. Tomēr viņi cenšas izdarīt labāko, ko spēj."

Otrajā puslaikā situācija nemainījās un "Rockets" uzskata, ka arī tad nav nosvilpti vairāki pārkāpumi, ieskaitot metienā, kas 7,4 sekundes pirms beigām būtu varējis atnest neizšķirtu.

"Es tikai vēlos godīgu iespēju," saka Hārdens, kurš guva 35 punktus, tomēr trāpīja vien deviņus no 28 metieniem no spēles un četrus no 16 tālmetieniem. "Tiesā tā, kā ir jātiesā. Tad es samierināšos ar rezultātu."

NBA vecākais viceprezidents tiesnešu jautājumos Džo Bordža vēlāk NBA TV teica, ka Dreimonds Grīns nav pārkāpis noteikumus pret Hārdenu viņa pēdējā trīspunktu metienā, jo leca šķērsām nevis virsū Hārdenam, bet kontaktu radījis pats "Rockets" spēlētājs. Hārdens mačā trāpīja 13 no 14 soda metieniem, bet "Warriors" tika piešķirts tikai viens pārkāpums laikā, kad viņš izpildīja tālmetienu.

"Mēs visi zinām, kas pirms pāris gadiem notika ar Kavai. Tas var mainīt visu sēriju," Hārdens atsaucās uz 2017. gadu, kad Rietumu konferences finālsērijā duelī pret "Warriors" traumu guva Sanantonio "Spurs" spēlētājs Kavai Lenards, kad pēc metiena izpildes piezemējās uz Zazas Pačulijas kājas.

Tikmēr Pols otro tehnisko sodu spēles beigās saņēma par uzskriešanu virsū spēles tiesnesim. Uzreiz pēc mača spēlētājs nevēlējās komentēt šo incidentu, jo vēl nebija redzējis pārkāpumu, tomēr solījās turpmāk būt gudrāks.

Statistiķi aprēķinājuši, ka pret Hārdenu viņa grūti nosedzamā tālmetiena izpildes laikā šosezon regulārajā turnīrā noteikumi pārkāpti 95 reizes, bet vēl piecas reizes izslēgšanas turnīra pirmās kārtas sērijā pret Jūtas "Jazz". Tomēr Hārdenu atbalsta arī citi spēlētāji un "Jazz" centrs Rūdijs Gobērs otrā puslaika laikā savā tvitera kontā ierakstīja, ka iepriekš viņa komandas biedriem neļāva šādi segt Hārdenu. "Bet varbūt esmu traks un tas ir vienkārši kameras leņķis."

"Domāju, ka varētu šeit sēdēt un sūdzēties par tiesnešu lēmumiem katrā spēlē. Tāds ir basketbols. Tiesāšana ir neprecīza zinātne," teica Grīns, uzstājot, ka lielākajā daļā tālmetienu kontaktu rada pats Hārdens.

Izmantotie resursi:
Rockets' Harden wants 'a fair chance' from refs

  +1 [+] [-]

, 2019-04-29 08:50, pirms 5 gadiem
Protams tas ir smieklīgi,kad Hārdens čikst par tiesnešiem
Šoreiz gan jāpiekrīt,ka viņi darīja ko vien grib.
Pirmajā puslaikā neko pret Hārdenu nesvilpa,kad Klejs visu laiku piezemējās zem Hārdena kājām.Parasti jau ir sods,bet šoreiz neko nedod

  -1 [+] [-]

, 2019-04-29 09:00, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Protams tas ir smieklīgi,kad Hārdens čikst par tiesnešiem
Šoreiz gan jāpiekrīt,ka viņi darīja ko vien grib.
Pirmajā puslaikā neko pret Hārdenu nesvilpa,kad Klejs visu laiku piezemējās zem Hārdena kājām.Parasti jau ir sods,bet šoreiz neko nedod
Pats pirmajā teikumā izsaki domu/viedokli, kuru vēlāk noniecini ar otro teikumu.........

  -2 [+] [-]

, 2019-04-29 09:06, pirms 5 gadiem
Aizver muti flopper/bricklayer , sis ir playoff

     [+] [-]

, 2019-04-29 09:26, pirms 5 gadiem
Jau sākas atmazkas, ka tiesneši nesvilpj
Redz paņēma GSW uz defu, tā bikses pillas!
Tak met normālu truli, nevis mēģini sedzējam pa riekstiem iespert
Pietiek muldēt, jārāda laukumā!
Par spraigu sēriju!
GO GSW!

     [+] [-]

, 2019-04-29 09:29, pirms 5 gadiem
valjero rakstīja: Jau sākas atmazkas, ka tiesneši nesvilpj
Redz paņēma GSW uz defu, tā bikses pillas!
Tak met normālu truli, nevis mēģini sedzējam pa riekstiem iespert
Pietiek muldēt, jārāda laukumā!
Par spraigu sēriju!
GO GSW!
Paskaties, kā Durants met truļus

Pa riekstiem sper tikai Grīns.

  -3 [+] [-]

, 2019-04-29 09:48, pirms 5 gadiem
Tad kad regulārajā šim mistiskos sodus svilpj tad floppers ir. Tagad kad normāli sedz tad redz viss ir slikti. Tāds čīkstulis tas bārda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-04-29 10:24, pirms 5 gadiem
valjero rakstīja: Jau sākas atmazkas, ka tiesneši nesvilpj
Redz paņēma GSW uz defu, tā bikses pillas!
Tak met normālu truli, nevis mēģini sedzējam pa riekstiem iespert
Pietiek muldēt, jārāda laukumā!
Par spraigu sēriju!
GO GSW!
Raķešu defs kipa slikts bija? Par 4pts tik vairāk iemeta.

     [+] [-]

, 2019-04-29 10:44, pirms 5 gadiem
hugaboss rakstīja: Pats pirmajā teikumā izsaki domu/viedokli, kuru vēlāk noniecini ar otro teikumu.........
Kāpēc noniecinu?Tiesneši mīl Hārdenu,un viņa 24/7 flopošanu.Šodien par reāliem sodiem netiek dotas piezīmes.

     [+] [-]

, 2019-04-29 10:48, pirms 5 gadiem
Subaars rakstīja: Tak ja nevārtītos pa zemi pēc KATRA metiena, tad arī tiktu pie saviem sodiem. Tagad notiek vienkārši soda meklēšana nevis mešana grozā - to tad arī mēğina novērst soği.
Tā taču nav soda meklēšana.Aizsargs nevar piezemēties zem metēja kājām.Reāli novelc strīpu pie Hārdena atsperšanās punkta,un Klejs tik lido zem viņa kājām.Vai tiešām aizmirsām,kā Kawhi tika savainots no Zazas puses?Zaza paspēra soli nevajadzīgu uz Kawhi pusi,un čaw potīte beigta.Te notiek tāda pati lieta tikai ielidojot zem viņa kājām.Labi,ka Hārdens nākot lejā atver sev kājas vaļā,un tāpēc potītes nesačakarē.Tas tieši varētu būt viens no variantiem kāpēc tiesneši uz to tieši nepievērš uzmanību,jo viņš mēģina tieši uz to nopelnīt sodus aizsargiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-29 10:50, pirms 5 gadiem
Subaars rakstīja: Tak ja nevārtītos pa zemi pēc KATRA metiena, tad arī tiktu pie saviem sodiem. Tagad notiek vienkārši soda meklēšana nevis mešana grozā - to tad arī mēğina novērst soği.
Tu taču saproti, ka šādā veidā ir ļoti viegli gūt savainojumu?
Šeit totāli 3x bija jāsvilpj sods un Hārdenam jāmet 3x3 free throws.

     [+] [-]

, 2019-04-29 10:54, pirms 5 gadiem
Te lielāka daļa clearly nav redzējuši spēli. Vai Hardens bieži flopo? Jā. Nenoliedzu.

Bet nu te TIEŠĀM nebija foul calls no tiesnešu puses kad bija ACĪMREDZAMS kontakts. Nav pat tā ka replay nevarēja skaidri redzēt. Var SKAIDRI redzēt kā ielec spēlētājā, kā uzsit pa roku, kā uzsit pa pirkstiem. Skatījos pēdējās 2 ceturtdaļas un pēdējās ceturtdaļas pēdējās 2–3 minūtēs bija kādi 3-4 momenti kad nenosvilpa sodu Hardenam vai Paulam, situācijā kur VIENMĒR IR NOSVILPTS SODS, jebkuram spēlētājam.

     [+] [-]

, 2019-04-29 10:58, pirms 5 gadiem
Es garantēju. Warriors čempju skrējienam ir beigas. Ķīvējas savā starpā. Pat tiesneši sāk vilkt. Tā vairs nav komanda, kas bija redzama iepriekš.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-04-29 11:30, pirms 5 gadiem
Problēma tāda,ka bārda tik bieži mētā kājas sedzējos,ka tiesneši vairs nesaprot kad ir tīrs sods un kad bārda flopo. Tāpēc nolēma nesvilpt vispār,turklāt nedaudz iepriekš nosvilpa 2 ļoti jocīgus sodus karavīriem. Kļūdas bija uz abām pusēm. PS pēdējais nebija sodas,bet pa visu spēli pārīti tiešām prasījās svilpt

     [+] [-]

, 2019-04-29 11:36, pirms 5 gadiem
GO JAMES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     [+] [-]

, 2019-04-29 11:39, pirms 5 gadiem
Teiesnesi pateica 4 sodus uz truli nenosvilpa un viss bumbas, brutali nirgajas par Rockets tas ir …..

     [+] [-]

, 2019-04-29 11:47, pirms 5 gadiem
Subaars rakstīja: Paskaties atkārtojumu pēdējam trīspunktniekam, kuru sedza Grīns. Paskaties no kurienes atsperas Hārdens -> kur viņš aizmet kājas un piezemējas.
Ja jau pieminēji savainojumus, tad salīdzini ar Kawai epizodi, kurā augums un kājas pat pavirzās atpakaļ, jo tā kā būtu dabiska parādība atbrīvoties no sedzēja.
Es tagad neattaisnoju katru nenosvilpto epizodi, bet ja tu tādu čerņu uzraksti, tad pamato savu teikto. Pēc tava teiktā sanāk, ka segt nu jau ir aizliegts. Vai tomēr Hārdens pats ir atbildīgs kontakta meklējumos? (vismaz aprakstītajā epizodē)
Labi.... Tu nosauci 1 epizodi. Aplausi. Reāli pat hjūstonas fani tev piekritīs par to. Runa iet par pārējām epizodēm. Nebija ne kājas, ne leciens uz priekšu.

     [+] [-]

, 2019-04-29 11:51, pirms 5 gadiem
Sanchezzs rakstīja: Labi.... Tu nosauci 1 epizodi. Aplausi. Reāli pat hjūstonas fani tev piekritīs par to. Runa iet par pārējām epizodēm. Nebija ne kājas, ne leciens uz priekšu.
Tu pats tikko atbildēji uz savu tekstu.Tieneši paši vairs nezin ko darīt ar Hārdenu un CP3.Kādreiz tiesneši svilpa šādas kāju izmešanas ar piezīmi pašam metējam,lai viņi šito vienreiz izbeidz.Te reāli vajag vismaz 2 tiesnešus bonusā kuri darīs tikai to,kā skatīsies uz šūteru kājām,un ko viņi dara.Tā paša iemesla dēļ arī tiek ignorēti nostaigātie,jo viņi vnk neskatās uz kājām,bet meklē kontaktus ar korpusu un rokām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-29 12:10, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tu pats tikko atbildēji uz savu tekstu.Tieneši paši vairs nezin ko darīt ar Hārdenu un CP3.Kādreiz tiesneši svilpa šādas kāju izmešanas ar piezīmi pašam metējam,lai viņi šito vienreiz izbeidz.Te reāli vajag vismaz 2 tiesnešus bonusā kuri darīs tikai to,kā skatīsies uz šūteru kājām,un ko viņi dara.Tā paša iemesla dēļ arī tiek ignorēti nostaigātie,jo viņi vnk neskatās uz kājām,bet meklē kontaktus ar korpusu un rokām.
Pilnīgi neloģiski. Ja jāsvilpj sods par kāju izmešanu, tad jāsvilpj. Nav problēmu. Tas nenozīmē, ka nenosvilpjot to, tagad var redz nesvilpt epizodēs kur skaidri ir sods. Vienīgais ko ar savu tekstu pierādi ir tas, ka tiesāšana nebija tikai drausmīga, bet ļoti drausmīga.

Vienalga kas, ja ir sods, tad sods ir jāsvilpj. Tā ir drausmīga tiesāšana, ja tiesnesis domā "ā. nu šeit varējām tev iedot sodu par kāju izmešanu", un pēc tam pēc pretinieku acīmredzamiem sodiem - "nu, tev tur nenosvilpām un tagad nesvilpsim čalim kas tev ieleca ķermenī, lai arī tas raisa augstu risku savainojumam".

Skaidrs ir viens. Tiesāšana bija DRAUSMĪGA un nevar noliegt, ka tā šajā spēle bija apzināti vai neapzināti pavilkta mazliet par labu Goldensteitas pusei, kas reāli izšķīra spēles likteni.

     [+] [-]

, 2019-04-29 12:14, pirms 5 gadiem
Subaars rakstīja: Man ir atkārtojums, tev ir atkārtojums. Tiesnešiem nav atkārtojuma. Te sportists-amatieris un Bostonietis ideāli visu uzrakstījuši.

P.s. Runa nekur neiet..
Kādēļ tad nepiemini acīmredzamos pārkāpumus pret hjūstonu? Tavs komentārs ir pilnīgi tukšs.

P.s. Tev nav atkārtojums, tev ir pieeja skatīties atkārtojumu.

     [+] [-]

, 2019-04-29 12:16, pirms 5 gadiem
Puse te konkrēti sēž uz Goldensteitas vafeles.

Ja neprotat atlikt savu emocionālo pusi malā un padomāt racionāli, tad nav te jēgas sprēgāt ar jums. Ciao.

     [+] [-]

, 2019-04-29 12:18, pirms 5 gadiem
Sanchezzs rakstīja: Pilnīgi neloģiski. Ja jāsvilpj sods par kāju izmešanu, tad jāsvilpj. Nav problēmu. Tas nenozīmē, ka nenosvilpjot to, tagad var redz nesvilpt epizodēs kur skaidri ir sods. Vienīgais ko ar savu tekstu pierādi ir tas, ka tiesāšana nebija tikai drausmīga, bet ļoti drausmīga.

Vienalga kas, ja ir sods, tad sods ir jāsvilpj. Tā ir drausmīga tiesāšana, ja tiesnesis domā "ā. nu šeit varējām tev iedot sodu par kāju izmešanu", un pēc tam pēc pretinieku acīmredzamiem sodiem - "nu, tev tur nenosvilpām un tagad nesvilpsim čalim kas tev ieleca ķermenī, lai arī tas raisa augstu risku savainojumam".

Skaidrs ir viens. Tiesāšana bija DRAUSMĪGA un nevar noliegt, ka tā šajā spēle bija apzināti vai neapzināti pavilkta mazliet par labu Goldensteitas pusei, kas reāli izšķīra spēles likteni.
Tpc,ka tiesnešu līmenis ir ar šausmīgu starpību.Nākošajā spēlē iespējams visu pret Hārdenu svilps.Ir tiesneši,kas mīl konkrētus spēlētājus,un ir ari tādi kuri speciāli meklēs iedot kādam kurš nepatīk piezīmi.
Pēc Silvera stāšanās amatā šī visa lieta kļuvusi par vēl lielāku miskasti.Likas,ka mums te EČ tiešaja drausmīgi zemāko kategoriju tiesneši,bet tad pienāca NBA sezona un saprati,ka te ir tāda pati miskaste,vai vēl trakāk.
Un vēl šitās es pret tevi tikko nenosvilpu sodu,bet iedošu nākamajā reizē :

     [+] [-]

, 2019-04-29 13:29, pirms 5 gadiem
GSW jau ir pieredze kā "izsist" pretinieku līderus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-29 21:12, pirms 5 gadiem
Divas epizodes spēles vidū uz varbūt iespējas, ka Tompsonam bina sods. Bet pret Polu gan bija parkapums, kuru nenosvilpa. Ari pret GSW bija tapat, Karijam sadeva phantom callus. Lai nu kas, bet sods pret Hardenu nebija, tiesnesiem jasak svilpt sitie kaju meteji.