Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Jūtas "Jazz" saspēles vadītājam Rubio, visticamāk, nāksies izlaist vismaz četras spēles

Agris Suveizda

Jūtas "Jazz" saspēles vadītājam Rubio, visticamāk, nāksies izlaist vismaz četras spēles
Rikijs Rubio
Foto: EPA/Scanpix

Jūtas "Jazz", visticamāk, vismaz pirmās četras spēles Nacionālās basketbola asociācijas Rietumu konferences pusfinālā pret Hjūstonas "Rockets" nāksies iztikt bez katalāņu saspēles vadītāja Rikija Rubio, vēsta ESPN.

Rikijs Rubio sestajā spēlē pret Oklahomasitijas "Thunder" savainojumā iedzīvojās jau spēles sākumā, taču Jūtas "Jazz" arī bez viņa atspēlējās un mājās uzvarēja ar 96:91, visā sērijā esot pārāka ar 4-2. Rubio konstatēts kreisās kājas paceles cīpslas savainojums, kā dēļ viņam vajadzētu izlaist ap desmit dienām. "Jazz" gan cer, ka viņš laukumā varētu atgriezties agrāk, bet tas būs atkarīgs no atlabšanas procesa.

27 gadus vecais Rubio savā pirmajā regulārajā sezonā Jūtas "Jazz" kreklā sāka visas 77 spēles, vidēji aizvadot 29,3 minūtes, gūstot 13,1 punktu, izdarot 5,3 rezultatīvas piespēles, izcīnot 4,6 atlēkušās bumbas, pieļaujot 2,7 kļūdas un pārtverot 1,6 bumbas. Debijas sezonā izslēgšanas spēlēs Rubio sešos mačos vidēji spēlējis 30,2 minūtes, guvis 14,0 punktus, izdarījis 7,0 rezultatīvas piespēles, pieļāvis 3,0 kļūdas un pārtvēris 1,3 bumbas. Iepriekšējās sešas sezonas Rubio pavadīja Minesotas "Timberwolves", kas viņu 2009. gadā draftēja ar piekto numuru.

Rubio prombūtnē saspēles vadītāja funkcijas lielākoties pildīja uzbrūkošais aizsargs Donovans Mičels, bet austrāliešu saspēles vadītājam Dantei Ekzamam tika uzticētas vien trīs minūtes spēles laika. Mainoties Mičela pozīcijai un pienākumiem, pie pirmā vērā ņemamā spēles laika sērijā tika cits uzbūkošais aizsargs Aleks Bērkss, kurš 17 minūtēs guva 11 punktus.

Pirmo spēli konferences pusfinālā "Jazz" aizvadīs jau šovakar, plkst. 22:30 pēc Latvijas laika viesojoties pie regulārās sezonas čempiones Hjūstonas "Rockets". Nākamās spēles paredzētas 3., 4. un 6. maijā (pēc vietējā laika) un, ja vajadzēs, arī 8., 10. un 14. maijā.

Izmantotie resursi:
Utah Jazz guard Ricky Rubio could miss 10 days...

  +1 [+] [-]

, 2018-04-29 10:25, pirms 6 gadiem
Ehhh, tik labi Jazz izdevās sērija pret Thunder un Rubio tajā lieli nopelni! Gribās jau vienmēr, lai laukumā satiekās konkrētā brīža labākie spēki .. bet nu, no traumām nav pasargāts neviens!

     [+] [-]

, 2018-04-29 10:34, pirms 6 gadiem
valcha rakstīja: Ehhh, tik labi Jazz izdevās sērija pret Thunder un Rubio tajā lieli nopelni! Gribās jau vienmēr, lai laukumā satiekās konkrētā brīža labākie spēki .. bet nu, no traumām nav pasargāts neviens!
No traumas var pasargāties, jo organisms bieži profesionālajā sporta pašas traumas ir no tās pašas lielas pārslodzes. Paskat, ka LeBrons močī bez nopietnam traumam un tas ir liels nopelns par to, ka viņš pazīst savu organismu. Protams, traumas no kuram nevar izvairīties, bet lielākoties organisms atsaka un viņam vajag atpūtu. Ceru, uz Rubio ātrāku atgriešanos un lai būtu normāla cīņa.

     [+] [-]

, 2018-04-29 10:37, pirms 6 gadiem
Kā Charles Barkley teiktu: "Sezona viņam ir beigusies!"

     [+] [-]

, 2018-04-29 10:55, pirms 6 gadiem
Liels zaudējums Jūtai. Hardenu un CP3 ar vienu Mitchellu nenosegsi. Rubio pierādīja to cik viņš ir svarīgs komandai pirmajā kārtā. Sērija laikam būs diezgan neinteresanta.

     [+] [-]

, 2018-04-29 12:39, pirms 6 gadiem
Mičelam būs vēl labākas playoff statistikas, jo Jūtai ar Hjūstonu jābūt rezultatīvām spēlēm!