Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jānis Baumanis: ''Bija reāla iespēja braukt finālā, taču Kevins Ēriksons man to izbojāja''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jānis Baumanis: ''Bija reāla iespēja braukt finālā, taču Kevins Ēriksons man to izbojāja''
Foto: Rihards Baumanis

Portugālei netipiski vēsos un pat sniegotos apstākļos, noslēdzies FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta otrais posms. Jānis Baumanis gandrīz iekļuva finālā, kamēr Artis Baumanis Eiropas RX čempionātā Super 1600 klasē izcīnīja uzvaru.

KONKURENTA UZTRIEKŠANĀS LIEDZ JĀNIM IEKĻŪT FINĀLĀ
Arī šodien Jānis savu talantu apliecināja jau ar pirmajiem apļiem, iesildīšanās braucienus noslēdzot septītajā vietā, uzreiz aiz rūpnīcu vienību braucējiem. Laikapstākļiem trasē paliekot sliktākiem, trešajā kvalifikācijas kārtā izdevās iekļūt labāko desmitniekā.

Noslēdzošajā kvalifikācijas kārtā Jānis Baumanis veica lielisku startu, kam sekoja veiksmīgs stratēģisks lēmums džokera sekcijā doties laicīgi. Kopējā ieskaitē braucienā tika sasniegts astotais rezultāts, ar ko bija pietiekami, lai sasniegtu pusfinālu.

Pusfināla braucienu Jānis uzsāka apņēmīgi, taču trasē saņēma triecienu no Kevina Ēriksona. Tā rezultātā tika zaudētas vairākas sekundes un pat lieliski veikti pēdējie apļi lika atstāt fināla iekarošanu uz nākamo reizi.
Portugāles RX posma laikā Jānis Baumanis ar 10. vietu kvalifikācijā un 4. vietu savā pusfināla braucienā izcīnīja 10 punktus.

“ESAM PAT ĀTRĀKI PAR RŪPNĪCAS KOMANDĀM”
Jānis Baumanis: “Vairāk apmierināts ar rezultātu, taču pusfinālā mūs sagaidīja skarbi notikumi. Bija reāla iespēja braukt finālā, taču Kevins Ēriksons man to izbojāja. Ja paskatās uz apļa laikiem pusfināla pēdējos apļos, esam ļoti konkurētspējīgi un pat ātrāki par rūpnīcas komandām. Kad ir sauss, tad mums nav īpaši daudz izredžu ar viņiem cīnīties. Tad, kad līst lietus, vai, kā šai gadījumā snieg sniegs, varam būt tikpat ātri, vai pat vēl labāki. Līdz ar to kopumā ar šo posmu esmu apmierināts, jo mašīnai atrastas vairākas nianses, lai būtu labs rezultāts. Ir pamats priecāties par to, kādi bijuši sezonas pirmie divi posmi. Nākamais pēc divām nedēļām gaidāms Beļģījā. Uz to varēšu doties ar paceltu galvu. Jāizanalizē regulējumi, lai Beļģijā saprastu, ko un kā darīt, lai sasniegtu vēlamo rezultātu. Liels prieks par Arti!”

ARTIS IZRAUJ UZVARU FINĀLĀ
Arī šodien Artim Baumanim izdevās apliecināt lielisku ātrumu iesildīšanās braucienos, kur pat saslīdēšana netraucēja iekļūt labāko pieciniekā. Šīs dienas pirmajā kvalifikācijas braucienā pēc lieliska starta ātrums nebija zudis, taču tika pieļauta neliela kļūda. Savu potenciālu apliecināt liedza specīgais lietus un sniegs padarīja trasi ievērojami lēnāku, līdz ar to braucienā sasniegts 16. rezultāts.

Pēdējā kvalifikācijas kārtā izdevās aizvadīt nevainojamu braucienu, izcīnot tajā uzvaru. Jau atkal par traucēkli kļuva laikapstākļi – pēdējos divus apļus trasē sniga, līdz ar to kopējā ieskaitē astotā vieta braucienā, ar ko bija pietiekami, lai sasniegtu pusfinālu.

Lai gan virs trases viegli smidzināja lietus, Arta komanda nolēma riskēt un izmantot sausam laikam paredzētās sliku riepas. Tas attaisnojās – Artis atrada ātrumu un bija tuvu uzvarai braucienā, taču sitiens sānos no konkurenta Jozefa Šustas lika samierināties ar trešo vietu, ar ko gan bija pietiekami, lai sasniegtu finālu.

Lai gan starts finālam nepadevās kā cerēts, nācās laicīgi doties džokera aplī, kā arī cīnīties par vietu trasē arī ārpus tā. Artis bija neapturams, pieveicot konkurentus vienu pēc otra, vēsajos un mitrajos apstākļos rūtoto finiša karogu sasniedzot ātrāk par visiem.

Panākums Portugālē ļāva kopvērtējumam pievienot 17 punktus un pietuvoties sezonas galvenajam mērķim – titulam.

“PATS JOPRJĀM NESPĒJU SAPRAST, KĀ ES TO SPĒJU IZDARĪT”
Artis Baumanis: “Šī nedēļas nogale bija visai raiba, taču ar pozitīvu noslēgumu. Kvalifikācijās vēl īsti nevarēju atrast ritmu, taču uz pusfinālu saņēmu sevi rokās un veicu ļoti labu braucienu, neskatoties uz to, ka piedzīvoju ļoti stipru avāriju. Braucot ārā no džokera apļa, čehu braucējs Šusta nebremzējot ietriecās manas mašīnas sānos. Veiksmīgā kārtā izdevās palikt uz trases un nosargāt trešo vietu, lai tiktu uz finālu. Tieši pirms fināla, kad jau bija jādodas uz startu, uznāca sniegputenis. Mēs gan paguvām samainīt riepas uz slapjam laikam paredzētajām. Tad jau atlika tikai braukt un cīnīties. Tas veiksmīgi izdevās. Labs starts no ārmalas pēdējā rindā ļāva iebraukt džokera sadaļā kā otrajam. Pēc tam uz čehu sportista kļūdas rēķina izdevās viņu apdzīt. Trasē, protams, varēju parādīt labāku ātrumu. Tiesa, mašīna pēc pusfināla trieciena bija visai šķība. Tad arī izdevās izcīnīt šo neticamo uzvaru. Pats joprojām nevaru saprast, kā es to spēju izdarīt pēc tik sliktiem kvalifikācijas braucieniem. Liels paldies komandai par sagatavoto automašīnu un to, ka spēja to savest kārtībā pēc pusfināla. Liels paldies!”

Informāciju sagatavoja:
Aldis Putniņš