Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Spartakietis Žigajevs: "Favorīti neesam, bet par trijnieku cīnīsimies dzelžaini"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Spartakietis Žigajevs: "Favorīti neesam, bet par trijnieku cīnīsimies dzelžaini"
"Spartaka" kreklos Jurijs Žigajevs un Kaspars Svārups
Foto: Kaspars Volonts (RFS)

Sestdien "SynotTip" futbola Virslīgas piektās kārtas spēlē Jūrmalas "Spartaks" Rīgā ar 2:0 pieveica RFS. Uzvarētāju labā pamatsastāvā izgāja Jurijs Žigajevs, kurš starpsezonu periodā pameta savu ilggadējo klubu "Ventspili".

Redzēju jūsu prieka izpausmes. Vai tik iespaidīgas tās ir pēc katras uzvaras vai arī šoreiz īpaši svinējāt, jo iepriekšējā kārtā zaudējāt "Ventspilij" un vajadzēja "piecelties"?
Es teiktu, ka tas bija jaunā trenera [Grišina] dēļ. Viņš cenšas mūsu galvās pamainīt futbola izpratni. Nezinu, kā izskatījās no malas, bet šķiet, ka pirmajā puslaikā mums izdevās viņa idejas realizēt. Ar puišiem arī runājām, ka izbaudījām spēli un daudz kas sanāca. Laikam tāpēc tādi prieki. Šonedēļ strādājām - reti gadās, kad to, ko nedēļas laikā gatavo, redzi arī spēlē. Varbūt otrajā puslaikā bija citādi, bet kopumā šodien laukumā varēja redzēt to darbu, ko izdarījām šo pēdējo dienu laikā.

Kāds tieši ir Grišina devums - psiholoģiski jūs atbrīvojis, kādas taktiskas nianses?
Viss kopā. Negribu stāstīt sīkāk, jo visi lasa intervijas.

Spēles sākumā vairāk spēlējāt kā otrais numurs un jums labi izdevās skriet pretuzbrukumos. Tai pašā laikā priekšā jums smagnējs uzbrucējs Svārups. Izskatījās mazliet neloģiski, lai gan no otras puses momentus jūs veidojāt un galu galā pats Svārups arī guva vārtus.
Nezinu, vai viņš ir smagnējs. Jā, viņš ir liels, bet, manuprāt, viņš nav lēns. Malās mums ir ļoti ātri spēlētāji, vidū gribējām iegūt pārsvaru un principā pirmajā puslaikā RFS nekas neizdevās. Otrajā puslaikā tas mainījās, mums nedaudz kaut kur pietrūka spēka. Principā ko vēl var vēlēties? 2:0, RFS pirmie zaudētie punkti, mums ļoti svarīga uzvara.

Pastāsti par savu lomu! Biji centra pussargs, bet aktīvi spēlēji arī flangos.
Aizsardzībā mums bija jābūt kompaktiem. Vidū biju es, Mihadjuks un Malejevs, arī malējiem bija jāspēlē kompakti. Uzbrukumā savukārt bijā jāspēlē plašāk, kas arī loģiski. Meklējām brīvās zonas, mēģinājām caur tām spēlēt vai veidot noteiktās laukuma vietās skaitlisko pārsvaru. Laukumā nepārtraukti ir jādomā, lai sanāktu to visu realizēt.

Tev gandrīz gada laikā tikai otrā spēle Virslīgā pamatsastāvā. Kāpēc nav izdevies spēlēt vairāk?
Varētu meklēt un saukt daudz un dažādas atrunas, bet laikam jau treneri tā redz, un es nekad par to īpaši nepārdzīvoju. Uzskatu, ka šodien, kad izgāju pamatsastāvā, nebiju slikts un devu kaut ko komandai. Esmu gatavs jebkurā veidā palīdzēt komandai.

Pastāsti par aiziešanu no "Ventspils"! Dažādas runas ir.
Bez komentāriem.

Vari vismaz apliecināt, ka neaizgāji tāpēc, ka tev "Ventspilī" pēdējā laikā bija neliels spēles laiks?
Jā, tas nebija īstais iemesls.

Par "Spartaka" perspektīvām - kā tu jūti, vai ar šo sastāvu varat reāli pacīnīties par titula nosargāšanu?
Nesmuki intervijas laikā uzdot pretjautājumu, bet, paskatoties uz mūsu futbolistiem ar Latvijas pasi un leģionāriem, kā tev liekas?

Man šķiet, ka sezonas sākums rādīja, ka jūs neesat tam gatavi.
Un šodien?

Šodien bija labāk, bet jautājums ir, vai spēsiet stabili krāt šāda veida uzvaras.
Domāju, mums ir gan pieredzējuši puiši, gan jauni puiši, Stuglis, Korzāns, Svārups. Mums ir spēlētāji, kuri savā karjerā daudz ko redzējuši. Vajadzīgs kārtīgs darbs. Es nesaku, ka esam turnīra favorīti, bet uzskatu, ka par pirmo trijnieku varam cīnīties dzelžaini. Pirmā vieta ir pirmā vieta - esmu to dzīvē trīs reizes ieguvis [ar "Ventspili" 2008., 2013. un 2014. gadā- aut.], bet tas ir ļoti grūti.

Par Gorkšu esi priecīgs?
Ļoti priecīgs.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-30 09:37, pirms 6 gadiem
Novicki dad pastasti ka aizgaja no Ventspils?

  +2 [+] [-]

, 2018-04-30 16:57, pirms 6 gadiem
Pastāsti par aiziešanu no "Ventspils"! Dažādas runas ir.
Bez komentāriem.

Acīm redzot salasījās informāciju netā.Pieņemsim ,ka tas ir iemesls viņa aiziešanai no kluba.Lai tā būtu.Un tagad paskatīsimies uz reāliem cipariem.Pērn nebija klubā nekāds Šišhanovs,ko redzam Jurija statistikā?13 spēles aizvadījis laukumā,no tām sešas spēlēs mazāk par 20 minūtēm.Aizpērn situācija nedaudz labāka.23 spēles izgāja uz laukuma,bet tikai 5 nospēlēja no zvana līdz zvanam.Tātad draudziņ,ar katru gadu spēlē vājāk un tas jau saprotami,gadi prasa savu.Un nav svarīgi,kāds treners,jeb īpašnieks pie kluba stūres.Pie tam pēdējos vārtus virslīgā guva 2015.gada sezonas sākumā pret ...Spartaku.Un tas ir uzbrūkošais pussargs,kuram Latvijas virslīgā 65 gūti vārti.Vai vēl ir kādi jautājumi?

     [+] [-]

, 2018-04-30 17:22, pirms 6 gadiem
Derētu Žigajeva atbilde algunam.Tas ka Ventspilī pagājušogad nebija viss kārtībā to jau zina daudzi.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-30 19:56, pirms 6 gadiem
saulainaespania, 17:22, pirms 2 stundām, ignorēt, atbildēt
Derētu Žigajeva atbilde algunam.Tas ka Ventspilī pagājušogad nebija viss kārtībā to jau zina daudzi.

Vai konkrētāk nevarētu? Kas tad pērn nebija klubā kārtībā?Un vēl. Es neko te neesmu izfantāzējis,bet gan konstatējis konkrētus faktus un ciparus.Netaisos Žigajevu arī nomelnot.Cilvēks FK Ventspils labā ir darījis daudz un atstājis ievērojamu ierakstu kluba vēsturē,bet pēdējā laikā notikušais kaut kā bojā šo iespaidu.

     [+] [-]

, 2018-04-30 23:31, pirms 6 gadiem
Jurītis ir goda vīrs!
Pietiek ar pēdējo atbildi.
Lai gan iepriekšējās arī gana der!

  +2 [+] [-]

, 2018-04-30 23:46, pirms 6 gadiem
Katram sportistam ir svarīga vieta laukumā!
Jūrmala to dod. Tātad Jūrmala mīļāka par Ventspili.
Ir kā ir!!!

     [+] [-]

, 2018-05-01 12:27, pirms 6 gadiem
algunam
Tu jau klubam esi tuvāk ,vajadzētu būt lietas kursā kas notiek Tavā klubā.Vai tur viss tiek slēpts pat no tik tuviem cilvēkiem? Bet te jau Latvija,futbola lielvalsts.