Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Jaunība pret pieredzi Londonā: Džošua pret Kļičko

Jānis Pārums

Jaunība pret pieredzi Londonā: Džošua pret Kļičko
Entonijs Džošua un Vladimirs Kļičko
Foto: Esther Lin

Šonakt ap pusnakti Vemblija stadionā Londonā tiks aizvadīta viena no pēdējo gadu nozīmīgākajām cīņām smagsvaros – brits, pašreizējais čempions IBF versijā Entonijs Džošua (18-0, 18KO) cīnīsies ar bijušo čempionu Vladimiru Kļičko (64-4, 54KO). Bokseri cīnīsies arī par WBA un IBO jostām.

Ringā viens otram pretī stāsies divi olimpiskie čempioni – Kļičko triumfēja Atlantas olimpiskajās spēlēs 1996.gadā, savukārt Džošua par olimpisko čempionu kļuva 16 gadus vēlāk tieši Londonā. Abi pēc sava triumfa olimpiādē pārgāja profesionāļos, kur arī sasnieguši virsotni.

Kļičko smagsvaros dominēja vairāk nekā desmit gadus, izcīnot IBO, IBF, WBO un WBA čempiona titulus (vienubrīd vienlaikus viņa brālim Vitālijam piederēja arī WBC josta), līdz viņu 2015.gada novembrī no troņa gāza Džošua tautietis Taisons Fjūrijs (25-0, 18KO). Pēc triumfa Fjūrijs gan ringā tā arī nav izgājis, zaudējot savas jostas un vairāk cīnoties ar problēmām ārpus ringa. Kopš zaudējuma Fjūrijam cīnījies nav arī Kļičko – ilgi gaidītā revanša cīņa nenotika un tikmēr ukrainis vienojās ar jauno čempionu Džošua.

Par IBF čempionu Džošua kļuva 2016.gada aprīlī, kad bez ceremonijām otrajā raundā izrēķinājās ar Čarlzu Martinu (24-1-1, 22KO), sagādājot viņam pirmo zaudējumu karjerā. Vēlāk Džošua vēl divreiz aizstāvēja savu titulu – pērnā gada jūnijā septītajā raundā ar tehnisko nokautu tika pieveikts Dominiks Brīzīls (18-1, 16KO), bet decembrī trešajā raundā – Ēriks Molina (25-4, 19KO).

14 gadus vecākais Kļičko (Vladimiram ir 41 gads, Entonijam – 27) profesionālās karjeras laikā guvis milzīgu rūdījumu, tostarp piedzīvojis arī rūgtus zaudējumus un kā pats atzina pirms gaidāmās cīņas – izbauda to, ka viņam nekas nav jāaizstāv un viņš nav favorīta statusā. Britam šādas pieredzes nav un tas tiek saukts par vienu no būtiskākajiem čempiona trūkumiem. Turklāt viņš nekad vēl nav cīnījies pret tik titulētu bokseri kā Kļičko.

Cits bokseris, Džošua tautietis Amirs Kāns norādījis, ka Entonijs pirms gaidāmās cīņas ir nemierīgāks nekā parasti: "Vēroju viņa treniņus, preses konferences un visu gatavošanos cīņai. Šķiet, ka Džošua ļoti nervozē. Iepriekš viņš vienmēr bijis ļoti mierīgs. Ceru, ka 90 000 līdzjutēju Vemblija stadionā neatstās uz viņa sniegumu negatīvu iespaidu. Kļičko joprojām ir ļoti bīstams."

Savukārt treneris Fredijs Roučs, kurš savulaik strādājis ar Kļičko un iepriekš prognozējis Džošua uzvaru, uzsvēris, ka visas iespējas pie panākuma tikt ir arī Vladimiram: "Ja Džošua iesaistīsies atklātā cīņā ar Kļičko, viņš var iekrist lamatās un dārgi samaksāt par to. Šis ir pirmais patiesi nopietnais pretinieks Džošua karjerā. Šī cīņa Entonijam būs liels pārbaudījums".

Par cīņas favorītu noteikti jāuzskata daudz jaunāko Džošua, tiesa, Kļičko šī ir viena no pēdējām (ja ne pēdējā) iespēja apliecināt, ka pulveris vēl ir sauss. Jebkurā gadījumā gaidāms interesants divu olimpisko čempionu duelis.

Džošua un Kļičko cīņu tiešraidē demonstrēs kanāls Viasat Sport Baltic, kā arī video satura platforma Viaplay. Pieslēgšanās boksa vakaram Londonā jau no 21:30, bet Džošua – Kļičko cīņa, visticamāk, sāksies īsi pēc pusnakts.

1 2 3 4 5 6 7 8 277 komentāri

     [+] [-]

, 2017-04-29 15:52, pirms 7 gadiem
GAn jau Vlads būs izdarījis secinājumus un paņems. Nesaprotu, par ko Džošua favorīts.

  +7 [+] [-]

, 2017-04-29 15:58, pirms 7 gadiem
patīkami skatīties, ka nav mākslīga teātra, bravūrības un cirka apkārt šai cīņai. 2 profesionāļi pierādīs sevi ringā un viss !

  +5 [+] [-]

, 2017-04-29 16:00, pirms 7 gadiem
Džošuā trenējās kā nezvērs, cepuri nost, plus attieksme visās preses konferencēs.. visu cieņu. Bet boksā uzvarēt tikai ar atlētismu ir grūti, katrā ziņā gaidu vakaru un ceru uz interesantu cīņu. Gribētos lai vinnē Vlads, bet ta ka negribas lai zaudē Džošuā.. vot dilemma

  +3 [+] [-]

, 2017-04-29 16:00, pirms 7 gadiem
Kličko pēc punktiem

     [+] [-]

, 2017-04-29 16:01, pirms 7 gadiem
Par Kļičko uzvaru!
Tiešraide pa vācu RTL, brīvais no Astras. SAT frekvences te:
https://www.lyngsat.com/tvchannels/...
Slēpts komentārs: arch122
Slēpts komentārs: Dandris

  +9 [+] [-]

, 2017-04-29 16:16, pirms 7 gadiem
Dandris rakstīja: Nesaprotu kaa jums te lielaakai dalai var veel joprojaam patikt tas Klicko. Kas tur var patik pastaastiet man? Tas ka vins visu laiku ir uzvareejis ciinoties amatieru stilaa?
Juus tiesaam gribat lai vins aiziet kaa cempions?
Un kaa juus vispaar varat domaat ka Klicko uzvarees ja vins zaudees?!
pastāsti man - ko nozīmē "amatieru stils"?

  +6 [+] [-]

, 2017-04-29 16:17, pirms 7 gadiem
Dandris rakstīja: Nesaprotu kaa jums te lielaakai dalai var veel joprojaam patikt tas Klicko. Kas tur var patik pastaastiet man? Tas ka vins visu laiku ir uzvareejis ciinoties amatieru stilaa?
Juus tiesaam gribat lai vins aiziet kaa cempions?
Un kaa juus vispaar varat domaat ka Klicko uzvarees ja vins zaudees?!
Kurš vēl smagsvars mūsdienās tik daudz sasniedzis kā Kļičko? Pārējie tur ūdeni var pienest. Lai aizstāv titulu tik daudz reižu kāds.

  +5 [+] [-]

, 2017-04-29 16:22, pirms 7 gadiem
Džošua pluss noteikti ir sitiena ātrums un spēks, bet tomēr ceru, ka Kļičko arī var vēl ja netik pat spēcīgi sist tad tuvu tam, un pieredze ņems virsroku. Džošua līdz šim cīniejies tikai pret maisiem, bet duka viņam ir liela. Par interesantu cīņu un Kļičko atgriešanos virsotnē
Slēpts komentārs: zaxx
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-04-29 17:05, pirms 7 gadiem
Par Kļičko!
Negribētos, lai cīņa beigtos ātrāk par desmito raundu. Tomēr ilgi gaidīta cīņa.

  -4 [+] [-]

, 2017-04-29 17:19, pirms 7 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Kurš vēl smagsvars mūsdienās tik daudz sasniedzis kā Kļičko? Pārējie tur ūdeni var pienest. Lai aizstāv titulu tik daudz reižu kāds.
Tu tā kā tāds kartupelis. Ne jau par sasniegumiem runa ir. Boksa fani ir noilgojušies pēc interesantām cīņām un nokautiem. It īpaši smagsvaros. Jā bokseris izcils, bet garlaicīgs. Pie tam punktu mašīna nolēja pēc punktiem Fjūrijam diezgan stabili, lai gan visi teica, ka pēc punktiem viņš ir neuzvarams.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-29 17:42, pirms 7 gadiem
arch122 rakstīja: Tu tā kā tāds kartupelis. Ne jau par sasniegumiem runa ir. Boksa fani ir noilgojušies pēc interesantām cīņām un nokautiem. It īpaši smagsvaros. Jā bokseris izcils, bet garlaicīgs. Pie tam punktu mašīna nolēja pēc punktiem Fjūrijam diezgan stabili, lai gan visi teica, ka pēc punktiem viņš ir neuzvarams.
Par kaadu punktu mashiinu iet runa? Vinam tikai 9 cinas no 60+ ir uzvaretas pec punktiem. Joshua ir aizvadijis 18 cinas, kuras varam nosaukt par pirmajaam 18 savaa pro karjeraa, tas visas uzvarejis ar nokautu, BET Klitshcko statistika sakumaa bija tada pati, vel iespaidigaka 24 pec kartas! Kur tur punktu masiina, piedod, bet neredzeu.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-29 17:53, pirms 7 gadiem
Mans ieskats par cīņu.
Boring cīņa kura Vlads zaudes, sodien Vlads biezi lidis virsū bučoties, apkampt neļaujot britam bokset, un ceres paņemt pec punktiem.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-29 18:23, pirms 7 gadiem
Smuks kofs uz Kļičko 3...pāris žetonus var uzlikt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-04-29 18:56, pirms 7 gadiem
Robijs Huds rakstīja: kurš no viņiem pēc tam pret lielo vareno Briedi?
Tas, kurš nometīs svaru līdz Brieža kategorijai.

  -2 [+] [-]

, 2017-04-29 19:13, pirms 7 gadiem
Kāds HMB nav manījis? Ja kāds viņu redz, pasakat, ka pupsiks meklēja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-04-29 19:18, pirms 7 gadiem
Par Joshua,viens no interesantakajiem smagsvariem,atletisks,atris,specigs.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-29 19:35, pirms 7 gadiem
noladets rakstīja: Par kaadu punktu mashiinu iet runa? Vinam tikai 9 cinas no 60+ ir uzvaretas pec punktiem. Joshua ir aizvadijis 18 cinas, kuras varam nosaukt par pirmajaam 18 savaa pro karjeraa, tas visas uzvarejis ar nokautu, BET Klitshcko statistika sakumaa bija tada pati, vel iespaidigaka 24 pec kartas! Kur tur punktu masiina, piedod, bet neredzeu.
Tak viņi ir nozombē ti un vadās pēc `viņš teica` `tur tā bija rakstīts` utt. Neredz vai negrib redzēt kā ir patiesībā. Statistika priekšā stāv. Kļičko ir leģenda un ceru ka vecīts paņemš šo. Būtu tikai pelnījis. Par Leģendām! Kamēr vēl tādas piedalās. Drīz aizies no skatuves. Vincijs, Ule, Federers. Bija Šūmis. Var viņus heitot viņu praimā, bet ne jau kad karjeras iet uz beigām. Leģendas ir jārespektē. Izbaudam Kļičko iespējams pēdējo deju!

     [+] [-]

, 2017-04-29 19:37, pirms 7 gadiem
noladets rakstīja: Par kaadu punktu mashiinu iet runa? Vinam tikai 9 cinas no 60+ ir uzvaretas pec punktiem. Joshua ir aizvadijis 18 cinas, kuras varam nosaukt par pirmajaam 18 savaa pro karjeraa, tas visas uzvarejis ar nokautu, BET Klitshcko statistika sakumaa bija tada pati, vel iespaidigaka 24 pec kartas! Kur tur punktu masiina, piedod, bet neredzeu.
Kļičko statistika sākumā bija... Ar to tu visu arī pateici. Kad tas bija ibio? Cik gadi pagājuši. Es tak netaisos nomelnot Kļičko karjeru. Es tikai saku, ka manuprāt smagsvaros, jau labu laiku iestājusies stagnācija. Nu apnicis man skatīties to vienveidīgo stilu. Tās ir tikai manas domas, bet smagsvaros vajag atkal kādu eksplozīvu, ātru bokseri ar spēcīgu sitienu. Nesaku, ka Džošua uzvarēs, bet potenciāls viņam ir. Tajos pašos kruīzeros ir daudz skatāmākas cīņas par jostām.

     [+] [-]

, 2017-04-29 19:42, pirms 7 gadiem
PatriotGuy rakstīja: Tak viņi ir nozombē ti un vadās pēc `viņš teica` `tur tā bija rakstīts` utt. Neredz vai negrib redzēt kā ir patiesībā. Statistika priekšā stāv. Kļičko ir leģenda un ceru ka vecīts paņemš šo. Būtu tikai pelnījis. Par Leģendām! Kamēr vēl tādas piedalās. Drīz aizies no skatuves. Vincijs, Ule, Federers. Bija Šūmis. Var viņus heitot viņu praimā, bet ne jau kad karjeras iet uz beigām. Leģendas ir jārespektē. Izbaudam Kļičko iespējams pēdējo deju!
Vēlviens valrieksts. Nav nekādas heitošanas. Vajag lasīt ko raksta. Es nekad neesmu noniecinājis Kļičko sasniegumus, vai mēģinājis apstrīdet, ka viņš ir sava laika ikona. vienkārši gribās lai smagsvaros sāk notikt kaut kas interesantāks. man personīgi kruīzeru ciņas pēdējos gados par jostām likušās daudz aizraujošākas un skatāmākas.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-29 19:45, pirms 7 gadiem
Džošva ir spēcīgāks, bet man nepatīk, tāpēc es par Kļičko! Bet būs grūti!

  +4 [+] [-]

, 2017-04-29 19:46, pirms 7 gadiem
Nav bijis labāks smagsvars,čempions,kā Taisons!

  +2 [+] [-]

, 2017-04-29 19:48, pirms 7 gadiem
RealT rakstīja: Nav bijis labāks smagsvars,čempions,kā Taisons!
Taisons bija Leģenda! Bet - 80-to beigās, kur tie laiki!

     [+] [-]

, 2017-04-29 19:51, pirms 7 gadiem
Vai visi pamanija to prikolu, ko Klitchko dariija arii pret Furiju? Vins speciaali velk apavus ar biezu zoli, lai izskatitos garaaks un ieliiztu pretinieka praataa. Viniem abiem ar Joshua 1.98, bet visaas blakus staveshanaas Klitcsko kaa 7 cm garaaks nu come on Furijam 2.06, bet pat tur Klitchko bija pamaniijies "izstiepties" pirms ciinjas...
Bet nu ko, katrs panjeemiens labs, lai uzvareetu pretinieku...

     [+] [-]

, 2017-04-29 19:56, pirms 7 gadiem
arch122 rakstīja: Vēlviens valrieksts. Nav nekādas heitošanas. Vajag lasīt ko raksta. Es nekad neesmu noniecinājis Kļičko sasniegumus, vai mēģinājis apstrīdet, ka viņš ir sava laika ikona. vienkārši gribās lai smagsvaros sāk notikt kaut kas interesantāks. man personīgi kruīzeru ciņas pēdējos gados par jostām likušās daudz aizraujošākas un skatāmākas.
Es vai tad uz Tevi to attiecināju? Es piekritu Tev par KO statistikas atspoguļošanu un to ka pērējie heito heitošanas pēc.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-04-29 20:46, pirms 7 gadiem
Iemetat kaads, luudzu, labu linku uz sho machu???

     [+] [-]

, 2017-04-29 20:47, pirms 7 gadiem
Andree rakstīja: Vai visi pamanija to prikolu, ko Klitchko dariija arii pret Furiju? Vins speciaali velk apavus ar biezu zoli, lai izskatitos garaaks un ieliiztu pretinieka praataa. Viniem abiem ar Joshua 1.98, bet visaas blakus staveshanaas Klitcsko kaa 7 cm garaaks nu come on Furijam 2.06, bet pat tur Klitchko bija pamaniijies "izstiepties" pirms ciinjas...
Bet nu ko, katrs panjeemiens labs, lai uzvareetu pretinieku...
Jap, vins velk biezaaku zoli un te vins bija kurpees, kad staveja abi 1 pret 1 , bet Dzjoshua zekjees bija. Un Fjuurijam tas 2.06 ir parspilets, driizak vins ir kaadi 2.03

     [+] [-]

, 2017-04-29 21:06, pirms 7 gadiem
Domāju, ka Joshua vinnēs, viņš ir ātrāks, kustīgāks. Tas, ka AJ demonstrēs skatāmu boksu, ir visiem skaidrs.
1 2 3 4 5 6 7 8 277 komentāri