Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Riherts: "Zotovs nav Zidāns; manuprāt, tiesnesis nedaudz pasteidzās ar noraidījumu"

Agris Suveizda

Riherts: "Zotovs nav Zidāns; manuprāt, tiesnesis nedaudz pasteidzās ar noraidījumu"
Andris Riherts
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Vakar Jūrmalas "Spartaks" savā laukuma Virslīgas kārtējā spēlē ar 3:1 pieveica "Metta/LU". Pēc spēles beigām "Mettas" galvenais treneris Andris Riherts atzina, ka "Spartaka" gūtajos vārtos komanda pieļāva rupjas kļūdas, kā arī uzteica spēlētāju nepadošanos pēc noraidījuma, kas pēc trenera domām bijis nedaudz pārsteidzīgs.

"Zinājām, ka pretinieks ir ātrs un tehnisks, un tam arī gatavojāmies. Daudzas lietas sanāca, taču neveiksmīgi ielaidām pirmos vārtus. Otrajā puslaikā redzēju, ka esam koncentrējušies vairāk. Jā, palikām mazākumā, taču pēc minūtes uzreiz guvām vārtus un izlīdzinājām rezultātu. Piedevām vēl vairākas izdevības neizmantojām. Mārim Savinovam bija ar galvu jātrāpa tukšos vārtos, tāpat [Gatis] Kalniņš trāpīja pa stabu, arī [Artjomam] Zotovam vajadzēja iesist. Salīdzinot ar pretiniekiem, protams, viņiem iespēju bija krietni vairāk. Žēl, ka pēc atspēlēšanās uzreiz atkal nonācām zaudētājos. Ja runā par izmaiņām sastāvā, lielākoties tās bija veiktas, jo vairākiem spēlētājiem bija nelieli savainojumi. Pamainījām arī taktisko shēmu, taču arī pie tā vēl jāstrādā. Varu teikt, ka daudz vēl jāmācās, galvenais, lai puiši ir gatavi to darīt. Ticu, ka darbs drīz nesīs augļus," sacīja Riherts, citēts kluba mājaslapā.

"Zaudējām vārtus rupju kļūdu dēļ, bet mums vēl vairākas reizes paveicās, ka viņi neiesita. Ja "Spartaks" nesit iekšā tādus momentus, tad mums nekas cits neatliek kā izlīdzināt rezultātu otru reizi. Skaidrs, ka nav viegli – spēlēt mazākumā un visu laiku vajag atspēlēties. Mums nepieciešams katrā epizodē vairāk koncentrēties un uztraukties par lielākām lietām, nevis mazajiem sīkumiem. Kaut kur paslīdam, paklūpam, kāds neiedod piespēli, tas uzreiz izsit no ritma. Tiklīdz kāds kļūdījās, uzreiz sākās liels pārdzīvojums, un nespējām pārorientēties aizsardzībai," Riherts turpināja. Viens no spēles centrālajiem momentiem notika 61.minūtē, kad par tiešā brīvsitiena izpildīšanas pirms svilpes otro brīdinājumu nopelnīja Zotovs. "Skaidrs, ka noraidījums mums no vienas puses deva papildus stimulu, bet tai pat laikā, manuprāt, tiesnesis šajā epizodē ar noraidījumu nedaudz pasteidzās. Domāju, ka viņi savā starpā īsti nesapratās. Pirmajā puslaikā bija līdzīga epizode. Man bija iespēja būt tuvumā tiesneša asistentam, viņi runājās pa rāciju, un viņš tieši uzdeva jautājumu, ja tajā epizodē būtu [Zinedins] Zidāns, vai tu viņam kaut ko teiktu? Respektīvi – Zotovs nav Zidāns. Varbūt arī tas kaut ko izšķīra, bet kopumā paši saprotam, ka mums vēl ir daudz jāstrādā un ka uzvaras pašas nenāk, tās vienkārši ir jāizrauj. Šādā grūtā spēlē to arī vajadzēja izdarīt," uzskatīja Riherts.

"Vai salīdzinājumā ar pirmajām kārtām esam spēruši soli uz priekšu? Spēles kvalitāti neesam īsti uzlabojuši, vēl joprojām adaptējamies tiem ātrumiem, katru komandu iepazīstam no jauna. Vairāk arī uztraucamies par aizsardzību, tuvākā nākotnē gribētos redzēt, ka paši spējam individuāli ko vairāk izdarīt un atbildīgajos momentos nenobīties no tā. Laukumā paši sev esam direktori, tāpēc mums jājūt tas mirklis, kad ir grūti un kad vajag sevi motivēt, ka nepieciešams darīt vēl vairāk. Kopumā spēle aizsardzībā mijas ar ļoti labām epizodēm un fatālām neveiksmēm, kas arī pretiniekiem palīdz gūt vārtus. Trīs pozitīvas lietas par spēli? Pirmkārt, atkal guvām vārtus, tas nav mazsvarīgi. Otrkārt,mazākumā nesaplīsām un turpinājām spēlēt pat par uzvaru. Treškārt, jau Ventspils spēles laikā jutu, ka tribīnēs vairs neesam klusi, un man ir liels prieks, ka arī izbraukuma spēlēs ir ļoti daudz atbalstītāju, kas mums tic līdz beidzamajai sekundei," tā Riherts.

Arī "Mettas" aizsargs Romans Rožkovskis komentēja sarkano kartīti, neuzskatot, ka tā būtu lauzusi spēli. Par šādu momentu viņš uzskata "Spartaka" zibenīgos otros vārtus. "Pirmajā puslaikā spēle bija diezgan līdzīga. Varbūt "Spartaks" nedaudz vairāk kontrolēja bumbu, bet mēs mēģinājām atbildēt ar pretuzbrukumiem. Pirmajā puslaikā pretiniekus glāba vārtu stabs. Varbūt būtu mums paveicies, mēs būtu pirmie guvuši vārtus. Pārtraukumā treneris norādīja uz mūsu kļūdām, teica, lai ātrāk kustinām bumbu un vairāk to adresējam Gatim Kalniņam, beigās tā arī sanāca. Nedomāju, ka noraidījums mūs salauza. Ja komanda paliek mazākumā, tā iegūst motivāciju cīnīties vēl nopietnāk. Lūzuma punkts bija tad, kad uzreiz ielaidām otros vārtus. Ilgā sarunā pēc spēles treneris teica, ka tieši šādās spēlēs parādās komandas raksturs. Pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem nepadevāmies, centāmies iet uz priekšu, bet trešie vārti, protams, noņēma visus jautājumus," teica Rožkovskis.

Izmantotie resursi:
METTA

  -1 [+] [-]

, 2012-04-29 11:29, pirms 12 gadiem
Un šis tiesnesis tomēr nav tas tiesnesis, kas iedeva Zidanam sarkano! Tā kā Rihters var pukstēt tālāk!

  -2 [+] [-]

, 2012-04-29 13:01, pirms 12 gadiem
ehhh slinkums lasīt tik daudz

  +2 [+] [-]

, 2012-04-29 13:09, pirms 12 gadiem
Peleeciits rakstīja: Un šis tiesnesis tomēr nav tas tiesnesis, kas iedeva Zidanam sarkano! Tā kā Rihters var pukstēt tālāk!
Ja nemāki uzrakstīt uzvārdu, tad vismaz nokopēē

  -1 [+] [-]

, 2012-04-29 13:28, pirms 12 gadiem
Ka vel taisnosies Rehers?