Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

papildināts Jeromanovs kļūst par Zviedrijas čempionu

Jeromanovs kļūst par Zviedrijas čempionu
Edgars Jeromanovs ar komandas biedriem atzīmē Zviedrijas čempiontitula iegūšanu
Foto: nt.se

Svētdien par Zviedrijas basketbola līgas čempionu kļuva latviešu saspēles vadītājs Edgars Jeromanovs, kura Norčepingas "Dolphins" sestajā finālspēlē ar 72:71 uzveica "Sodertalje Kings" vienību. Tikmēr Spānijas ACB līgā pie uzvaras tika Rihards Kuksiks un viņa pārstāvētā "Valencia Basket", kas apspēlēja "Gran Canaria" ar 77:62. Tāpat panākumu guva arī Jānis Blūms, kura Bilbao vienība izbraukumā Sansebstjanā pieveica vietējo "Lagun Aro" - 77:76.

Itālijas otrajā līgā pirmspēdējā regulārās sezonas spēlē panākumu guva Mareks Jurevičus un viņa pārstāvētā "Domotecnica Ostuni", kas ar 88:86 uzvarēja "Fileni BPA Jesi". Jurevičus nospēlēja 32 minūtes, kurās guva 17 punktus (2p 1/4, 3p 4/7, soda metieni 3/4), savāca trīs atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, saņēma divas piezīmes, izprovocēja piecus noteikumu pārkāpumus, savācot efektivitātes koeficientu +15. Regulāro sezonu Jurevičus noslēgs nākamnedēļ.

Sestajā finālspēlē Norčepingas "Dolphins" spēja izbraukumā uzveikt "Sodertalje Kings" (72:71), tādējādi gūstot uzvaru sērijā ar 4-2 un kļūstot par Zviedrijas čempioniem. Edgars Jeromanovs 33 minūtēs un 18 sekundēs guva deviņus punktus (2p 3/5, 3p 1/1), kam klāt pievienoja piecas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, četras piezīmes un vienu pārtvertu bumbu, savācot otro labāko efektivitātes koeficientu komandā +17.

Visā sezonā Zviedrijas līgā Jeromanovs piedalījās 50 spēlēs kurās vidēji mačā viņam 9,8 punkti, 3,6 rezultatīvas piespēles un 2,9 atlēkušās bumbas, kā arī efektivitātes koeficients +10,8. Sagaidāms, ka tuvākajā laikā Jeromanovs pagarinās līgumu ar "Dolphins" klubu uz vēl diviem gadiem, jo šādu informāciju izplatījis basketbolista aģents Artūrs Kalnītis.

Kuksikam un Blūmam uzvaras Spānijā

"Valencia Basket" svētdienas spēlē bija svarīgi gūt uzvaru, jo iepriekšējā mačā izbraukumā Seviljā tika piedzīvots zaudējums pret "Cajasol", kas ir vieni no tiešajiem konkurentiem uz augstāku vietu izslēgšanas spēlēs. Tāpat nepatīkama ziņa tika saņemta par spāņu uzbrūkošā aizsarga Rafaela Martineza veselību, kurš cirkšņa savainojuma dēļ, iespējams, šosezon vairs nespēlēs. Līdz ar to Martineza vietu sākumsastāvā pārņēmis austrāliešu uzbrucējs Breds Ņūlijs.

Svētdienas spēlē valensieši savā laukumā uzņēma "Gran Canaria" vienību, spējot gūt pārliecinošu uzvaru ar 77:62. Rihards Kuksiks uzvarētāju sastāvā spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, nospēlēja piecas minūtes un 37 sekundes, kurās guva četrus punktus (2p 1/3, 3p 0/1, soda metieni 2/2), savāca vienu atlēkušo bumbu, bloķēja vienu pretinieku metienu, savācot efektivitātes koeficientu +2. Interesanti, ka iespēju mest soda metienus Rihards guva pēc tam, kad noteikumu pārkāpumu bija izprovocējis Viktors Klavers, taču viņš nespēja tos izpildīt, tāpēc vietā tika izvēlēts Kuksiks. Tas netraucēja Klaveram kļūt par mača rezultatīvāko spēlētāju ar 20 punktiem, bet 14 pievienoja Vitors Faverani. Kanāriju salu iemītnieku labā 11 punktus guva Huans Palasioss.

Citā spēlē Sansebastjanā norisinājās divu Basku zemes klubu derbijs - vietējais "Lagun Aro" uzņēma Bilbao basketbola klubu. Bilbao spēli sāka ar ievērojamu izrāvienu, gūstot 13 bezatbildes punktus. Vēlāk spēles gaitā "Lagun Aro" atguvās, padarot mača izskaņu par spraigu un saspringtu. Pēdējā pusminūtē abas komandas apmainījās ar minimālo pārsvaru, jo izvēlējās sodu sišanas taktiku, cenšoties nepieļaut pretiniekam izšķirt mača likteni. Pēc noteikuma pārkāpuma izdarīšanas 12 sekundes līdz pamatlaika beigām no laukuma nokliboja Jānis Blūms, kas, šķiet, bija viegli sasitis kāju. Spēles pēdējais uzbrukums piederēja "Lagun Aro", kas tajā brīdī atradās iedzinējos ar vienu punktu, bet aizsardzībā labi nospēlēja Bilbao, neļaujot pretiniekam gūt punktus. Līdz ar to laimīga uzvara izbraukumā Bilbao vienībai - 77:76.

Jānis Blūms šoreiz pārmaiņas kārtā spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, nospēlēja deviņas minūtes un piecas sekundes, kurās guva divus punktus (soda metieni 2/2), savāca vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu, saņēma divas piezīmes un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu, tiekot pie efektivitātes rādītāja +1. Bilbao labā 20 punktus guva Kostas Vasileiadis, kam ar attiecīgi 18, 14 un 13 punktiem piebalsoja Alekss Mumbru, Marko Baničs un Ārons Džeksons. "Lagun Aro" labā 28 punktus guva šīs sezonas ACB līgas rezultatīvākais spēlētājs Endijs Panko. Tikmēr uzvaru pēc ilgāka laika guva Malagas "Unicaja", kas mājās uzveica Madrides "Fuenlabrada" - 79:65. Kristaps Valters spēlei netika pieteikts. Uzvarētājiem Džoels Frīlends izcēlās ar 19 punktiem.

Pēc 32 spēļu kārtām visaugstāk atrodas Bilbao, kas ar 19 uzvarām ierindojas 4. vietā. Tikpat uzvaras arī Valensijai, taču tā atrodas vietu zemāk. "Unicaja" ar 15 uzvarām ir 11. vietā. Nākamās spēles ACB līgā jau nākamās nedēļas vidū.

Izmantotie resursi:
ACB.COM
Svenska Basketbollförbundet - IdrottOnline...
Legadue Basket

  +1 [+] [-]

, 2012-04-29 15:49, pirms 12 gadiem
priecee kad Rihards ir atpakal laukuma
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-04-29 22:19, pirms 12 gadiem
Pakrati Dinduli-2 rakstīja: Zviedrijas čempions.Jāāā, tas ir vareni
Uz dinamo jptvjm
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-29 23:16, pirms 12 gadiem
Pakrati Dinduli-2 rakstīja: Zviedrijas čempions.Jāāā, tas ir vareni
Protams, vari jau ieņirgt, BET, skaties, ka nesanāk tā, ka paies 3-5 gadi un zviedri mazgāt Latviju ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja