Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīga tiks ieskandināta arī Daugavpilī un Ventspilī

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Virslīga tiks ieskandināta arī Daugavpilī un Ventspilī
Stenlijs Ibe
Foto: Ikars Račko, Sportacentrs.com

Vakar 2013. gada SMScredit.lv Virslīga sākās ar "Liepājas metalurga" un FS "Metta/Latvijas Universitāte" spēli (4:0), bet šodien turpināsies ar diviem mačiem Daugavpilī un Ventspilī. Daugavpils "Daugava" spēkosies ar Rīgas "Daugavu", bet "Ventspils" uzņems "Jelgavu".

"Daugava" (D) - "Daugava" (R)

Tieši abas "Daugavas" pirms gada atklāja 2012. gada Virslīgu. Toreiz aukstā un lietainā laikā Jurija Popkova Rīgas "Daugava" jau 1. puslaikā palika mazākumā (sarkano kartīti nopelnīja Giorgi Diakvnišvili) un, lai arī pārtraukumā komandas devās pie 0:0, Daugavpils "Daugava" šo spēli uzvarēja ar 4:0. Arī pārējos trīs dueļos daugavpilieši uzvarēja.

Šogad abu komandu dueļi intriga ir daudz lielāka, jo Rīgas "Daugava" vairs nav tā, kas pērn palika 9. vietā. Klubā ieplūdusi Latvijas futbola apmēriem liela nauda un sastāvā piepulcināti ne tikai meistarīgi vietējie futbolisti (Pāvels Mihadjuks, Raivis Hščanovičs, Deniss Kačanovs, Kristaps Grebis), bet arī pazīstami lietuviešu futbolisti (Mants Savens, Toms Tamošausks, Ernests Veļulis), horvātu uzbrucējs Tedi Suračs. Par lielu plusu jāuzskata arī ukraiņu pussarga Vadima Gripas palikšana komandā. Ieplūstot lietuviešu naudai, nav brīnums, ka komandas vadības grožus arī pārņēmis lietuvietis - pieredzējušais Virginijus Ļubšis. Ziemas kausā un pārbaudes spēlēs Rīgas "Daugava" lielākoties uzrādīja labus rezultātus, savukārt kausa izcīņas 1/4 finālā iesildījās ar 7:0 pret "Gulbeni".

Lai cik stiprāka kļuvusi Rīgas "Daugava", spēles favorīte tik un tā būs Latvijas čempione, Ziemas kausa uzvarētāja un Superkausa ieguvēja Daugavpils "Daugava", kura uzvarēja arī kausa mačā, ar 2:1 pārspējot "Jūrmalu". Daugavpilieši trenera Ivana Tabanova vadībā nav kļuvuši vājāki. Daudz ko izsaka fakts, ka pērnā gada Virslīgas rezultatīvākais futbolists Mamuka Gongadze atdots īrē Ilūkstei... Kā nu ne, ja ir Stenlijs Ibe, uzbrūkošie Sergejs Jašins, Ibrahims Babatunde, Andrejs Kovaļovs un citi. Arī aizsardzības līnija kļuvusi vēl spēcīgāka - prom ir Dmitrijs Halvitovs, toties vietā ir viens no labākajiem pagājušās sezonas centra aizsargiem Igors Savčenkovs, kā arī vēl viens nigērietis (kopā tādi ir četri) Žozefs Enakarhire. Viss liecina par to, ka Daugavpilij ir pa spēkam reāli cīnīties par titula aizstāvēšanu. Daugavpils "Daugavas" un Rīgas "Daugavas" spēles sākums plkst.14:00, maču tiešraidē translēs arī Sportacentrs.com.

"Ventspils" - "Jelgava"

Jāsaka, ka 1. kārtā visu piecu spēļu mājinieces un vienlaikus pirmo piecu vietu ieguvējas pērn ir (bija) diezgan izteiktas favorītes, taču, ja jāizvēlas pati drošākā spēles uzvarētāja "uz papīra", tad tā ir tieši "Ventspils". 2012. gada bronzas medaļniece ir, šķiet, ar visstabilāko un lielāko finansējumu, ar patiesi profesionālu pieeju ikvienā aspektā, un savā laukumā tai vienkārši jāuzvar pieticīgā "Jelgava".

"Ventspils" līdz ar FS "Metta/Latvijas Universitāti" (tikai, protams, citā līmenī) cietušas vismazākās sastāva izmaiņas starpsezonu periodā. No stabiliem pamatsastāva vīriem Ventspili pametis tikai Josuke Saito. "Ventspils", kamēr vien spēlēja savā labākajā sastāvā, Ziemas kausā izskatījās vispārliecinošāk, tiesa, īsta nervu bendēšana sanāca kausa mačā pret "Spartaku", kur ar pūlēm izdevās pārvirzīt visu uz pēcspēles 11 metru sitienu sēriju, galu galā arī laimīgi uzvarot. Varbūt "Ventspilij" vēl nepieciešams laiks, lai Jurģa Pučinska vadībā ieskrietos, taču skaidrs, ka ventiņi arī šogad būs starp vieniem no reālākajiem pretendentiem uz zeltu. Pret "Jelgavu" visdrīzāk svarīgākais būs sagaidīt rezultativitāti no uzbrūkošajiem spēlētājiem - Vadima Jančuka, Daniila Turkova, Jurija Žigajeva, Ahmeda Abdultaofika, Eduarda Suhanova un citiem.

Tikmēr "Jelgava" starpsezonā darbojusies savu iespēju robežās, pēc Daiņa Kazakeviča aiziešanas un Jāņa Dreimaņa insulta trenera postenī ielikusi Sergeju Golubevu. Nozīmīgas izmaiņas arī sastāvā un diez vai var apgalvot, ka "Jelgava" kļuvusi spēcīgāka. Komandas līderi varētu būt Aleksandrs Vlasovs (vārtos), Mārcis Ošs (šodien gan nespēlēs), Deniss Petrenko (aizsardzībā), Mindaugs Grigaravičs, Vadims Žuļevs (vidējā līnijā) un Maksims Daņilovs (uzbrukumā). Labi spēlētāji, taču lai nenobālētu uz "Ventspils" fona, nāksies ļoti, ļoti pasvīst... Arī šo spēli Sportacentrs.com translēs tiešraidē, no plkst.16:00.

Virslīgas 1. kārta

DienaLaiksSpēleNorises vietaRezult.
Piektdiena19:00Liepājas metalurgs - Metta/LU"Daugavas" stadiona rezerves laukums4:0
Sestdiena14:00Daugava (D) - Daugava (R)Celtnieka stadions
Sestdiena16:00Ventspils - JelgavaVentspils 2. pamatskolas laukums
Svētdiena13:00Spartaks - IlūksteKauguru vidusskolas laukums
Svētdiena16:00Skonto - JūrmalaSkonto halle

  +4 [+] [-]

, 2013-03-30 00:49, pirms 11 gadiem
Futbols Latvijā sākas uz pilnu klapi. Noteikti jāvēro abu Daugavu tikšanās, šī spēle solās būt interesanta. Otrā mačā intriga varbūt ir mazāka, bet arī interesanti būs palūkot, kā tad "pieticīgā Jelgava" izskatīsies pret FKV.
Slēpts komentārs: T.G.H.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-30 01:09, pirms 11 gadiem
T.G.H. rakstīja: Visa virslīga ir draudzīga padarīšana - kā nu ne.
Sponsorē SMSCredit - labdarības organizācija (:
Varbūt viņi var aizdot naudu Skonto algām?

  +3 [+] [-]

, 2013-03-30 01:21, pirms 11 gadiem
Matīss Priedīts rakstīja: Varbūt viņi var aizdot naudu Skonto algām?
Cilvēki runā, kad kas tāds LM notiekot...es jau nez...
Skonto algas saņem Priedīšos (: :p

  +1 [+] [-]

, 2013-03-30 01:32, pirms 11 gadiem
par FKV!

  +4 [+] [-]

, 2013-03-30 04:53, pirms 11 gadiem
Kur ir normāli spēļu protokoli? Šitie te jau ir pilnīga ņirgāšanās par līdzjutējiem!!!
fms.lff.lv

 +12 [+] [-]

, 2013-03-30 06:37, pirms 11 gadiem
Nebūt negribētos piekrist par absolūtiem favorītiem FK Ventspils-Fk Jelgavas spēlē.Uz 2.pamatskolas laukuma uzvaras nenāk viegli,jo aizsargāties un jaukt pretinieku nodomus tur ir vieglāk ,nekā veidot.Tas pirmkārt.Otrkārt FK Jelgava pēdējos gados sāk veidoties par visai neērtu FK Ventspils pretinieci.Pērn 0:1 2:0 0:0 un 1:0 nebūt neliecina par lielu pārsvaru.Tiesa salīdzinot ar pāgājušo gadu izmaiņas vairāk skārušas FK Jelgavas komandu un arī manuprāt ne uz to labāko pusi.Un treškārt,laika apstākļi.Šobrīd neliels sniedziņš un -3.Tiesa vakarpusē spēles laikā ,cerams, mīnusi nebūs.Priecīgas Lieldienas visiem futbola līdzjutējiem!

  +5 [+] [-]

, 2013-03-30 07:19, pirms 11 gadiem
T.G.H. rakstīja: Cilvēki runā, kad kas tāds LM notiekot...es jau nez...
Skonto algas saņem Priedīšos (: :p
LM jau sasperjods maksa,tas jau ten bija uzmeties par komandas glabeju,meģinadams no sikajiem piečukus vilkt lauka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-03-30 09:02, pirms 11 gadiem
Daugavapilī pašlaik -3 , snieg sniegs.
Sarauj , Daugava!

  -1 [+] [-]

, 2013-03-30 09:14, pirms 11 gadiem
norins rakstīja: LM jau sasperjods maksa,tas jau ten bija uzmeties par komandas glabeju,meģinadams no sikajiem piečukus vilkt lauka.
Cilvēks parādīja pozitīvu attieksmi prat klubu ne tikai vārdos, bet arī darbos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-30 10:20, pirms 11 gadiem
Virsnieks rakstīja: VENTSPILS!
Ventspils!Dauga vpils!Riga!Jelg ava!Ilukste!Lie paja!Jurmala!

     [+] [-]

, 2013-03-30 11:37, pirms 11 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Daugavapilī pašlaik -3 , snieg sniegs.
Sarauj , Daugava!
jo interesantāk

  +2 [+] [-]

, 2013-03-30 11:42, pirms 11 gadiem
norins rakstīja: LM jau sasperjods maksa,tas jau ten bija uzmeties par komandas glabeju,meģinadams no sikajiem piečukus vilkt lauka.
Aha, tāds komandas glābējs, kad nevar aiziet uz atklāšanas spēli, bet tā vietā - sēž SC un spriedelē...

  +1 [+] [-]

, 2013-03-30 12:18, pirms 11 gadiem
IBES seja tagad buus FC Daugava logo????? Kaapeec??Katraa bildee tikai Ibe, citu speeleetaaju nav? Piem. Kovalovs, Zizilevs))))

     [+] [-]

, 2013-03-30 12:49, pirms 11 gadiem
Jēziņ , kāds draņķīgs laiks Daugavpilī. pēdējās stundas laikā ir sācies slapjš sniegs , laukumā būs karsti.
šāds laiks bija 2012. gada sezonā, pirmajā spēlē Daugavpilī pret Spartaku - ''Daugava'' savā laukumā uzveic ''Spartaku''

     [+] [-]

, 2013-03-30 13:37, pirms 11 gadiem
Futbola diena! Abas virslīgas spēles + Ruņevs pret Bayern. Priekā vīri!

  -1 [+] [-]

, 2013-03-30 13:49, pirms 11 gadiem
T.G.H. rakstīja: Aha, tāds komandas glābējs, kad nevar aiziet uz atklāšanas spēli, bet tā vietā - sēž SC un spriedelē...
Pats biji/ iesi uz spēli?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja