Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pēc Mālmaņa atgriešanās "Baskonia" neturpina līgumu ar Džounsu

Andrejs Siliņš

Pēc Mālmaņa atgriešanās "Baskonia" neturpina līgumu ar Džounsu
Rinalds Mālmanis
Foto: Baskonia

Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" vadība nolēmusi neturpināt darb attiecības ar amerikāņu spēka uzbrucēju Kevinu Džounsu.

28 gadus vecais Džounss tika piesaistīts komandai 27. novembrī, un līdz šim basketbolists 11 Eirolīgas spēlēs vidēji 14 minūtēs guvis 4,7 punktus, kā arī izcīnījis 2,5 atlēkušās bumbas. ACB līgā spēka uzbrucējam vidēji 6,2 punkti.

Džounsam bija spēkā līgums uz diviem mēnešiem. Klubs piedāvājis Džounsam pagarināt sadarbību vēl uz mēnesi, taču spēlētājs vēlējies līgumu vismaz līdz sezonas beigām. Tā kā abas puses neesot panākušas vienošanos, Džounss pēc pašreizējā līguma beigām kļūs par brīvo aģentu.

Tas sakrīt ar laiku, kad pēc savainojuma izārstēšanas komandā atgriezies jaunais latviešu spēka uzbrucējs Rinalds Mālmanis. 21 gadu vecais Mālmanis šosezon aizvadījis sešas Eirolīgas spēles, piecas no tām sākot pamata pieciniekā. Vidēji 14 minūtēs Rinalds guvis 3,8 punktus un izcīnījis 2,3 bumbas pie groziem. ACB līgā 205 centimetrus garajam latvietim 2,6 punkti.

Šobrīd nav informācijas par to, vai Vitorijas klubs meklēs aizvietotāju Džounsam vai arī paļausies uz latvieti kā rezerves ceturto numuru turpmākajā sezonā.