Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Trillerī ''Dinamo'' izrauj punktu, bet piekāpjas pēcspēles metienos

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Trillerī ''Dinamo'' izrauj punktu, bet piekāpjas pēcspēles metienos
Līnuss Videls ar ripu. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Aizraujošā cīņā zaudējumu pēcspēles metienos piedzīvoja Rīgas ''Dinamo'' hokejisti, kas ar 2:3 atzina Ņižņijnovgorodas ''Torpedo'' pārākumu. Pēdējās piecās pamatlaika minūtēs rīdziniekiem izdevās atgūt divus vārtus, taču lielisku maču aizvadīja viesu vārtsargs Berijs Brasts, bullīšos atnesot uzvaru ''Torpedo''.

Spēles teksta tiešraide

Hokeja vakars Rīgas arēnā sākās ar svinīgu brīdi - ar sasniegto 600 spēļu robežu KHL tika sveikts ''Dinamo'' uzbrucējs Miķelis Rēdlihs. Uzbrucējs kļuva tikai par 22. hokejistu līgas vēsturē, kurš aizvadījis tik daudz spēļu, un šovakar Miķelim tika uzticēts arī komandas kapteiņa gods.

Atpūta šovakar tika dota vārtsargam Timuram Biļalovam, kura vietu ieņēma Kristers Gudļevskis. Latviešu vārtsargam bija iespēja arī pirmoreiz darbībā iemēģināt ķiveri ar jauno krāsojumu. Sastāvā pēc ilgāka pārtraukuma atgriezās arī savainojumu izdziedējušais aizsargs Dmitrijs Šuļeņins, kā arī Marks Dzaneti, kurš ieņēma septītā aizsarga lomu. Ārpus pieteikuma palika Kristaps Sotnieks un Egils Kalns.

Rīdziniekiem bija laba izdevība atklāt rezultātu jau pirmajās spēles minūtēs, kad savu komandu mazākumā atstāja vārtsargs Berijs Brasts. Bīstami meta gan Lauris Dārziņš, gan Metjū Majone, tomēr ''Torpedo'' spēja vārtus nosargāt neskartus. Perioda pirmajā pusē abas komandas cīnījās par iniciatīvu. Viesu rindās uzbrukumā viens no pamanāmākajiem spēlētājiem bija nesen ''Dinamo'' komandu atstājušais aizsargs Artjoms Aļajevs, kurš izpildīja vairākus metienus pa Gudļevska vārtiem.

''Torpedo'' spēles disciplīnas problēmas deva iespējas rīdziniekiem atkal spēlēt vairākumā, taču viesi bija labi atšifrējuši pretinieku iestrādnes. Labākā iespēja tobrīd gūt vārtus jau vienādos sastāvos bija Mārtiņam Dzierkalam, kurš saņēma teicamu piespēli no Majones, tomēr uzbrucēja metiens tika iztraucēts.

''Dinamo'' hokejistiem pirmās trešdaļas izskaņā izdevās pārņemt mača inciatīvu, un mājinieku dominance turpinājās arī otrajā periodā. Caur diviem aizsargiem līdz pretinieku vārtiem izlauzās Līnuss Videls, kurš tika nogāzts, tomēr metienu paguva izpildīt. Tiesneši nozīmēja soda metienu uz ''Torpedo'' vārtiem, taču Videla un Brasta duelī pārāks izrādījās vārtsargs, atvairot Līnusa metienu.

Berijs Brasts bija centrālā viesu komandas figūra, un vārtos vai rāvās uz pusēm, atvairīdams rīdzinieku metienus. Spēcīgi no distances vairākumā meta Marks Dzaneti, skaista kombinācija tika izspēlēta līdz Brendonam Makmilanam, taču ''Torpedo'' vārtsargs darbojās nevainojami. Trešdaļas izskaņā pie pirmā vairākuma tika arī viesi. ''Dinamo'' četrinieks tika iespiests zonā teju uz pilnām divām minūtēm, un, lai arī mazākumā vārti tika nosargāti, vienādos sastāvos ''Torpedo'' atklāja rezultātu - precīzs metiens no tuvas distances padevās uzbrucējam Endijam Mīli (0:1).

Trešās trešdaļas sākumā teicama iespēja no vārtu priekšas bija Dārziņam, taču Brasts spēja uzbrucēja metienu atvairīt arī guļus stāvoklī, glābjot komandu. ''Dinamo'' uzbruka daudz, bet ripa spītīgi negāja vārtos. Tikmēr ''Torpedo'' pretuzbrukumi nesa augļus - 44. minūtē 2:0 savas komandas labā panāca Vladimirs Galuzins. Pretinieku aizsarga mesto ripu no tvēriena izlaida Gudļevskis, un Galuzins bija pirmais pie tās, raidot ripu pāri vārtu līnijai.

Problēmas ar ekipējumu radās ''Torpedo'' varonim Brastam, un raženā vārtsarga vietu ieņemt nācās Andrejam Tihomirovam. Rezerves vārtsargam uzreiz nācās glābt savu komandu pēc Videla un Makmilana uzbrukumiem, bet vēl viens pavērsiens notika 51. minūtē. ''Torpedo'' kapteinis Mihails Varnakovs rupji nospēlēja pret Dzierkalu, saņemot noraidījumu līdz spēles beigām. Vietu viesu vārtos atkal ieņēma Brasts, kurš turpināja rādīt brīnumus, saglabājot savai komandai pārsvaru.

Pašā lielā vairākuma izskaņā rīdziniekiem beidzot izdevās atklāt savu rēķinu. Brasts atsita Dārziņa metienu, un pirmais pie atlēkušās ripas bija Kristaps Zīle, raidot to vārtos piecas minūtes līdz pamatlaika beigām (1:2). ''Dinamo'' ofensīva turpinājās, un 59. minūtē izdevās panākt izlīdzinājumu. Zīle meta no zilās līnijas, bet ripas lidojuma virzienu sekmīgi mainīja Dzierkals, novedot spēli līdz papildlaikam (2:2).

Papildlaikā abas komandas uzbruka vētraini. Lielāko daļu laika ripu kontrolēja ''Dinamo''. Ļoti bīstamus momentus izveidoja Videls un Rēdlihs, savukārt vairākas reizes savu komandu glāba Kristers Gudļevskis, novedot spēli līdz bullīšiem. Nevienam no mājinieku hokejistiem neizdevās pārspēt Beriju Brastu, savukārt Kristers Gudļevskis vienīgo reizi kapitulēja ceturtajā metienu sērijā, kad precīzs bija Mīli. Dzierkalam bija iespēja piektajā sērijā atstāt dzīvas izredzes uz uzvaru, tomēr Brasts savu darbu vārtos paveica godam, atnesot uzvaru savai komandai.

Rīgas ''Dinamo'' - Ņižņijnovgorodas ''Torpedo'' 2:3 PM (0:0;0:1;2:1)

Vārti: 38:05 Mīli (Saboličs, Holms) 0:1, 43:12 Galuzins (Barancevs, Orlovs) 0:2, 54:28 Zīle (Balinskis, Dārziņš, vair.) 1:2, 58:31 Dzierkals (Zīle) 2:2, 65:00 Mīli (p.m.) 2:3.
Soda minūtes: 4:33
Vārtsargi: Kristers Gudļevskis - Berijs Brasts (no 44:15 līdz 50:13 Andrejs Tihomirovs)

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs

Kristers Gudļevskis (Timurs Biļalovs); Sergejs Gimajevs - Dmitrijs Šuļeņins, Nerijus Ališausks - Kristaps Zīle, Uvis Balinskis - Metjū Majone, Marks Dzaneti; Emīls Ģēģeris - Oskars Batņa - Gints Meija, Mārtiņš Dzierkals - Brendons Makmilans - Andris Džeriņš, Lauris Dārziņš - Līnuss Videls - Miķelis Rēdlihs, Koltons Gilīss - Vitālijs Pavlovs - Rihards Marenis, Daniels Bērziņš.

1 2 51 komentārs
Slēpts komentārs: hamonds

  -3 [+] [-]

, 2018-12-28 22:22, pirms 5 gadiem
Čekisti tikuši pie punkta? Panākums!

  +4 [+] [-]

, 2018-12-28 22:23, pirms 5 gadiem
Kā aizejam līdz pēcspēles metieniem .... zāģis . Vai tiešām tas viss ir meisterības dēļ vai tomēr galvās problēmas ?

  +3 [+] [-]

, 2018-12-28 22:23, pirms 5 gadiem
Ir okey superīgs mačs...sestdien jāņem uzvara pret Indraša dinamo un jāpartrauc viņu 6 spēļu uzvaru sērija

  +4 [+] [-]

, 2018-12-28 22:24, pirms 5 gadiem
Davai Ņiživiju uz buļiem, pēc viņa bēdu ieleja, nu nekādi nesaprotu, kapēc met Meija? Cik atceros Ankipāns jau arī bija no tiem, kas nevarēja iemest, varbūt redzot kā met Meija vismaz necieš pašapziņa..

  +6 [+] [-]

, 2018-12-28 22:25, pirms 5 gadiem
hamonds rakstīja: Tikai murds,tikai Gudļevskis!
Nu Gudļevskis buļus nemeta, a ielaida tikai vienu..

  -1 [+] [-]

, 2018-12-28 22:30, pirms 5 gadiem
vareja but 0 punkti.. nu reali vajag speli panemt pret maskavu tad butu laba pozicija

  +3 [+] [-]

, 2018-12-28 22:30, pirms 5 gadiem
Paldies par punktu! Laba spēle satura ziņā, lieliska atspēlēšanās, bet bēdīgi bullīši... Principā viens jēdzīgs izgājiens - Dzierkalam!!! Meijas gājienu vārtsargs gaidīja, par pārējiem 3 pat nav jēgas runāt... Pret Maskavu vārtos Biļalovu - Gudis itkā nospēlēja savā līmenī, bet abi goli tomēr uz viņa sirdsapziņas. Nu pirmais vēl tāds 50/50, jo aizsargs pārāk dziļi nosēdās, bet pats Kristers pa dziļu vārtos un tuvā devene... Bet kopumā neslikta spēle, taču vairākumā gan kkas jāpamaina...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-28 22:30, pirms 5 gadiem
jeepis59 rakstīja: Davai Ņiživiju uz buļiem, pēc viņa bēdu ieleja, nu nekādi nesaprotu, kapēc met Meija? Cik atceros Ankipāns jau arī bija no tiem, kas nevarēja iemest, varbūt redzot kā met Meija vismaz necieš pašapziņa..
Nu Meija ir gan dažus smukus buļlus iemetis.Bet nu Ankipāns nebija vispār nekāds metējs nopietnās spēlēs,un arī visādus sūdus taisīja bieži.Bet nu tagad baigi džeks šefo un ārdās..

  +1 [+] [-]

, 2018-12-28 22:31, pirms 5 gadiem
īpatnis rakstīja: Čekisti tikuši pie punkta? Panākums!
gudrītis ticis pie komentāra, apsveicu! gudrak vairs nevar.

     [+] [-]

, 2018-12-28 22:33, pirms 5 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Paldies par punktu! Laba spēle satura ziņā, lieliska atspēlēšanās, bet bēdīgi bullīši... Principā viens jēdzīgs izgājiens - Dzierkalam!!! Meijas gājienu vārtsargs gaidīja, par pārējiem 3 pat nav jēgas runāt... Pret Maskavu vārtos Biļalovu - Gudis itkā nospēlēja savā līmenī, bet abi goli tomēr uz viņa sirdsapziņas. Nu pirmais vēl tāds 50/50, jo aizsargs pārāk dziļi nosēdās, bet pats Kristers pa dziļu vārtos un tuvā devene... Bet kopumā neslikta spēle, taču vairākumā gan kkas jāpamaina...
nu jā,pareizi atzīmēji-Gudļevskis savā līmenī šosezon ar vienu vai diviem parupji ielaistiem vārtiem..

     [+] [-]

, 2018-12-28 22:34, pirms 5 gadiem
jeepis59 rakstīja: Davai Ņiživiju uz buļiem, pēc viņa bēdu ieleja, nu nekādi nesaprotu, kapēc met Meija? Cik atceros Ankipāns jau arī bija no tiem, kas nevarēja iemest, varbūt redzot kā met Meija vismaz necieš pašapziņa..
Nu pagiesībā jau realizācija Gintam nav slikta kopumā, tikai problēma tā, ka vienu un to pašu gājienu atkārto... Šoreiz vārtsargs toč visu zināja, bet Ginča neprata to izmantot - varēja paņemt uz izbrīnu...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-28 22:36, pirms 5 gadiem
eduards_buss_1642849976044084 rakstīja: Kā aizejam līdz pēcspēles metieniem .... zāģis . Vai tiešām tas viss ir meisterības dēļ vai tomēr galvās problēmas ?
Nu vairāk domāju tas vairāk meistarības trūkums,jo centība iemest jau tiešām bija liela,tāpat kā spēlē..nu kaut vai Dārziņš nespēj pārmest pāri guļošam vārtsargam..

  +1 [+] [-]

, 2018-12-28 22:39, pirms 5 gadiem
Paldies Varnakovam,ka deva vismaz iespēju tikt pie punkta Dinamo,ko arī izdevās veiksmīgi izmantot.Funis vēl laikam nav atgriezies no spēles,bet man viņš jāapsveic,jo uzvarot Maskavas Dinamo ,rīdziniekiem ir iespējas tikt pie fuņa solītajiem astoņiem punktiem pēdējās šī gada sešās spēles.Mans pesimistiskais pareģojums,ka Dinamo labākā gadījumā izcīnīs 5 punktus jau tagad pārspēts par veselu punktu,pateicoties Varnakova muļķībai un rīdzinieku veiksmei.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-28 22:39, pirms 5 gadiem
ervins_rudzitis_3609190 rakstīja: nu jā,pareizi atzīmēji-Gudļevskis savā līmenī šosezon ar vienu vai diviem parupji ielaistiem vārtiem..
Nu, diemžēl... Tāds Gudis ir, ka izvelk neizvelkamos, bet pēc 10 sekundēm apēd taurenīti... Agrāk domāju un cerēju, ka tās bērnišķīgās kļūdas ar pieredzi izslēgs un kļūs par ekstraklases vārtsargu, bet pašlaik Kalniņš viņam krietni priekšā....

  -1 [+] [-]

, 2018-12-28 22:41, pirms 5 gadiem
Dārziņu nu nelaidiet bullīšos, nu neprot vairāk neko iemest, videls arī neko nevar, Majone arī nevar, Dzierkalam gandrīz sanāca, bet neskaitās! Jāmēģina kādi citi nu vietējie metēji kārtējo reizi apaļa nulle!!

  +3 [+] [-]

, 2018-12-28 22:42, pirms 5 gadiem
ervins_rudzitis_3609190 rakstīja: Nu Meija ir gan dažus smukus buļlus iemetis.Bet nu Ankipāns nebija vispār nekāds metējs nopietnās spēlēs,un arī visādus sūdus taisīja bieži.Bet nu tagad baigi džeks šefo un ārdās..
Nu labi - labs spēlētājs reti ir labs treneris... Ankipāns, manuprāt, ir labs treneris - noteikti labākais pēdējos gados. Jēpis arī bija labs, taču pārāk jauns tajā brīdī - pietrūka autoritātes...

     [+] [-]

, 2018-12-28 22:45, pirms 5 gadiem
Pēcspēles metieni izskatījās švaki. No 10 gab. tikai 1 spēja iemest - tas ir vāji.

     [+] [-]

, 2018-12-28 22:45, pirms 5 gadiem
kas par klauniem
vārtos ieliek caurumu, značit, -2 apriori
brīnumainā kārtā atspēlējās
vai tad jaunajam dzierkalam jāvelk komanda
kad redzu, ka vairākumā laukumā meija, tas ir spriedums
brasts - mūžīga vērtība, pa 4-5 goli spēlē stabili pirms nomaiņas, taču ne jau ar rd
Slēpts komentārs: erikxxl
Slēpts komentārs: erikxxl

     [+] [-]

, 2018-12-28 22:51, pirms 5 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Nu pagiesībā jau realizācija Gintam nav slikta kopumā, tikai problēma tā, ka vienu un to pašu gājienu atkārto... Šoreiz vārtsargs toč visu zināja, bet Ginča neprata to izmantot - varēja paņemt uz izbrīnu...
Reāli tas pats iemesls kāpēc Miķelis vairs nemet. Kvalitatīvi bet vienveidīgi. Pēc 5. reizes pretinieks jau zina ko gaidīt.
Slēpts komentārs: erikxxl

     [+] [-]

, 2018-12-28 22:54, pirms 5 gadiem
Niživiiiiiiiiiijjjjjjjs atgriezies! !!
Slēpts komentārs: erikxxl

     [+] [-]

, 2018-12-28 22:56, pirms 5 gadiem
Labak nemt Monstrus Vartsargus,parejie lai skraida Krievs labs, cepur nost

  +1 [+] [-]

, 2018-12-28 23:02, pirms 5 gadiem
Brīžam jau paņem dusmas,ka tīrā vārtu momentā Dārziņš nespēj pacelt ripu no ledus,kas gadus piecus ,sešus atpakaļ viņam nesagādātu nekādas problēmas.Tomēr jāsaprot,ka gadiem ritot pēc trīsdesmit,rezultativitāte uzbrucējiem krītās.Tā tagad notiek gan ar Lauri,gan ar Miķeli,diemžēl.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-28 23:09, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Brīžam jau paņem dusmas,ka tīrā vārtu momentā Dārziņš nespēj pacelt ripu no ledus,kas gadus piecus ,sešus atpakaļ viņam nesagādātu nekādas problēmas.Tomēr jāsaprot,ka gadiem ritot pēc trīsdesmit,rezultativitāte uzbrucējiem krītās.Tā tagad notiek gan ar Lauri,gan ar Miķeli,diemžēl.
Laura gadījumā pārspīlē, ja neskaita 1 sezonu, kurā Lauris "izlec ārpus rāmjiem" un ir 44 punkti, standartā ir 29 - 32 punkti. Šobrīd, kad līdz sezonas beigām vēl ir padsmit spēles, Laurim jau ir 29 punkti, no kuriem 9 vārti. Laura rekords vārtos ir 21, bet otrs labākais rādītājs 13, kas arī nav neaizsniedzami...

  +2 [+] [-]

, 2018-12-28 23:28, pirms 5 gadiem
Gudļevskim, laba spēle, pie pirmajiem- pretinieks piespieda iespiesties dziļāk vārtos- pie otriem vārtiem- nelaimes gadījums, kur varēja, protams, nedaudz veiksmīgāk nospēlēt. Par negatīvajiem komentariem- ne tikai troļļucentrā, bet arī dzīvē- arēnā būdams, dzirdēju sadzērušos bāleliņus bļaujam- Gudļevskis caurums. Nezinu- jābūt ļoti lielai psiholoģiskai noturībai, lai laistu visu šo gar ausīm, domāju arī Gudis zin līdzjutēju attieksmi pret sevi un ir grūti nospēlēt izcili tādā situācijā. Malači letiņi- spēlētājs, kurš pie katras iespējas cenšas pārstāvēt valsti tiek noēsts. Tā turpināt- un Bārtulis nebūs pēdējais uzmetējs izlasē.

  +3 [+] [-]

, 2018-12-28 23:32, pirms 5 gadiem
erikxxl rakstīja: Nacikiem poh uz zaudejumiem, galvenais lai būtu gans vartos )))
Izklausās pēc rasu naida kurināšanas, derētu tevi nomierināt ar pāris diennaktīm restotā istabiņā..

     [+] [-]

, 2018-12-28 23:33, pirms 5 gadiem
Kasparens rakstīja: Gudļevskim, laba spēle, pie pirmajiem- pretinieks piespieda iespiesties dziļāk vārtos- pie otriem vārtiem- nelaimes gadījums, kur varēja, protams, nedaudz veiksmīgāk nospēlēt. Par negatīvajiem komentariem- ne tikai troļļucentrā, bet arī dzīvē- arēnā būdams, dzirdēju sadzērušos bāleliņus bļaujam- Gudļevskis caurums. Nezinu- jābūt ļoti lielai psiholoģiskai noturībai, lai laistu visu šo gar ausīm, domāju arī Gudis zin līdzjutēju attieksmi pret sevi un ir grūti nospēlēt izcili tādā situācijā. Malači letiņi- spēlētājs, kurš pie katras iespējas cenšas pārstāvēt valsti tiek noēsts. Tā turpināt- un Bārtulis nebūs pēdējais uzmetējs izlasē.
Tici man tas ir katram vārtsargam dzirdēts miljoniem reižu , jo īpaši ja ielaiž kādu taureni. Par to vajag tikai noignorēt un pasmiet .

  +1 [+] [-]

, 2018-12-28 23:34, pirms 5 gadiem
Kasparens rakstīja: Gudļevskim, laba spēle, pie pirmajiem- pretinieks piespieda iespiesties dziļāk vārtos- pie otriem vārtiem- nelaimes gadījums, kur varēja, protams, nedaudz veiksmīgāk nospēlēt. Par negatīvajiem komentariem- ne tikai troļļucentrā, bet arī dzīvē- arēnā būdams, dzirdēju sadzērušos bāleliņus bļaujam- Gudļevskis caurums. Nezinu- jābūt ļoti lielai psiholoģiskai noturībai, lai laistu visu šo gar ausīm, domāju arī Gudis zin līdzjutēju attieksmi pret sevi un ir grūti nospēlēt izcili tādā situācijā. Malači letiņi- spēlētājs, kurš pie katras iespējas cenšas pārstāvēt valsti tiek noēsts. Tā turpināt- un Bārtulis nebūs pēdējais uzmetējs izlasē.
Mums pa laikam ir bijuši šādi anti-varoņi vai mūžīgie vainīgie. Tas pats Laviņš, Ozoliņš, kuru varēja slavēt par vienu epizodi un jau nākamajā lamāt, Sprukts un noguris, Cipulis, Pavlovs, Kerčs un viņa karjeras beigu pauzes pauze, Māris Zāģis, tagad Gudis. Bārtulis, tomēr, ir cits stāsts. Džeks vienu gadu nebrauca, otru, trešo. Bieži vien jocīgi attaisnojumi. Tad kašķis ar Hārtliju un mistiska trauma, kas netraucē spēlēt klubā un tad cirks ar pilsonību...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-28 23:38, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Mums pa laikam ir bijuši šādi anti-varoņi vai mūžīgie vainīgie. Tas pats Laviņš, Ozoliņš, kuru varēja slavēt par vienu epizodi un jau nākamajā lamāt, Sprukts un noguris, Cipulis, Pavlovs, Kerčs un viņa karjeras beigu pauzes pauze, Māris Zāģis, tagad Gudis. Bārtulis, tomēr, ir cits stāsts. Džeks vienu gadu nebrauca, otru, trešo. Bieži vien jocīgi attaisnojumi. Tad kašķis ar Hārtliju un mistiska trauma, kas netraucē spēlēt klubā un tad cirks ar pilsonību...
Sports ir nežēlīgs, no varoņa par antivaroni- pāris neveiksmīgu epizožu starpība. Bet runājot par vārtsargiem- te ir nedaudz savādāk. Jučers- tā arī īsti neatguvās, kaut gan RD spēlēja neslikti. Cerams ar Gudi nebūs līdzīgi.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-28 23:42, pirms 5 gadiem
Kāpēc te kāds Gudi noliek mums nepietika iespēju uzvarēt? Cik mēs mēs iemetām bullīšu? Ja mēs nevaram viens uz viens iemest nu lūdzu tas ir klupšanas akmens, tāpēc golu ir maz!

  +1 [+] [-]

, 2018-12-28 23:42, pirms 5 gadiem
Vairākums briesmīgs!
1 2 51 komentārs