Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"Alberts": "Latvijā nav tradīciju, kamēr šveiciešiem netraucē pat pamatīgs lietus"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Alberts": "Latvijā nav tradīciju, kamēr šveiciešiem netraucē pat pamatīgs lietus"
"Alberts". Foto: jdfs.lv

Sportacentrs.com turpina apskatu sēriju, kuros atbildes uz dažādiem jautājumiem sniedz 1. līgas klubi. Šoreiz savu vērtējumu par 2018. gada sezonu un skatījumu nākotnē sniegusi JDFS "Alberts".

1. Kā vērtējat 2018. gada sezonu? Kas izdevās un kas neizdevās (prieki un vilšanās)? Vai varat izcelt komandas līderus un/vai jaunos futbolistus, kuri sezonas gaitā jūtami progresēja?
Olafs Pulks: "Bijām plānojuši izcīnīt augstāku vietu turnīra tabulā, mērķis bija iekļūt četriniekā. Taču zaudētie punkti pret tabulas lejasdaļas komandām ierindoja mūs astotajā vietā. Kā jau amatieru komandai, ir grūti aizvadīt visu sezonu ar sabalansētu sastāvu. Spēlētāju mācības, darbs, savainojumi ievieš korekcijas un treneris ne katrā spēlē var izmantot optimālo sastāvu. Bet tās jau nav tikai mūsu kluba problēmas.

Noteikti jāatzīmē mūsu kluba audzēkņu sešpadsmitgadīgo Dāvja Zeltiņa un Kārļa Strautmaņa debijas 1. līgā. Dāvis sezonas laikā nostiprinājās kā pamatsastāva spēlētājs un guva četrus vārtus. Spēlēt pieaugušo čempionātā noteikti viņiem bija laba pieredze, kas ļāva Dāvim arī drošāk un pārliecinošāk spēlēt Latvijas U-16 izlasē, kas šovasar izcīnīja Baltijas kausu. JDFS "Alberts" savā akadēmijā turpina audzināt jaunos futbolistus, kuri, kad pienāks laiks, startēs kluba galvenajā komandā. Atgādinu, arī Kristaps Liepa, Helmuts Saulītis un citi 16 gadu vecumā startēja 1. līgas komandā, bet šobrīd spēlē Virslīgas vienībās."

Arturs Zakreševskis: "Vērtējums – apmierinoši. Prieks par jaunajiem, kuri debitēja, vilšanās par rezultātu un atsevišķu spēlētāju attieksmi."

2. Kādas ir komandas perspektīvas (budžets, sastāvs, treneris u.c.) attiecībā uz 2019. gadu?
Pulks: "Pašlaik ir pārtraukums starp sezonām. Par izmaiņām, ja tādas būs, informēsim nākamajā gadā. Mērķis paliek līdzšinējais - šī komanda ir mūsu akadēmijas piramīdas augšgalā, tur spēlē visi labākie no mūsu kluba."

Zakreševskis: "Izmaiņas noteikti būs, un, iespējams, visas pozīcijās."

3. Kāds ir Jūsu kluba viedoklis par sacensību formātu? Vai vēlaties dublieru atgriešanos Jūsu līgā? Kāds, Jūsuprāt, būtu optimālais spēļu skaits sezonā? Vai atbalstāt, ka TOP4 pēc sezonas aizvada papildus trīs kārtas? Vai atbalstāt, ka pēdējās vietas īpašniece pēc sportiskā principa nekrīt ārā, bet, ņemot vērā Latvijas futbola reālijas, tiek uzaicināta piedalīties 1. līgā atkārtoti?
Pulks: "Par dublieriem nezinu, tas ir atsevišķs stāsts. Man šķiet, ka amatieru komandām nav jāaizvada vairāk par 30 spēlēm sezonā. Jāsaprot, ka daļa no spēlētājiem spēlē arī Jaunatnes čempionātā. Ideja, ka labākie klubi aizvada papildus tādu kā mikroturnīru nav slikta. Šogad gan īsti sportiskās intrigas nebija. Jāskatās, cik spēļu būs jāaizvada regulārajā turnīrā - iespējams, ka šāda papildus izspēle nemaz nebūs iespējama. Šosezon tas organiski iekļāvās, lai pagarinātu sezonu tai komandai, kurai bijā jāaizvada pārspēles par spēlēšanu Virslīgā. Sportiskais princips nosaka, ka pēdējās vietas ieguvējai līga būtu jāatstāj - tas ieviestu citu dinamiku turnīrā."

Zakreševskis: "Optimālais spēļu skaits: 26-30, ieskaitot kausa izcīņu. Sportiskais princips jāievēro, dublieru komandas ir sarežģīts jautājums. Galvenais, lai augtu līmenis un nebūtu netīru spēļu. Te domāju ne tikai sarunātos rezultātus, bet ietekmes no Virslīgas komandām vai LFF. Prātā nāk LFF lēmums par manu diskvalifikāciju kabinetā pēc spēles, kad JDFS "Alberts" savā debijas sezonā 1. līgā pēc septiņām uzvarām pēc kārtas bija pietuvojusies pārāk tuvu līderiem. LFF vadība lūdza ievērot šo diskvalifikāciju, neskatoties uz absurdo situāciju, kurā visi tiesneši, treneri un spēlētāji, ar kuriem man bija saskarsme, smējās un bija nesaprašanā, ka kas tāds var notikt mūsu futbolā. Tāpat redzam, kā var ietekmēt klubu futbolu caur reglamenta mainīšanu sacensību laikā, palielinot komandu skaitu Virslīgā. Par TOP4 spēlēm - man bija priekšlikums izspēlēt otro vietu pēc kausa principa. Proti, 2. vieta pret 5. vieta, 3. pret 4., pēc tam uzvarētāji finālā. Tad katra spēle būtu izšķiroša. LFF lēma citādi par spīti klubu iebildumiem."

4. Kontekstā ar Virslīgas pakāpenisku paplašināšanos no 8 uz 10 komandām: vai Jūsu klubs teorētiski būtu gatavs izpildīt Virslīgas prasības, lai tur piedalītos? Ja nē, vai šāds mērķis ir kaut vai ilgtermiņā izpildāms? Kādos termiņos?
Pulks: "Ja pēc sportiskā principa izcīnītu vietu Virslīgā, tad domāju, ka izpildītu visas prasības, lai varētu piedalīties."

5. Kontekstā ar šo materiālu par spēļu apmeklējumu: kā vērtējat savu mājas spēļu apmeklējumu un kādi ir Jūsu novērojumi attiecībā uz protokolā ierakstītā skatītāju skaita atbilstību realitātei (var izteikties arī par izbraukuma mačos novēroto)?
Pulks: "Skatītāju piesaiste joprojām izraisa ''galvassāpes''. Apgrūtina tas, ka sezonu iesākam 49.vidusskolas stadionā ar mākslīgo segumu, tad pārceļamies uz Daugavgrīvas vidusskolas stadionu, lai spēlētu uz zālāja. Skatītājiem ir apgrūtinoši izsekot šādiem ''pārbraucieniem''. Jāievēro arī tas, ka mums nav tādu futbola spēļu skatīšanās tradīciju kā Anglijā, kur paaudzēm tiek atbalstīta kāda komanda. Kopējais futbola kā sporta veida reitings sabiedrībā ir zems. Tas ir atkarīgs no nacionālās izlases startiem, arī atmosfēras ap futbola ''dzīvi''. Tādi notikumi kā spēļu sarunāšanas skandāli (piemēram, Daugavpils) noteikti nevairo futbola popularitāti. Vēl jāņem vērā, ka futbola sezonas pilnbrieds ir vasarā. Tas ir atvaļinājumu laiks, kad ģimenes cenšas pavadīt laiku kopā un ne vienmēr tās ir futbola spēles, kas vieno ģimenes intereses. Īstiem faniem gan nav šķēršļu. Iepriekšējā sezonā mūsu spēli pret Smilteni, Daugavgrīvas stadionā, pamatīgā lietū, apmeklēja trīs skatītāji no Šveices. Bija atbraukuši uz Latvijas - Šveices spēli. Nav ko gausties, ka Daugavgrīva ir tālu - trim šveiciešiem futbola dēļ tas bija pilnīgi pieņemami. Šosezon rīkojām arī konkursus, lai piesaistītu skatītājus. Analizēsim, ko darīsim nākamajā sezonā."

Zakreševskis: "Šogad mēģinājām piesaistīt vairāk skatītāju, bet pieaugumu nejutām. Futbols vasarā pēc manas pārliecības ir jāspēlē uz zālāja, un Daugavgrīvā šobrīd ir vieni no pieņemamākajiem apstākļiem Rīgā 1. līgas klubam. Tāpat jau otro sezonu visas mūsu spēles – gan mājas, gan izbraukuma - līdzjutēji var vērot tiešsaistē FokussTV platformā."

Atbildes sniedza "Alberta" valdes priekšsēdētājs Olafs Pulks un komandas treneris Arturs Zakreševskis.

VApskats
1.Daugavpils
2.Super Nova
3.Tukums 2000
4.Rēzekne
5.Auda
6.RTU/Skonto Academy
7.Smiltene
8.Alberts
9.Grobiņa
10.Balvi
11.Staiceles Bebri
12.Preiļi

  +1 [+] [-]

, 2018-12-28 23:15, pirms 5 gadiem
Daži JDFS Alberts rezultāti pārsteidza,it sevišķi sezonas otrajā pusē.
3-6 pret Smilteni,0-8 pret Supernovu neko vairāk kā smīnu izraisīt nevar.Tiesa ,pirmajā līgā bija daudzi "interesanti" rezultāti un tikai nevajag aizrunāties par amatieru problēmām.Kaut kā jau tām komandām dzīvība jāvelk.

     [+] [-]

, 2018-12-28 23:53, pirms 5 gadiem
Vienīgā tradīcija lai kļūtu labākiem ir trenēties smagāk par Kobi !

     [+] [-]

, 2018-12-29 20:34, pirms 5 gadiem
Ir, Daniel, viena problēma - citam jāstrādā, citam jāmācās, nevis kā virslīgas dublierim, kuram nav saprašanas, kā garo dienu aizpildīt.

     [+] [-]

, 2018-12-29 21:10, pirms 5 gadiem
vovka rakstīja: Ir, Daniel, viena problēma - citam jāstrādā, citam jāmācās, nevis kā virslīgas dublierim, kuram nav saprašanas, kā garo dienu aizpildīt.
Virslīgas dublieriem nav jāmācās?

     [+] [-]

, 2018-12-29 21:47, pirms 5 gadiem
Kāds Alberts? Tas ir Vilibalds.

     [+] [-]

, 2018-12-29 22:47, pirms 5 gadiem
Lai būtu tradīcijas, klubiem jāpastāv ilgāk par dažiem gadiem